- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bocni monitori i dalje razvlace sliku, kada dolazi ono sto je Jen-Hsun spominjao (da svaki monitor prepoznaje sliku u pravom omjeru) ? Samo da ne bude ko Ansel, najavljivali masu dizali hype, izaslo za 2-3 igre i nema rijeci dalje
3 monitora 24", 1080p rezolucija. Isključivo mi komp služi za posao, ali bih htio gejmati ponekad na njemu. 60fps (60hz) minimalno mora. Ili mi je za to bolje 1070gtx sli? Tj. biće dovoljno ? Znam da se slika razvlaci, no opet igrao bih igre koje su odlicne na tri monitora. I ne znam zasto trolujete, kao da pricamo o nekoj tehnologiji koja ce izaci za 60 godina.
Darko
Tranzistori su praktički istih dimenzija, arhitektura je ista... pitanje je kakav je proces proizvodnje, ali realno, ne bi smjelo bit bitne razlike. Može bit milijun razloga za lošije klokanje 1050, nije GPU jedina komponenta kartice.
Tranzistori su praktički istih dimenzija, arhitektura je ista... pitanje je kakav je proces proizvodnje, ali realno, ne bi smjelo bit bitne razlike. Može bit milijun razloga za lošije klokanje 1050, nije GPU jedina komponenta kartice.
koliko san svatia razlićit sve i da su oba 16nm bilo bi razlike.
https://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2014/12/Cell-SizeComparison.png
http://www.techdesignforums.com/practice/technique/lessons-learned-16nm-finfet-projects/
mozda mala razlika u velicini tranzistora ali razlike ima .
prića je bila o tvornickoj frekvenciji na kojoj će radit 1050, i neko je napomenia da je manja od tvornickih frekvencija 16nm tsmc ćipova.
to je ustvari oćekivano da 16nm tsmc radi na višoj frekvenciji od 14nm lpp samsunga.
Da, nešto ima malo razlike, moguće da je i takt manji. Danas se ionako ide na manju potrošnju, nego veći takt.
di se kod nas moze naruciti titan x p? nisam znao da ta kartica znacajno ubija gtx 1080 na 4k?
di se kod nas moze naruciti titan x p? nisam znao da ta kartica znacajno ubija gtx 1080 na 4k?
Nema je u nas.
Ne ubija baš... nešto je brža, do 33% na istom taktu (TXP će teže na taj takt). Cijena po Europi je oko 1300€, ali s nešto poštarine dobiješ je posrednički za oko 1450-1550€.
Ostavi se mastanja...
Ne ubija baš... nešto je brža, do 33% na istom taktu (TXP će teže na taj takt). Cijena po Europi je oko 1300€, ali s nešto poštarine dobiješ je posrednički za oko 1450-1550€.
treba utopiti pdv! sinoc sam gledao bencheve i igre a posto volim visoke rezolucije ostao sam iznenaden perfomansama vs gtx1080 na 4k+! ali da cijena je neopravdano 2x veca! mislim da bu ipak isla gtx 1080!lp
Hoćeš moć spavat na miru ako ne uzmeš Titana ??
Hoćeš moć spavat na miru ako ne uzmeš Titana ??
ma lako za san, kad radis ko zivotinja covjek s tim nema problema, nek je zdravlja ostalo je sve lako!
lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Nisi - ali opet kako sam ti rekao, kartica ima taj silent profil tako da neke ekstra temp nemoj očekivat...
Kod mene na 100% fan
...Ni z se ne čuje....
To je zato jer ventovi idu samo do 1500 okretaja
Nisi ako je bila jeftina, al Phoenix/Gamerock/Jetstream su bolje..
Koju si uzeo, x3 ili x4?
Odustao si od Titana? 
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Da, paradoks je što je hladnjak puno masivnij nego kod Phoenixice (3 venta i puno bolja kvaliteta izrade), ali u konačnici dosta lošije temp...
Inače, srednji vent stalno radi kad je sve na stocku...
Super nečujan, no sad čujem CorsairaRMx kad izađe iz silent moda...Ali ja imam nadljudski sluh, pa onda i nije mjerodavno....(zato sam ćorav ko šišmiš)
Ocekujem te u benchovima protiv jedne moje.
Sto bi ja rekao, kojem su usi narasle k'o radarske antene otkad sam preselio kuciste na stol pored glave :))))
Da, paradoks je što je hladnjak puno masivnij nego kod Phoenixice (3 venta i puno bolja kvaliteta izrade), ali u konačnici dosta lošije temp...
Super nečujan, no sad čujem CorsairaRMx kad izađe iz silent moda...Ali ja imam nadljudski sluh, pa onda i nije mjerodavno....(zato sam ćorav ko šišmiš)
Nije mi jasno kako hladnjak moze biti masivniji nego na phoenixici koja je ogromna al dobro. Kako su temperature takve ako je hladnjak kvalitetnije izradjen i masivniji??
To se stjepku nece svidjet posto Pascalu clock ovisi o temperaturi (spusta clock vec na 45-46°C) a on voli benchat...
sve ostale su prek 6000, nema smisla jer grafe nisu kao nekada da su top modeli radili razliku kod overklokanja naspram onih obicnih...lp
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2016/07/22/inno3d-geforce-gtx-1080-ichill-x3-review/1
ak je x3 dobra onda x4 nije sigurno gora!
Hladnjak je duzi jer ima 3 venta, al je zato uzi i ima osjetno tanji i laksi radijator i manje cijevi.
Phoenixica ima 1.2kg, i ventovi dok je na stocku nemoraju nuzno ni raditi ako nije igra prezahtjevna.
Sta si ti opet kupio gtx 1080 ili?
Edit:
Bas da vidim sta moze ta njegova i chill pored moje phoenixice koja se kloka bolje nego neke na vodi.
Nije mi jasno kako hladnjak moze biti masivniji nego na phoenixici koja je ogromna al dobro. Kako su temperature takve ako je hladnjak kvalitetnije izradjen i masivniji??
To se stjepku nece svidjet posto Pascalu clock ovisi o temperaturi (spusta clock vec na 45-46°C) a on voli benchat...
Potpuno je metalna konstrukcija i duži je (sličan je trixu na Furyu)...Kod Phoenixice je deblji...
Temp su u klincu kad je limitiran na 1500 rpma (100% fana) i pucali su na maks tišinu nauštrb temp...
p.s. kad sam ju dobio htio sam je vratit jel sam mislio da fan ne radi dobro haha
Lucidius da (x3) - kompenzirao sam neku robu
picajzla0707 nema šanse da imaš osjetljiviji sluh od mene, stari moj ja sam jbni Dardevil...Jednom sam čuo mob od frenda u disku dok sam bio na WC-u, a on ga nije čuo od buke....U vojsci sam cijelu noć išao od kreveta do kreveta i budio ljude da ne hrču (6 mjeseci pakla)...
Al zato sam mega ćorav (Bog da Bog uzme)
Lucidius daj mi skor u 3dmarku firestrikeu od tog svog "vodenog finixa"
i ss od taktova u njemu! ostalo me ne zanima! taj takt jedino priznajem kao max!
lp
edit.
nije valjda da nemas? ili te strah pokazati
Lucidius daj mi skor u 3dmarku firestrikeu od tog svog "vodenog finixa"
i ss od taktova u njemu! ostalo me ne zanima! taj takt jedino priznajem kao max!
lp
edit.
nije valjda da nemas? ili te strah pokazati
Sve da je cip identican i identicno se clocka, phoenixica ce radit na 26-40mhz vise zbog temperature...
meni nije sve u temperaturi
s tim se mogu boriti ovisno o vremenu i raspolozenju, a ono mi obicno dode tam u 2 ujutro na -10°c