GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.570.217
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Puls3 kaže...

Izbjegavajte EVGA FTW 1080/70 i SC 1060 Pascal kartice. Izgleda da imaju velikih problema sa temperaturama VRM-ova koji idu do 120°C 

Ma pizdarije. Kartice rade sasvim dobro, VRM mjeren heat gunom nije prelazio 87°C ni s max overclockom na zraku. Dobili su neki usrani primjerak.

Edit: gdje ti vidiš 1080 i 1070? I gdje vidiš FTW? Imaš 1060 SC, karticu koja je iznimno kratka i ima jako mali heatsink pa je i moguće tako nešto. 1070 i 1080 imaju daleko veći.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 9:14 (Tonči).
12 godina
Tonči kaže...

Edit: gdje ti vidiš 1080 i 1070? I gdje vidiš FTW...

malo gugelja i odmah progledaš...

https://www.techpowerup.com/227133/evga-gtx-1070-1080-overheating-issues-company-says-thermal-pads-a-solution

btw., nemoj to shvaćati osobno samo zato jer ih i sam posjeduješ, pa nisi valjda chaselol fanboy 

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 10:07 (picajzla0707).
15 godina
Tonci ne pišem protiv Evga-e ali nije fer da kupac da 450-700 eura za karticu da bi je na kraju on morao popraviti zato jer su oni štedili na thermal padovima. Zašto kada su tako dobri nisu svojim kupcima zamijenili kartice umjesto da im šalju padove ? Razumijem da se može pogriješiti ali ovo je pljuska kupcima.
RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Puls3 kaže...
Zašto kada su tako dobri nisu svojim kupcima zamijenili kartice umjesto da im šalju padove ?

I zamisli ti si sad prosjecni korisnik koji veze nema sta je thermal pad niti gdje ga treba staviti i oni ti posalju ovo 

p.s. picajzla cemu hejt  vidis da imam i zelenu grafu kod sebe

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...

p.s. picajzla cemu hejt  vidis da imam i zelenu grafu kod sebe

ma nije to hejt, nego zajebancija

ipak si na ovom forumu ultimativna jedinica za fanboya (nemoj sad opet kukati, nije to uvreda)

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

malo gugelja i odmah progledaš...

https://www.techpowerup.com/227133/evga-gtx-1070-1080-overheating-issues-company-says-thermal-pads-a-solution

btw., nemoj to shvaćati osobno samo zato jer ih i sam posjeduješ, pa nisi valjda chaselol fanboy 

Dulje vrijeme već nemam 1080, tako da ti je komentar promašen.

Puls3 kaže...
Tonci ne pišem protiv Evga-e ali nije fer da kupac da 450-700 eura za karticu da bi je na kraju on morao popraviti zato jer su oni štedili na thermal padovima. Zašto kada su tako dobri nisu svojim kupcima zamijenili kartice umjesto da im šalju padove ? Razumijem da se može pogriješiti ali ovo je pljuska kupcima.

"EVGA stresses that according to their own internal testing, no overheating issues are present in the card by using it as is".

Ni ja nisam imao nikakvih problema s tim.

""The test used in the referenced review from Toms Hardware (Germany) is running under Furmark, an extreme usage case, as most overclockers know. We believe this is a good approach to have some idea about the graphics card limit, and the thermal performance under the worst case scenario. EVGA has performed a similar qualification test during the design process, at a higher ambient temperature (30C in chamber) with a thermal coupler probe directly contacting the key components and after the Toms Hardware (Germany) review, we have retested this again. The results in both tests show the temperature of PWM and memory is within the spec tolerance under the same stress test, and is working as originally designed with no issues."

Fearmongering at best.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 11:24 (Tonči).
9 godina
ovo je ista situacija ko s asus 290x kojoj je u furmarku vrm udara u termal limit na 115 stupnjeva.

iako drastićno skraćuje život obližnjim kondenzatorima pošto se ne oćekuje stalni load kao u furmarku od kartice smatra se da je kartica ispravna.

po meni je ovo jako nesretno rješenje jer da su napravili vrm koji radi na normalnim temperaturama životni vjek (radni sati, ne idle) kartice bi bio bar duplo duži.

ali nažalost ovo odgovara proizvođaćima iz 2 stvari,1- jeftinij vrm u proizvodnji radi poddimenzioniranog hladnjaka,možda i manje komponenti,2- kartica koja se normalniom korisniku pokvari taman poslje garancije.
16 godina
odjavljen

Što za EVGA nema puno smisla jer je garancija 3, 5 i 10 godina... Inače, Furmark je ekstremno opterećenje koje se neće i ne može dogoditi u normalnoj praksi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 12:09 (Tonči).
9 godina

to šta je toj kartici garancija 10 godina ne znaci nista.ipak nekako ne vjerujem da je baš toj kartici kojoj se vrm grije ovoliko garancija preko 3 godine.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 12:15 (dabar_solta_V2).
16 godina
odjavljen

Naravno da znači - zamijeniš. :) Ja sam prodao dvije FTW-ice s po 10 godina jamstva. Dvije su u frenda koji ima 5 godina. Baš te briga hoće crknuti s takvom garancijom (a neće).

E, sad, 120°C je na ovoj 1060 SC - s mikro-hladnjakom. Nisam još vidio da je toliko. FTW-ice su meni išle do ispod 90, ništa neuobičajeno za top grafičke kartice, pogotovo overclockane. I na Titanicama se VRM grije k'o lud pa im ništa nije. Eno moje 4 Titan X Maxwell koje se griju kuckaju u dvoje ljudi bez greške i kuckat će još godinama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 12:19 (Tonči).
14 godina

Daj više s tim grijanjem vrm-a i slično ne serite. Grafičke su istestirane i rade bez problema sad ste vi tu neki stručnjaci i veliki experti za hardware. Samo čitajte te plaćene članke od kojekakvih reviewera i lupajte gluposti tu po forumu.

0 11 hvala 0
9 godina

obićno ćlanci uvjeravaju to šta ti tvrdiš kako je 120 stupnjeva u redu jer je kartica testirana.

pa samo proući datasheet od nekog regulatora i pogledaj koliko se degradira sama izlazna snaga na 80stupnjeva prema 50 stupnjeva. a kamo li na 120 stupnjeva. zato kad se gledaju amperi koje većina vrmova može ponudit na izlazu po specifikaciji izgleda ko da bi taj vrm moga napajat 3 takve kartice dok u praksi je jedva dovoljan i za jednu zbog degradacije na temperaturi. šlag na kraju su jadni kondići koji se prže na 100stupnjeva.

možda si jednostavno trol?

@Tonči ,niste mi odg dali ova kartica šta ide do 120 stupnjeva vrm ima garanciju od 10 godina. a te ftw sigurno nisu imale ovakve temperature. titanice opet nemaju toliko garancije mislim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 15:08 (dabar_solta_V2).
15 godina
protjeran

Tonci furmark kod nvidije ne bi trebao biti problem, zagrije karticu jednako kao i zahtjevnije igre posto grafa u oba slucaja udara u power limit... 

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da VRM moze podnjet ekstremne temperature, ali rad na preko 100c dugo vremena ce sigurno utjecati na zivotni vijek... 120C je previše za rad

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Cuj ovog padobranca mislioca, lol, skoro sam umro od smjeha!(tx)
Furmark za nvidiju vise nije nikakvo mjerilo!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
mislioc kaže...

Daj više s tim grijanjem vrm-a i slično ne serite. Grafičke su istestirane i rade bez problema sad ste vi tu neki stručnjaci i veliki experti za hardware. Samo čitajte te plaćene članke od kojekakvih reviewera i lupajte gluposti tu po forumu.

#illuminati #teorijazavjere #treceoko

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Tonci furmark kod nvidije ne bi trebao biti problem, zagrije karticu jednako kao i zahtjevnije igre posto grafa u oba slucaja udara u power limit... 

Nemam ga i nisam ga dugi probao, ali u igranju 1080 FTW nije prolazila 90°C VRM-a. IR gunom mjereno. Najtoplije izmjereno na kartici sa stražnje strane je bila 87°C i to u sendviču (4-slot).

Mislim da čak ove nove Titanice idu puno toplije općenito. I stare Titanice su išle pa nisu crkavale, a VRM je bio vruć.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 17:05 (Tonči).
11 godina
neaktivan

I never asked for this....

Stigao GTX 1070 Golden Samle u reklamaciji za Lightning . Kartica cak nije toliko ružna kao na netu, ali je zato brutalno mocna, i radi na 27c u idleu .

Zanima me jedna stvar, zašto mi je drugi monitor blijed nekako, na AMDu tako nije bilo...

btw. i dalje sam AMD fanboy.

Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nebes jos dugo,
Ak ti je monitor prek hdmi-a moras u cp oznaciti full rgb range
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan

E to sad je super. Odvrtio sam Valley i heaven, ali clock je 1987MHz cijelo vrijeme, dok unutar heavena postavljeni clock je 2037MHz, ali ovo ne mrda sa 1987, znam da turbo boost ide gore dole ovisno o temperaturi, p.limitu... Ali grafa je hladna, power limit je automatski na 100 u afterburneru (i povecanje pl ne mjenja stvar). Dakle nešto ju koci, mozda neka power saving opcija u driveru ?

Također sada mi treba jos 8gb rama

14 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Kartica cak nije toliko ružna kao na netu, ali je zato brutalno mocna, i radi na 27c u idleu .

To ništa ne znači. Možda samo slabo griješ ;)

Meni je u stanu oko 22C a MSI 1070 gaming x je na 30c u idleu. Na ROTR, max postavke, uspio ju jučer zagrijat na 68c.

15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

E to sad je super. Odvrtio sam Valley i heaven, ali clock je 1987MHz cijelo vrijeme, dok unutar heavena postavljeni clock je 2037MHz, ali ovo ne mrda sa 1987, znam da turbo boost ide gore dole ovisno o temperaturi, p.limitu... Ali grafa je hladna, power limit je automatski na 100 u afterburneru (i povecanje pl ne mjenja stvar). Dakle nešto ju koci, mozda neka power saving opcija u driveru ?

Također sada mi treba jos 8gb rama

Pascal ti kako temperatura raste svako tolko stupnjeva smanji takt za 1 bin (cca. 13mhz). Na 55-56° ti u pravilu spusti vec za 2 bina.

Stavi vent na max cisto za to testirat..

11 godina
neaktivan

Kad stavim vent na 100 spusti se na nekih 40ak C i zakuca clock na 1999MHz. Ne kuzim onda poantu postavljenog boosta, ako u nijednom scenariju nece doc do tih 2037.

Zbunio me tvoj post u Heaven temi gdje si spomenuo da ti je average 2050 (tak nest) core clock, ali predpostavljam da to nije stock

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 18:25 (D3lBoy).
9 godina
protjeran

power limit i temp limit stavi do kraja (92 stupnja), core voltage zanemari, nema koristi uopce od toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jesam, no i dalje 1987MHz, bez obzira na temperaturu, bilo 40 ili 60c, probao sam malo podic takt da vidim hoce li se promjeniti ali i dalje isto

15 godina
protjeran

Odakle ti da je 2037 deklarirani boost, pogledaj u gpu-z koliki ti je minimalni boost pa ces vidjet da je ispod 1900mhz, sve iznad toga ti ovisi o raznim parametrima i samom cipu.

Al ako si dizao takt a i dalje je na 1987mhz onda je nesto cudno. Kazes power limit nije problem?

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sad nisam bio za kompom 20min. vratim se alt+tab nazad u igru i sad je 1999MHz... Ne razumijem baš taj boost, jer temperatura je ista, load je isti. Power limit mi je na 100 stock i mogu ga podici do 114. Core clock se ne applya uopce, stavio sam maximum performance u driveru

EDIT: 2037mhz boost mi pise u Valley/Heavenu, a na specifikacijama pise - Engine Clock Base: 1632MHz - Boost:1835 MHz, što je niže od mog boosta... Baš sam noob, nisam bio na Nvidiji 10 godina, ne znam nist vise haha

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 19:11 (D3lBoy).
9 godina
protjeran

Stavi +70 core clock i +500 na memory clock nakon toga odvrti valley, igre zasada pusti na miru... ventove stavi na 70 posto, to je neki optimum gdje su taman na granici da ne smetaju, a super hlade.

Zaljepi screen shot sa MSI AB i monitoringom na kraju testa da vidimo kakva je situacija 

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 19:19 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Boost 3.0 ti je praktički tvornički automatski overclock. Kartica ima dva parametra po kojima odlučuje ide li gore, dolje ili stoji taktom: power limit i temperatura. Što si više gore s bilo čim od toga, to takt ide niže. Optimalne ćeš rezultate dobiti tako da digneš power i temp limit na max i pustiš karticu da se sama clocka.

11 godina
neaktivan

Sada sam opet probao podici clockove dok sam u BF1 i applyaju se bez problema, ne padaju, sve je ok. Ali meni OC ne treba na 1080p, tako da bi htio da ona to sama radi kako je Tonci rekao, ali me samo zbunjuje zašto ne prelazi 2000 bez obzira na išta

Sve stock Sve stock

Power limit i Fan na max. Power limit i Fan na max.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice