GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.698
|
čitano: 1.651.446
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran

Ove od Palita i Gainwarda ti nece stat u SLI na toj ploci jer imas samo dva utora, ako vec ides na SLI onda gledaj na MSI Gaming x, mislim da se premija koju placas za EVGA FTW nikako ne isplati.

Inace, upgrade sa dvije gtx 980ti na dvije gtx 1080 nema nekog smisla jer u gejmingu ionako na tvojoj rezoluciji deres sve na max na oko 100 FPS-a, tebi bi upgrade bio grafa snage novog Titan X-a, sacekaj do iduce godine, tada dolazi VEGA pocetkom 2107-te i dolazi Volta na ljeto, to ce biti grafe vrijedne zamjene i da pređes na punokrvni 4k monitor.

Moj PC  
3 0 hvala 2
9 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
siick_bubble_gumm kaže...

evo ovdje lista grafcikih u trgovini gdje uzimam, 

trenutno sam na EVGI i jako sam zadovoljan, ali eto sto drugi uzeti nebi znao, ajde sad konacno da vidimo sto mislite? 

Inno3D iChill su ti super graficke, Arctic Cooling im radi hladenje, i bolesno izgledaju, ako ti je to ista bitno, mada jesu malo skuplje

10 godina
protjeran
X3M kaže...
Lucidius kaže...

Ma kakv Asus strix, em je duplo glasnija, em se vise grije od Gainwarda i Palita, em je debelo precijenjena. Isto vrijedi i za Gigabyte g1 gaming.

ma da naravno 48db vs 44db, uzasna buka totalno duplo glasnije, smece jedno od graficke ta strixica, i jos se grije na 75 C, katastrofa, isto i gigabyte, smece od grafickih :)

uostalom gospodin je napisao koje od ovih sto je linkao da kupi, pa eto predlazem gigabyte :)

Ajde ne lupetaj, ako nisi znao svaka 3db znaci duplo glasnije, a 75 stupnjeva je katastrofa, Phoenix nejde preko 60.

Nemoj predlagat gluposti, vecina vas ovdje padobranaca predlazete grafe samo na temelju imena bez da znate kako te grafe fukcioniraju u praksi.

Evo ti ispod fino linkovi svih modela premotani na zagrijavanje pod overklokom pa si pogledaj rezultate:

Asus strix ima 2546 RPM i 71 stupanj

Gigabyte G1 Gaming ima 2290 RPM i 73 stupnja

Gainward Phoenix ima 1130 RPM i 71 stupanj

Palit Gamerock ima 1040 RPM i 70 stupnjeva

MSI Gaming X ima 1490 RPM i 70 stupnjeva

Inno 3D Ichill X3 ima 1550RPM i 77 stupnjeva

Inace, da stavis Phoenixicu na okretaje od Strixice i G1 gaming ona nebi prelazila 55 stupnjeva.

EDITIRANO I LINKOVI SU PREMOTANI NA ONO BITNO

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 23:29 (Lucidius).
9 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
X3M kaže...
Lucidius kaže...

Ma kakv Asus strix, em je duplo glasnija, em se vise grije od Gainwarda i Palita, em je debelo precijenjena. Isto vrijedi i za Gigabyte g1 gaming.

ma da naravno 48db vs 44db, uzasna buka totalno duplo glasnije, smece jedno od graficke ta strixica, i jos se grije na 75 C, katastrofa, isto i gigabyte, smece od grafickih :)

uostalom gospodin je napisao koje od ovih sto je linkao da kupi, pa eto predlazem gigabyte :)

Ajde ne lupetaj, ako nisi znao svaka 3db znaci duplo glasnije, a 75 stupnjeva je katastrofa, Phoenix nejde preko 60.

Nemoj predlagat gluposti, vecina vas ovdje padobranaca predlazete grafe samo na temelju imena bez da znate kako te grafe fukcioniraju u praksi.

Evo ti ispod fino linkovi svih modela premotani na zagrijavanje pod overklokom pa si pogledaj rezultate:

Asus strix ima 2546 RPM i 71 stupanj

https://www.youtube.com/watch?v=xS4RPj7IPGM&feature=youtu.be&t=734

Gigabyte G1 Gaming ima 2290 RPM i 73 stupnja

https://www.youtube.com/watch?v=NX2Grqol7xg&feature=youtu.be&t=621

Gainward Phoenix ima 1130 RPM i 71 stupanj

https://www.youtube.com/watch?v=n0lj0nmKHYw&feature=youtu.be&t=743

Palit Gamerock ima 1040 RPM i 70 stupnjeva

https://www.youtube.com/watch?v=n0lj0nmKHYw&feature=youtu.be&t=991

MSI Gaming X ima 1490 RPM i 70 stupnjeva

https://www.youtube.com/watch?v=zQI9zrKnH5Y&feature=youtu.be&t=648

Inno 3D Ichill X3 ima 1550RPM i 77 stupnjeva

https://www.youtube.com/watch?v=jkaobsHprhs 

Inace, da stavis Phoenixicu na okretaje od Strixice i G1 gaming ona nebi prelazila 55 stupnjeva.

ma sve 5 rista, hvala na trudu, meni osobno to ne treba jel mi je nebitno koliko se koja grije i koju buku stvara dok su u granicama tolerancije, ali siguran sam da ce sve ovo sto si linkao nekome biti od iznimne pomoci

ne predlazem graficke na temelju imena pojedinog brenda, vec na temelju postotka RMA koje dobijamo na servis, i rezultata u igrama koje vidim tu na forumu od ljudi koji ih testiraju, plus one koje napravimo u servisu

pazi na tlak, preosjecajan si prema hardveru :)

10 godina
protjeran

Nema problema, inace Gainward kolko znam ima njamanji postotak kvarova prema istrazivanju. Inace post koji si citirao je editiran zbog lakseg snalazenja i linkovi su premotani na ono o cemu sam pisao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

od svega toga navedenog, meni je nekako kartica sa 3g jamstva > 2g jamstva.

nemora znacit , al ako za dve godine prodajes, 1g jamstva naspram nista.

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Palit i Gainward imaju 3 godine jamstva vani, problem je kaj se nasi trgovci đibere pa stavljaju 2 godine, to je jos milina kakve se sve obmane oko hardvera događaju kod nas.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Inace, na Pascalu je cilj imati sta nize temperature jer se takt smanjuje za po jedan "bin" (13mhz) svako 7-8°C pocevsi od 37°C. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 23:50 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

Inace, na Pascalu je cilj imati sta nize temperature jer se takt smanjuje za po jedan "bin" (13mhz) svako 7-8°C pocevsi od 37°C. 

Koje bi to verzije trebale biti najhladnije za 1070?

10 godina
protjeran

Gainward Phoenix, isti su hladnjaci na gtx 1070 i na gtx 1080, tako da mozes bacit oko iznad na usporedbu ako te zanima.

Bonus je to sta idu i po najmanjoj cijeni kod nas a ubijaju tisinom i hladnocom, i klokaju se super. Imas u Linksu za 3700kn Phoenix model klik

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 6:37 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

I Palit Jetstream/Gamerock jer imaju identican hladnjak kao Gainward Phoenix.

Odlicno je hladjena i Zotac Amp Extreme al je skupa..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Da i Palit je u igri, ali nisam ga napomenuo zato jer je 200kn skuplji od Phoenixa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Evo nakon malo benčanja, ovo je zasada max što sam dobio.

EVGA 1070 SC @2100

Sreća je put, a ne odredište.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 10:50 (goodie).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
goodie kaže...

Evo nakon malo benčanja, ovo je zasada max što sam dobio.

EVGA 1070 SC @2100

Grafa ti sigurno nije na 2100mhz tokom cijelog testa, prije oko 2ghz...

17 godina

Od max 2114 do min 2044.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

sto se tice lokalno, to jest robu koju mi vidimo na servisu stanje ti je okvirno ovako na 10000 kom svakog brenda, RMA postotak:

Asus: 1,62%

Gigabyte: 1,79%

Gainward: 1,74

Sapphire: 1,87%

XFX: 1,92%

MSI nisam naveo jer toga prodajemo toliko malo da nema korisne statistike

Sto se tice Asusa i Gigabyte, postotak im dizu Radeonke :)

Samo da ne bude zabune, vecina reklamacija je zbog nekog kvara na ventilatorima, jako malo opcenito grafickih dode zbog spaljene memorije ili samog GPU-a ili nekog drugog elektro sklopa, a i to sto dode posljedica je uglavnom prckanja gdje ne treba, lose napajanje ili tona prasine koja se skupljala godinama, cak toliko da se "stalila" sa grafickom :).

ima tu i jako puno grafickih koje su pred istekom garancije, pa se korisnici sami pobrinu, oni koji znaju naravno, da nesto rikne na grafici prije isteka garancije :D, ali ako nije bas totalno ocito, nema problema kod niti jednog proizvodaca sto se tice reklamacija

iz iskustva mogu potvrditi da su graficke kartice i procesori jako dobar hardver, bez obzira na proizvodaca sto se tice kvarljivosti, dok su maticne ploce sasvim druga prica, ali to je i za ocekivati, jer ploce imaju puno vise komponenata koje mogu riknuti kad tad

11 godina
Lucidius kaže...

Palit i Gainward imaju 3 godine jamstva vani, problem je kaj se nasi trgovci đibere pa stavljaju 2 godine, to je jos milina kakve se sve obmane oko hardvera događaju kod nas.

ja sam kupio u computer universeu, nigdje ne piše da je 3 godine, jel znaš gdje se to može saznati?

9 godina
neaktivan
Cansee kaže...
Lucidius kaže...

ja sam kupio u computer universeu, nigdje ne piše da je 3 godine, jel znaš gdje se to može saznati?

gainward ima 2 godine jamstvo tvornicko, ako negdje vani prodaju sa 3 godine, to je ili nekakva njihova interna promocija ili 3rd party jamstvo.

u svakom slucaju imas onoliko koliko si dobio u tome ducanu gdje si kupio, ali ne smije biti manje od 2 godine

16 godina
protjeran
goodie kaže...

Od max 2114 do min 2044.

Onda memorija nije clockana? Jer ja imam ~3130 score a takt mi ide od 2000mhz do ~2063mhz...

17 godina
memoriju još nisam dirao.
Koliko se to može dignut?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Cansee kaže...
Lucidius kaže...

Computer universe daje 2 godine garancije na sve kaj tamo kupis, ostatak garancije se ostvaruje registracijom proizvoda na proizvodacevoj stranici. Tako posluje i uzi shop kod nas. 

14 godina

Znam da je offtopičarenje, ali ako tko želi uzeti moju 1080 phoenix, nek mi šibne ponudu na PM...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

A sta ces ti nakon nje?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Vegu, ali poslije nove...Nemam što igrati kad usrani WH nisu optimizirali...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ljepo se clocka gtx 1060 g1 

2126 / 4810 

3400 okruglo score :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 21:28 (Djozaa).

4 0 hvala 0
10 godina
protjeran

To desno ti nije pravi takt, taj njihov monitoring ne prikazuje pravi takt, odvrti sa MSI AB i njegovim monitoringom pa onda uslikaj screenshot na kraju testa.

Evo ovako kao ja napravi, moj test je u 2560x1440p, ti odvrti u 1920x1080p

klik

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Djozaa kaže...

2126 / 4810 

Odradi ovaj bench pustit taj već prastari Valley i Heaven

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/3dmark-time-spy-dx12-benchmark/241483.aspx?jumpto=5123707&sort=asc&view=flat

http://hwbot.org/signature/u135800.png
13 godina
Lucidius kaže...

Gainward Phoenix, isti su hladnjaci na gtx 1070 i na gtx 1080, tako da mozes bacit oko iznad na usporedbu ako te zanima.

Bonus je to sta idu i po najmanjoj cijeni kod nas a ubijaju tisinom i hladnocom, i klokaju se super. Imas u Linksu za 3700kn Phoenix model klik

Ima i u protisu al nebitno. Vjerojatno uzimam nju. Hvala puno na savjetima!

Ova g1 samo tako pada sa cijenom.

Kada su najavili volta arhitekturu? Nece bit bas veliki pomak gore naspram pascala i maxwella?

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 22:10 (matecro007).
10 godina
protjeran

Volta ce najvjerojatnije doci iduce godine u 8 mjesecu, Vega od AMD-a bi trebala u 2 mjesecu stici. Napredak na starije generacije ce biti velik to je sigurno, ali trebat ces i neki dobar i7 procesor na 4.5GHz za takvu grafu.

Uzmi si sada gtx 1070, super je to grafa a nije ni skupa, kasnije ju lako prodas a da ne izgubis puno kod preprodaje ako ces htjeti nadograditi na Vegu ili Voltu.

Uzmi Phoenixicu, ovo sve ostalo je mlako naspram nje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 22:15 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Djozaa kaže...

2126 / 4810 

Jako fin score :). Ja odvrtio sa svojom na 1500/7700Mhz i dobio sam score od kojeg je tvoj taman 26% veći što je fina razlika.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice