GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.698
|
čitano: 1.650.182
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Solo761 kaže...

Eh, tako je to sa "velikim" programima, oni mogu iskoristiti snagu. Nažalost ovi rendereri od Posera ili Daz Studia mogu samo jednu, imam 660 SLI, ali nije bilo efekta :). Mislim da Octane ima podršku za ove programe, ali nije baš "dostupan" da mogu eksperimentirati :). No koliko čačkam po tome i nije bitno, pogotovo zadnjih godina, samo me facinira kako GPU (dovoljno jak) može odrati CPU.

No sada sam malo zgooglao i svašta je izašlo u međuvremenu, hrpa i free renderera, trebati će to malo isprobati :).

Meni zvuči primamljiv taj dodatni konektor za napajanje na MSI-evoj. Neka to on ne koristi, ali dobro je da ima odakle povući ako zatreba. Barem IMO.

Hehe meni najbolji feature Octana je sto nepostoji Crack :).

Sto se tice konektora za napajanje i ja sam mislio da ce imati neke veze/prednosti ali po testovima ova GB G1 se da nasarafiti na nekih 2050Mhz bez beda i tek negdje na 21xx pocnu greske/glitchevi soo mi se cini "standardno" sa svim pa cak i Founders editionima a ja ju inaako ne mislim pustati vislje od 75C i 1.9Ghz.
A jedan konektor manje mi u globalu dobro dodje jer napajanje mi ima "samo" 10 komada 6+2Pin pa u slucaju 6 grafickih moram dodati jos jedno napjaanje dok sa GB G1 bi mogo proci i bez dodantog napajanja jer treba samo jedan 6+2 konektor tkao da bi ostalo jos i slobodnih :).

Za sad sam malo prevagnuo na G1 stranu jer mi pashe i sto nije toliko visoka kao MSI (ovi sadasnjii strixovi 780 OC 6GB su me izludili u Corsair 900D kucistu jer je kuciste lose dizajnirano pa nemozes zavuci prste kod sarafa jer kartica "strsi" jos 2-3cm iznad onog lima za sarafiti pa ima problema sa zavrtanjem/prostorom. GB G1 je vidim prilicno niska/ravna u tom djelu dok je MSI jos gori/vislji od STRIXova).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
12 godina
mirkoj kaže...

Jel nam to raste drustvance koje renda na GPU hehe.

Drugar probaj Redshift. jede malu macu ;)

www.redshift3d.com

Nemogu, nema plugin za LW a export u standalone i neki drugi paket mi nije opcija ;).

U biti sma zadovoljan Octanom i supe rmi je system da svi programi imaju iste opcije unutar plugina i LiveDB je prava stvar tako da mogu shareati materijale sa svim 3D alatima i da render izgleda jednako iz svakog plugina/programa. A i sad u nadolazecoj verzji 3.1 ce biti jos nekih dobrih opcija pa se drzim Octana za sad ;).

BTW koji je ono gadget/program sto ti pirkazje clock/ram usage na desktopu (ona dva vide asot imas na WEBu) ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 12:57 (Lewis).
17 godina
odjavljen

G1 je navodno dosta bučna u odnosi na MSI, EVGA i Gainward čak. ALi da, MSI je jako visoka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nebi se slozio,ali ajde..
Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
17 godina
odjavljen
drakula789 kaže...

Tako sam pročitao; nemam osobnog iskustva s G1 ni MSI ni Gainward. Isključivo FE, Asus i EVGA. Asus i EVGA su nečujne, FE malo bučniji.

18 godina
neaktivan
Tonči kaže...
drakula789 kaže...

Tako sam pročitao; nemam osobnog iskustva s G1 ni MSI ni Gainward. Isključivo FE, Asus i EVGA. Asus i EVGA su nečujne, FE malo bučniji.

MSI GTX 1070 apsolutno nečujna. WoW, DOOM, sve na Ultra i apsolutno nema buke iz kućišta. Ok radi se o R5 koje ima i zvučnu izolaciju ali nije full izlorina i imam window tako da ono.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
drakula789 kaže...

Govorili su i za proslu seriju da su Gigabyteove G1 kartice bucne, ali ovo cudo je necujno. 

18 godina
Lewis kaže...

Hehe meni najbolji feature Octana je sto nepostoji Crack :).

Sto se tice konektora za napajanje i ja sam mislio da ce imati neke veze/prednosti ali po testovima ova GB G1 se da nasarafiti na nekih 2050Mhz bez beda i tek negdje na 21xx pocnu greske/glitchevi soo mi se cini "standardno" sa svim pa cak i Founders editionima a ja ju inaako ne mislim pustati vislje od 75C i 1.9Ghz.
A jedan konektor manje mi u globalu dobro dodje jer napajanje mi ima "samo" 10 komada 6+2Pin pa u slucaju 6 grafickih moram dodati jos jedno napjaanje dok sa GB G1 bi mogo proci i bez dodantog napajanja jer treba samo jedan 6+2 konektor tkao da bi ostalo jos i slobodnih :).

Za sad sam malo prevagnuo na G1 stranu jer mi pashe i sto nije toliko visoka kao MSI (ovi sadasnjii strixovi 780 OC 6GB su me izludili u Corsair 900D kucistu jer je kuciste lose dizajnirano pa nemozes zavuci prste kod sarafa jer kartica "strsi" jos 2-3cm iznad onog lima za sarafiti pa ima problema sa zavrtanjem/prostorom. GB G1 je vidim prilicno niska/ravna u tom djelu dok je MSI jos gori/vislji od STRIXova).

Pa da, da zarađujem od toga onda i treba platiti licencu. No za eksperimentaciju i zajezezanciju baš i nije ekonomično :). Kao i generalno high end 3D toolovi. No ima i npr. Lux Renderer sa sličnim mogućnostima (što se tiče kvalitete), samo ne znam da li su u njega ubacili podršku za GPU, kada sam zadnji put gledao samo CPU je znao koristiti.

Da, jedino je pitanje što se napajanje tiče. Mislim, ima adaptera sa 2 molex-a na 6+2, ali to nije to, to sve onda ide preko istog raila, a ako on zašteka neće biti dodatne snage.

Za te zezancije sa šarafljenjem mi je bio CoolerMaster CM690 super. Imao je plastične "kopče" i nije trebalo šarafiti. Na svaku grafu su išle po dva (od svakog slota po jedna) i kada to klikne nema mrdanja. Sada imam Zalman Z12+ i slična jebada, samo tanki šrafciger može proći između lima i grafičke da zategnem.

13 godina
Lewis kaže...

BTW Sto ekipa misli koje je bolje kupit odove dvije opcije:

1. Gigabyte GF GTX1080 G1
2. MSI GTX 1080 Gaming X

Obje su 3 godine garancije, Gigabyte ima nesto sitno visi takt u OC modu  (nista presudno posto obje planiram drzati na cca 1.9+ GHz).
MSI ima 8pin+6pin konektore a Gigbyte samo jedan 8 Pin. Kolko sa skuzio onine po testovima ni oni sa 2*8Pin nemogu bas prebaciti 2.1GHZ pa mi se cini nebitnom stavkom, ili ?

Trebam 2 ili 3 ukupno.

Bas gledam tvoje specifikacije covjece pa to nije kompjuter je to svemirski brod. Ak smijem pitat sta radis na tom brodu?
Skoro pa jedna godisnja placa u hrv.

Ak stedis pare g1 , ak oces da se vidi raskos msi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 14:42 (matecro007).
12 godina
Solo761 kaže...

Pa da, da zarađujem od toga onda i treba platiti licencu. No za eksperimentaciju i zajezezanciju baš i nije ekonomično :). Kao i generalno high end 3D toolovi. No ima i npr. Lux Renderer sa sličnim mogućnostima (što se tiče kvalitete), samo ne znam da li su u njega ubacili podršku za GPU, kada sam zadnji put gledao samo CPU je znao koristiti.

Da, jedino je pitanje što se napajanje tiče. Mislim, ima adaptera sa 2 molex-a na 6+2, ali to nije to, to sve onda ide preko istog raila, a ako on zašteka neće biti dodatne snage.

Za te zezancije sa šarafljenjem mi je bio CoolerMaster CM690 super. Imao je plastične "kopče" i nije trebalo šarafiti. Na svaku grafu su išle po dva (od svakog slota po jedna) i kada to klikne nema mrdanja. Sada imam Zalman Z12+ i slična jebada, samo tanki šrafciger može proći između lima i grafičke da zategnem.

Imas Belnder i njegov Cycles GPU render to je free.

sto se tice Octanea za experimentiranje i testiranje Demo je dobar, ima samo 4 limita, rezolucija 1000*600, watermark i nema LiveDB i Network render.
https://home.otoy.com/render/octane-render/demo/

moze poskidait i pluginove i standlaone, sto ti treba, demo radi bez beda.

Sto se tice struje 1080 vuce dosta manje od 780ke i TitnaXa pa se sve mislim da bi moglo biti dosta :). Jos u rendeur ne vuce full toliko struje, moje overclockane 780ke (na 1250 Mhz) buku nekih 210-215W u full renderu tako da nisu ni dosle do 250W tako da vjerujem da bi 1080 mogla biti cka i oko 150W u tim uvjetima. Ima jedan tip na Octane forumu sklopio 7*980Ti na vodeno hladjenje (i rezani su DVI portovi da budu single slot) i to sv egur ana jendom EVGA 1600W napjanju.

16 godina

Zanimljivo je za dodati da to neće biti finalni izgled referentnog modela jer nakon što su review-erima poslali kartice, odlučili su iz imena makniti "GTX" tako da se novi titan zove "GeForce Titan X", a na ovoj kartici i dalje stoji "GTX", tako da bi moglo biti zanimljivih promjena (ili samo maknu GTX lol).

17 godina
odjavljen

Cijelo popodne testiranja danas, jučer i u utorak. Dvije tube potrošene Grizli paste, oštećen PCB na TitanuX kao kazna i dosta buke.

Dakle, što god govorili iz Nvidije, 1070 niti u teoriji ne može biti brža kartica od TitanaX, a sumnjam i za 980Ti no to ću morati testirati neki drugi put. TitanX EVGA SC se u prosjeku super-stabilno clocka na 1480 s ventovima na "tihih" 1,2k rpm ili 100% turbine. 1080 FTW se stabilno clocka na 2114 s fanovima na 100% (simulacija vode) (nešto se čuju, ali ni blizu kao turbinski FE) ili 2101 na 70%.

Rezultatno: TitanX na 1,4GHz hvata 4952boda na FSU. 1080 na 2,1GHz hvata 5596. Na obje kartice je podignuta voltaža do max stabilnog. To je razlika od 13% u korist 1080.

Inače, nakon testiranja 6 GTX 1080 kartica, od čega dvije FE, dvije Asus Strix i dvije EVGA FTW, najstabilnije su se pokazale EVGA FTW, iako vršni takt nije puno viši (2012 vs 2088 vs 2101 i 2114). Problem je u samom čipu, jer karticu ne muči ni termalni ni strujni limit, što je uostalom davno kod izlaska ustvrdio Tin iz Kingpin tima; 1080 treba hladiti ispod ambijentalne temp., odnosno ispod ništice, da bismo dobili veće ubrzanje (2,5 GHz (tekući dušik) i 2,8GHz (tekući dušik i e-power)).

Ima toga još, al' dok pripremimo... :D 

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Cijelo popodne testiranja danas, jučer i u utorak. Dvije tube potrošene Grizli paste, oštećen PCB na TitanuX kao kazna i dosta buke.

Jaooooooooo, pa di bas moj buduci TitanX da ostetis :)???

9 godina
Ako bude na prodaju taj osteceni titan za male novce, javi :)
11 godina

kolko baca 1070 na fire strike ultra na 2.1 ghz?jer tko testirao na tim klokovima?

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Lewis kaže...

Imas Belnder i njegov Cycles GPU render to je free.

sto se tice Octanea za experimentiranje i testiranje Demo je dobar, ima samo 4 limita, rezolucija 1000*600, watermark i nema LiveDB i Network render.
https://home.otoy.com/render/octane-render/demo/

moze poskidait i pluginove i standlaone, sto ti treba, demo radi bez beda.

Sto se tice struje 1080 vuce dosta manje od 780ke i TitnaXa pa se sve mislim da bi moglo biti dosta :). Jos u rendeur ne vuce full toliko struje, moje overclockane 780ke (na 1250 Mhz) buku nekih 210-215W u full renderu tako da nisu ni dosle do 250W tako da vjerujem da bi 1080 mogla biti cka i oko 150W u tim uvjetima. Ima jedan tip na Octane forumu sklopio 7*980Ti na vodeno hladjenje (i rezani su DVI portovi da budu single slot) i to sv egur ana jendom EVGA 1600W napjanju.

Samo trebam vidjeti kako prebaciti scenu iz Posera u njega :). Vjerojatno bi upalio export u OBJ pa onda import. No kako rekoh, ima nekoliko rješenja koja nisam probao par godina, od Lux Rendera, do Poseray/POV-Ray kombinacije. Prije je i Vue mogao importati scenu iz Posera, nisam se ni sa Vue-om igrao par godina :).

Znam za tu demo verziju, ali to je dvosjekli mač. Što ako mi se jaaaako svidi? :D

Ja sam danas kupio GTX 1060, baš me zanima da li će biti efekta u ovim mojim igrarijama :). Za igre koje igram je i to više nego dovoljno, a vrijeme je da umirovim moje 660tke :). Zanimljivo mi je samo da dobar dio tih render engine-a ako koristi GPU koriste CUDA-u pa su praktički nVidia only, pretposavljam da ima i onih na OpenCL-u, mada ovo što sam ja gledao koristi isključivo CUDA.

17 godina
odjavljen
Lewis kaže...

Jaooooooooo, pa di bas moj buduci TitanX da ostetis :)???

Imam još jednog. :D 

dabar_solta_V2 kaže...
Ako bude na prodaju taj osteceni titan za male novce, javi :)

Već je otišao, probat će kolega RMA.

Zanima i mene ovaj rezultat za 1070. :)

13 godina
neaktivan
ZGamer kaže...

kolko baca 1070 na fire strike ultra na 2.1 ghz?jer tko testirao na tim klokovima?

Probat cu sutra,ako ne bude kasno,kad se vratim kuci.

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
10 godina
protjeran
ZGamer kaže...

Nekih 20000 otprilike, mozda 21000

EDIT:

Nisam skuzio da si pitao za ultra

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 21:02 (Lucidius).
9 godina
Odlicno,ako prodje. ako ne prodje rma javi , za to bi se isplatilo upalit mikroskop ,upregnut tanku lemilicu i zasukat rukave makar ne proradila.

Izgleda stvarno ogroman cip ,monstruozna kartica .
16 godina
protjeran

Gtx 1070 na 2100mhz hvata nesto sitno preko 5K, znaci malko brze od full clockanog Titana...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

samo sviti testovi su za gaming za 10x kartice.

za sam GPU rendering npr jos uvijek nisu ispolirani drajveri kako valja au trenutnom stanju.. tesko da se isplati neki upgrejd ko vec ima nesto iz prosle generacije.

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Gtx 1070 na 2100mhz hvata nesto sitno preko 5K, znaci malko brze od full clockanog Titana...

Čisto sumnjam. Daš link na rezultat? 

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
ansha kaže...

Čisto sumnjam. Daš link na rezultat? 

http://www.3dmark.com/fs/9437445

http://hwbot.org/signature/u135800.png
17 godina
odjavljen

Trebam ansha22 -in rezultat s aktualnim .81 driverima. Ima i 1080 rezultate koji su šareni pa na stocku imaju 6k http://www.3dmark.com/fs/9384484 ili http://www.3dmark.com/fs/9593725  -- 

16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Trebam ansha22 -in rezultat s aktualnim .81 driverima. Ima i 1080 rezultate koji su šareni pa na stocku imaju 6k http://www.3dmark.com/fs/9384484 ili http://www.3dmark.com/fs/9593725  -- 

Nisam kod kompa, moja ne ide na 2100mhz, ja sam imao 49xx graphics score. Sta ce ti bas moj score kad ih imas koliko hoces sa ~5000? Nevjerni Toma...

17 godina
odjavljen

Jer matematika. 1070 ima 1920 jezgara, 1080 ima 2560. 1070 ne može biti brži od 25% sporijeg od 1080. Uz to, svaki sistem je različit, a i rezultati su nekonzistentni i mogu se razlikovati na istoj mašini u 200-300 bodova na dva prolaza. 1080 na 2100 ima rezultata i na 6000, TX ima rezultata i na 5500, a ja niti jedno nisam vidio kod sebe. Realno, jedini pouzdan test je moguće obaviti na identičnim driverima... Već sami driver mijenja rezultate do 15%.

16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Jer matematika. 1070 ima 1920 jezgara, 1080 ima 2560. 1070 ne može biti brži od 25% sporijeg od 1080. Uz to, svaki sistem je različit, a i rezultati su nekonzistentni i mogu se razlikovati na istoj mašini u 200-300 bodova na dva prolaza. 1080 na 2100 ima rezultata i na 6000, TX ima rezultata i na 5500, a ja niti jedno nisam vidio kod sebe. Realno, jedini pouzdan test je moguće obaviti na identičnim driverima... Već sami driver mijenja rezultate do 15%.

Kako da ne... Pricamo o graphics score-u tako da ostatak sistema nije pretjerano bitan. 

16 godina
neaktivan
ansha kaže...
Tonči kaže...

sami driver mijenja rezultate do 15%.

Kako da ne... 

Mislim da je Tonci mislio kao +- 7.5%, sto je realno pogotovo kad su nove

mojpismonosa
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Kako da ne... Pricamo o graphics score-u tako da ostatak sistema nije pretjerano bitan. 

Pričamo o graphics scoreu koji kod mene na istom taktu varira ovisno o tome kako je sistem podešen:

Recimo: mogu kontrolirati sistem tako da na 2,1GHz daje manji rezultat, nego na stocku. Driver puno mijenja, posebno sad dok su kartice svježe. Ovo je bez drivera. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice