GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.698
|
čitano: 1.644.066
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Zajeb kaže...

Sta je onda 3440:1440 ?

Ultra Wide QuadHD

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 11:43 (chaselol).
17 godina
odjavljen
Zajeb kaže...

Sta je onda 3440:1440 ?

Ultrawide. U filmu najčešće 2.40:1 (ponekad i 2.35:1). 3440:1440 je računalna rezolucija, 21:9 verzija 1440 odnosno mid-rezolucije. Inače te rezolucije imaju svoje ime pa je tako 3440:1440 zvan i UWQHD. 2560:1080 je UW-UXGA.

12 godina
neaktivan
darijoman kaže...
tireN1337 kaže...

Nije mi toliko do igrica, igram samo CSGO a njega igram na 144hz tako da mi to sasvim odgovara. 

Pa sad još manje razumijem ćemu onda druga grafa ? Možda nisam u toku,dali se baviš nečim profesionalno ?

Da, uglavnom.

13 godina
itomic009 kaže...

EDIT:

sad sam pročitao ostatak testa, čini se da je hladnjak pušiona bez obzira na veličinu

jbte, em je glasan, em loše hladi - treća fotka

Krivo malo interpetiraš. Nije glasan nego samo nije dead silent kao MSI. Koliko vidim cooler je sasvim ok samo su očekivali malo bolje rezultate s obzirom na dimenzije istog.

nisam ni ja sebi glasan kad se pijan vraćam doma u neku sitnu uru, ali jesam mom susjedu (davno vrijeme doduše, to mi se nije dogodilo već desetljećima)

hoću reći - možda nekom nije glasno tko ne mari za buku, ali u usporedbi sa msi je glasan, jer 28db u odnosu na 32db je više nego dvostruko glasnije

još kad uzmeš da je, uz duplu buku, još i na 74 stupnja celzijusa u odnosu na msi-evih 67, nema mjesta niti za zajebanciju sa smanjivanjem okretaja

zaključak - toliki hladnjak na tako nezahtjevnoj grafi daje tako loše rezultate = teški fail, kako god interpretirao

13 godina
Glavas_ZG kaže...

ovako sam i ja mislio, da je 1920x1080=2,073,600 dakle 2k

@darioman, prema kojoj logici bi 1440 bilo 2k ?

Radi se o QHD i WQHD

QHD = 2560x1080

WQHD( 16:9) = 2560x1440

Oba rezolucije su nazvane 2K a 1440p se koristi kao skračenica za 2560x1440

17 godina
neaktivan

Džabe joj veliki cooler kad vrući zrak nema kuda izlazit.. kao da suprotnu stranu tower hladnjaka procesora blokiraš.

I dalje je Palit bolji odabir jer je dosta jeftinija a svejedno ide do 2.1GHz, samo eto, nešto je bučnija, 32 vs 28db, pitanje je koliko se to realno primjeti.

Da uzimam 1060 mislim da bi išao na ovu malu EVGU.. pravi primjer kako cooler ne mora biti ogroman da bi bio efikasan. Out of the box radi na ~2GHz i uz 1500rpm održava 60C.  Uz novi bios vent radi na 1000rpm, temp ide do 74C.

http://www.legitreviews.com/nvidia-evga-geforce-gtx-1060-video-card-review_184301/11

Will this run on my 486?
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Glavas_ZG kaže...
nixass kaže...
FakeDeath kaže...
Glavas_ZG kaže...

ovako sam i ja mislio, da je 1920x1080=2,073,600 dakle 2k

@darioman, prema kojoj logici bi 1440 bilo 2k ?

Kakav te 2K spopao 1980x1080. To i ptice zna da se radi u Full HD rezoluciji 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 16:21 (darijoman).
13 godina
Penryn kaže...

Džabe joj veliki cooler kad vrući zrak nema kuda izlazit.. kao da suprotnu stranu tower hladnjaka procesora blokiraš.

I dalje je Palit bolji odabir jer je dosta jeftinija a svejedno ide do 2.1GHz, samo eto, nešto je bučnija, 32 vs 28db, pitanje je koliko se to realno primjeti.

Da uzimam 1060 mislim da bi išao na ovu malu EVGU.. pravi primjer kako cooler ne mora biti ogroman da bi bio efikasan. Out of the box radi na ~2GHz i uz 1500rpm održava 60C.  Uz novi bios vent radi na 1000rpm, temp ide do 74C.

http://www.legitreviews.com/nvidia-evga-geforce-gtx-1060-video-card-review_184301/11

to sa bukom je upitno jer svaki tester drukčije mjeri buku, zato jest dobra samo usporedba recenzija kod istog recenzenta i u istim uvjetima

no, opet to ovisi od osobe do osobe i najbolje je kad sam poslušaš, možda ni tih 32db nije tako strašno, ali je opet više nego dvostruko glasnije od msi, pa kako god

za ovo drugo, zanimljivo je kako im ta evga idla na 22 stupnja - pa na koliko onda stupnjeva sobne temperature oni testiraju grafe???

i još je na open benchu, to je nerealno, treba je testirati u normalnim uvjetima - u kućištu, na nekoj normalnoj sobnoj temperaturi i nakon par sati gejmanja, pa da vidimo onda di su joj temperature i broj okretaja

ovako je to malo nategnuto 

17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

za ovo drugo, zanimljivo je kako im ta evga idla na 22 stupnja - pa na koliko onda stupnjeva sobne temperature oni testiraju grafe???

i još je na open benchu, to je nerealno, treba je testirati u normalnim uvjetima - u kućištu, na nekoj normalnoj sobnoj temperaturi i nakon par sati gejmanja, pa da vidimo onda di su joj temperature i broj okretaja

ovako je to malo nategnuto 

Mislim da sam vidio da je 21C sobna, što ima logike, jer 1060 u idleu vuče tek 5W(sam čip ne generira niti toliko), a njima je vent u idleu radio na 1100rpm. S novim biosom se vent gasi u idleu i tada je temp 37C.

A pazi, u istim uvjetima referentna verzija je išla do 78C, a na nekim drugim testovima referentna nije prelazila 74C. Ne sumnjam ja u ovu evgu, hladnjak je stvarno dobro složen, i jedino pitanje je jel ovih 1500rpm za 60C bučno. Techpowerup isto mjeri temp van kućišta, a njima je MSI bila na 67C. Computerbase isto, MSI išla do 67C uz ventove na 1100rpm, palit do 71C uz 1200rpm.

Jednostavno odma po izgledu možeš znat jel neki cooler vrijedi čemu, jel vent efikasno puše kroz rebarca ili razbacuje okolo, jel vrući zrak ima kuda izlazit ili se zadržava. 

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 12:58 (Penryn).
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Nope.

2K 2048x1080

FHD 1920x1080

al ovo mi baš nema smisla... mislim šta je tu 2k bolji za samo 100px u širini...

ja imam 1920X1200 monitor i praktički po ovome, to je čak i bolje od 2k..??

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
18 godina
odjavljen
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Nebi hvala,dosta je znati 3 standarda u gaming monitorima/fhd,2.5k,4k-ovo ostalo su hibridne verzije za mene

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko sam upucen:

3840×2160 je UHD (kasnije prozvan 4K UHD)

4096×2160 je originalni 4K

takoder, broj ispred ovog "K" ne stoji za broj mega piksela daje informaciju o tome koliko stupaca piksela vidimo,

ovi sto mi mnoze 1920x1080 i zakljuce da je to 2K su u krivu, pomnozite 3840x2160, po tome ispada da je 8K...

mojpismonosa
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Asbis na GO, ne mogu dobiti GPU do idućeg tjedna. 

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dali je veliki gubitak performansi (fps) dok se ukljući Nvidia Physx i dali se isplati zbog toga uzeti Nvidia gpu?
7 Da
20 Ne
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HELIX.D kaže...
Dali je veliki gubitak performansi (fps) dok se ukljući Nvidia Physx i dali se isplati zbog toga uzeti Nvidia gpu?

Prvi put gdje sam vidio PhysX razliku bilo je u Mafia 2 i mogu samo reci da je zanemarivo, bar meni.

U ovoj igri se "vidi" malo bolje ostecenje od oruzja ali u tako nabrijano akcijom igrom to se ne primjeti. Sad dajte neku novu igru radi toga interesuje me bas.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
protjeran

U Borderlandsu su AMD grafe u totalnoj banani kada se upali Physx i dođu situacije gdje bacas one bombe ili ubijes nekog jaceg neprijatelja pa se dogodi milijon efekata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

... koja je sad gtx 1080 najbolji bang for buck? Jel su tu negdje Gigabyte G1 i MSi gamingX? 
Mislim, od onih kod nas dostupnih - zbog garancije.
Doduše, čini se da su police kod nas ispražnjene... nije da bi sad i radio nešto s time s obzirom na to da su na redu ljetne aktivnosti, 
ali da si imam štogod za pikirati kad se ovi kojekakvi dućandžije povrate s godišnjeg...

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
overhaul kaže...

... koja je sad gtx 1080 najbolji bang for buck? Jel su tu negdje Gigabyte G1 i MSi gamingX? 
Doduše, čini se da su police kod nas ispražnjene... nije da bi sad i radio nešto s time s obzirom na to da su na redu ljetne aktivnosti, 
ali da si imam štogod za pikirati kad se ovi kojekakvi dućandžije povrate s godišnjeg...

Gainward Phoenix/GS/GLH ili Palit Gamerock/super jetstream/jetstream hladnjaci su identicni u dlaku, razlike su samo u stock taktovima!

Vise informacija:

klikklik 2, klik 3

11 godina
Lucidius kaže...

U Borderlandsu su AMD grafe u totalnoj banani kada se upali Physx i dođu situacije gdje bacas one bombe ili ubijes nekog jaceg neprijatelja pa se dogodi milijon efekata.

kad forsiraš nešto kaj neide onda dobiš drekec 

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
neaktivan

Otprilike kao async na nvidiji? 

Will this run on my 486?
Moj PC  
7 1 hvala 0
11 godina
Penryn kaže...

Otprilike kao async na nvidiji? 

to mi je bio drugi dio posta ali sam ga obrisao pošto je taj drekec iole ispravan bez obzira na % boosta

SILA/ZGX@ZGamers
18 godina
Lucidius kaže...
overhaul kaže...

Gainward Phoenix/GS/GLH ili Palit Gamerock/super jetstream/jetstream hladnjaci su identicni u dlaku, razlike su samo u stock taktovima!

Vise informacija:

klikklik 2, klik 3

E hvala! Ali vidim, kao što sam i pretpostavljao, 1080tki nema od gainvarda, pa ni palita po dućanima više. Ali zato ima 980ti skupljih od 1080tki. 
Po našem starom običaju:) No dobro, ja nisam tolko nestrpljiv. Glavno da znam što se pokazalo kao najbolji dil sad kad su se izredali nakon "founder" stockova.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
10 godina
protjeran
overhaul kaže...
Lucidius kaže...
overhaul kaže...

Vise informacija:

klikklik 2, klik 3

E hvala! Ali vidim, kao što sam i pretpostavljao, 1080tki nema od gainvarda, pa ni palita po dućanima više. Ali zato ima 980ti skupljih od 1080tki. 
Po našem starom običaju:) No dobro, ja nisam tolko nestrpljiv. Glavno da znam što se pokazalo kao najbolji dil sad kad su se izredali nakon "founder" stockova.

Bilo je Gainward Phoenix gtx 1080 u Linksu po 5600kn i obje ture su otisle dok si reko keks. Pricekaj biti ce ih opet posto je Links glavni uvoznik za Gainward i Palit.

14 godina
protjeran

2000kn vise za 1080, nebi bas!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Ko moze dat ce, ipak je boost osjetan! Recimo za novog Titana X moras dat kao za dvije gtx 1080 da bi dobio cca 20 posto vece performanse.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

jako ali opet ne dovoljno za 4k60p gaming all max out...

p.s jeftinije i bolje uzet 1070 u SLI 

posto Ti nece za pascal izac... treba cekati voltu  koja bude first single 4k gpu/pcb kartica 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 23:26 (4mal).
14 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ko moze dat ce, ipak je boost osjetan! Recimo za novog Titana X moras dat kao za dvije gtx 1080 da bi dobio cca 20 posto vece performanse.

mislio sam na razliku naspram gtx1070!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
protjeran
4mal kaže...

jako ali opet ne dovoljno za 4k60p gaming all max out...

p.s jeftinije i bolje uzet 1070 u SLI 

posto Ti nece za pascal izac... treba cekati voltu  koja bude first single 4k gpu/pcb kartica 

U kojem filmu si gledao da su dvije gtx 1070 jeftinije od gtx 1080? skuplje su oko 2000kn.

Stjepanj 

Znam da si mislio da gtx 1070, velim gtx 1080 je osjetno jaca i ko moze isprsit ce se!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice