GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.698
|
čitano: 1.671.944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Ako je ovo nova praksa iduce godine cim dodje Volta pascal odlazi u legacy.....jej godinu dana full suporta za grafe od 7 tisuca kuna (gtx 1080) 

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Dakle, jednostavna matematika: ako uzmemo da govorimo o DX12 ili Vulkan API-ju s isključenim i uključenim async shader pathom, ako i samo ako su GTX 1070 i FuryX identično brze kartice u igri X s isključenim asp, tada će uključenjem async shader patha FuryX dobiti približno 50-100% više performansi, nego GTX 1070.

Da prevedem, čisto da nekog ne dovedeš u zabludu:

Recimo da su GTX1070 i Fury X 1:1 u performansama, bez korištenja asynca. Uključivanjem asynca Fury X prema svemu do sad viđenom dobija u prosjeku nekakvih 15% boosta, GTX1070 ne dobija ništa. Ako se usporedi samo koliki boost je koja dobila, Fury X je dobila "sve", GTX1070 ništa.

U konačnici ispada Fury X 15% brža, ako su inače bez asynca 1:1 u performansama.

Al pošto nisu 1:1, u praksi(DOOM 1440p, Ultra + async), obe na stock taktovima, Fury X dobija za 6%.

http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/UibfnjJTwx7xDJtSqu597A.png

http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/q3PL2UW5ZSCfj4beKAk67A.png

Ovisi o rezoluciji. Na 4K je to 21%+. I za teoriju je nebitno koja je kartica zaista jača. Znamo da su razlike u sirovoj snazi. Vjerojatno je 1060 u DX11 snažnija

DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Mislim da je problem što većina ovdje ne kuži o čemu se radi. Dakle, nitko nikad i nigdje nije rekao da će 480 biti brži od 1060 zbog DX12 ili Vulkana (iako jest, prema Penrynovim testovima). Sve ono o čemu se priča govori da će ubrzanje koje kartica K dobije zbog DX12 i Vulkana biti veće na AMD karticama, nego NV karticama. I to je sve. Govorimo i relativnom ubrzanju u odnosu na samu sebe, ne usporedno s nekom drugom karticom. Kad bismo uzeli da su 1060 i 480 jednako brze (1:1) u DX12 bez uključenog asynca, tek onda možemo govoriti o usporedbi tih dviju kartica, jer znamo da će AMD dobiti ~duplo više ubrzanja, nego Nvidia.

Dakle, jednostavna matematika:ako uzmemo da govorimo o DX12 ili Vulkan API-ju s isključenim i uključenim async shader pathom, ako i samo ako su GTX 1070 i FuryX identično brze kartice u igri X s isključenim asp, tada će uključenjem async shader patha FuryX dobiti približno 50-100% više performansi, nego GTX 1070.

Smanji ribu, ili ćeš da ti linkam post gdje si mi rekao da nikad nisi spominjao 50% ubrzanje...

Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

Ajmo da vidim tu dominaciju kako kaže Tonči od 50%

Ja nikad nisam ništa slično rekao.

Ma eo, ti si admine hodajuća kontradikcija 

Možeš li naći negdje da sam napisao da RX 480 dominira 50% nad 1060? Svašta ti se pomiješalo.

18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ovisi o rezoluciji. Na 4K je to 21%+. I za teoriju je nebitno koja je kartica zaista jača. Znamo da su razlike u sirovoj snazi. Vjerojatno je 1060 u DX11 snažnija

Izgleda stvarno da na 4K tih 21% pomaže, na 4K Fury X bježi za 10% referentnoj GTX1070.

http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/N4FqJrLT5CoUGbW2hLLECE.png

http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/GsQHKF7n4nKxpxYEvfPzBE.png

Al zanimljiva je razlika i između GTX1060 vs RX480, 35fps vs 39fps. To je nekakvih 12%, rekao bi čovjek puno a kad ono samo 4fps.

Will this run on my 486?
14 godina

Tonči, govorili smo a asyncu pobogu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Penryn kaže... 

Al zanimljiva je razlika i između GTX1060 vs RX480, 35fps vs 39fps. To je nekakvih 12%, rekao bi čovjek puno a kad ono samo 4fps.

A da, princip brojeva. :) 

DarthMarkus kaže...

Onda si krivo shvatio: AMD u pravilu ima 50% više ubrzanja od Nvidije. No to nije isto što i "brži 50%" ili "50% ubrzanja".

14 godina
protjeran

Rekla žena da sam bio dobar!

Giga Gtx 1070 G1 Giga Gtx 1070 G1

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
19 1 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

U cemu? ;)

17 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...
Stjepanj kaže...

U cemu? ;)

14 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...
Stjepanj kaže...

U cemu? ;)

Mora da je zakucao novi bench rekord, nema druge 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
Penryn kaže... 

DarthMarkus kaže...

Onda si krivo shvatio: AMD u pravilu ima 50% više ubrzanja od Nvidije. No to nije isto što i "brži 50%" ili "50% ubrzanja".

Koliko je 50% vise od malo ili nista?  Opet malo ili nista...

14 godina
Stjepanj kaže...

ansha kaže...
Tonči kaže...
Penryn kaže... 

DarthMarkus kaže...

A čuj ruka je u prirodnom položaju, ako nije u prirodnom položaju onda nije...Tko leti vrijedi, vrijedi tko leti, tko ne leti ne vrijedi...

Imaš 50% ubrzanje od arhitekture (usporedno samo sa sobom), no limitiran si klokom i TDP-om

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2016 12:28 (DarthMarkus).
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
Penryn kaže... 

DarthMarkus kaže...

Pa kad govorimo o TimeSpyu koji pametno koristi preemption, možemo vidjeti da je to ipak nekih par postotnih poena kod Nvidie. Srećom, nisu ništa. :)

14 godina

Kad broj jedan Grunfu veli da mu je uduplao plaću, a on nakon nekog vremena shvati da je duplo od ništa i dalje ništa.... 

Moj PC  
6 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav! Kupio danas gtx 1060 i sad imam jedan problem. Monitor mi je vga, a graficka ima hdmi,display port i dvi d.Kako da to spojim?

0 0 hvala 0
16 godina

provaj sa adapterom DVI u VGA

ali citao sam da su ove nove serije 10x0 izbacile analogni dio iz DVI prikljucka

tako da mozda neces imat srece

i morat uzet novi monitor

Samsung S6 Edge+
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
noname48 kaže...

Pozdrav! Kupio danas gtx 1060 i sad imam jedan problem. Monitor mi je vga, a graficka ima hdmi,display port i dvi d.Kako da to spojim?

OVO

edit: super, imati ćeš i novi monitor

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2016 14:06 (skorvy).
9 godina
neaktivan

To je dvi i ,a ja imam na grafickoj dvi d. daj nemojte me zezat da cu morat jos coltnit i za novi monitor

15 godina

A tako ti je to u današnjem konzumerističkom društvu. Samo kupuj, kupuj, kupuj i kupuj.

17 godina
noname48 kaže...

To je dvi i ,a ja imam na grafickoj dvi d. daj nemojte me zezat da cu morat jos coltnit i za novi monitor

Neces morat, radit ce ti

battletag:MasnaKrvavic#2275
9 godina
neaktivan
18 godina
odjavljen

neće mu pomoć ni adapter niti ništa drugo,bila je vijest da je nvidia sa paskalom skroz izbacila VGA priključak,sad kad već imaš finu grafičku karticu uloži u neki fini monitor koji ima dvi ili dp

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Trebaš novi monitor. Ništa ti neće raditi od tih adaptera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Kako ne? Sta mu ne treba samo aktivni adapter koji pretvara digitalni signal u analogni, kao npr mozda ovo. Ja imam slican i sve radi ok (display port sa r9 280x u vga)

Mrzim kada ležim na plaži i pojede me dinosaur.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Za šta su onda svi ovi adapteri?

9 godina
neaktivan

?

16 godina
Almin94 kaže...
Tonči kaže...

Za šta su onda svi ovi adapteri?

a sto ne razumijes izbacili su analognu komponentu iz dvi digitalnog prikljucka

i vise ti adapteri ne pomazu

treba novi monitor

Samsung S6 Edge+
18 godina
odjavljen
Tonči kaže...

http://www.eteknix.com/nvidia-gtx-1080-removes-d-sub-vga-support/

DP na VGA bi izgleda trebao radit ali bolje kupit novi monitor za gtx 1060,neki 1080p

9 godina
neaktivan

Monitor je 1080p, lg22en33s

9 godina
neaktivan
it means that those who wish to continue VGA displays with the GTX 1080 and likely other high-end Pascal cards will have to resort to DisplayPort to VGA adapters
18 godina
odjavljen
noname48 kaže...

Monitor je 1080p, lg22en33s

onda kupi onaj DP na VGA i to je to,ako slučajno ne radi vrati im ga nazad

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice