Ja sam novi očito , kad sam već tu i da ne otvaram novu temu imam jedno pitanje : meni na grafičkoj piše ddr4 , Nvidia 9600 GSO , koji je to tip konektora ddr 3, 4 ,5 ? Pitam jer grafička ima
384mb , pa je planiram zamjeniti .
Ja sam novi očito , kad sam već tu i da ne otvaram novu temu imam jedno pitanje : meni na grafičkoj piše ddr4 , Nvidia 9600 GSO , koji je to tip konektora ddr 3, 4 ,5 ? Pitam jer grafička ima
Ingame: (_.:BRUNO:._) // Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
ok ali ja na online dućanu ne mogu nidje naći ddr4 grafičku , a trebam kako bih je zamjenio
ok ali ja na online dućanu ne mogu nidje naći ddr4 grafičku , a trebam kako bih je zamjenio
pa zasto bi ti bas ddr4?
do koliko para dajes?
Ingame: (_.:BRUNO:._) // Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
Ako sam te dobro shvatio, ti želiš dodat memoriju grafičkoj? Nemoguće. Moraš kupit novu grafu ako oćeš više memorije na njoj.
Ako sam te dobro shvatio, ti želiš dodat memoriju grafičkoj? Nemoguće. Moraš kupit novu grafu ako oćeš više memorije na njoj.
Ja još nisam čuo da je Nvidia na 9600GSO stavljala GDDR4 memoriju.
Nema GeForce 9600GSO sa ddr 4 memorijom, u biti nvidia nikad nije ni koristila ddr4 memoriju na svojim karticama.
DDR 1,2,3,4,5 su ti tipovi memorije.
DDR2 je na istom taktu duplo brži od DDR1,ali ima veće latencije
DDR3 se da ~duplo više clockat od DDR2,ali ima veće latencije
DDR4 se da trun više clockat od DDR3, ali ima veće latencije
DDR5 je duplo brža na istom taktu od DDR2,3,4 , ali ima veće latencije
Grafička memorija neutječe na nikakvu kompatibilnost sa matičnom, procesorom tj. ostalim komponentama.
Danas bi se trebao klonit kartica sa DDR i DDR2, minimalno DDR3 uzimat.
Dostojna zamjena za 9600GSO ti je recimo GTS250, HD4870, HD4890, GTX260 216... Sve ispod ti je neisplativo.
Prije kupovanja nam reci koje/i imaš:
napajanje
procesor
(matičnu, u biti nije bitno,ali eto tako...)
količinu ram-a
EDIT: ako misliš zamjenit ram-e na grafičkoj, nemožeš, eventualno ako su krepali zalemit neke druge sa istog modela grafičke.
najbolje ti je da s ovim besplatnim programčićem pogledaš koje komponente imaš u pc-ju. možeš vidjeti točno koji ti je model grafičke kartice, a najbolje bi bilo da pogledaš koji ti je model matične ploče, pa ga napiši ovdje, ili postaj print screen, pa ćemo vidjeti da li podržava agp ili pcie kartice..
edit:
ovdje su specifikacije te kartice, kaže da je pci-e, a memorija je gddr3.
@autoru teme - ako budeš provadao karticu javi mi se, možda znam nekoga tko bi ju kupio.
udarila te ta nova zvjezdica u glavu he he
čini mi se da dečko želi zamijeniti cijelu karticu, a ne samo memoriju..
Komp je već složen , ima : AMD athlon 64plus 5400 , ram 2gb , dajte mi onda recite dali je ta grafiča opće dobra
EDIT: ako misliš zamjenit ram-e na grafičkoj, nemožeš, eventualno ako su krepali zalemit neke druge sa istog modela grafičke.
volio bi te vidjet kako bi ti zalemio memoriju na grafičkoj 
volio bi te vidjet kako bi ti zalemio memoriju na grafičkoj 
Možda uz pravu lemilicu, ono je sitno da boli glava. Bratić iz njemačke se bavi elektronikom točnije radi SPY sustave tipa kamere, mikrofone i dosta je poznat u tome, on veli da to upaljačem radi, kao jer je jako sitno pa netreba jako grijat.
Komp je već složen , ima : AMD athlon 64plus 5400 , ram 2gb , dajte mi onda recite dali je ta grafiča opće dobra
ništa ja tebe nisam tu sada razumio. što to znači komp je već složen? i za što da li je dobra ta grafička, za tu konfiguraciju ili što?
ne znam da li si uopće pročitao moj post gore. grafička ti je pci-e i ddr3. dakle tebi treba grafička koja ima pci-e utor. ako želiš kupiti drugu grafičku reci koliko imaš love na raspolaganju pa će ti netko već nešto preporučiti.
i bez obzira na grafičku, mislim da se s tim procesorom nećeš nešto posebno nagrati (imam takav proc na drgom pc-ju).
Nema veze memorija sa utorom xD
Ti mozeš stavit sad bilo koju grafičku samo da je PCI-E 
udarila te ta nova zvjezdica u glavu he he
čini mi se da dečko želi zamijeniti cijelu karticu, a ne samo memoriju..
Ma udario me alkohol dok smo feštali za novozarađene zvezdice :D
Ontopic - ja i dalje ne kužim kaj on ima i kaj oće zamijenit...
Pa kak ne kužite!!
Lik ima tu grafu i sada pita ako ju zamijeni dali mora bit ddr4 i takve gluposti...
Bitno je samo da je PCI-E 
Ontopic - ja i dalje ne kužim kaj on ima i kaj oće zamijenit...
da, moram priznati da sam se i ja malo mučio dok sam prokužio 
uglavnom, čovjek želi zamijenit grafičku jer mu je preslaba, izgleda..a dalje sam se i ja pogubio..
grafička ti je pci-e i ddr3. dakle tebi treba grafička koja ima pci-e utor. ako želiš kupiti drugu grafičku reci koliko imaš love na raspolaganju pa će ti netko već nešto preporučiti.
Pa kak ne kužite!!
Lik ima tu grafu i sada pita ako ju zamijeni dali mora bit ddr4 i takve gluposti...
Bitno je samo da je PCI-E 
pa već mu je to napisano.
Ne postoji GeForce serije 9XXX sa DDR 4 memorijom.
Ali sam čuo da su neki ljudi postigli takt GPU-a od 900 MHZ sa ZOTAC-ovim GF 9600 GT AMP karticama.
EDIT: Uzmi neki radeon VPU. (HD 5750, 5770)