Molim vas da mi kazete koja je razlika izmedju sli i crosfire znam kako izgleda sli a kako izgleda crosfire to neznam molim sliku i objasnenje u razlici
Molim vas da mi kazete koja je razlika izmedju sli i crosfire znam kako izgleda sli a kako izgleda crosfire to neznam molim sliku i objasnenje u razlici

Kod crossfire koliko ja znam mora biti jedna master kartica (ubiti čip) koji slaže na kraju rezultat s jedne i druge i spojene su bile izvana sa dvi kablom (barem tako bilo prije).
Nisam siguran, možda tko zna bolje.
Ja bi dodao nešto:
CF -> uparivanje Ati-jevih grafi
Kod crossfire koliko ja znam mora biti jedna master kartica (ubiti čip) koji slaže na kraju rezultat s jedne i druge i spojene su bile izvana sa dvi kablom (barem tako bilo prije).
Nisam siguran, možda tko zna bolje.
Ja bi dodao nešto:
CF -> uparivanje Ati-jevih grafi
dvije i tri kartice... a ne pričamo o tome dali još ima u prodaji ili ne, pričamo o tehnologiji...
Crossfire
-ista serija 4xxx,3xxx nemora bit ista graficka
-do 4 graficke
Ewo slika sa 4 puta crossfire 4-way-crossfire
Kod nvidije se mogu spajati do 3 gpu-a (3-way-sli) i do 4 gpu-a (kod kartice sa 2 gpu kao npr. 9800 GX2)
Ewo ti wiki na engl.
SLI => nVidia, 3dfx
Crossfire (ATI Multi-Rendering (AMR)) => ATI
Alternate Frame Rendering (AFR) => ATI (Rage Fury Maxx)
MultiChrome => S3 Graphics
BitFluent Protocol => XGI
Parallel Graphics Configuration => Metabyte
Eto malo sam se potrudio :)
BTW:
SLI = Scalable Link Interface
Molio bih za pomoć. Imam atijevu GeCube x1650 grafu, a matična mi je M2N-SLI, e sad planiram uzeti još jednu tj istu grafu jer nije skupa i solidna je i iskoristiti matičnu. Na stranim forumuma sam pročitao da se ova grafa lako spaja u crossfire, te da je potrebno samo umetnuti drugu grafu u slot i aktivirati crossfire preko atijevog control centra....što vi mislite o tome i jeli se to tako radi?? Malo sam neupučen u te stvari...
matična ti SLI a tebi treba CROSSFIRE
Ma samo hoću povezati te dvije grafe, jeli se to može?? Kao što vidiš nisam upućen.
Ma samo hoću povezati te dvije grafe, jeli se to može?? Kao što vidiš nisam upućen.
Šteta, baš sam tako mislio dobiti na performansama...
Šteta, baš sam tako mislio dobiti na performansama...
Bolje ti je da kupiš jednu malo pošteniju grafu, nego mbo i 2 slabe grafe.
Npr. bolje da uzmeš jednu 3850 ili tako nešto, za male novce.
rekao je da vec ima jednu 1650, a i moze se HD38** serija spajati u CF sa starijim generacijama?
cek meni isto to nije bas jasno dakle ja imam hd 4870 i po onome sto je hyperion reko ja sad mogu nju uparit sa jednom hd 4850. sad neznam jel treba imat 2 one male trakice na kojoj pise cross fire il jednu jel ja imam jednu sam.
mozes ju upariti al ce ti se ova 4870 downclockat na 4850 (memorija naravno i dalje ostaje GDDR5)
treba ti samo jedan crossfire mostic, ako slazes 3-way onda ce ti na jednoj biti 2 ta mostica
aha onda mi je bolje uzet jos jednu hd 4870 sad sam zapeo za to a tek sam kupio novi komp i vec ga idem nadograđivat xD, a 500W ocz napajanje nebi uspjelo drzat cf te dve kartice il?
ako imaš nforce chipset onda ti neće raditi. negdje sam čitao da nova asrock-ova ploća sa nforce chipsetom može goniti i crossfire.
maticna mi je gigabyte MA78G-DS3H
AMD 780G + SB700 Chipset
Ići će ti crossfire...
znam al me brine napajanje
Evo uzet ću ovu grafu. Vaše mišljenje?
http://www.prodaja-ponuda.com/vga-xpertvision-ati-radeon-hd3870512/601237/racunalne-komponente/
Evo uzet ću ovu grafu. Vaše mišljenje?
http://www.prodaja-ponuda.com/vga-xpertvision-ati-radeon-hd3870512/601237/racunalne-komponente/
Ma neznam.. imam napajanje od 400W, koje vjerojatno nije dovoljno za 4830, a ova grafa mi se čini odlična, nije skupa i pruža odlične performanse.. samo sam pitao za mišljenje prije nego je kupim
AMD 780G + SB700 Chipset
Ići će ti crossfire...
koliko para mislis dati na novu grafu