Koja je grafićka kartica BOLJA ? 128bita 2 Gb ili 256Bita 1 Gb. Stolni PC služi za slušanje muzike- gledanje filmova i ige pasijansa. Ofice radovi prosječni. HVALA NA ODGOVORU.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koja je grafićka kartica BOLJA ? 128bita 2 Gb ili 256Bita 1 Gb. Stolni PC služi za slušanje muzike- gledanje filmova i ige pasijansa. Ofice radovi prosječni. HVALA NA ODGOVORU.
-bitovi ... su širina sabirnice, količina mogućeg protoka podataka, kao broj traka autoceste ili širina vodovodne cijevi.. ne znači da je brže, nego na istoj tehnologiji-sabirnici može više s većim brojem, 256>128>64..
.. ali.. uz taj podatak je važno i koja generacija, koji ram, točnije vram ... video-ram.. kao ddr2-3-4.. opet, veći broj=brže.. pri čemu je ddr5 brži od ddr2 u svim kombinacijama pa se za napisano ne može reći što je brže jer ne navodiš sve potrebne podatke.. a koja je bolja, ona koja radi-ispravno :) ..
-seljačka logika, veće je bolje.. i nekom uobičajenom kronologijom, vjerojatnije da će gpu s više vrama biti 'bolja' ili barem novija.. možda brža, možda s novijim fičerima-mogućnostima kao h264 koji je važan dekoder za video-internet-multimediju.. no i jeftikaneri znaju imait 'veći broj' upravo zato jer kupci koji ne znaju razliku lakše plate više za veći broj, dok je memorija bila jeftina.. a sad poskupljuje drastično kao izuzetak od tog pravila.. no i dalje je seljački dovoljno dobar odgovor ili statistički moguća šansa da s više rama-vrama imaš bolje šanse da je bolje, brže, novije.. ili pogledaš godinu proizvodnje, ostale oznake koje imaju svoje značenje, dok google sve zna i u sekundi dobiješ sve teh.spec odgovore, brže-točnije nego ovakvim postom-temom.. :)
-bolja je ona koja radi.. a 'moja' je najbolja, ako ne moja onda od mog frenda :)) .. brža, kvalitetnija, .. stvari su relativne pa i pitanje ostatka računala, npr ima li dodatno napajanje-žice za gpu koja može tražiti dodatno napajanje.. i što je bolje za koji tip računala, potrebe.. u uredsko računalo staviti gejmersku grafiku je beskorisno, čak kontraproduktivno ako ostatak ne prati gpu, zbog hlađenja, napajanja... usklađenost i smisao.. kao na fićeka staviti ferrarijeve gume-kotače.. skupo-beskorisno mada su možda kotači od titanijuma 'bolji' :) ..
Ovisno o čipu i ostalim hw specifikacijama istog a ne samo brzina bandwitha, dakle koje graficke su u pitanju?
Za tu namjenu, ona jeftinija.
Zahvaljujem na Odgovoru. Moje je pitanje bilo teoretsko-i nedovoljno precizno.Ako obje kartice imaju isti ddr ( naprimjer 3 ).Identičnu frekvenciju da li je u tom slučaju bolja kvaliteta dupla širina sabirnice ili dupla količina memotije.PROCESOR je AMD 4 jezgre RAM ddr4
2 puta 4 Gb..Trnutačno imam AMD Radeon HD 6750 1GB. Hvala na Odgovoru.
Zahvaljujem na Odgovoru. Moje je pitanje bilo teoretsko-i nedovoljno precizno.Ako obje kartice imaju isti ddr ( naprimjer 3 ).Identičnu frekvenciju da li je u tom slučaju bolja kvaliteta dupla širina sabirnice ili dupla količina memotije.PROCESOR je AMD 4 jezgre RAM ddr4
Najbolja je ona na kojoj piše nVidia. Ako piše nešto drugo onda ti je svejedno.
ak već možeš birati - 2gb video memorije je uvijek dobrodošlo (tj. bolje nego 1gb), bandwidth ti je nebitan za ovo za što ti koristiš grafičku