Besramno jeftina HD4870X2 zaključana tema

poruka: 65
|
čitano: 9.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Besramno jeftina HD4870X2

Ma to je još nenormalno skupo,jer kad izađe prva dx11 igra onda će taj koji je kupi žalit se mojoj babi.Eto ti ga javle onda će uletit nova grafa od par tisuča kuna i nikad kraja.Ko može nek mu je sritno.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
16 godina
protjeran

u danasnje vrime je nezahvalnost ocito postala "vrlina", fascinantno je kako 2800Kn more bit besramno jeftino za graficku karticu, u drzavi di masa ljudi cili misec radi i za manje od tih 2800, i mogu sanjat da mogu za cili PC izdvojit tolko para

to bi bilo ko kad ja oden u LaBoutique na rivi, kupin gucci patike snizene sa 2700 na 1300Kn i unda bi triba okolo pricat kako je to besramno jeftino, ali ja se radije poklopin i mucin jer znan da kasan vec budala ca dajen tolke pare za patike nemoran okolo pricat da je to jeftino i radit jos vecu budalu osebe

nu, glamac, djava ga odnija
16 godina
protjeran
Besramno jeftina HD4870X2

gtx295 nije 3800 nego 3350 kn u diskont24, da gledas na pravim mjestima znao bi, preskupa je u linksa gtx295-ica

King of the South!

0 0 hvala 0
16 godina

Po mom mišljenju ako već se kupuje grafa koja dođe više para i planira se imat ju neko duže vrijeme(nekih par godina)razmisli koliko će dugo izdržati tokom ljetnih vručina(a i opčenito jer se grafa dosta grije)jer đaba od grafe da je isplativa ak crkne nakon godinu dve od visokih temperature i bit ćeš prisiljen uzet novu ili dobit neš slično ako budeš imao garanciju.Ako te posebno zanima crysis i slično ja bi uzeo nvidiu bez obzira jer je puno bolja(ak nemaš za 298 onda si zemi 285 pa kasnije u sli).Al opet ja bi čekao da izađu grafe sa dx11 jer bi onda ove dx10 grafe trebalo još više pojeftinitSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Independent kaže...

Svakako isplativije nego GTX 295, ali ne isplati se danas dati toliko novaca za graficku... Za manje od godinu dana ces imati jace grafe koje ce biti podosta jeftinije. Najbolje uzet si jednu 4870 pa poslije kada pojeftini uzeti jos jednu i upariti u crossfire (Iako nevidim ama bas nikakav razlog zasto bi nekome trebale danas toliko skupe graficke za igranje igrica)

Pa da će bit jačih i jeftinih ne znam baš.
Kako sad stvari stoje sljedeća će generacija grafičkih iz ATi-ja bit uglavnom malo poboljšanje trenutnog hardware-a sa dodanim DX11. A nVidia ionako ima drugih problema, i nešto novo od njih nećemo vidjet ove godine...
Ako nekom baš sad treba ovako nešto, zašto ne? za nekih 2500kn dobiješ grafičku sa kojom možeš igrat sve na 30" monitoru.
Ja si baš gledam kako bi stavio još jednu 4870 1Gb u komp koji koristim za igranje, ali nekako se predomišljam jer na tom kompu imam samo 24" monitor pa ne znam koliko ima smisla...
16 godina
neaktivan

a je jeftina!!!skoro 3000 kn,pa ima HD4850X2 za 2100kn

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 18:43 (pod009).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...
 Kao prvo:nemam taticu nego vrlo marljivo radim da dođem do para.Kao drugo prosvijetlio si mi pamet kad si napisao da za četri mijeseca neče vrijedit 1000kn(Stvarno nisam znao).
A kao treče moja je osobna stvar i briga dal se palim na x2.I ako nemaš niš pametnog za napisat NEMOJ!
 haha. Kupi si i dvije, al nebu pim*ek naraso :zubo: .   Samo ti kupi tu "besramno jeftinu" karticu i uživaj.
Toliko laprdanja se ovdje može pročitati, strašno. Samo cu te citirati od neki dan... :D
microman kaže...
 A el ti vidiš na kakvu si matičnu stavil CF grafu.
SLI matična NE PODRŽAVA CF te grafička koristi samo jedan GPU.
Ako očeš imat CF moraš uzet matičnu sa Intelovim čipsetom(za Intel CPU) ili sa AMD-ovim(za AMD CPU).
E al se vidi koliko znanja na ovom forumu.Toliko postova,a samo post iznad mene ima točan odgovor.
17 godina

Joj,jeste zapeli s pricama o direct x 11.Prva igra koja izadje za direct x11 ce biti 2011 i vjerovatno ce biti smece koje nitko nece ni pogledati.Ove prve graficke koje izadju gtx3xxx bit ce sporije od gtx295.Jel vi znate uopce koja ce igra podrzavati direct x 11 ili samo blebecete bezveze.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 19:52 (Romano).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Romano kaže...

Joj,jeste zapeli s pricama o direct x 11.Prva igra koja izadje za direct x11 ce biti 2011 i vjerovatno ce biti smece koje nitko nece ni pogledati.Ove prve graficke koje izadju gtx3xxx bit ce sporije od gtx295.Jel vi znate uopce koja ce igra podrzavati direct x 11 ili samo blebecete bezveze.

Ista stvar kao i sa dx10.1. 
16 godina
neaktivan

Pa ja mislim da oni koji imaju iskustva,odnosno vec su isprobali nesto od novih kartica da to podjele sa nama ostalima.Pa zato i jest ovaj forum tu da pruzi pomoc nama neukima i neopredjeljenima za nesto bolje.Na mene mozete racunati da cu sve informacije proslijediti bez obzira bile one za ili protiv...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gilbert kaže...
microman kaže...
 Kao prvo:nemam taticu nego vrlo marljivo radim da dođem do para.Kao drugo prosvijetlio si mi pamet kad si napisao da za četri mijeseca neče vrijedit 1000kn(Stvarno nisam znao).
A kao treče moja je osobna stvar i briga dal se palim na x2.I ako nemaš niš pametnog za napisat NEMOJ!
 haha. Kupi si i dvije, al nebu pim*ek naraso :zubo: .   Samo ti kupi tu "besramno jeftinu" karticu i uživaj.
Toliko laprdanja se ovdje može pročitati, strašno. Samo cu te citirati od neki dan... :D
microman kaže...
Ako očeš imat CF moraš uzet matičnu sa Intelovim čipsetom(za Intel CPU) ili sa AMD-ovim(za AMD CPU).
E al se vidi koliko znanja na ovom forumu.Toliko postova,a samo post iznad mene ima točan odgovor.
 a ovaj citat iz moje teme sam se dobro nasmijao Cool
VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
16 godina
neaktivan

romano,ja znam da će GTA V podržavat  dx11Namigiva

RazerDinoMan & Gang 4ever 2gether
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 20:05 (RazerDinoMan).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran

DirectX 11 će bit lagan za developere, te bi trebao pored većih mogućnosti donijeti i bolje prefomanse od DX10/10.1

Tako da bi DX11 igre trebale bit budućnost, isto kao kad je izisao DX9 u odnosu na DX8.

alo modovi, može meni pola zvjezdice?
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
GeForce kaže...
Gilbert kaže...
microman kaže...
microman kaže...
 btw. daj me poskakljaj da se i ja smijem, sta je tu trebalo biti smijesno??
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
GeForce kaže...
Gilbert kaže...
microman kaže...
microman kaže...
 pa sta ne vidis sta je on napiso??? po njegovoj teoriji ja bi trebo imat maticnu koja podrzava crossfire da bi mogao imati HD 4870x2. to nije tocno, ta graficka koristi crossfirex kojim 2 gpu na jednoj grafi rade zajedno...
da nejdem previse offtopic reci cu ti da uzmes tu grafu jer neces pozalit
VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
17 godina
General Zed kaže...

Pa ja mislim da oni koji imaju iskustva,odnosno vec su isprobali nesto od novih kartica da to podjele sa nama ostalima.Pa zato i jest ovaj forum tu da pruzi pomoc nama neukima i neopredjeljenima za nesto bolje.Na mene mozete racunati da cu sve informacije proslijediti bez obzira bile one za ili protiv...

Gledaj.Nikakve koristi neces imati od toga sto ces kupiti gtx300 ili neki radeon iz serije 5.Te kartice ce kostati u startu oko 2000+ kuna i bit ce sporije od gtx295.Jedino sto ce se hvaliti je podrskom za direct x 11 od kojeg nemas nikakve koristi jer jednostavno nema igara za taj api,kao ni za direct 10.1.Uostalom,da malo razjasnim.Direct x 11 nije nikakvo sedmo cudo niti ce donijeti revolucionarne stvari.To je samo logicna evolucija direct x-a 10.1 koja samo u biti olaksava programerima izradu igara u directx 10(1) i 11.Najbolja solucija je da mozda malo sacekas da izadju nove kartice i kupis onda gtx295 jer ce vjerovatno pasti cijena.Ali opet do tada ces cekati jos sigurno 6 mjeseci.I garantiram ti da ce opet gtx295 biti isplativija kupnja od tih novih,barem dok se ne pojavi neka mrcina gtx395 za jedno godinu,godinu i pol.
16 godina
protjeran

HD5870 će sigurno bit oko 2x jača od HD4870, dakle u rangu s HD4870X2.

alo modovi, može meni pola zvjezdice?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GeForce kaže...
 Koliko se sjecam ti si bio pozalio btw jesi rijesio problem sa Cod-om?
GeForce kaže...

ma niste me razumjeli...grafa radi u igrama dobro al radi pomocu jednog cipa a ne koristi 2 kao sto ima...znaci jedan gpu radi cijeli posao dok ovaj ostaje na 0 % !

ako bi mi se mogao javit neko ko ima takvu graficku pa da mi da msn da popricam malo jer me ljuti kad dam 3500 kn za dio i onda mi ne radi kako spada

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 20:19 (BORG).
17 godina
GeForce kaže...
toxic kaže...
GeForce kaže...
Gilbert kaže...
microman kaže...
microman kaže...
 pa sta ne vidis sta je on napiso??? po njegovoj teoriji ja bi trebo imat maticnu koja podrzava crossfire da bi mogao imati HD 4870x2. to nije tocno, ta graficka koristi crossfirex kojim 2 gpu na jednoj grafi rade zajedno...
 da al nigjde ne pise da se govori od hd4870x2 jbga zato nisam skuzio
16 godina

Ja bih se samo na sekund vratio na ovaj dio - besramno jeftina.

Ako grafička kartica kalibra kakav je HD4870 je za nekih 25-30% jeftinija od GTX295, onda je zasigurno besramno jeftina. Ta tvrdnja nema apsolutno nikakve veze što su nekome mjesečna primanja manja od 2800kn, koliko ta grafička kartica dođe.

Ako meni netko ponudi X5 za 20 000 eura, ja ću reći da je to, takoreći, bagatela, bez obzira što 20 000 eura, jednoj prosječnoj obitelji je nedosanjan san.

Isto tako, ako meni netko ponudi dijamant koji vrijedi milijun funti za 750 tisuća, ja ću reći da je to daleko ispod tržišne cijene, bez obzira što ja ta svota i dalje izuzetno visoka za mene.

Ili uzmimo ovu akciju gdje se AutoCAD 2008 prodaje za 11 000 kuna. 11 000 je jako puno novaca, no za jedan AutoCAD to je sića.

S druge strane, ako ti meni ponudiš Čunga Lungu za 2 kune, ja ću reći da si bezobrazno skup.

Sve ima svoju cijenu i svoju vrijednost. Ova grafička ima svoju vrijednost i svoju cijenu. I autor je s pravom rekao besramno jeftina kada vidimo da je čak za 1000 kuna jeftinija od svojeg glavnog konkurenta. To što za tu grafičku možeš kupiti 100 salama, a to je drugi par rukava.

Jest, to nije mali novac (heck, meni sve iznad 5 kuna, koliko mi dođe buhtla s čokoladom u lokalnoj pekari je puno novaca); jest, puno ljudi toliko novaca ne zaradi tokom cijelog mjeseca; istina, nisu svima nama roditelji menangeri; ali, ako gledamo tu cijenu kroz prizmu grafičkih kartica i što sve HD 4870 x2 nudi za tu cijenu, onda jest ovo jeftina kartica.

Every hole is a goal!
17 godina
Bukva kaže...

Ja bih se samo na sekund vratio na ovaj dio - besramno jeftina.

Ako grafička kartica kalibra kakav je HD4870 je za nekih 25-30% jeftinija od GTX295, onda je zasigurno besramno jeftina. Ta tvrdnja nema apsolutno nikakve veze što su nekome mjesečna primanja manja od 2800kn, koliko ta grafička kartica dođe.

Ako meni netko ponudi X5 za 20 000 eura, ja ću reći da je to, takoreći, bagatela, bez obzira što 20 000 eura, jednoj prosječnoj obitelji je nedosanjan san.

Isto tako, ako meni netko ponudi dijamant koji vrijedi milijun funti za 750 tisuća, ja ću reći da je to daleko ispod tržišne cijene, bez obzira što ja ta svota i dalje izuzetno visoka za mene.

Ili uzmimo ovu akciju gdje se AutoCAD 2008 prodaje za 11 000 kuna. 11 000 je jako puno novaca, no za jedan AutoCAD to je sića.

S druge strane, ako ti meni ponudiš Čunga Lungu za 2 kune, ja ću reći da si bezobrazno skup.

Sve ima svoju cijenu i svoju vrijednost. Ova grafička ima svoju vrijednost i svoju cijenu. I autor je s pravom rekao besramno jeftina kada vidimo da je čak za 1000 kuna jeftinija od svojeg glavnog konkurenta. To što za tu grafičku možeš kupiti 100 salama, a to je drugi par rukava.

Jest, to nije mali novac (heck, meni sve iznad 5 kuna, koliko mi dođe buhtla s čokoladom u lokalnoj pekari je puno novaca); jest, puno ljudi toliko novaca ne zaradi tokom cijelog mjeseca; istina, nisu svima nama roditelji menangeri; ali, ako gledamo tu cijenu kroz prizmu grafičkih kartica i što sve HD 4870 x2 nudi za tu cijenu, onda jest ovo jeftina kartica.

Je, sve je to istina što pišeš, samo postoji razlika između jeftinog i povoljnog - povoljno je relativna kategorija, dok je jeftino apsolutna. Ova kartica može eventualno biti izuzetno povoljna, nikako jeftina. Čak niti Čunga Lunga za 2 kn nije skupa, samo je precijenjena.

A kada autor teme kaže da mu je 2.800 kn jeftino, a 3.800 previše... Pa ne znam, iskreno, meni je to u najmanju ruku neprimjereno (da ne upotrijebim neku težu riječ).
Pazi, gledam te!
17 godina

za 3800 kupite playstation 3 (ili još bolje kupite playstation 2 sa svom opremom) i ne budite razmažena djeca koja svaki drugi mjesec trebaju novu grafičku jer će plakat mamici.... Nabacite PES u četvoricu na projektoru , par piva i pa ćete vidit dernjave i vike nakon popijenih nekoliko piva..... Ili ako mrzite nogomet nabacite bombermena...

A da ste pravi gejmeri, a ne mamine maze igrali biste starcrafta i srce bi vam tuklo milijun na sat kad vam uleti rush sa paščetinom, a vi još nespremni...... ili muke kad vam doleti prvi zelot, ajme............. A bube na seljake, taman kad ste se malo opustili i krenuli razvijati..... Adrenalin i srce na milijun...... 

EDIT: ja sam totalno off topic , ali jednostavno moram, takav mi je danas dan....

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 8:11 (daseparo).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Besramno jeftino nije, a povoljno možda. Pitanje je koliko se sada isplati dati 2800 kuna za grafičku karticu koja će za tri mjeseca biti predzadnja tehnologija. Naime, u rujnu, a neposredno pred izlazak windowsa 7 bi se trebale pojaviti prve DX11 kartice rađene u 40nm.

AMD DX11 R800 Card Exposed 

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"Besramno jeftina" GTX295 - 3003kn.  Što ce reci da je 300kn razlike između 4870x2 i ove envidije. :)

Već ako tatek placa, neka plati pravu stvar. :D ... naravno, u kombinaciji sa 30" LCD-om.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 13:38 (Gilbert).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GeForce kaže...
toxic kaže...
GeForce kaže...
Gilbert kaže...
microman kaže...
microman kaže...
 Dobro ok pogriješio sam pošto sam rad te HD4870x2 nije bio posve jasan.No idemo sad malo ovako:Prvo pravilo kod sastavljanja konfe jest:dobro organiziranje komponenta da sustav bude što stabilmiji.A to sigurno nečeš postiči stavljanjem na SLI(Nvidiu) matičnu ATI-evu grafu.Več i vrapci na grani znaju da sa takvim potezom ima mnoštvo problema.Ne samo sa Hardwerom več i sa driverima.Ontopic:Vidim da puno likova ima smisla za uništavanjem teme.
Kao prvo ja nigdje nisam napisao da je ta grafa jača ili bolja od GTX295.Naprotiv GTX je bolja.Ja sam samo ukazao na cijenu pošto je ta grafa zadnji puta kad sam gledao koštala 3600kn.Tako da je ovo velika razlika.Isto tako nekada nisi mogao ni pomisliti da češ takvu grafu kupiti za 2800kn.Naravno to je puno za one koje imaju plaču 3500kn no to nisam kriv ja več država u kojoj živimo.
M.C
16 godina
neaktivan
RazerDinoMan & Gang 4ever 2gether
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 13:54 (RazerDinoMan).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidim da ste stvarno zabrijali na tu recesiju.Možda sam krivo napisao naslov.No uglavnom nisam mislio kako je to jeftino(Za nekog i je)nego kako danas možeš bez problema nabavit High End grafu za 2800kn dok si prije pola godine za toliko mogao nabavit tek onu koja je namijenjena srednjem segmentu tržišta.Isto tako vidim da ima puno izjava tipa:Zašto kupit grafu za 2800kn kad možeš dat 1500kn i igraš sve postoječe igre.Ima i izjava tipa:Imaš bogatog tatu,tetka pa se praviš frajer.Ja(NE MOJ TATA ili TETAK) imam fiancijske mogučnosti da kupim takvu konfiguraciju,a onom kome to smeta neka se javi vladi republike Hrvatske i traži pvišicu na plaču ili mjesto za saborskog zastupnika.Onaj tko ima mogučnosti da kupi Ferari zašto si ga i nebi kupio?

Znači sada pola svijeta treba jaukati zato što tamo neki bogati susijed vozi ferari.U ovoj temi nisam želio ukazati na to što ču ja kupiti.Več na to koliko su danas grafe jeftine(High End segment) prema onima koje su izašle prošle ili predprošle godine.

Molio bi moderatora da ispravi naslov kako on misli da bi bilo u redu.

M.C
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
rambox kaže...

2800 kn dat za graficku  karticu je bacen novac u vjetar i to je tak to nema nikakvog smisla kad se za 1.500 kuna moze kupit graficka s kojom mozes igrat bez problema na 1680-1050 i nema frke onda a to se odnosi na normalnog korisnika zapravo igraca a to je vise nego dovoljno!Cool

Pitam se što je "bačen novac"?
Na grafičku koja dođe 2800kn i slijedeće 3 godine ću moći vrlo vjerojatno vrtit sve na njoj (ok danas na max. postavkama, za 3 godine na min postvkama, ali ću, vrlo vjerojatno, moći) ili dati u te tri godine tri puta 1500 kn za grafičku???
 Dobro,poštujem svačije mišljenje,ali kao što kaže ovaj gore po meni je to bačen novac,nisam nikakav frik i to,brate ali ja nemogu zamisliti ljude koji svaka 3-4 mjeseca potroše na komp 2000kn,što je nečija plaća,možete reći što hoćete,ali po meni su takvi ljudi ludi,još lik napiše besramno jeftina,ja ono ispod 1k,kad ono.........brate ako ležiš na parama ne moraš se hvaliti,za 3k ja sastavin novi komp
"In vino veritas" "Quod capita tot sententia"http://i44.tinypic.com/1z3at89.jpg
16 godina

Pa ako neko uzme 4870x2 ne vjerujem da će ju za 2-3 mjeseca ić mjenjat jer nema smisla kupovat novu grafu za 10-20% boljih performansi.Ja bi rađe uzeo kasnije novi cooler,bolje kučište i bacio se na clockanje iste i izvuko što se da iz nje izvuč.A što se tiče cijene,ja bi reko da nije skupo jer ta grafa kad ju uzmeš će durat dosta dugo i vrtit će više-manje sve igre na ogromnim ekranima.A kad uzmeš komp za 3000kn i oćeš se igrat na većem monitru za par mjeseci ćeš morat mjenjat cijeli komp jer će bit preslabBelji se

Po meni je uvijek dat malo više para za komp pa onda uživat dok traje a kad dođe vrijeme(nakon godinu,dvije-tri)razmislit o nadogradnji ili novom kompu.A što se tiče recesije i svega,svako ko nešto voli će na to potrošit pare.Neko će potrošit tisuće kuna da sredi auto sa boljim motorom/muzikom/izgledom ,dok će neko kupit robu od armania i slično i dat ogromne pare za marku.Svako troši pare na ono što voli samo narvano ne pretjerivati.A što onda reč za one koji daju po 15k kuna za komp lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da ti marljivo radiš ne bi dao 1000 kn za slikica u sekundi....
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice