Pozdrav ekipa,
kako ugasit power-play na HD 4670 i da li je to opasno, odnosno skraćivan li život kartici?
Imam instaliran zadnji CCC.
Pozdrav ekipa,
kako ugasit power-play na HD 4670 i da li je to opasno, odnosno skraćivan li život kartici?
Imam instaliran zadnji CCC.
Mogao bi s editiranjem biosa, makar mi nije jasno zašto bi to htio ugasiti.
Kad je uključen taj power-play taktovi na grafičkoj se spuste na otprilike 165/250 i onda mi se pojavljuju neke crtice po monitoru. Čim opteretim karticu tako da se taktovi dignu na 750/800 sve radi savršeno, nema nikakvih crtica po monitoru.
Sad sam trenutno namjestio sa Riva tunerom da mi stalno radi na 760/800 i radi dobro(nema crtica). Testirao sam i ne baca mi artefakte.
Koliko je loše za grafičku da mi stalno tako radi?
Kad je uključen taj power-play taktovi na grafičkoj se spuste na otprilike 165/250 i onda mi se pojavljuju neke crtice po monitoru. Čim opteretim karticu tako da se taktovi dignu na 750/800 sve radi savršeno, nema nikakvih crtica po monitoru.
Sad sam trenutno namjestio sa Riva tunerom da mi stalno radi na 760/800 i radi dobro(nema crtica). Testirao sam i ne baca mi artefakte.
Nije lose.
s MSI afterburnerom možeš spustiti taktove kako hoćeš.
možda bi ti i na 300/400 sve radilo u 2D OK, pa ne bi morao bit stalno u full loadu.
isprobaj ti inače karticu u MSI konbustoru ili OCCT-u da vidiš zašto se na 165/250 pojavljuju te crte.
ako nije grafička, možda je dobio monitor, tko će ga znat.
s MSI afterburnerom možeš spustiti taktove kako hoćeš.
možda bi ti i na 300/400 sve radilo u 2D OK, pa ne bi morao bit stalno u full loadu.
isprobaj ti inače karticu u MSI konbustoru ili OCCT-u da vidiš zašto se na 165/250 pojavljuju te crte.
ako nije grafička, možda je dobio monitor, tko će ga znat.
Nije do monitora, na integriranoj mi nema nikakvih crtica a i probao sam s drugim monitorom, na njemu ista stvar.
Kako mogu s OCCT-om testirati karticu, na GPU: memtest ne mogu uoće kliknit?
Koje postavke da namjestim na MSI Kombustor i koliko da vrtim test?
Skinio sam MSI afterburner pa ću sad probati namjestiti za 2D 300/400 a 3D 750/800.
Dali će se automatski mjenjati profili po potrebi il moram sam po potrebi?
Nije do monitora, na integriranoj mi nema nikakvih crtica a i probao sam s drugim monitorom, na njemu ista stvar.
Kako mogu s OCCT-om testirati karticu, na GPU: memtest ne mogu uoće kliknit?
Koje postavke da namjestim na MSI Kombustor i koliko da vrtim test?
Skinio sam MSI afterburner pa ću sad probati namjestiti za 2D 300/400 a 3D 750/800.
Dali će se automatski mjenjati profili po potrebi il moram sam po potrebi?
http://www.geeks3d.com/20090522/occt-31-available-with-an-improved-gpu-stress-test/
kombustor nemam instaliran al sad će naletit netko tko ima pa će ti objasnit.
u MSI afterburneru će se SAM mijenjati po potrebi.
program prepoznaje kad si na 2D a kad na 3D pa ti sam regulira takt, ali sve to moraš znat namjestiti.
imaš tu temu o radu u MSI afterburneru pa ju prolistaj i bit ćeš genije za taj program. 
inače OCCT ja ni ne koristim jer nerealno optereti GPU i memoriju.
ako ti u nekoj zahtjevnoj igri sve radi OK dva sata to je to.
ovi programčići za stres test su za brze provjere koje ne moraju bit točne.
najbitnije je da ti se kartica ne ruši u igri, da nema zastajkivanja, jer je igrama i namijenjena, a ne benčmarcima.
Ne znam da li griješim negdi al ne mogu namjestiti MSI Afterburner da radi onako kako ja hoći. Kad namjestim da mi za 2D taktovi budu 480/500 (niže mi ne da) to mu je gornja granica a ne donja, znači da u 2D taktovi se kreću od 165/300 do 480/500, a to mi ne paše jer ne rješava moj problem.
Može li se nekako namjestiti to što ja želim? :)
Ne znam da li griješim negdi al ne mogu namjestiti MSI Afterburner da radi onako kako ja hoći. Kad namjestim da mi za 2D taktovi budu 480/500 (niže mi ne da) to mu je gornja granica a ne donja, znači da u 2D taktovi se kreću od 165/300 do 480/500, a to mi ne paše jer ne rješava moj problem.
Može li se nekako namjestiti to što ja želim? :)
moraš na prvoj strani prvo podesiti najniži takt što može-
nakon toga stisneš Apply
nakon toga pritisneš na lokot i otvorit će ti se opcija save
klikneš na save i počet će blinkati brojevi od 1 do 5
stisneš na 1 i zaključaš lokot.
sad ti je tvoja postavka spremljena.
nakon toga ideš na Settings -- Profiles-- 2D profile (piše ti not assigned)
klikneš na strelicu i vidjet ćeš 480/500 ili koliko si već spremio i to postaviš za 2D i stisneš OK.
sad ti se ne smije vraćati na manje od te vrijednosti.
Neznam šta krivo radim.
Link na veću
ne znam stvarno, evo i ja sam prvi put kod sebe to napravio i isto mi vraća ispod određene brzine u Msi afterburneru
podesio sam 307/250 a on vraća na nekih 110/250
to mi je s HTPC računala gdje imam pasivnu HD 4550.
i u CCC mi pokazuje 110/250 ??
izgleda da program ne poštuje takt u 2d, dok u 3D radi besprijekorno.
ne znam, nemam sad vremena istraživat, al ćemo vidjet sutra.