Ovo je grafa za laptop. Zanima me koja grafa za komp je jednako jaka (dobra) kao ova. Svejedno je li od ATI-ja ili Nvidie.
Dakle?
(Ili ako netko ima tu grafu u laptopu sa Windowsom 7, pa da mi kaže koji rezultat ima za "Grafiku za igre".)
Ovo je grafa za laptop. Zanima me koja grafa za komp je jednako jaka (dobra) kao ova. Svejedno je li od ATI-ja ili Nvidie.
Dakle?
(Ili ako netko ima tu grafu u laptopu sa Windowsom 7, pa da mi kaže koji rezultat ima za "Grafiku za igre".)
5450?
5450?
ne znam, zato sam i pitao ... ako je tako, onda nije puno slabija od običnih, s obzirom da je za laptop
Po snazi je ona jača od 5450, jer 5450 ima 108 GFLOPsa, a tvoja 120 (dakle za 12 više), a desktop verzija (tj. po snazi slična njoj) za 5470 ne postoji (zapravo najbliza je 5450) jer sljedeca desktop 5550 ma 300+ GFLOPsa, tak da je to malo jaca 5450....za Nevidiju neznam
Ti bi s tom grafom teoretski mogao pokrenuti GTA IV, jer da bi on išao glatko (iako na 800x600, sve na minimum, ali ipak konstantnih 30 FPSa) trazi oko (iz iskustva) 80 GFLOPsa, tak da bi mogao, to jos ovisi o procu, ali najvjerojatnije bi ;D
Daj reci koji model laptopa imas tocno
Nisam skuzio sta te tocno zanima, za igranje (da se igrat sve novo ali na minimumu ili medium, i trebao bi iskljucit dx11), za filmove (za FullHD preko HDMIja mozes bez frke ) , surfanje (i vise neg dovoljno), profi rad (sad se bas ne kuzim u to..photoshop da, ali ne kuzim se u to)
Zadovoljit ce sve potrebe osim HighEnd igranja na visokim rezama i višim detaljima i dx11, ali kako bi ja to reko...igrivo, pogotovo ovi stari naslovi, cak i na vecim rezama i detaljima, a za novije na low, ali ja bi svejedno iskoristio mogućnost...nezz zasto ali meni je (a pogle koji lap imam) gust igrat COD 4 na full rezi i na srednjim detaljima gdjegod se nalazim....jer desktop ne mogu furat sa sobom
Ukratko solidna grafa za nas (ili samo mene) koji nemamo para za neki bolji, a zelimo igrat :D
Po snazi je ona jača od 5450, jer 5450 ima 108 GFLOPsa, a tvoja 120 (dakle za 12 više), a desktop verzija (tj. po snazi slična njoj) za 5470 ne postoji (zapravo najbliza je 5450) jer sljedeca desktop 5550 ma 300+ GFLOPsa, tak da je to malo jaca 5450....za Nevidiju neznam
Ti bi s tom grafom teoretski mogao pokrenuti GTA IV, jer da bi on išao glatko (iako na 800x600, sve na minimum, ali ipak konstantnih 30 FPSa) trazi oko (iz iskustva) 80 GFLOPsa, tak da bi mogao, to jos ovisi o procu, ali najvjerojatnije bi ;D
Nisam skuzio sta te tocno zanima, za igranje (da se igrat sve novo ali na minimumu ili medium, i trebao bi iskljucit dx11), za filmove (za FullHD preko HDMIja mozes bez frke ) , surfanje (i vise neg dovoljno), profi rad (sad se bas ne kuzim u to..photoshop da, ali ne kuzim se u to)
Zadovoljit ce sve potrebe osim HighEnd igranja na visokim rezama i višim detaljima i dx11, ali kako bi ja to reko...igrivo, pogotovo ovi stari naslovi, cak i na vecim rezama i detaljima, a za novije na low, ali ja bi svejedno iskoristio mogućnost...nezz zasto ali meni je (a pogle koji lap imam) gust igrat COD 4 na full rezi i na srednjim detaljima gdjegod se nalazim....jer desktop ne mogu furat sa sobom
Ukratko solidna grafa za nas (ili samo mene) koji nemamo para za neki bolji, a zelimo igrat :D
nabavit ću HP G62 (jer kao što si rekao "... koji nemamo para za neki bolji..." bit će dobar i ovaj):
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=13589
Taj laptop mi treba da mogu surfat, ako budem morao nešto radit na njemu (ne znam što će sve faks zahtijevat) i da se ponekad mogu opustit uz igrice
U kompu imam grafu Nvidia GeForce 9500 GT koja je recimo GTA4 derala na 1024x768 na srednjim detaljima uz procesor 2x1,9
nabavit ću HP G62 (jer kao što si rekao "... koji nemamo para za neki bolji..." bit će dobar i ovaj):
Taj laptop mi treba da mogu surfat, ako budem morao nešto radit na njemu (ne znam što će sve faks zahtijevat) i da se ponekad mogu opustit uz igrice
U kompu imam grafu Nvidia GeForce 9500 GT koja je recimo GTA4 derala na 1024x768 na srednjim detaljima uz procesor 2x1,9
ja ti imam HP ProBook 4710s i grafa mu je 5450 i mogu ti reci da sam zadovoljan jer na njemu isto imam win 7 ja mislim da je za laptop odlicna??
Friško sam kupio Acer Aspire sa i5 procesorom, 5470 mobility radeonom i win 7 HP za 5500kn. Meni je ta grafička i više nego dovoljna.
Friško sam kupio Acer Aspire sa i5 procesorom, 5470 mobility radeonom i win 7 HP za 5500kn. Meni je ta grafička i više nego dovoljna.
Koje ocjene ti daje za "Grafika" i "Grafika za igre"? (Računalo - Svojstva - indeks zadovoljstva rada sa sustavom Windows)
Ta grafulja radi ko zmaj ako ja na laptopu sa Radeon HD 3200 mogu igrad COD:mw2 sa skresanim detaljima onda sa ovim mora ici sa full!
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
tesko da ce ne full,mozda na medium
OK, puno hvala!
UUUU, bas gledam taj lapić sta si linknuo, za tu cijenu (4.600 kn, koja nije nimalo jeftina, nista nije jeftino, ali uz ovakve dodatkeeee :D ), phenom 2 x2 na 2.8 GHz, 5470 1 GB, s torbom, 7.200 rpm 500GB disk, 4 GB brzog DDR3 rama, naravno uz webcam, 3xusb, hdmi, LED ekran 1366x768, cak je mali i lagan.....ajme mislim da sam se upeco, vec slinim
UUUU, bas gledam taj lapić sta si linknuo, za tu cijenu (4.600 kn, koja nije nimalo jeftina, nista nije jeftino, ali uz ovakve dodatkeeee :D ), phenom 2 x2 na 2.8 GHz, 5470 1 GB, s torbom, 7.200 rpm 500GB disk, 4 GB brzog DDR3 rama, naravno uz webcam, 3xusb, hdmi, LED ekran 1366x768, cak je mali i lagan.....ajme mislim da sam se upeco, vec slinim
elde da je pravi? XD
nisam našao ništa ni blizu tako dobro za tu cijenu ... jedino ću si još dokupit malo produženje garancije - za svaki slučaj
Svim navedenim Laptopima je zajedničko:
Koštaju manje od 4900kn
DD3 memorija
HD5470 (u 2 verzije, 512MB i 1GB)
LED pozadinsko osvijetljenje
Wifi
Masa (razlike 0,2 kg)
Imaju optički uređaj
3 USB utora
HDMI priključak
dx11
Nemaju OS Windows(jedan ima linux, ostali FreeDOS), naravno da ces ako ces htjet stavit 7-icu ili nes, sad piratsku ili kupit ovisi o tebi
Ovaj sta si ti predlozio:
HP G62-a10EM
Phenom II (ovo prije nisam primjetio ali sad tek vidim da procesor nije da se baš oduševiš)
HD5470 1GB
4 GB RAMa
Phenom x2 (2 logičke jezgre)
1366x768, 15"
Nema Bluetooth
Jos neki Laptopi za slicne pare, slicnih svojstava:
1. ACER Aspire 5741G-434G32Mn
Bolje:i5 Procesor (dosta bolji), Bluetooth, 600 kn jeftiniji
Lošije: 512MB Verzija grafe, disk manjeg kapaciteta
2. ASUS K72JR-TY078
Bolje: i3 Procesor, Bluetooth, 150 kn jeftiniji, ekran 17" LED, bolja rezolucija
Lošije: disk manjeg kapaciteta, manje RAMa
3. HP G62-a50SM
Bolje: i3 Procesor, Bluetooth, 400 kn jeftiniji
E sad...znaci za tu cijenu odaberi jedan od ovih 5 laptopa.....ovisi sta ti pase, pa to ide ovako
Ako ti je vaznija procesorska snaga, RAM, Bluetooth:
Uzmes 1.imas Bluetooth, ostane novaca u djepu, najbolji procesor za takve novce, kasije stavis veci disk, 512 MB grafe nemoguce osjetit naspram 1GB, tak da nije bitno
Ako ti je vazno da bas bude 1GB grafulja, Rezolucija, dobar procesor, Bluetooth:
Uzmes 2. imas Bluetooth, Odlicnu rezoluciju, bolji procesor, kasije stavis veci disk
Ako zelis bas 500 GB diska:
Uzmes ovaj koji si i planirao, 500 gigabajtni disk, morat ces imat Bluetooth stick, mozda ces malo zazalit zato sto je procesor slabiji, imat ces torbu, grafu od 1GB
E sad moje bi misljenje bilo da je najbolje uzet ovaj prvi (mislim da bih prvi uzeo) ili drugi koji sam predlozio, prvenstveno zbog procesora.....ali to ovisi o tebi ;), drago mi je ako sam pomogo
Svim navedenim Laptopima je zajedničko:
Koštaju manje od 4900kn
DD3 memorija
HD5470 (u 2 verzije, 512MB i 1GB)
LED pozadinsko osvijetljenje
Wifi
Masa (razlike 0,2 kg)
Imaju optički uređaj
3 USB utora
HDMI priključak
dx11
Nemaju OS Windows(jedan ima linux, ostali FreeDOS), naravno da ces ako ces htjet stavit 7-icu ili nes, sad piratsku ili kupit ovisi o tebi
Ovaj sta si ti predlozio:
HP G62-a10EM
Phenom II (ovo prije nisam primjetio ali sad tek vidim da procesor nije da se baš oduševiš)
HD5470 1GB
4 GB RAMa
Phenom x2 (2 logičke jezgre)
1366x768, 15"
Nema Bluetooth
Jos neki Laptopi za slicne pare, slicnih svojstava:
1. ACER Aspire 5741G-434G32Mn
Bolje:i5 Procesor (dosta bolji), Bluetooth, 600 kn jeftiniji
Lošije: 512MB Verzija grafe, disk manjeg kapaciteta
2. ASUS K72JR-TY078
Bolje: i3 Procesor, Bluetooth, 150 kn jeftiniji, ekran 17" LED, bolja rezolucija
3. HP G62-a50SM
Bolje: i3 Procesor, Bluetooth, 400 kn jeftiniji
E sad...znaci za tu cijenu odaberi jedan od ovih 5 laptopa.....ovisi sta ti pase, pa to ide ovako
Ako ti je vaznija procesorska snaga, RAM, Bluetooth:
Uzmes 1.imas Bluetooth, ostane novaca u djepu, najbolji procesor za takve novce, kasije stavis veci disk, 512 MB grafe nemoguce osjetit naspram 1GB, tak da nije bitno
Ako ti je vazno da bas bude 1GB grafulja, Rezolucija, dobar procesor, Bluetooth:
Uzmes 2. imas Bluetooth, Odlicnu rezoluciju, bolji procesor, kasije stavis veci disk
Ako zelis bas 500 GB diska:
Uzmes ovaj koji si i planirao, 500 gigabajtni disk, morat ces imat Bluetooth stick, mozda ces malo zazalit zato sto je procesor slabiji, imat ces torbu, grafu od 1GB
E sad moje bi misljenje bilo da je najbolje uzet ovaj prvi (mislim da bih prvi uzeo) ili drugi koji sam predlozio, prvenstveno zbog procesora.....ali to ovisi o tebi ;), drago mi je ako sam pomogo
pomogao si, i to puno! ne treba mi baš 500GB diska, i 320 je sasvim dovoljno
a kažeš da razlika između grafe sa 512MB i 1GB nije jako vidljiva? ne gubim puno s tim?
a giga rama manje? koliko će se to osjetit?
Iako se dade nadograditi količina RAM memorije (a u uvima se da na cak 8GB), mislim da je 3GB u odnosu na 4GB neprimjetna razlika.....iako u tome nisam bas strucan, vrijedilo bi pitati druge forumaše, ili naći topic o tim stvarima.....
Za grafulju vidim da sam bio malcice "prestručan", jer nije bas da znam hoce li se primjetiti (znam da nece jako, e sad koliko je to neznam)....i to bi se trebalo pitat.....malo cu progugljat za oba slucaja, trazit po forumima ukljucujuci BUG....ako ne otvorim(o) topic o tome :D
Iako se dade nadograditi količina RAM memorije (a u uvima se da na cak 8GB), mislim da je 3GB u odnosu na 4GB neprimjetna razlika.....iako u tome nisam bas strucan, vrijedilo bi pitati druge forumaše, ili naći topic o tim stvarima.....
Za grafulju vidim da sam bio malcice "prestručan", jer nije bas da znam hoce li se primjetiti (znam da nece jako, e sad koliko je to neznam)....i to bi se trebalo pitat.....malo cu progugljat za oba slucaja, trazit po forumima ukljucujuci BUG....ako ne otvorim(o) topic o tome :D
OK ... hvala puno!
koliko si mi pomogao s onim laptopima, toliko i nisi - sada se ne mogu odlučiti ... hahahaha ... svaki je po nečemu bolji ... kako si uspio naći te laptope!? XD - znaš možda još koji sličan jednako dobre grafičke, ne nužno ATIjeve
Hahahahaha, a znam srry, koji god nadjem za tu cijenu ima najmanje jednu manu, poludio sam
Od laptopa s Nevidijom nisam se susreo jer nisu spadali u rang onog sta sam trazio....nasao sam jedan s ja mislim da je gt320 1GB, nema dx11, pa sam ga izbacio iz odabira....budem se probo sjetit koji je pa link nadjem
Uglavnom...trazio sam SVE laptope koji ADM (inace trgovina) ima...i one vrijedne spomena, koji spadaju u moje neke kriterije sam nasao i dao ti linkove, isprva ih je bilo 15-ak, a onda se sve svelo na ovih nekoliko...e da...i jos vise sam trazio na Nabava.net, gdje sam se namucio, ali nasao dva po kriterijima :D
a ti "kriteriji" su bili sljedeci:
manje od 4900 kn
minimum 3GB RAMa
Bez Windowsa (jer bi bila puuno veca cijena ili za istu cijenu lošiji hardware)
Sve imaju 5470 (to je slucajnio, onu jednu Nvidiu sam naso ali neznamzbog ceg sam je eliminiro, mislim da kad sam gledo po perforansama da je 5470 bila bolja, sto mi se cini da su sve ATIjevke u ovom prvenstveno cijenovnom rangu)
Svi imaju Hard Disk (hehe)
Imaju dvojezgreni (tj. kad gledamo Intelove i3 i i5, to su zapravo na neki nacin cetverojezgreni)
Bluetooth su zacudo imali svi, ali nije bio kriterij
LED ekran isto imaju svi, sto me jaaaako cudi...isto tako nije bio kriterij
Svi su 15" osim jednog....isto nije bio kriterij
3 USB-a...nije bio kriterij....mislim da ih ovaj zadnji ima cak 4
Evo naso sam jedan laptop...i malo sam gedo na netu...taj i3 i i5 su posve isti....razlika je u tom nekom turbocore-u koji stvarno nicemu ne koristi
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_199&products_id=8455
Sad vidis i zasto sam ga izbacio.....jer je (doduse za 30 kn) skuplji od drugih....4930 kn
Ima 3GB rama, mislim da to zbilja nes osjetit, gledam na netu.....za igre i rad nije uopce presudno, ako bude falilo rama koristi TuneUp ili GameBooster, ali 95% da ce bit i previse, ja na desktopu imam 4GB RAMa, pa kad gledam u Task Manageru (i u jacim igrama i samo za rad) nikad nije iso preko 2.3GB
A grafulja je GT 325M, s 1GB videomemorije, ako gledamo snagu ona je cak 3 PUTA jaca od ovih atijevki
Windows 7 Experience Index pokazuje cak 6.5 u oba graficka slucajeva (prvi za aero, drugi za gaming mislim da je)
i cak moze igrat Metro 2033 na mediumu sa 30 FPS-a....
E sad ono sta kazu...Nevidije se dosta griju, tak da zaboravi na igrariju na krevetu, mozda ces cak morat i onaj stalak za hladjenje...ali inace mi se cini da je laptop cudoviste
Jedino sta nema u odnosu na one ATI grafulje dx11 (koji ne bi smio nikad imat ukljucen jer nebi nis s njim mogo, osim ako pacman ima dx11) ova ima dx10.1, koji cak i podrzava neke odlike dx11, ali nebitno....a gle tek MW2 na mediumu.......Avg 95 FPS, Min 70 FPS, a Max 125....to je ODLICNO
Mislim da bih ipak taj ja uzeo, ovaj cak ima (naravno LED) ekran sa 1600x900, sta je widescreen, odlicno, mozda neces (sve ;) ) igre moc bas na toj rezi, ugodije ce bit za rad, jedino ako ti smeta sta je 17-inčni
I ovaj ima 3GB memorije, ali to kasnije mozes i nemoras na vise (do 8GB :D)
Ono sta je jos bolje od svih prije navedenih Lapova je 2.0 MPX web-kamera (naravno i mikrofon), doduse to uopce ne koristim, ali mozda je nekad zgodno imat
E da....napomenuo bih jos nesto (i jos nesto i jos nesto i jos nesto xD), te baterije na tim lapovima nisu bas bogznakakve, mozda max 3 sata, kad se ne igras i kad je svjetlost na minimumu (iako LED manje trosi pa mozda cak nesh morat)
Razmisli...mozda je ovaj i najbolji izbor ;)
Evo naso sam jedan laptop...i malo sam gedo na netu...taj i3 i i5 su posve isti....razlika je u tom nekom turbocore-u koji stvarno nicemu ne koristi
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_199&products_id=8455
Sad vidis i zasto sam ga izbacio.....jer je (doduse za 30 kn) skuplji od drugih....4930 kn
Ima 3GB rama, mislim da to zbilja nes osjetit, gledam na netu.....za igre i rad nije uopce presudno, ako bude falilo rama koristi TuneUp ili GameBooster, ali 95% da ce bit i previse, ja na desktopu imam 4GB RAMa, pa kad gledam u Task Manageru (i u jacim igrama i samo za rad) nikad nije iso preko 2.3GB
<<<<<(ovaj ima 4 gb rama)
A grafulja je GT 325M, s 1GB videomemorije, ako gledamo snagu ona je cak 3 PUTA jaca od ovih atijevki
Windows 7 Experience Index pokazuje cak 6.5 u oba graficka slucajeva (prvi za aero, drugi za gaming mislim da je)
<<<<<<(toliko pokazuje za GT 335, za ovu je malo slabija ocjena)
i cak moze igrat Metro 2033 na mediumu sa 30 FPS-a....
E sad ono sta kazu...Nevidije se dosta griju, tak da zaboravi na igrariju na krevetu, mozda ces cak morat i onaj stalak za hladjenje...ali inace mi se cini da je laptop cudoviste
Jedino sta nema u odnosu na one ATI grafulje dx11 (koji ne bi smio nikad imat ukljucen jer nebi nis s njim mogo, osim ako pacman ima dx11) ova ima dx10.1, koji cak i podrzava neke odlike dx11, ali nebitno....a gle tek MW2 na mediumu.......Avg 95 FPS, Min 70 FPS, a Max 125....to je ODLICNO
Mislim da bih ipak taj ja uzeo, ovaj cak ima (naravno LED) ekran sa 1600x900, sta je widescreen, odlicno, mozda neces (sve ;) ) igre moc bas na toj rezi, ugodije ce bit za rad, jedino ako ti smeta sta je 17-inčni
<<<<<<(ako misliš na laptop s ovog linka tu gore, taj nema toliku rezoluciju)
I ovaj ima 3GB memorije, ali to kasnije mozes i nemoras na vise (do 8GB :D)
Ono sta je jos bolje od svih prije navedenih Lapova je 2.0 MPX web-kamera (naravno i mikrofon), doduse to uopce ne koristim, ali mozda je nekad zgodno imat
E da....napomenuo bih jos nesto (i jos nesto i jos nesto i jos nesto xD), te baterije na tim lapovima nisu bas bogznakakve, mozda max 3 sata, kad se ne igras i kad je svjetlost na minimumu (iako LED manje trosi pa mozda cak nesh morat)
Razmisli...mozda je ovaj i najbolji izbor ;)
@Ministar - Srry ali mislim da ne kuzim sta znaci ako citiras moj post i nista ne napises.....malo sam novi....ili sam opet neku malu (veliku?) glupost napiso?
EDIT: UPS, srry, nisam vidio pitanje/a...evo gledam :D
@Ministar - Srry ali mislim da ne kuzim sta znaci ako citiras moj post i nista ne napises.....malo sam novi....ili sam opet neku malu (veliku?) glupost napiso?
ne znam ubacivat samo dijelove citata, pa više puta tako - stavio sam znakove <<<<< u citat gdje sam pisao ... srryyyyy
O bože budala.....srry mislim da sam cijelo vrijeme piso na drugi laptop, a mislio sam na ovaj...malo mi se pomijesalo od toliko laptopova, hehe, nemoj zamjerit...
Da, ovaj ima 1366x768, svejedno dobra reza ;D
I da....ima 4GB RAMa
I opet da....335 je malo jaca od 325, ali 325 je opet 3 puta jaca od 5470, i nije puno slabija od 335, evo naci cu review za samo 325
Sjejedno ostaje....mozda je taj dobar? :D
Evo uvjeren sam da je ovo samo za GT 325 Review, iako na njemačkom, ali pogle, (skoro) sve je (nekad i puno)iznad 30 FPS-a na middle-u
http://www.notebookcheck.com/NVIDIA-GeForce-GT-325M.24056.0.html
O bože budala.....srry mislim da sam cijelo vrijeme piso na drugi laptop, a mislio sam na ovaj...malo mi se pomijesalo od toliko laptopova, hehe, nemoj zamjerit...
I da....ima 4GB RAMa
I opet da....335 je malo jaca od 325, ali 325 je opet 3 puta jaca od 5470, i nije puno slabija od 335, evo naci cu review za samo 325
ma ne zamjeram, zašto bih ;)
znači, ovaj je bolji od svih onih gore navedenih? (većina karakteristika je ista, a za grafu kažeš da je bolja)
I da....ima 4GB RAMa
Prema ovome mi se čini da ova 325 nije jača od 5470:
325 -> http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-325M.24062.0.html
5470 -> http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5470.23698.0.html
Možda ti tu vidiš, nešto što ja kao veliki laik ne vidim, ali ... možeš mi malo pojasnit?
Izgleda da smo opet ja i moja brzopletost na djelu....ehhhh :S
GT 325M ipak nije TOLIKO (kako sam reko 3 puta, to bi se odnosilo prije na 335M) jaca od 5470, ali je, pa eto najbolje bi bilo sad usporediti te dvije grafulje, pa eto:
Izvori: Nvidia Specs ATI Specs -> Tu se vide specifikacije
Nvidia325MNootebookCheck ATI5470NootebookCheck -> Tu se vidi grafika u primjeni
Znaci tu su pecifikacije, kad pise Nvidia, mislim na GT 325M, a ATI na 5470
Specifikacije: Godina Proces proizvodnje Memorija Filtriranje Pixela
ATI: Sij. 2010 40nm 1GB/GDDR3 3 GP/s
Nvidia: Sij. 2010 40nm 0.5/1GB GDDR3/5 3.6 GP/s
Fil. Textura Brzina memorije Sabirnica DirectX Snaga Potrošnja
ATI 6 GT/s 12.8/25.6 GB/s 64bit 11 120 GFLOPs 15
Nvidia 7.2 GT/s 25.6 GB/s 128bit 10.1 142 GFLOPs 23
Dakle u svemu je po specifikacijama vidno bolja Nvidia, osim po potrošnji i DirectX (koji ona ne može iskoristiti)....nisu stale sve specifikacie...Clockovi (koji nisu bitni, ovo sta sam ja napiso su oni u praksi), pa nisam piso kodna imena i priključak....koji imaju isti : PCIe 2.0 x16
A sada u praksi (igre): ATI Nvidia
Battlefield Bad Company 2:
Low....................................................27.1...........................................................45.9
Med.....................................................20.3...........................................................25.4
High....................................................12.4............................................................17.2
Cod MW2:
Low....................................................79.2...........................................................58.7
Med....................................................25.9...........................................................31.8
High...................................................18.1............................................................26.8
Risen:
Low..................................................31.1...........................................................51.5
Med..................................................18.7..............................................................35
High.................................................10.7..........................................................25.7
Left 4 Dead:
High.................................................47...............................................................76
Far Cry 2:
Low.................................................66.6.............................................................71.6
High................................................21.6..............................................................20
Crysis GPU:
Med................................................25.4.............................................................26.4
High...............................................13.7............................................................17.8
Crysis CPU:
Med................................................24.3.............................................................25.9
High..............................................11.7............................................................16.3
World in Conflict:
Low...............................................79...................................................................83
Med...............................................37...................................................................50
High..............................................18...................................................................26
FPS FPS
Napomena: Pogledaj da neke igre (kao crysis) nisu ni testirane na Low na Nvidiji (valjda im se nije dalo :D), što znači da može i bolji FPS, a neke nisu na Med, što znači da mogu i Optimalno ;)
Srry sta su tablice tako "Mutave"....ali zato garantiram tocnost podataka :D
Benchmarkove programa pogledaj na linkovima koje sam ti dao :D
EDIT: Malo sam uredio, i opet idem provjerit glupost koju sam sad napiso, ufffff
EDIT EDIT: Opet malo uredio....
EDIT EDIT EDIT: Nadam se da je sad u redu ....
I da....ima 4GB RAMa
Prema ovome mi se čini da ova 325 nije jača od 5470:
325 -> http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-325M.24062.0.html
5470 -> http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5470.23698.0.html
Možda ti tu vidiš, nešto što ja kao veliki laik ne vidim, ali ... možeš mi malo pojasnit?
To ovisi koje Bencheve gledas.....
E da, za Nvidiu gledaj ovu stranicu (na njemačkom je al nea veze) jer uključuje samo gt 325, ne i osale modele
-> http://www.notebookcheck.com/NVIDIA-GeForce-GT-325M.24056.0.html
Za ATI
-> http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5470.23698.0.html
Mislim da si malo pomiješao.....npr 3DMark 05 ne smiješ miješat sa npr. 3DMark 03.....gledaj zadnjih 9 benchova:
3DMark 05:
Nvidia:
min: 10568 avg: 10593 (44%) max: 10617 Points
ATI:
min: 5481 avg: 6359 (27%) max: 6892 Points
3DMark 06:
Nvidia:
min: 5333 avg: 5811 (30%) max: 6033 Points
ATI:
min: 2898 avg: 3642 (19%) max: 4260 Points
PCMark Vantage - Gaming Score 1024x768
Nvidia:
min: 4650 avg: 4727 (38%) max: 4803 Points
ATI:
min: 2838 avg: 3673 (29%) max: 4321 Points
Cinebench R10 - Shading
Nvidia:
min: 1903 avg: 3241 (41%) max: 4017 Points
ATI:
min: 3687 avg: 4027 (51%) max: 4350 Points
3DMark Vantage - P Result no PhysX 1280x1024
Nvidia:
min: 2161 avg: 2170 (15%) max: 2178 Points
ATI:
min: 909 avg: 1168 (8%) max: 1344 Points
3DMark Vantage - P GPU no PhysX 1280x1024
Nvidia:
min: 1749 avg: 1759 (13%) max: 1768 Points
ATI:
min: 708 avg: 921 (7%) max: 1066 Points
Windows 7 Experience Index - Graphics
Nvidia:
min: 4.3 avg: 5 (61%) max: 4.7 points//Pogledaj ovdje malo bolje....kako Max moze biti veci od AVG - vjerojatno zabuna, mislim da je trebalo pisati 5.7
ATI:
min: 3.2 avg: 5 (66%) max: 5.1 points
Windows 7 Experience Index - Gaming graphics
Nvidia:
min: 5 avg: 5 (70%) max: 5.2 points
ATI:
min: 5.3 avg: 6 (81%) max: 6.3 points
Cinebench R11.5 - OpenGL 64Bit
Nvidia:
min: 13.7 avg: 14 (37%) max: 13.86 Points
ATI:
min: 7.42 avg: 10 (26%) max: 10.92 Points
Ufffff...jesam se raspiso.....sad pogle....jedino u cem je ATI bolji je Shading (a nije puno)...i Windows Experience Index...koji nije bas
benchmark na koji se ljudi oslanjaju...to je prije 3DMark i PCMark: A tu Nvidia Gazi ATI ;)
E da......sta to znaci veliki laik???