http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_4850/
Pogledajte malo testove na stranici, te cijenu... Ati je napravio izvrstan posao... Pomeo je Nvidiu ovaj put... Uloženo, dobiveno, sjajno
http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_4850/
Pogledajte malo testove na stranici, te cijenu... Ati je napravio izvrstan posao... Pomeo je Nvidiu ovaj put... Uloženo, dobiveno, sjajno
Užas, dobro da sam pričekao s kupovinom novog kompa, a što će tek raditi 4870 ili 4870x2. Dobra vijest za sve fanATIke
Bolesno... Nisam očekivao da će biti tak mala razlika između toga i HD3870x2... Kaj će tek 4870 radit s DDR5, ili 4870x2... Lijepo lijepo...
odlicno...
pricekam jos mjesec,dva i neka iz serije 4000 je moja ...
Po ovome realna cijena najskuplje nvidia kartice neće smjeeti biti veča od 2500kn, i ako Nvidia misli prodavat svoje jake kartice GTX 280 nesmije biti preko 2500kn, dakle ako su sad oko 4000kn, realno ne vrijede toliko i to prije svega zahvaljujuči ATIju.
Naime glupo je da gtx280 i 980 Gigaflopa košta više nego atijeve 3 kartice sa 3 Teraflopa.
Možda je odlična za te pare,ali nemože se mjeritis nvidia GeForce
GTX 280
3 Teraflopa da košta manje od 980 Gigaflopa, ma ko tu koga???
Za one koji neznadu: 1 Teraflop= 1000 Gigaflopa.
ati-ju mislim da nije ni bila namjera da porazi nvidiju
ko oce imat atija kupil bu si atija a ko hoce imat n vidiju bu si nju kupil
ati je dobrano zapapril nvidiju s cijenom i s onim kaj za te novce dobijes
a nvidija si nek tu grafulju od 4500 kn koristi sama jer sigurno nedam tolke novce za nju
a nvidija si nek tu grafulju od 4500 kn koristi sama jer sigurno nedam tolke novce za nju
Neka je bolja ali tolke pare dati za grafičku se definitivno ne isplati.
Nevjerovatno. Jako impresivni rezultati. Jos se nadam da ce HD 4870 biti barem 20% brži od ove. Gledajuci one testove osjecao sam se kao da gledam u high end karticu koja kosta 1300 kn
Fenomenalno! Sjajne performanse u svim igrama i svim rezolucijama po odličnoj ceni, šteta što sam švorc. Definitivno izgleda kao pravi izbor i relativno dugoročno rešenje za ljude sa monitorima do (i uključujući) 1680*1050.
EDIT: Plus što nije glasna a ima single slot cooler i ne troši previše energije. Vreme za štednju!
Iskreno, ocekivao sam bolje performanse...
Ali zato je cijena odlicna. To je samo 1000 kuna a bolja je od 8800 GTXa ili je tu negdje u testovima.
Ovo je odlicno. Ovakve performanse za ovu cijenu. Idealna kombinacija za moj monitor (1280x1024). 4870 ce biti brzi, samo ne znam hoce li opravdati 100 dolara razlike.
Jedno pitanje za ove sto spominju da je 3870 brza: O cemo vi to pricate?
Ovo je odlicno. Ovakve performanse za ovu cijenu. Idealna kombinacija za moj monitor (1280x1024). 4870 ce biti brzi, samo ne znam hoce li opravdati 100 dolara razlike.
Jedno pitanje za ove sto spominju da je 3870 brza: O cemo vi to pricate?
Mogla bi se brzo ubost jedna od serije 4. Cijena je vise nego fer, performanse odlicne, podrska maticnih ploca izvrsna, Crysis nemozes igrati ni na RoadRunner-u a i AMD/Intel Guraju ATI-jeve proizvode da bi se izbacila nNidija iz konkurencije...
Mogla bi se brzo ubost jedna od serije 4. Cijena je vise nego fer, performanse odlicne, podrska maticnih ploca izvrsna, Crysis nemozes igrati ni na RoadRunner-u a i AMD/Intel Guraju ATI-jeve proizvode da bi se izbacila nNidija iz konkurencije...
Ovo je bench koji sam dobio.
Ne vjerujem da je tak mala razlika između 4850 i 4870, ipak 4870 ima DDR5 i više taktove. Prije bih rekao da će biti ko 9800GX2...
Možda je mislio na to što Intel podržava ATi Crossfire, ali ne i SLI. Nije to odluka Intela nego nVidie. Intel je u X38 čak i ugradio podršku za SLI, ali je 'maknuta' pred izlazak chipseta.
Inače, podrška za ATi kartice nije prijetnja Intelu. Dapače, Intel se na taj način gura i na mjesto AMD-ovih chipseta za CF.
Testovi su još impresivniji kad pogledate na kojem računalu su se vrtjeli testovi:
Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.6 GHz (Wolfdale, 6144 KB Cache)
2x 1024MB A.DATA DDR2 1066+ CL4
Windows XP SP2
Ovo je bench koji sam dobio.
Ne vjerujem da je tak mala razlika između 4850 i 4870, ipak 4870 ima DDR5 i više taktove. Prije bih rekao da će biti ko 9800GX2...