ATI HD 4850 izašle, prvi pravi testovi

poruka: 65
|
čitano: 10.202
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_4850/

Pogledajte malo testove na stranici, te cijenu... Ati je napravio izvrstan posao... Pomeo je Nvidiu ovaj put... Uloženo, dobiveno, sjajno

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB GDDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Užas, dobro da sam pričekao s kupovinom novog kompa, a što će tek raditi 4870 ili 4870x2. Dobra vijest za sve fanATIke

...something diabolic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bolesno... Nisam očekivao da će biti tak mala razlika između toga i HD3870x2... Kaj će tek 4870 radit s DDR5, ili 4870x2... Lijepo lijepo...

I wanna be a mod too...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima u www.adm.hr 

Cijena 1250Kn sa PDV.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

odlicno...

pricekam jos mjesec,dva i neka iz serije 4000 je moja ...

E4600@3360MHz,8600GTS,2GB DDR2@840MHz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po ovome realna cijena najskuplje nvidia kartice neće smjeeti biti veča od 2500kn, i ako Nvidia misli prodavat svoje jake kartice  GTX 280 nesmije biti preko 2500kn, dakle ako su sad oko 4000kn, realno ne vrijede toliko i to prije svega zahvaljujuči ATIju.

Naime glupo je da gtx280 i 980 Gigaflopa  košta više nego atijeve 3 kartice sa 3 Teraflopa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: ATI HD 4850 izašle, prvi pravi testovi

Možda je odlična za te pare,ali nemože se mjeritis nvidia GeForce
GTX 280

Što je cigara? Cigara je smotak dima koji na jednoj strani ima vatru, a na drugoj budalu.
17 godina
neaktivan
Kakva je to glupost? Pa da ste malo vidjeli uoćili biste da je 3870 jeftiniji i jaći od 4870
Što je cigara? Cigara je smotak dima koji na jednoj strani ima vatru, a na drugoj budalu.
17 godina
neaktivan

3 Teraflopa da košta manje od 980 Gigaflopa, ma ko tu koga???

Za  one koji neznadu: 1 Teraflop= 1000 Gigaflopa.

17 godina
neaktivan
sub_zero kaže...
Kakva je to glupost? Pa da ste malo vidjeli uoćili biste da je 3870 jeftiniji i jaći od 4870
 radeon 4870 jos nije na trzistu niti je recenziran
17 godina
neaktivan

ati-ju mislim da nije ni bila namjera da porazi nvidiju

ko oce imat atija kupil bu si atija a ko hoce imat n vidiju bu si nju kupil

ati je dobrano zapapril nvidiju s cijenom i s onim kaj za te novce dobijes

a nvidija si nek tu grafulju od 4500 kn koristi sama jer sigurno nedam tolke novce za nju

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
angel of fire kaže...

a nvidija si nek tu grafulju od 4500 kn koristi sama jer sigurno nedam tolke novce za nju

pa ak je skuplje onda je valjda i kvalitetnije
(tak je u većini slučajeva)
Shady in the house
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 20:30 (Shady).
17 godina
neaktivan

Neka je bolja ali tolke pare dati za grafičku se definitivno ne isplati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nevjerovatno. Jako impresivni rezultati. Jos se nadam da ce HD 4870 biti barem 20% brži od ove. Gledajuci one testove osjecao sam se kao da gledam u high end karticu koja kosta 1300 knSmijeh

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nekako mi se čini razočaravajuće?
Razočaravajuće u pitanju performansa i cijena3870 je jeftinija i jaća,brža od 4870
Nisam se tome nadao od jednog ATI-a
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

Pa ako ti ne bi je kupio onda je niko neće kupti, pa valjda u nvidi znaju za koliko mogu prodati svoje proizvode, valjda bi bili u gubitku ako bi proizvodili a nebi prodali, ja sam milsio da ljudi kupuju onu karticu koja je najbolja za novce s kojima raspolažu, i normalno informacijama.
17 godina
neaktivan
Shady kaže...
angel of fire kaže...

pa ak je skuplje onda je valjda i kvalitetnije
(tak je u većini slučajeva)
  Ne slazem se bas za ovu; to je samo u rijetkim slucajevima,ali u ovom ne...Nvidia zpapruje cijenu jer ima pun kufer onih:
Nvida Sli ready(za memorije,napajanja,maticne...) i jos pun kufer poreza na budale...
djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom! Quote(opifex):"Ne upustaj se u raspravu sa budalama;prvo ce te spustiti na svoj nivo pa dotuci svojim iskustvom..."
17 godina

Fenomenalno! Sjajne performanse u svim igrama i svim rezolucijama po odličnoj ceni, šteta što sam švorc. Smijeh Definitivno izgleda kao pravi izbor i relativno dugoročno rešenje za ljude sa monitorima do (i uključujući) 1680*1050.

EDIT: Plus što nije glasna a ima single slot cooler i ne troši previše energije. Vreme za štednju! Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2008 21:46 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Iskreno, ocekivao sam bolje performanse...

Ali zato je cijena odlicna. To je samo 1000 kuna a bolja je od 8800 GTXa ili je tu negdje u testovima.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ovo je odlicno. Ovakve performanse za ovu cijenu. Idealna kombinacija za moj monitor (1280x1024). 4870 ce biti brzi, samo ne znam hoce li opravdati 100 dolara razlike.

Jedno pitanje za ove sto spominju da je 3870 brza: O cemo vi to pricate?

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
DrNasty kaže...

Ovo je odlicno. Ovakve performanse za ovu cijenu. Idealna kombinacija za moj monitor (1280x1024). 4870 ce biti brzi, samo ne znam hoce li opravdati 100 dolara razlike.

Jedno pitanje za ove sto spominju da je 3870 brza: O cemo vi to pricate?

Misle na 3870X2 al se neznaju izrazit. ;)
17 godina
protjeran

Mogla bi se brzo ubost jedna od serije 4. Cijena je vise nego fer, performanse odlicne, podrska maticnih ploca izvrsna, Crysis nemozes igrati ni na RoadRunner-u a i AMD/Intel Guraju ATI-jeve proizvode da bi se izbacila nNidija iz konkurencije...

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo je bench koji sam dobio.

novi benchmark novi benchmark
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bestia kaže...

Mogla bi se brzo ubost jedna od serije 4. Cijena je vise nego fer, performanse odlicne, podrska maticnih ploca izvrsna, Crysis nemozes igrati ni na RoadRunner-u a i AMD/Intel Guraju ATI-jeve proizvode da bi se izbacila nNidija iz konkurencije...

Zašto misliš da Intel gura ATi?  
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
naxeem kaže...
bestia kaže...

Zašto misliš da Intel gura ATi?  
 Da Intel gura ATI, sam bi sebe izbacio iz konkurencije jer ATI=AMD a AMD je direktni suparnik Intelu...
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ne vjerujem da je tak mala razlika između 4850 i 4870, ipak 4870 ima DDR5 i više taktove. Prije bih rekao da će biti ko 9800GX2...

I wanna be a mod too...
17 godina
neaktivan

Možda je mislio na to što Intel podržava ATi Crossfire, ali ne i SLI. Nije to odluka Intela nego nVidie. Intel je u X38 čak i ugradio podršku za SLI, ali je 'maknuta' pred izlazak chipseta.

Inače, podrška za ATi kartice nije prijetnja Intelu. Dapače, Intel se na taj način gura i na mjesto AMD-ovih chipseta za CF.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bestia kaže...

Ma koji crni ATI
Nije to 3 na 1! ...lol
Danas sam se dobro nasmijao glupostima poput ove...xD
Btw 4850 me iznenadio!
Vjerojatno cu ga kupit...jeftin,jak=best buy
Superbeast-a za moda! LooOool
17 godina
neaktivan

Testovi su još impresivniji kad pogledate na kojem računalu su se vrtjeli testovi:

Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.6 GHz (Wolfdale, 6144 KB Cache)

2x 1024MB A.DATA DDR2 1066+ CL4

Windows XP SP2

I'm writing my will, on a three dollar bill
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
naxeem kaže...

Ne vjerujem da je tak mala razlika između 4850 i 4870, ipak 4870 ima DDR5 i više taktove. Prije bih rekao da će biti ko 9800GX2...

Čuj... ove kartice su testirane uistinu u Južnoj Koreji. Sinoć su stigle. 4870x2 je navodno još u produkciji, ali izvjestan gospodin ima primjerak. Driveri su neki custom, NE 8.6.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice