ATI Catalyst 10.6 - uskoro zaključana tema

poruka: 45
|
čitano: 5.505
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: ATI Catalyst 10.6 - uskoro
Hyperion kaže...
stoncin3 kaže...

Sad sam prije posla vratio na CCC 10.3, zadnji koji su dobro radili.

Samo da radi mi kao prije

Mene također Modern Warfare 2 izbacivao iz igre, ali bilo je drukčije malo.

Nikad nisam dokučio do čega je, i downclock na default postavke nije pomogao. Onda samo najednom više nije zezalo, stvarno WTF?

I BF:BC2 me isto tako zezao i još just cause 2 i možda još neka igra, no otkako je došao chieftek nijednog jedinog hebenog ustaškog problema nije bilo, pa jedino logično bi bilo zaključit da je problem bio u tome što je konfa na otvorenom bila,ali opet ona je bila na otvorenom dugo vremena i prije nije bilo problema, možda se prašine negdje nakupilo gdje nisam mogao finom četkom doseći?

Eto. Kod tebe Chieftec dok meni driveri.

Sa 10.3 nemam nikakvog problema!Namigiva

free speech for the dumbxD
17 godina
stoncin3 kaže...

Eto. Kod tebe Chieftec dok meni driveri.

Sa 10.3 nemam nikakvog problema!Namigiva

Kako kojoj kartici paše hehe

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
17 godina
protjeran

Ja sam mislio skidat zadnje drivere sa Sapphiretecha ako to išta znači?

Jer su ti driveri jednaki?Neodlučan

17 godina
stoncin3 kaže...

Ja sam mislio skidat zadnje drivere sa Sapphiretecha ako to išta znači?

Jer su ti driveri jednaki?Neodlučan

Bazirani na ATI-evim official driverima jesu, a jesu li nešto modificirani ili ne to neznam. Usporedi veličinu official drivera i sapphireovih.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
17 godina
protjeran

Evo skidam.. Download maksimalno brz, imam 5Mb/s koliko mi je stvarna brzina broadbanda. Driveri na Sapphiretech imaju 52.91MB, a oni na amd.com 52.9MB tako piše..

Znači isto mi je. Neću niti instalirati.

Neodlučan

16 godina
Tracer kaže...

Općenito, ako si kupovao novi komp onda su ti ga trebali i testirati. Zar nisu? Isto tako, softwerski problemi i jesu ponekad uzrokovani hardwareskim problemima.

Nadam se da si skinuo program koji je za tvoju matičnu? Ja to isto napravio prije mjesec dana na starom kompu i sve 5.

Pogledaj i ovdje (spominje se isti problem kao i kod tebe):

http://www.gamespot.com/pages/forums/show_msgs.php?topic_id=26058594

Također, spominje se Gigabyte's @BIOS utility koji bi bio najbolje rješenje.

Skinuo ovaj BIOS utility, flashao maticnu, zasada sve radi bez problema, izgleda da je problem bio u maticnoj. Hvala

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
17 godina
protjeran
ATI Catalyst 10.6 - uskoro

Eto vidiš. A ti odmah napao ATI. Smijeh

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Eh da tko ima problema sa HD5850 preporučam da stavi noviji bios za tu karticu.

Ja pak nisam htio taj bios već sam si stavio noviji ATI-ev bios od HD5870 na svoju HD5850.

Rezlutat je:

- povećano max. ograničenje overclocka u ccc-u na 900/1300

- povećan napon jezgre na 1160mV sa defaultnih 1087mV

- default taktovi su odsada 850/1200 (prije su bili 725/1000)

- povećan napon memorije (to se nemože preko alata povećat niti u bios editoru, rezultat je veći overclock memorije)

- možda nešto prčkano pod advanced opcijama biosa da se uklone bug-ovi kod kartice no nisam siguran u to.

(neotključavaju se dodatni shader i TMU-i...)

Jest da sam većinu toga mogao sredit sa msi afterburn-om no to znači još jedan program u tray-u više.

Pošto je povećan napon kartica će se trun više grijat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 16:04 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zanimljivo je povecanje napona memorije, ali to znaci da ce se vrm jos vise grijat ili? jer i tako i tako nije bas hladan...

i da li je jos uvijek sa biosom od 5870 max gpu napon 1350mV?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 16:32 (Toni2000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Toni2000 kaže...

zanimljivo je povecanje napona memorije, ali to znaci da ce se vrm jos vise grijat ili? jer i tako i tako nije bas hladan...

i da li je jos uvijek sa biosom od 5870 max gpu napon 1350mV?

Da 1350mV je max, no ima nekih caka pa se može dići i na 1400-1500mV no neznam šta će ti to?

Neznam meni neprelazi 70C u igrama, jedino u occt gpu testu prelazi stotku i  prekidam test kada dođu do 105C neću da se nešto shebe iako su na HD4870 radili bez problema na 135C.

Ma memorija nije neki problem ona još i hladna, samo vrm-ovi su problem, ali velim u igrama tipa crysis, wings of prey negrije se puno, a tako neka i ostane.

Fu*k off OCCT & Furmark.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 17:02 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

ma jer na clockovima 1000/1250 na naponu 1350 mV gpu nije stbilan na mojoj, tj. ovako stabilan je gotovo u svim igrama bez beda, ali furmark ga rusi samo tako.

kao sto kazes, f*ck off furmark, ne privlaci me bas gledanje onog prstena kako gori :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Toni2000 kaže...

ma jer na clockovima 1000/1250 na naponu 1350 mV gpu nije stbilan na mojoj, tj. ovako stabilan je gotovo u svim igrama bez beda, ali furmark ga rusi samo tako.

kao sto kazes, f*ck off furmark, ne privlaci me bas gledanje onog prstena kako gori :P

Ma i meni je durala 1000/1250 na 1.25V, crysis sam igrao 10min i ništa nije bilo, 3dčmark 06 odvrtio par puta, pa vantage par puta, heaven 1.0 par puta i nije se srušilo ništa. Ja se već uvjerio da je to stabilno ma je vraga, pokrenem također furmark odmah crash i artefatki te jedino restart pomaže. 

Također me heaven 2.0 srušio tako na kraju testa.

No nisam još uvijek probao voltažu preko 1.25V tako da imam prostora za oc.

17 godina
protjeran

OT

A kako je pls kad OCCT vrtim i prime za proc?

Tamo se grije moj poviše temperatura, a inače radi stabilno na 3.20GHz.

Kad stavim neki raznorazni bench (3d mark, crysis benchmark, unigine heaven, in-game benchmark)

tada je temperatura procesora oko 66° a matične na 1600MHz oko 45° samo.

btw znam da su te ok temp ali pitam u primeu se sistem ruši, a kod OCCT nakon 15 minuta prestane raditi program jer se oglasi

zvuk da je proc prešao 70°C.

Da li je bitno ako ne prođe OCCT i Prime 95 test overclockan?

multy 8

FSB 400

idle 6x400 2.4GHz

load 8x400 3,2GHz

Kažem igre i sve radi..

:\

16 godina

Eto 16.06. izašao je ATI Catalys 10.6 koji bi trebao stvarno biti dobar driver (barem tako tvrde prvi komentari na stranim forumima, koje možete pročitati ovdje, a najviše donosi poboljšanja za HD 5xxx kartice, te Crossfire. Drivere možete skinuti sa službene stranice (valja napomenuti da je napravljen redizajn stranice, ali ništa strašno), te možete pročitati release notes za drivere 10.6.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Eto 16.06. izašao je ATI Catalys 10.6 koji bi trebao stvarno biti dobar driver (barem tako tvrde prvi komentari na stranim forumima, koje možete pročitati ovdje, a najviše donosi poboljšanja za HD 5xxx kartice, te Crossfire. Drivere možete skinuti sa službene stranice (valja napomenuti da je napravljen redizajn stranice, ali ništa strašno), te možete pročitati release notes za drivere 10.6.

Molim da raspravu nastavite u posebno otvorenoj temi za ATI drivere.

Hvala

World championships: 7, GP started: 257, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice