ASUS GeForce GTX560 DirectCU-Problem

poruka: 12
|
čitano: 1.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Obrisao sam drivere od stare grafičke ugasio komp zamjenio nju sa novom(gtx560) uključio natrag komp i ništa. Čuje se čudni zvuk i to je sve. Monitor ostaje u stand by-u. Kad vratim staru grafičku(GF 8600 GTS) sve radi. Probao sam otpojiti sve potrošače al ništa se ne mijenja. Molim vas za savjet. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ako si dobro spojio napajanje na grafičku (oba konektora) i na ploči imaš zadnji bios, onda imam za tebe jednu lošu i jednu dobru vijest a ti sam odaberi koja je loša a koja dobra.

- Napajanje ti je preslabo za navedenu grafičku karticu (točnije rečeno za komp s novom grafičkom).

- Morat ćeš vjerojatno kupiti novo napajanje, ali prije toga probati novu grafičku u nekom drugom računalu koje ima napajanje odgovarajuče snage).

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Slazem se s kolegom  @191x7 , prikopcaj grafu na neko jace napajanje !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uredu je napajanje, Čuftek bi moga to povući. Kad i nebi imao dovoljno soka za napojit GTX560, opet nebi bilo mušica pri paljenju nego pod opterećenjem.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

Da  , i to sto kazes !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Updateaj BIOS.Pa javi kako je proslo.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
18 godina
Re: ASUS GeForce GTX560 DirectCU-Problem
ATiGamer kaže...

Uredu je napajanje, Čuftek bi moga to povući. Kad i nebi imao dovoljno soka za napojit GTX560, opet nebi bilo mušica pri paljenju nego pod opterećenjem.

Ta kartica sama dobro opterečena može vuči do 230W, dakle nije baš Čif 450W dovoljno jak za nju.

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_560_Ti_Direct_Cu_II/26.html

No u pravu si, u IDLE radu bi trebala raditi ili barem dopustiti paljenje računala i ulazak u Windowse.

Zbog toga sam u prvom postu i napisao ono "ako su spojeni kablovi/napajanje i ako je na ploči zadnji bios"

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 1:09 (191x7).
15 godina

Podrsku za normalan rad sa novijim grafickim karticama ova ploca dobije kroz BIOS kao i svaka maticna ploca.Isto tako i podrsku za procesore.Dakle update BIOSA ako to nisi vec uradio.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: ASUS GeForce GTX560 DirectCU-Problem
191x7 kaže...

Ta kartica sama dobro opterečena može vuči do 230W, dakle nije baš Čif 450W dovoljno jak za nju.

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_560_Ti_Direct_Cu_II/26.html

No u pravu si, u IDLE radu bi trebala raditi ili barem dopustiti paljenje računala i ulazak u Windowse.

Zbog toga sam u prvom postu i napisao ono "ako su spojeni kablovi/napajanje i ako je na ploči zadnji bios"

To može samo ako je isključen power limiter, a to se obično ne isključuje jer nema potrebe za time osim u slučaju žešćeg overclocka. Pogledaj razliku između normalnog "peak" opterećenja gdje je limiter uključen i "maximum" u Furmarku gdje je isključen. Svak pametan će ostavit limiter, a kamoli još tokom stress testiranja Furmarkom jer samo bezveze opterećeuje karticu i riskira eventualnu štetu.

U igri tipa Battlefield 3 sustav neće potegnuti više od 300W, a čuftek bi to trebao i mogao povući.

14 godina
neaktivan

BIOS sam updateao prije upita. Ako je napajanje krivo koje snage bi moro kupiti napajanje? Nema veze što sam dvd-romove i hard iskopčao?

Danijel Patarčec
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Prvo probaj karticu u drugom racunalu cisto da iskljucis mogucnost da je neispravna odnosno ako je neispravna nece raditi ni u drugom kompu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ok! Puno Vam Hvala!

Danijel Patarčec
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka