Asus 4890 vs Gigabyte 3850

poruka: 51
|
čitano: 6.104
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Asus 4890 vs Gigabyte 3850
Sale_ds kaže...

Stoncin3;

Mjerio sam FPS.. BC2 - ok 30-35 na low -.-, MW2 - 70-80 na extra aj objasni to lol... sa 4890 i sa 3850

Rasho;

Novi su driveri bili, to je bilo malo prije nego sto su 10.10 izasli

the dream;  sve je to meni jasno da je jaca od moje pun k...

Ja sam fino dosao doma sav nadobudan sa 4890 - usteko je - install drivera - pokretanje BC2 - postavke na full - ne radi - smanjivanje postavki dok nisam dosao do istih na kojima sam bio sa starom grafom i tu je radilo..aj pa mi ti sad objasni, da mi je jasno nebih pitao lol

JURGOLINHO;

Koji proc imas i koje i kakve rame?

Imam ti i7 920@ 3.0 gHz ,  Corsair 6gb ddr3 @ 1600 mHz

moj xfire: cajkoteka ; CLAN: http://www.internet-zona.com/
15 godina
neaktivan
JURGOLINHO kaže...

Imas proc i rame naspram mojih da me glava zaboli :p

Sad fakat vise neznam u cem je kvaka, neki vele proc, a neki vele da nema sanse. 

Cini mi se da neki misle da s**** bezveze ali je ovo fakat istina i totalno mi je nejasno. Da nije mozda do napajanja, imam Msi 550w koje sam dobio sa kucistem za neku sicu ili je mozda do maticne, nesto me PCI slot hebe pa kad ustekam grafu moram je malo povuc nazad inace ne radi? oO

The best way to be boring is to leave nothing out.
16 godina
protjeran

SALE-- instaliraj win ponovo i vidjet ces ogroman boost.. ako ti treba dobar cpu cooler imam ja zalmana 9900 led kojeg prodajem..

edit:taj proc moze bez problema vozit gtx 480.. lol

ja imam doma slicnu masinu ko tvoju.. e6400 (3.2) + 8800 gt .. 4 gb rama 800, abit ab9pro, ... nema kaj nevozi..

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 11:31 (dokly).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 11:44 (Lacko).
15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
JURGOLINHO kaže...

Sad fakat vise neznam u cem je kvaka, neki vele proc, a neki vele da nema sanse. 

Cini mi se da neki misle da s**** bezveze ali je ovo fakat istina i totalno mi je nejasno. Da nije mozda do napajanja, imam Msi 550w koje sam dobio sa kucistem za neku sicu ili je mozda do maticne, nesto me PCI slot hebe pa kad ustekam grafu moram je malo povuc nazad inace ne radi? oO

Ma ne u smislu da ti ser.. LOL, nego je jednostavno razlika nebo i zemlja,ja sam vozio obje kartice na stroju E8400 na 3.6,dakle 400x9 sa 8gb RAM-a,što na 800,što na 1066mhz. I tu sam benchao i preko 2x bolje rezultate sa 4890 karticom. Napisao sam post u smislu - da mi je nešto čudno hehe,i da nešto ne valja, a ne da netko, a pogotovo ja koji se trudim bit konstruktivan i fer, da mislim da sr.. hehe..Smijeh

Reinstall OS-a kako ti je i sugerirano bi mogao pomoći,i morao, uz zadnje drivere. Proc je slažem se, prilično dovoljan da se razlika osjeti.

Doduše ne znam rezu,nisam ju uhvatio pa se ispričavam,ja sam na 1920x1200 testirao i 1650x1080, pa je jasno da se 3850 tu tako-tako snalazila.

Cemetary gates
15 godina
Lord_Marko kaže...
Lacko kaže...

4xxx je jaca doslovno puno... i taj proc moze ici jako visoko... ja svoj e5400 2.7ghz drzim na 3.5ghz na stock voltazi.. tako da s clokanjem njega nemas neke frke.. i temp mi ne prelaze 40 s stock koolerom

Ti ga seres u pm.

Lord_Marko kaže...
Lacko kaže...

4xxx je jaca doslovno puno... i taj proc moze ici jako visoko... ja svoj e5400 2.7ghz drzim na 3.5ghz na stock voltazi.. tako da s clokanjem njega nemas neke frke.. i temp mi ne prelaze 40 s stock koolerom

Ti ga seres u pm.

znam da je offtopic ali orpostite... ako hoces dam ti screenchotove... na 3.5ghz sa stock voltazom i da vidis temperature ako ne belivaš

15 godina
neaktivan

Nema ni 2mj kak sam formatiro -.- a nis bum opet..

Cooler ne kupujem, nema se love al hvala na ponudi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kažem ti imaš problema onda ili sa pločom,ili sa napajanjem. Moguće da grafa radi na nekim međutaktovima između 2D i 3D postavki jer ne dobija dovoljno struje, svašta je moguće. Iako na prvu loptu glupo zvuči, nije isključeno.

Ja sam testirao na svom napajanju koje daje skoro 520W samo na 12V,točnije 516, i bilo mi je predovoljno. Sa MS Pro550 4890 mislim da se i ne ponaša baš najbolje, koliko čitam po netu, konkretno to napajanje kad smo kod njega je meni zadnje vrtilo 8800GTS 512,iznad toga nisam probavao.

A i to šta kažeš za PCIE slot, treba to sve pregledati dobro. Ali crno na bijelo je da bi pogotovo na 1280x1024 morao imati dupli fps 3850 vs. 4890. Neusporedivo.

Nešto je tu prilično smušeno i neispravno.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thedream kaže...
Sale_ds kaže...
JURGOLINHO kaže...

Ma ne u smislu da ti ser.. LOL, nego je jednostavno razlika nebo i zemlja,ja sam vozio obje kartice na stroju E8400 na 3.6,dakle 400x9 sa 8gb RAM-a,što na 800,što na 1066mhz. I tu sam benchao i preko 2x bolje rezultate sa 4890 karticom. Napisao sam post u smislu - da mi je nešto čudno hehe,i da nešto ne valja, a ne da netko, a pogotovo ja koji se trudim bit konstruktivan i fer, da mislim da sr.. hehe..Smijeh

Reinstall OS-a kako ti je i sugerirano bi mogao pomoći,i morao, uz zadnje drivere. Proc je slažem se, prilično dovoljan da se razlika osjeti.

Doduše ne znam rezu,nisam ju uhvatio pa se ispričavam,ja sam na 1920x1200 testirao i 1650x1080, pa je jasno da se 3850 tu tako-tako snalazila.

Nemoj shvacat skroz osobno, puno ih je vjerovatno pomislilo koji si je k**** ovaj zabrijo Smijeh realno gledajuci i ja bi se to zapito da naletim na ovakav topic lol

(reza je 1280x1024)

Napravit cu reinstall za vikend il sljedeci tj i upecat cu grafu opet, znam gdje je otisla i nebi trebalo bit problema..cisto da isprobam.

Makar sam uvjeren da tu nece bit pomoci jer odrzavam komp u svim segmentima, od ciscenja (prasine/gamadi) do friskih drivera (jedino od zvuka nisam imao do nedavno zato sto nisam koristio prednji panel pa sam morao skinuti nove kad sam ga upogonio).

Ja skreno mislim da je hardverski problem posto mi je komp banana... 

Kad clockam proc, da dizem mhz po 5/10 pa restart nakon toga ili mogu u komadu za recimo 50? trenutno mi je 10.5x267 ja bih probao sa stockom na 10.5x305 ili mozda postoji drugi nacin? Kolka je najveca temp koja smije bit na procu? Sta se tocno radi sa voltazom i sta se desava sa ramima kad se proc clocka..toliko i jos vise pitanja imam i ne usudim se nista radit dok tocno nebudem znao sta radim..

Vec sam postavio slicno pitanje u topicu o clockanju proca ali mi tolko stvari nije jasno i trebam nekoga tko ce mi to pomno objasnit (xfire,steam il msn) ak se nekome da Sramim se

15 godina
neaktivan
thedream kaže...

A i to šta kažeš za PCIE slot, treba to sve pregledati dobro. Ali crno na bijelo je da bi pogotovo na 1280x1024 morao imati dupli fps 3850 vs. 4890. Neusporedivo.

Bas to..i nije mi jasno zasto cod radi tako glatko a bc2 na jedvite jade -.- pa nemre bas bit tolka razlika u enginu ili kaj ja znam vec cemu

15 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
thedream kaže...

Bas to..i nije mi jasno zasto cod radi tako glatko a bc2 na jedvite jade -.- pa nemre bas bit tolka razlika u enginu ili kaj ja znam vec cemu

Ako imaš koga u blizini od prijatelja sa jačom konfiguracijom, odnosno jačim procesorom i ramima, lipo otiđi do njega bodni jednu i drugu grafu i vidi razliku.

15 godina
neaktivan
a si ti opce stavil 4890 unutra il si ustvari cijelo vrijeme na 3850?
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
6BoosteR9 kaže...
a si ti opce stavil 4890 unutra il si ustvari cijelo vrijeme na 3850?

Izlanuo se

17 godina
Lacko kaže...
Lord_Marko kaže...
Lacko kaže...

Ti ga seres u pm.

Lord_Marko kaže...
Lacko kaže...

Ti ga seres u pm.

znam da je offtopic ali orpostite... ako hoces dam ti screenchotove... na 3.5ghz sa stock voltazom i da vidis temperature ako ne belivaš

Gle imam e5300 i katanu 3 na njemu i znam sto pricam,, jedino ak ti nemas neki extremno "dobar" cooler...

rapidshare premium and warez-bb user
15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
Lacko kaže...
Lord_Marko kaže...
Lacko kaže...

Ti ga seres u pm.

Lord_Marko kaže...
Lacko kaže...

Ti ga seres u pm.

Gle imam e5300 i katanu 3 na njemu i znam sto pricam,, jedino ak ti nemas neki extremno "dobar" cooler...

Ili vodeno.

Cemetary gates
15 godina

stoc cooler od intela na e5400... sa original termalnom... i takve su temperature... evo dati cu vam scrfeenshotove

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 19:32 (Lacko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo komp frisko formatiran i vrti MW2 sa 4890 sa AAx4 i BC2 single takoder na full sa AAx4 samo sta single nisam zadnji put isprobao... {#}

Jos moram samo isprobat multi, a za to cekam frenda da mi da user i pass pa javim kako je to proslo ali koliko mi se cini sve radi dosta bolje..

I budem izmjerio fps usporedbe radi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 15:52 (Sale_ds).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

Stoncin3;

Mjerio sam FPS.. BC2 - ok 30-35 na low -.-, MW2 - 70-80 na extra aj objasni to lol... sa 4890 i sa 3850

Rasho;

Novi su driveri bili, to je bilo malo prije nego sto su 10.10 izasli

the dream;  sve je to meni jasno da je jaca od moje pun k...

Ja sam fino dosao doma sav nadobudan sa 4890 - usteko je - install drivera - pokretanje BC2 - postavke na full - ne radi - smanjivanje postavki dok nisam dosao do istih na kojima sam bio sa starom grafom i tu je radilo..aj pa mi ti sad objasni, da mi je jasno nebih pitao lol

JURGOLINHO;

Koji proc imas i koje i kakve rame?

Koje ti je napajanje (koliko vati i koji proizvođač)?

500 W je minimum za tu grafičku.

Na koji si način spajao dva 6pinska konektora na grafičku (jesi li imao oba na napajanju ili si morao koristiti onaj adapter 4pin u 6 pin)?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 16:27 (Flanker-B).
15 godina
neaktivan

550W Msi..spajao sam 1x6pin (orginal)i 1x8pin (preko 2x molex)

Nakon formatiranja je sve radilo dobro jedno vrijeme i onda mi se komp poceo blesirat/restat/smrzavat tak da sam je neki dan isteko i vratio svoju unutra i sad je sve opet ok.

Mislim da mi je dosta bilo kakvih testiranja dok ne kupim novu plocu i rame pa ce nakon toga i grafa neka past..sad je mala kriza pa nek radi kak radi dok ne dodu bolja vremena :p

p.s. sorry sta nisam odgovaro ovak dugo, radio sam neke glupe smjene tak da sam ostatak vremena provodio u krevetu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

NHF,smeće od napajanja,držao sam na njemu 8800GTS 512. Vjerojatno se blesira 4890tka,ne bi me začudilo.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma znam, imao sam fortrona 450 kojeg sam dobio sa kompom samo kaj je kuciste bilo razvaljeno, a kablovi od napajanja su kompletno ljepljeni izolirkom tak da sam malo skeptican u vezi njega..

Zato sam i uzeo ovo. Odnosno kuciste pa je napajanje doslo s njim, nekih cca 270kn (dobio po nabavnoj uz jos neki mali popust :) kuciste i napajanje 550w lol smece je al sam uzeo tek tolko za prvu ruku da mi tjera ovo sta imam trenutno..

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 23:44 (Sale_ds).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice