AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 646.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series

Dvije takve i trebaš napajanje od kilovata

9 godina
protjeran

750W gold napajanje to drzi bez problema 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

750W gold napajanje to drzi bez problema 

Cemu naglasavat "gold" kad efikasnost nema veze sa snagom?

9 godina
protjeran

Pa ne naglasavam to zbog snage, vec zato jer su takva napajanja puno bolje kvalitete i izdrzljivosti zbog boljih komponenata 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bilo koji 80+ certifikat ce biti dovoljan, imam silvere duzi niz godina i nemam padove u voltazi ni pod naj vecim opterecenjem, nit je bucno. Mislim da je gold lagano bacanje para, ima jako kvalitetnih silver i bronze napajanja

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Moze primjer par silver dobrih napajanja, osim Fortron Raidera oko npr. 500kn jer od 600kn vec idu gold. Ne znam bas da ih ima tako puno, barem ne u HR..

11 godina
neaktivan

Hmm neznam baš da ima jeftinijih silvera od Fortrona, ali ima dobrih Cooler Master i XFX modela, naravno ima i Corsair jeftinjara ali za njih su rekli da su katastrofa (jeftinije serije)

15 godina
protjeran

Niti se Fortron Raider bas moze svrstat u dobra napajanja, to je prije osrednje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Raider ima slabu regulaciju napona, i sa dvije graficke bi dolazilo do velikih oscilacija u naponu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne pitam ima li kaj jeftinije, nego ima li uopce ijedno drugo silver napajanje u tom rangu. Zvuci super, ali silver napajanja obicno kostaju koliko i gold i nema ih nesto puno. U HR ne vidim nista osim Fortron Raidera u tom nekom rangu prije nego 600-700kn gdje onda ima jedno 5 gold 500-550W napajanja. Za cijenu tog Fortrona ima nekakav Thermaltake TR2 gold 500W, ali je previse nepoznato. CM uopce ne vidim kao best buy, osim za nekog tko zeli modularnost..

9 godina
protjeran

Od silver napajanja imas jos LC POWER-ova silent giant green GP3 V2.3 kod nas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imao sam FX clockani i lightning clockani sa Raiderom i bilo je 10/10 stabilno, 12v nije padao ispod 11,4v. Tako da ako je podnjeo teško clockani FX i Lightning koji vuce više nego prosjecna kartica, onda bi držao bez beda i i5/i7 sa SLIom.

LC sam imao isti samo 460w također silver i odlicno je bilo, jedino što ni LC ni FSP nisu modularna pa im je zato cijena niža. Sa kvalitetom sam iznenađen pogotovo za FSP pošto za njih nisam cuo prije pa sam bio skeptican

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 13:52 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Nitko nije ni spominjao SLI, tema su bile dvije r9 fury i to napajanje nema sta traziti sa takve dvije graficke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne znam za druge ali ja lc power bi samo u apu masine 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Imao sam FX clockani i lightning clockani sa Raiderom i bilo je 10/10 stabilno, 12v nije padao ispod 11,4v. Tako da ako je podnjeo teško clockani FX i Lightning koji vuce više nego prosjecna kartica, onda bi držao bez beda i i5/i7 sa SLIom.

LC sam imao isti samo 460w također silver i odlicno je bilo, jedino što ni LC ni FSP nisu modularna pa im je zato cijena niža. Sa kvalitetom sam iznenađen pogotovo za FSP pošto za njih nisam cuo prije pa sam bio skeptican

Pad na 11,4V je katastrofa, ako ima toliki pad dok isporucuje manje od deklariranog, onda je to jedno lose, a ne osrednje napajanje..

17 godina
Sa 12v na 11.4??? pa to je donja granica i nebi ni smjelo ici ispod toga, nekih 5% je tolerancija ako se ne varam.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
11 godina
neaktivan

11.45 sam samo jednom vidio dok sam vrtio Furmark + Prime, racunajte FX 8320 na 4.6ghz i OCani Lightning. U normalnom gamingu nije padao ispod 11.6v što je normalan drop. Sa i5 je još manji. Drop do 11.50v ja smatram normalno, pratite cijelo vrijeme pod teškim naporom pa cete vidjet kako se ruša napon. I to je normalno

15 godina
protjeran

Neces na dobrom napajanju nikad vidjet tolike oscilacije, to je problem Raidera sta bi realno trebali biti deklarirani na 100W manje...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zaboravljate da je to CPU u ovom slucaju sa naj vecom potrošnjom, te gpu sa naj vecom potrošnjom... A napajanje je 600w na 12v railu. Jako bitno, necemo se držati naj goreg scenarija.

U nekoj realnoj prosjecnoj konfiguraciji kakvu sad imam ne pada ispod 11.75, 11.80. A svako napajanje koje sam vidio pada ispod 12v. I to nije razlog za brigu, ja nisam uspio nac bolje napajanje za 500tinjak kn takve kvalitete i snage od 650 (600w)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Za solo grafu je ok, ali za experimentiranje sa dvije graficke nije, bez obzira o TDP-u. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Zaboravljate da je to CPU u ovom slucaju sa naj vecom potrošnjom, te gpu sa naj vecom potrošnjom... A napajanje je 600w na 12v railu. Jako bitno, necemo se držati naj goreg scenarija.

U nekoj realnoj prosjecnoj konfiguraciji kakvu sad imam ne pada ispod 11.75, 11.80. A svako napajanje koje sam vidio pada ispod 12v. I to nije razlog za brigu, ja nisam uspio nac bolje napajanje za 500tinjak kn takve kvalitete i snage od 650 (600w)

Stvar je sta to realno nije napajanje od 600W jer je pad napona prevelik. Neki kvalitetni Seasonic npr. ima manje padove napona i kad radi debelo iznad svoje deklarirane snage.

12 godina
D3lBoy kaže...

...A svako napajanje koje sam vidio pada ispod 12v. I to nije razlog za brigu, ja nisam uspio nac bolje napajanje za 500tinjak kn takve kvalitete i snage od 650 (600w)

ne znam kako mjeriš, ja sam osuđen samo na ono što kaže hw info i slični programi, ali nikad nisam vidio svoje napajanje da je bilo ispod 12v - dakle minimum je uvijek iznad 12v 

e sad, koliko jedan i5 i gtx 570 mogu opteretiti to napajanje teško je reći, sumnjam, ali svejedno baš nikad nije išlo ispod 12v

vrijeme ti je da se prebaciš na kvalitetna gold napajanja 

9 godina
ansha kaže...

Niti se Fortron Raider bas moze svrstat u dobra napajanja, to je prije osrednje...

http://www.hardwaresecrets.com/fsp-raider-650-w-power-supply-review/11/ Uf kako su loša😂😂😂😂.

11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
D3lBoy kaže...

...A svako napajanje koje sam vidio pada ispod 12v. I to nije razlog za brigu, ja nisam uspio nac bolje napajanje za 500tinjak kn takve kvalitete i snage od 650 (600w)

ne znam kako mjeriš, ja sam osuđen samo na ono što kaže hw info i slični programi, ali nikad nisam vidio svoje napajanje da je bilo ispod 12v - dakle minimum je uvijek iznad 12v 

e sad, koliko jedan i5 i gtx 570 mogu opteretiti to napajanje teško je reći, sumnjam, ali svejedno baš nikad nije išlo ispod 12v

vrijeme ti je da se prebaciš na kvalitetna gold napajanja 

E da probaš Lightning palo bi ispod 12V :) Kako god do 11.50-11.55 je sasvim normalan drop pod loadom. Necu se prebacivat jer mene odlicno služi, nit ga čujem, sad jel gold sticker tak mi ne bitno. Prije bi ga mjenjao za neko modularno nego zbog gold certifikata.

+5 VDC ±5% (±0.25 V) +4.75 V to +5.25 V 50 mV
−5 VDC ±10% (±0.50 V) –4.50 V to –5.50 V 50 mV
+12 VDC ±5% (±0.60 V) +11.40 V to +12.60 V 120 mV
−12 VDC ±10% (±1.2 V) –10.8 V to –13.2 V 120 mV
+3.3 VDC ±5% (±0.165 V) +3.135 V to +3.465 V 50 mV
+5 VSB ±5% (±0.25 V) +4.75 V to +5.25 V 50 mV

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 16:45 (D3lBoy).
15 godina
protjeran
BOOMboy kaže...
ansha kaže...

http://www.hardwaresecrets.com/fsp-raider-650-w-power-supply-review/11/ Uf kako su loša😂😂😂😂.

Lol, pa da si procitao recenziju vidio bi da su i ripple i regulacija losi.

Evo ti jedan drugi review gdje je napajanje dobilo ocjenu "Fail"

17 godina
Ne mozes sporedivati razlicite modele napajanja, 650w i 750w model
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Ne mozes sporedivati razlicite modele napajanja, 650w i 750w model

Isto se ponasaju, to bi znao da si pogledao oba review-a, samo u onom prvom review-u je njima ok sta ima visok ripple i losu regulaciju jer je jeftino.

17 godina

Pa i nisu bas ista, fsp 650w model baziran na aurum gold platformi dok je 750w model entry model. Nikad se ne usporeduju razliciti modeli

Edit: da ne spamamo vise treba se prebacit u prikladnu temu o napajanjima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 19:15 (Patrick_cro).
9 godina
Patrick_cro kaže...

Pa i nisu bas ista, fsp 650w model baziran na aurum gold platformi dok je 750w model entry model. Nikad se ne usporeduju razliciti modeli

Edit: da ne spamamo vise treba se prebacit u prikladnu temu o napajanjima.

Tak je,od a do ž.

12 godina
D3lboy, pa ne znam bas da bi palo ispod 12v, testirao sam ga na occt psu testu, dakle i proc i grafa na full, a ova fermi 570 i nije bas stedljiva

Osim toga, i na testovima pod full loadom nisam vidio da im pada ispod 12v
ovo nije bas vrh u gold napajanjima, ali ponajvise zbog toga sto jedva prolazi gold efikasnost, no ostalo je na njemu superflower napravio dosta dobro
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice