AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 678.277
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD 7000
Leopard_st kaže...
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Hehe, ja sam imao HD 5970, i imao bruku problema tako da sam sada malo distanciran od dual-gpu grafa, imao sam oko pola godine GTX 570 SLI i bio super zadovoljan, malo je bilo vruce, ali se guralo.

Izabrao sam HD 7870 CFX jer su same grafe mali potrosaci i ne griju se puno, a i cini se da HD 7800 ima najmanje problem u CFX od cijele HD 7000 serije.

ja sam imo gtx 460 sli (768m) i radile su savrseno.. nikad problema..

xfact
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ja sam isto za usporednu mog i xfactovog setupa.

Samo da skontamo igre koje cemo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

Hehe, ja sam imao HD 5970, i imao bruku problema tako da sam sada malo distanciran od dual-gpu grafa, imao sam oko pola godine GTX 570 SLI i bio super zadovoljan, malo je bilo vruce, ali se guralo.

Izabrao sam HD 7870 CFX jer su same grafe mali potrosaci i ne griju se puno, a i cini se da HD 7800 ima najmanje problem u CFX od cijele HD 7000 serije.

imao sam gtx295, imao sam hd5970 nikakvih problema, ima sam 3 x 9800gtx+ sami problemi. imao sam 2 x 4890 cf sami problemi :) To ovisi od korisnika do korisnika.

Al vrlo vjervatno je danas stanje puno bolje pogotovo sto se tice drivera nego prije iako tu za amd drivere nebih stavio ruku u vatru po tom pitanju su mi zeleni bolji

edit: oba stvite procesora na 4.2ghz i grafe drzite na stocku. to je ono sto mene zanima clock per clock pefrormanse, sumnjam da se i7 860 moze dignut na 4.6ghz :)

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 11:40 (toxic).
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

mislim da na 4.2 razlike nebude nista.. posto mi je gpu usage zakucan na 99 % konstantno.. mozda bi se na crossfire  vidjelo nesto u korist i7 .. mozda.. nagadjam.. {#}

cekam zohara da skomentira nesto pametno al spava covjek ocito {#}

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 11:45 (=xfact=).
17 godina
=xfact= kaže...
Leopard_st kaže...

mislim da na 4.2 razlike nebude nista.. posto mi je gpu usage zakucan na 99 % konstantno.. mozda bi se na crossfire  vidjelo nesto u korist i7 .. mozda.. nagadjam.. {#}

tim bolje za tebe :) a i za ljude koji imaju stare i7 proceve da vide u principu nema neka prevelike koristi ici na novu tehnologiju osim eventualno potrošnje :)

Mislim ja sam na tvojoj strani hihihi, a sa druge strane mi se svida sta leo planira :)

14 godina
neaktivan
=xfact= kaže...
Leopard_st kaže...

Ja velim da bi opet i5 bio brzi u CFX, imam pouzdanja u ovaj mali procesor.

Ali eto ako si za, mozemo par bencheva, igara da opalimo, ja svoj spustim na 4.2 GHz.

17 godina
Leopard_st kaže...
=xfact= kaže...
Leopard_st kaže...

Ali eto ako si za, mozemo par bencheva, igara da opalimo, ja svoj spustim na 4.2 GHz.

u armi 2 mora biti razlike na neku stranu da ga hebeš... ajde roknite super pi onda ako vam se ovo neda..

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 11:47 (toxic).
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
=xfact= kaže...
Leopard_st kaže...

np samo da nesto nemoram skidat 2 dana.. toxic igras ti b3? mozda te imam na frend listi? idem opalit heaven 3.0 sad (leo to si izvrtio sa amd opt ili bez? )tj varao si ili ne? {#}

xfact
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...
=xfact= kaže...
Leopard_st kaže...

u armi 2 mora biti razlike na neku stranu da ga hebeš... ajde roknite super pi onda ako vam se ovo neda..

ako ces gledat po jezgri sig da je ib efikasniji.. bilo bi ludo da nije.. ali kaj se tice multy tu mu nemoze parirat na istom taktu..  treba ic dosta vise .. rec u vantageu bi mu mozda trebalo 4.8-5ghza da prestigne moj cpu score na 4.2

xfact
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Sve je default u Heavenu 3.0, nisam nista dirao.

Toxic je spominjao Super pi, mozemo to, ja na 4.2 GHz i xfact na 4.2 GHz.

Imam ja tebe vec u Vantagu na 4.7 GHz, na 4.7 GHz imam oko 26000 bodova. Samo sada vruce, a moj proc se pati iznad 4.6 GHz.

Odoh Armu da opalim, bas me zanima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 11:53 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

toxic evo ti fry bench tablica od leoparda http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/frybench/135839.aspx

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

ide njemu taj i7 na 4,5 sigurno, vidim da ima dobru plocu ako je fsb na 200 izdrzao. Cak i napon ispod 1,4v koristi tak da do negdje 1,45 ima mjesta. Ja recimo nisam svoj iznad 4,5 znao dignuti, a vjerujem da ide. Samo kaj mi to nist ne znaci sa ovim starim grafama, jer 3d cmar me nove pojedu, a u unigineu ne mogu teselizaciju smanjiti, da prodjem AMD.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Evo skidam armu, bas me zanima razlika, haj i ti xfact.

Nije velika, ni 1GB puna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Prema Cinebenchu R11.5, i7-860 bi trebao biti nešto brži. Score na 4.2GHz je 7.2pts, a i5-3570k oko 7pts. Znači u igrama koje znaju koristit 8 threadova i7 bi čak mogao biti i nešto brži. U ovim ostalima koje koriste do 4 jezgre i5 je brži nekih 20 do 30%.

Ali naravno ovo je sve odokativno, sve ovisi od igre do igre.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Evo skidam armu, bas me zanima razlika, haj i ti xfact.

Nije velika, ni 1GB puna.

aj stavi kakav link na pm da netrazim to skidas sa t ili?

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 12:02 (=xfact=).
13 godina
protjeran
=xfact= kaže...

cekam zohara da skomentira nesto pametno al spava covjek ocito {#}

Oba su dovoljna jaka da upogone CF na 100% usagea, tu bi eventualno igra radila probleme ili losi profil da druga kartica ne bude na 100%, ti na 4.2GHZ imas score od 7.10PTS u Cinebenchu, strasno je brz taj 860 jos uvijek.

Leopard_st kaže...

Nista brzi nebi bio tvoj i5 sto se tice tjeranja CF-a :) SB manje trosi, ima efikasniju jezgru pa je igrama gdje su mocni setupi tipa SLI 680 u pitanju nesto bolji izbor od 860 ali se takav prelazak ne isplati Xfactu kad je CPU jos uvijek bestija.Dok se u Frybenchu HT koristi u potpunosti pa je tu brzi njegov i7.

Leopard_st kaže...

Sve je default u Heavenu 3.0, nisam nista dirao.

Toxic je spominjao Super pi, mozemo to, ja na 4.2 GHz i xfact na 4.2 GHz.

Imam ja tebe vec u Vantagu na 4.7 GHz, na 4.7 GHz imam oko 26000 bodova. Samo sada vruce, a moj proc se pati iznad 4.6 GHz.

Odoh Armu da opalim, bas me zanima.

Arma vam je smece, nemojte to benchat.

@Toxic, Crysis 1 koristi dvije jezgre pa nije relevantan za CPU testove.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 12:04 (Vegeta).
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Prema Cinebenchu R11.5, i7-860 bi trebao biti nešto brži. Score na 4.2GHz je 7.2pts, a i5-3570k oko 7pts. Znači u igrama koje znaju koristit 8 threadova i7 bi čak mogao biti i nešto brži. U ovim ostalima koje koriste do 4 jezgre i5 je brži nekih 20 do 30%.

Ali naravno ovo je sve odokativno, sve ovisi od igre do igre.

Eto ja imam 7.70 na 4.6 GHz u Cinemi, neka bude to odokativno.

Single core rendering je 1.95.

Bogami ante ja primjetih da u pojedinim igrama imam vise fps sa i5 3570K nego sa i7 970 sa HD 7950 grafom, ali opet nije sada to neka uber ftw razlika.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 12:05 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

On prica o clock per clock scoreu gdje je i7 ipak nesto brzi radi HT-a, dok bi 4C vs tvojih 4C ti bio brzi.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Leopard_st kaže...

On prica o clock per clock scoreu gdje je i7 ipak nesto brzi radi HT-a, dok bi 4C vs tvojih 4C ti bio brzi.

Znam, cisto sam stavio kao usporedbu neku.

13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Zato ti i jest nesto bolje gaming iskustvo sa njim, igre koriste 4 jezgre a tvoj IB ima 4 masno clockane jezgre koje su i clock per clock efikasnije od onih u 870/970 pa se kod 860 ne koristi HT a kod 970 ne koriste dodatne 2 jezgre i HT.U svakom slucaju ce u igrama koje se budu optimizirale za hexa core oba biti brza od tvoga iako su na 4.2GHZ, to sam ti rekao kada si kupovao IB.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 12:12 (Vegeta).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Zato ti i jest nesto bolje gaming iskustvo sa njim, igre koriste 4 jezgre a tvoj IB ima 4 masno clockane jezgre koje su i clock per clock efikasnije od onih u 870/970 pa se kod 860 ne koristi HT a kod 970 ne koriste dodatne 2 jezgre i HT.U svakom slucaju je u igrama koje se budu optimizirale za hexa core oba biti brza od tvoga iako su na 4.2GHZ, to sam ti rekao kada si kupovao IB.

Ja cu do tada imati octa core.{#}

17 godina
Leopard_st kaže...
Vegeta kaže...

Zato ti i jest nesto bolje gaming iskustvo sa njim, igre koriste 4 jezgre a tvoj IB ima 4 masno clockane jezgre koje su i clock per clock efikasnije od onih u 870/970 pa se kod 860 ne koristi HT a kod 970 ne koriste dodatne 2 jezgre i HT.U svakom slucaju je u igrama koje se budu optimizirale za hexa core oba biti brza od tvoga iako su na 4.2GHZ, to sam ti rekao kada si kupovao IB.

Ja cu do tada imati octa core.{#}

nemoj me tjerat da ja opet poludim i pocnem radit gluposti koje sam radio prije :) tada ti nece niti sveti petar biti dovoljan da skineš moj score :)hihihihi

15 godina
neaktivan
shadowlapy kaže...

Kloknuo sam svoju Sapphire HD7850 i evo par rezultata:

3DMark11

Heaven 3.0

Trenutno mi je na tim taktovima grafa najstabilnija (napon @1225mV, po defaultu je bio 1210mV),  ja sam vise nego zadovoljan dobivenim :) 

Čudna stvar, Vantage mi prođe na 1200mhz za jezgru, 11-ticu neće. Morat ću se malo još poigrati. Na 1150/1500 je prošla, i to je dobro vjerujem.

Evo nabrzinu SS..

Proc je na 3.2, vjerojatno bi dobio nešto više dizanjem na 4.0, 2x4 je RAM, na 1600.

Faith divides us. Death unites us.
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

hmm, da fakat mi je cudno. meni je uvijek 11-ica prolazila sa visim postavkama, odnosno, ako mi je vantage prosao, 11-ica je prolazila sigurno...na kojem te testu izbaci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

hmm, da fakat mi je cudno. meni je uvijek 11-ica prolazila sa visim postavkama, odnosno, ako mi je vantage prosao, 11-ica je prolazila sigurno...na kojem te testu izbaci?

Ma prvi test pred kraj, kad treba prebaciti na drugi, izašao sam van, spustim na 1150, memoriju ostavim na 1500, voltažu 1.225, sve isto kako je i bilo za najjači OC, i prolazi kao od šale.

Baš ću ponovo Vantage zavrtiti, al briga me - ionako mi to nisu 24/7 taktovi, čisto me zanimalo dokle ide. Nekako sam dojma da memorija hoće još. {#}

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Evo pogurao ja jos malo svoju HD 7870.

Unigine Heaven 3.0

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thedream kaže...
xyan kaže...

Ma prvi test pred kraj, kad treba prebaciti na drugi, izašao sam van, spustim na 1150, memoriju ostavim na 1500, voltažu 1.225, sve isto kako je i bilo za najjači OC, i prolazi kao od šale.

Baš ću ponovo Vantage zavrtiti, al briga me - ionako mi to nisu 24/7 taktovi, čisto me zanimalo dokle ide. Nekako sam dojma da memorija hoće još. {#}

imas istu rezu ko ja sa 480 - 6591, u bod istu XD

14 godina
thedream kaže...
xyan kaže...

Mene na 1200 izbacuje Heaven, dok mi memorija vec na 1400 rusi sve. 

15 godina
neaktivan
xyan kaže...

S tim da ti imaš i7 koji sigurno nije na 3.2, a moj em je i5, em je na 3.2 {#}

15 godina
neaktivan
thedream kaže...
xyan kaže...

S tim da ti imaš i7 koji sigurno nije na 3.2, a moj em je i5, em je na 3.2 {#}

a jbg-a, moja je 40nm, vase su 28nm. zamisli koliko bi moja tranzistora imala da je u 28nm cip {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice