AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 680.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD 7000
Vegeta kaže...

Ne, ona(GHZ 7970) ima boost do 1050MHZ, pa na 1050MHZ imas GHZ Edition.Sto ce ti Lightning model, on u prosjeku ima bolji OC memorije a preko 1600-1700MHZ za memoriju ti ne treba za 24/7 uporabu, i to je previse.BF3 je sreden, 12.8 driveri su dali boost i sada ti je ovakva 7970 jednaka GTX680.

Je li provjereno to da 12.8 daje boost u bf3?

13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Da, provjereno je.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Da, provjereno je.

Je li ima negdje neki link da vidimo koliko je povecanje, to je dobra vjest, ili si ti testirao pa nam prenesi koliko je povecanje. 2-3 fpsa?

15 godina
neaktivan
goldi kaže...
Vegeta kaže...

Da, provjereno je.

Je li ima negdje neki link da vidimo koliko je povecanje, to je dobra vjest, ili si ti testirao pa nam prenesi koliko je povecanje. 2-3 fpsa?

http://benchmark3d.com/amd-catalyst-12-8-whql-benchmark

17 godina
AMD Radeon HD 7000

ma nema povecenja nikakvog..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon HD 7000

zanimljivo da se za povečanje sa 800mhz na 850mhz kod 7950 napon poveča na 1.125V, a za boost od 925 mhz treba 1.25V. mislim da je to previsoko

ne kužim čemu? siguran sam da bi se taj takt postigao i bez dizanja napona

http://www.anandtech.com/show/6152/amd-announces-new-radeon-hd-7950-with-boost

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dery kaže...

šta san van ja reka ,  cijene idu dole ,eto vidite da se gtx660 zove obarač cijena vijest  {#}

u nas ce bit cijena ista...

''Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.'' (c) Čapek
13 godina
protjeran
toxic kaže...

ma nema povecenja nikakvog..

Ima, HD7950 je sada u BF3 jednaka 660TI, sa prijasnjim driverima nije bila.

zuper kaže...

zanimljivo da se za povečanje sa 800mhz na 850mhz kod 7950 napon poveča na 1.125V, a za boost od 925 mhz treba 1.25V. mislim da je to previsoko

ne kužim čemu? siguran sam da bi se taj takt postigao i bez dizanja napona

http://www.anandtech.com/show/6152/amd-announces-new-radeon-hd-7950-with-boost

Svaka 7950 na stock naponu ide na 925MHZ, digli su napon kako bi omogucili i veci overclock, na 1.25V sve nereferentace idu na 1200MHZ, mislim na 7950.

A ima ih dosta koje na taj takt idu i sa 1.2V :)

clock2much
14 godina
dery kaže...

šta san van ja reka ,  cijene idu dole ,eto vidite da se gtx660 zove obarač cijena vijest  {#}

E to je već super pojeftinjenje. Samo, kako je ono prošlo skidanje cijena kod nas kad je AMD 15.07.2012. smanjivao cijene za HD 7850 !! {#}. Da se bar ovo odrazi kod nas pa da za 1500 kn mogu birat HD 7850 2GB, ali sudeći po dosadašnjem iskustvu to neće tako brzo biti {#}.

14 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

Evo ja flash-o bios na svojoj 7950...najprije sam skinuo bios sa techpowerup pa nije htjelo flashat pa sam jos sa nekih stranica i isto nije htjelo, tek sam sa anandtecha uspjesno flasho...

eto pa da znaju i drugi ukoliko im zatreba...

http://www.anandtech.com/show/6152/amd-announces-new-radeon-hd-7950-with-boost/2

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ej pozdrav Dino, imam pitanje jedno sto se tice klokanja 7950. Jel ja mogu koristiti Saphire trixx program za klokanje Gigabyte grafe? I koji ti program koristis i smatras najboljim za to?

Do sada sam koristio MSi AB, ali u vezi ovih novih grafa nisam siguran pa eto da budem spreman kada mi sutra stigne nova. Hvala ti unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sentry kaže...

Ej pozdrav Dino, imam pitanje jedno sto se tice klokanja 7950. Jel ja mogu koristiti Saphire trixx program za klokanje Gigabyte grafe? I koji ti program koristis i smatras najboljim za to?

Do sada sam koristio MSi AB, ali u vezi ovih novih grafa nisam siguran pa eto da budem spreman kada mi sutra stigne nova. Hvala ti unaprijed :)

Koji god da koristis, neces pogrijesiti. Nema nikakve razlike kojim god da overclockas.

LP.

14 godina
odjavljen
Almin94 kaže...
Sentry kaže...

Koji god da koristis, neces pogrijesiti. Nema nikakve razlike kojim god da overclockas.

LP.

Dobro ti je kolega rekao mozes bilo koji koristit ali nekako je msi afterburner jos najbolji...ja uz njega imam i trixx

btw sta si uzeo ovu grafu? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 23:34 (Dino.Randic).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Decki puno vam hvala, nisam bio siguran. Da, tu sam uzeo iz protisa bas danas, u mejlu mi napisali da je zadnja :D, koja sreca hehe. Jedva cekam da stigne da vidim bf3 kako sprica. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

Super, aj pa nabaci koju fotku kad ti dode ta zvjerka...

milina ti s njom igrat bf...

btw jednostavno imas dole "hvala" i kliknes na to {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
goldi kaže...
Vegeta kaže...

Da, provjereno je.

http://benchmark3d.com/amd-catalyst-12-8-whql-benchmark

Po ovome nema povecanja u bf3 u odnosu na predhodni driver, jedino dirt3 i skyrim.

15 godina
AMD Radeon HD 7000

U Links ce stici  novi gpu hladnjak - Accelero Xtreme III , koji podrzava i GTX680 , GTX670 , GTX660 Ti !

Također Accelero ce izbacit i novi hladnjak Accelero Twin Turbo 690 koji podrzava samo GTX690 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

A cijena mu je baš zgodna, košta kao polovna GTX 460 {#}. Pa te cijene nisu normalne od tih coolera. Kad kupuješ grafu, za 300 kn više od referentne možeš birat one sa boljim hlađenjem a ne dat za ovo 650 kn. Ovako si možda smuvaš i garu kad naknadno ugrađuješ. Čak bih prije prodao svoju nopr i kupio novu sa boljim hlađenjem nego dao 650 kn za ovaj hladnjak. Katastrofa su cijene.

13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

U Links ce stici  novi gpu hladnjak - Accelero Xtreme III , koji podrzava i GTX680 , GTX670 , GTX660 Ti !

Također Accelero ce izbacit i novi hladnjak Accelero Twin Turbo 690 koji podrzava samo GTX690 !

Hvala na vijestima al iskreno briga me za to,cijene su im povećane za 150% a jedina razlika između extreme II i Extreme III je drukčija naljepnica i eventualno drukčiji ležaj iako mislim da su svi fluid dynamic.

Ovo je isto kao priča s extreme plus i II naime tvrdilo se da II naime ima disipaciju 300W dok prvi ima samo 250W,veoma zanimljiv podatak sve dok se ne uzme u obzir da oba imaju 5 heatpipova i 84-83 aluminijska fina veoma zanimljivo accelero kako si to uspio s dva ista coolera istih specifikacija napraviti drugi boljim,nije fluid u bakrenim cijevima,,nisu drukčiji ventovi svi su 92 mm Swiss jedino što još preostaje je kvantna mehanika.Ne jedino što je drukčije između II i III je bolja kompatibilnost i 84 fina u III naime III nudi dodatnu podršku ne za više grafa nego II već samo za 660Ti(rip off).Sve se to moglo izbjeći al ne ko bi onda izbacio potpuno isti proizvod s drukčijom naljepnicom i 2% promjene.Kako je tomić jednom rekao kapitalizam je nezasitan,osobno krivim Marxa jer da nije napisao tu vra*ju knjigu ne bi svim tim lovatorima dao te silne ideje.

Samo čekam da izađe 650Ti i bum već dolazi Accelero IV,razlika naljepnica.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Pala HD7850 2GB na 1.570Kn...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

Po ovakim cijenam ce se sad navalit na 7000 seriju...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

GHZ 7850 OC 2GB 1640HRK, adio Nvidia.

clock2much

2 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Haha a koju su im plesku dali sa ovim snižavanjem cijena, auu. Kakav će rat tek bit tamo pred zimu kad je tržište najaktivnije. {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Haha a koju su im plesku dali sa ovim snižavanjem cijena, auu. Kakav će rat tek bit tamo pred zimu kad je tržište najaktivnije. {#}

Taman da uleti koja 7850/7950/7970, ovisno o volji novcanika {#}

clock2much
14 godina
odjavljen
Vegeta kaže...
Penryn kaže...

Taman da uleti koja 7850/7950/7970, ovisno o volji novcanika {#}

Ante a sta je s tom tvojom msi 7950, s kojom si mi se toliko hvalio ?{#}

13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Znas Dinot da je to zahebancija :)

clock2much

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Odlično da spuštaju cijene(tj. prisiljeni su) no koji će vrag onda napraviti kada za 3 mjeseca stigne 8000 nebu baš imali puno headrooma,ili će zbog toga zamrznuti pad 7000,ili će podići 7000 tako da ljudi imaju manje izbora,ili će još debelo spustiti cijenu 7000.Moje mišljenje je drugo jer treće im CFO ne bi dao definitivno.Svi mi znamo da su grafičke ovih dana prilično copy/paste starih verzija s manjim mijenjanjem die tu i tamo,a iskreno i ne krivim ih Reasearch and Developement je skup ovih dana.

PS:Penryn jako mi se sviđa tvoj avatar pokazuje da imaš vizionarnost,ah da su bar svi proizvodi tock.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 14:24 (Ikarus01).
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Molim vlasnike 78X0/79X0 serije koji su clockeri da zalijepe tu u temu svoja postignuca ako stignu :)

@ Xfact, ta 7870 ode preko 7950, dakle preko 600TI a cijena ispod 2K kuna, sto ti bolje treba :)

clock2much

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Strasna je ta giga verzija HD 7870, najbolja verzija HD 7870 na trzistu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

ljepotica :))  mislim da ova kartica papri 660ti samo tako i samim time je bolji buy definitivno.. barem po meni.. i jos ima 150 na core da se nastanca..

xfact
Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice