AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 680.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD 7000
leobugi kaže...
itomic009 kaže...

Da sa nadovežem na prethodni post, zašto se trkaće igre bolje igraju na PS3 ????

Meni je n puta lakše vozit sa gljivama na dualshock nego na tipkovnici, i neke trkaće igre nemaju split screen na PC.

za pc se moze kupit joystick (puno jeftinije nego za konzole) i moze se pc spojit na tv također. jedina prednost konzola je sto određenih igara nema na pc-u i sto su igre optimizirane za njih. 

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
neaktivan
leobugi kaže...
itomic009 kaže...

Da sa nadovežem na prethodni post, zašto se trkaće igre bolje igraju na PS3 ????

Meni je n puta lakše vozit sa gljivama na dualshock nego na tipkovnici, i neke trkaće igre nemaju split screen na PC.

Problem je kupiti joysitck za PC, ili volan. Puno jeftinije nego kupovati konzolu a imaš gaming PC doma.

Kalko1212 ingame
17 godina
Sil kaže...
Sublime kaže...
Sil kaže...

Ne uzimaju se jači procesori samo za igre. Ako se uzima računalo samo za igre, onda je vjerojatno bolje kupiti neku konzolu i to je to.

Kompjuter je po svemu #1 platforma za igre i nijedna konzola mu ne drži svijeću.

Užitak igranja nba2k na ps3+velika plazma i ja udobno smješten na kauču se ne može mjeriti sa igranjem iste igre na računalu. Na nekom popustu sam uzeo isti naslov i za računalo i nije to to. Isto valjda vrijedi i za trkaće naslove. Ono gdje priznajem prednost računalu su fps naslovi kao i mmorpg žanr. Ali kad se već toliko priča o isplativosti za igre, zar nije bolje uzeti ps3 koji recimo košta manje od jedne pristojne grafičke. ;)

Ne

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
17 godina
Sil kaže...
Sublime kaže...
Sil kaže...

Ne uzimaju se jači procesori samo za igre. Ako se uzima računalo samo za igre, onda je vjerojatno bolje kupiti neku konzolu i to je to.

Kompjuter je po svemu #1 platforma za igre i nijedna konzola mu ne drži svijeću.

Užitak igranja nba2k na ps3+velika plazma i ja udobno smješten na kauču se ne može mjeriti sa igranjem iste igre na računalu. Na nekom popustu sam uzeo isti naslov i za računalo i nije to to. Isto valjda vrijedi i za trkaće naslove. Ono gdje priznajem prednost računalu su fps naslovi kao i mmorpg žanr. Ali kad se već toliko priča o isplativosti za igre, zar nije bolje uzeti ps3 koji recimo košta manje od jedne pristojne grafičke. ;)

Uopce nije isti gust igrat npr. F1 2011 na PS3 i na kompu, grafika na PS3 je jadnija nego na PC low.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
leobugi kaže...
itomic009 kaže...

Lool, pa kakava tikovnica {#}. Vozio sam ja na gljivama na Sony-u, i sad imam Logitecha. To je otprilike ovako, NEBO i ZEMLJA razlika u korist volana. Još uz to što je grafika 3 puta bolja kao što je kolega spomenuo, tako da valjaš gluposti. Pa naravno da nećeš igrat pravu trkaću igru sa tipkovnicom !!

13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

ps3 konzola, velika tv plazma i dobar kauč  {#} uhhhhh

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Bežična periferija, HDMI kabel i plazma. To onda nije nikakva prednost konzole.

16 godina
AMD Radeon HD 7000

dočim je links na akciju stavija xfx hd7950 i to sa najnižom cjenom na tržištu, moglo bi sniženje i tu se vidi za koliko

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 19:27 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

E izgleda da je krenulo ono najavljeno sniženje {#}. HD 7950 za 2400 kn, to je već malo normalnije. Računajte onda sad prema dole, koliko će koštati onda HD 7870 i HD 7850 {#}.

15 godina
neaktivan
pharmakon kaže...

ps3 konzola, velika tv plazma i dobar kauč {#} uhhhhh

Valjda sam ja jedini kojem grafika u npr. FIFI 12 na konzolama izgleda očajno, Red Dead mi isto ima očajnu grafiku, ili je do mene ili stvarno imaju(daleko od toga da nisu odlične igre)

14 godina
neaktivan
Jabulani kaže...
pharmakon kaže...

ps3 konzola, velika tv plazma i dobar kauč {#} uhhhhh

Valjda sam ja jedini kojem grafika u npr. FIFI 12 na konzolama izgleda očajno, Red Dead mi isto ima očajnu grafiku, ili je do mene ili stvarno imaju(daleko od toga da nisu odlične igre)

meni također na pc-u bolje izgleda fifa nego na ps3.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

E izgleda da je krenulo ono najavljeno sniženje {#}. HD 7950 za 2400 kn, to je već malo normalnije. Računajte onda sad prema dole, koliko će koštati onda HD 7870 i HD 7850 {#}.

A čuj moraju uskoro 660 stiže kao i nedavno najavljena 8000 Sea islands.Samo se moramo moliti da 660 ti bude nešto ispod 670 u preformansama i da ima dobar oc.Kad se to ustanovi amd neće imati izbora nego da baci 7870 na stvarno prihvatljivu brojku.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 20:32 (Ikarus01).
14 godina

Pa bio bi i red da spuste cijene. Jel to je stvarno van pameti da jedan grafa srednjeg segmenta ( HD 7870 ) bez obzira koliko ona brza buila košta 2500kn !! To je smeće. Te grafe su precjenjene pošteno. HD 7850 će oko božića koštati oko 1200 kn, a HD 7870 oko 1500 kn.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

HD 7850 će oko božića koštati oko 1200 kn, a HD 7870 oko 1500 kn.

Ah!Bilo bi lijepo da bude tako kako kažeš no vjerojatno će cijena biti viša za 200 ili 300 kn.Ziher bu se amd izvlačio na još uvijek popularnu 6000 seriju.Već sve vidim.Ali neću pametovati strpit ću se do 11 mjeseca pa onda pomnije sagledati situaciju.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
14 godina
itomic009 kaže...

Pa bio bi i red da spuste cijene. Jel to je stvarno van pameti da jedan grafa srednjeg segmenta ( HD 7870 ) bez obzira koliko ona brza buila košta 2500kn !! To je smeće. Te grafe su precjenjene pošteno. HD 7850 će oko božića koštati oko 1200 kn, a HD 7870 oko 1500 kn.

Pa baš nekako nisam siguran u ovu prognozu pogledaj cijene 69xx kartica više manje su iste kao prije godinu dana samo je danas problem s ponudom i potražnjom.

14 godina

Pa dobro to kažeš, ali to nema veze sa zdravom pameću te njihove cijene. HD 7850 košta isto ili manje od HD 6950 od koje je naprednija i evidentno bolja ( OC posebno ). HD 6970 je još bolji primjer. Smiješni su.

16 godina
Tiby kaže...

Pa baš nekako nisam siguran u ovu prognozu pogledaj cijene 69xx kartica više manje su iste kao prije godinu dana samo je danas problem s ponudom i potražnjom.

hd79xx mora doći na cijenu hd69xx i to brzo jer sljedeče godine ide nova serija,trgovci su sami krivi šta nisu procjenili tržište i prodali stare modele

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 20:57 (dery).
14 godina
itomic009 kaže...

Pa dobro to kažeš, ali to nema veze sa zdravom pameću te njihove cijene. HD 7850 košta isto ili manje od HD 6950 od koje je naprednija i evidentno bolja ( OC posebno ). HD 6970 je još bolji primjer. Smiješni su.

Znaš bolje je ispasti smješan i pobrati lovu nego samo smješan...

Ispod neke cijene velike firme ne idu nego jednostavno osmisle novu seriju po novoj ofkorz višoj cijeni i to je to.

Naravno uz 10-30% bolje mogućnosti i svi zadovoljni jer se novi proizvod kupuje na veliko i eto ti zarade.

16 godina
Sil kaže...
Sublime kaže...

Ne znam zasto si dobio THUMBS DOWN kada govoris istinu....

Gamepad ima prednosti htjeli to, ne htjeli... razlog:

1. Analoge stikove/triggere + digitalne

2. Rumble aka force feedback

3. Bezicnost

4. Veci komfort kada drzis gamepad i kada si udaljeniji (znaci, manje stetis ocima etc)

5. Motion kontrole

6. Pressure sensitive tipke

Dovoljno je.... FIFA 12 i igre s autima etc (dakle, opcenito sportovi kao boks, auti, nogomet etc), puno bolje na gamepadu.

itomic009 kaže...

Što se tiče tih raznih review-a po netu. Odem na Anandtech npr. i čitam malo o svom procesoru review. Igra je DIRT 3, grafu su imali mislim GTX 580. I sad gledam ono kao niska reza i detalji da do izražaja dođe CPU. Oni imaju rezultate gdje jedan i5 2500K daje oko 170 ili 180 fps nisam siguran više napamet, a FX 8150 oko 110 fps ili tako nešto. Ja stavim iste postavke ( u biti slične ne baš identične ), imam GTX 560 Ti umjereno clockanu. Evo šta sam ja dobio:

Dirt3 ultra low quality 1680 x 1050:  avg-162 fps, min-116 fps 17300

A ovo je link sa Anantecha

http://www.anandtech.com/show/4955/the-bulldozer-review-amd-fx8150-tested/8

Ondje je High i 1920x 1200, i ono je avg FPS... postavke ti nisu niti priblizno iste.

Zasto nebi vjerovao takvim stranicama kada sam sam testirao na BF3, BC2, F1 2010.... tako da mogu samo potvrditi.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 21:20 (lovac82).
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Phenom X4 @ 4GHz + defaultna HD7970 bolji setup od i5-3570k + ASUS HD7950 DCII Top? Ne želim sad na dugo i široko, ali po kojoj logici? Zar nebi radije imao puno jači proc i HD7950 sa extra hlađenjem nego neki tamo rastrošni phenom X4 (koji je uz to puno slabiji od ivy-a) i tvornički bučnu HD7970?

Da ti objasnim sto sam rekao kad ne citas, sveukupno je naravno bolji IB setup radi boljeg proca, DDRIII meme, GEN3 supporta i manje potrosnje.No ja pricam o perfomansama u igrama gdje je jaci GPU majka.

GPU jos uvijek u 95% igara vodi glavnu ulogu pa setup sa Phenomom daje vise frejmova od ovoga sa IB procesorom u tim igrama, dakle bolji po perfomansama jer ima jaci GPU a CPU nije slaba karika na 4GHZ.Potrosnju nisam spominjao, ti se palis na te gluposti a neces niti osjetiti razliku.Phenom je za te novce majka sto se tice gaminga.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 21:45 (Vegeta).
13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
Sil kaže...
Sublime kaže...

Ne znam zasto si dobio THUMBS DOWN kada govoris istinu....

Gamepad ima prednosti htjeli to, ne htjeli... razlog:

1. Analoge stikove/triggere + digitalne

2. Rumble aka force feedback

3. Bezicnost

4. Veci komfort kada drzis gamepad i kada si udaljeniji (znaci, manje stetis ocima etc)

5. Motion kontrole

6. Pressure sensitive tipke

Dovoljno je.... FIFA 12 i igre s autima etc (dakle, opcenito sportovi kao boks, auti, nogomet etc), puno bolje na gamepadu.

Ako se namjerava na gamepad-u igrati onda to valja samo na x360 što je možda komad najbolje periferije ikad izmišljen.Mnogi pc gameri se danas okreću x360 kontroleru tako da još jedan win za pc vs consoles.Ali sad stvarno dosta ovog nedavno mi je istekao karton zbog offtopica ne želim još novi.x360 kontroler pere pod sixa-sixom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 21:39 (Ikarus01).
14 godina

Lovac82, ajde malo pregledaj taj link. Imaš Dirt3 na 1080p i imaš na 1024 x 768. Pa gledaj malo prije nego lupetaš. Ja sam dobio avg oko 160fps na 1680 x 1050 ultra low. A ako imam mna toj rezi 160fps, na manjoj mogu imat samo još i više a nikako manje. Tako da već tu pada ta njihova usporedba u vodu.

14 godina
itomic009 kaže...

Lovac82, ajde malo pregledaj taj link. Imaš Dirt3 na 1080p i imaš na 1024 x 768. Pa gledaj malo prije nego lupetaš. Ja sam dobio avg oko 160fps na 1680 x 1050 ultra low. A ako imam mna toj rezi 160fps, na manjoj mogu imat samo još i više a nikako manje. Tako da već tu pada ta njihova usporedba u vodu.

na manjoj rezi ćeš imat manji score jer je onda igra više cpu bound

16 godina
Ikarus01 kaže...

Ako se namjerava na gamepad-u igrati onda to valja samo na x360 što je možda komad najbolje periferije ikad izmišljen.Mnogi pc gameri se danas okreću x360 kontroleru tako da još jedan win za pc vs consoles.Ali sad stvarno dosta ovog nedavno mi je istekao karton zbog offtopica ne želim još novi.x360 kontroler pere pod sixa-sixom.

Ne znam o cemu ti tocno.... mislim, htio sam reci da je na gamepadu puno bolje iskustvo igranja FIFA 12 i sl igara nego na tipkovnici koja je PAIN za takav tip igara (bio to PS3 ili Xbox360 kontroler), slazem se da je Xbox 360 kontroler nekako komforniji, bolje lezi u ruci, ali isto tako nemam problema sa PS3 kontrolerom, bez problema mogu igrati FIFU 12 i druge igre, jos mi je i bolji zbog pressure sensitive tipaka +ima motion u sebi, nesto slicno poput Wii mote-a. Taj kontroler je takoder "out of the box" na PS3..... onaj koji kupuje PS3 zbog ekskluziva i igara koje je bolje igrati na gamepadu nece sigurno pogrijesiti. (pa i da danas kupi, konzola ce tu biti jos 1-2 god minimalno dok ne dode PS4. BTW sjetimo se, PS3 je bio "powerhouse" kada je tek dosao (i dan danas mu Cell nije los).

itomic009 kaže...

Kao prvo, gdje si ti jbt vidio da se radi o GTX 580? radi se o HD 5870 na anandtechu (nije to samo jedna stranica review-a, imas na tu temu 11 stranica, pocevsi sa "Introduction" ...

Da lazu, odnosno da je "placeni" benchmark.... onda bi FX uvijek bio uvijek bolji od Phenoma 2 X6 jer je eto noviji, takoder, i5 2500K bi bio puno bolji koji je i skuplji (a nije, vise su isti nego razlicitiji).

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 22:26 (lovac82).
14 godina

Pa već sam na 160fps, sa manjom rezom ako je CPU dosegao maximum nemogu past sa 160fps, mogu samo ić još više ??? Razmisli malo prije nego komentiraš{#}. Pa HD 5870 nije primjetno slabija od moje, tako da trebaju bit slični FPS-ovi !!

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 22:27 (itomic009).
13 godina
neaktivan
zuper kaže...
itomic009 kaže...

na manjoj rezi ćeš imat manji score jer je onda igra više cpu bound

Ne vrijedi to za sve igre samo u onima u kojima je jako izražena fizika,gdje se procesor više upotrebljava zbog FPU operacija tipa bf3.Nisam igrao dirt3 no ne čini mi se kao neka igra s izraženom fizikom.

16 godina
itomic009 kaže...

Pa već sam na 160fps, sa manjom rezom ako je CPU dosegao maximum nemogu past sa 160fps, mogu samo ić još više ??? Razmisli malo prije nego komentiraš{#}. Pa HD 5870 nije primjetno slabija od moje, tako da trebaju bit slični FPS-ovi !!

Jesi li isto vrtio taj Aspen benchmark, DX 9 ili DX 11? samo cudno, na ovom anandtechu ne pise o kojem se DX-u radi, tek sad skuzio.... je li kod 1024x 768 dx 9 ili dx 11? i je li kod 1920x 1200 dx 9 ili dx 11? (ili je sve isto, samo dx 9 ili samo dx 11), a zadnje, je li taj high znaci maxed out ili samo high?

Gdje god pogledam, uvijek su slicni rezultati kao na Anandtechu... kao i na npr. ovom video-u:

1.

Postavke:

Maximum graphic settings at 1920x1080

Core i7 2600K (Overclocked to 4.2GHz)

MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II 1GB SLi

Avg. FPS: 78.02

Hmm, cudno..... mozda igra ne koristi SLI (iz pitaj boga kojeg razloga)

2.

Max detalji

Intel Core 2 Quad Q9650 4x3 Ghz

Gigabyte GTX 560 TI OC

FPS: 85-110 (znaci avg je negdje izmedu, vjerojatno 90-100.)

3.

Jos bolji primjer za usporedbu sa Anandtechom jer se radi o slicnoj konfiguraciji + snimao je "off screen"

Max detalji

AMD x4 965 3.91ghz

avg FPS 83.96

XFX HD 5870 1gb Ddr5

Ugl, FPS-i su dosta blizu Anandtechovim tako da opet, ne znam zasto bi sr** gluposti, jedina zamjerka sto nisu napisali doslovno o kakvim detaljima se radi, ali za sve ostalo imas Youtube i ostale stranice, ne znam samo, zasto bi svi redom lagali da su svi procesori prakticki isti na vecim rezolucijama (prije sam testirao i sam tako da sam se uvjerio u to, vise ne tesitram).

13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Ne znam o cemu ti tocno.... mislim, htio sam reci da je na gamepadu puno bolje iskustvo igranja FIFA 12 i sl igara nego na tipkovnici koja je PAIN za takav tip igara (bio to PS3 ili Xbox360 kontroler), slazem se da je Xbox 360 kontroler nekako komforniji, bolje lezi u ruci, ali isto tako nemam problema sa PS3 kontrolerom, bez problema mogu igrati FIFU 12 i druge igre, jos mi je i bolji zbog pressure sensitive tipaka +ima motion u sebi, nesto slicno poput Wii mote-a. Taj kontroler je takoder "out of the box" na PS3..... onaj koji kupuje PS3 zbog ekskluziva i igara koje je bolje igrati na gamepadu nece sigurno pogrijesiti. (pa i da danas kupi, konzola ce tu biti jos 1-2 god minimalno dok ne dode PS4. BTW sjetimo se, PS3 je bio "powerhouse" kada je tek dosao (i dan danas mu Cell nije los).

Pričam o tome da je x360 kontroler kompatibilan s računalom dok ps3 nije tako da svi argumenti lakše je na konzoli padaju u vodu,istina na konzoli je veći immersion zbog televizora no danas se pc može i na neke televizore spojiti tako da i to pada u vodu.

Uglavnom sve što želim reći pro za konzole su bile full hd telke i konformnost,sve što ja kažem je pc može posjedovati sve te kvalitete plus više.Ali slažem se u jednoj stvari ako se namjerava samo igrati gledati filmove i pratiti drugu multi-mediju konzola je bolji izbor.Samo znajte da su igre npr. bf3 na konzolama lockane na 30 fps-a,nekima to smeta meni ne vjerojatno je i razlika neprimjetna zbog refresha telke.

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

msi 7770 ili msi 6850 ??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GeForceMan kaže...

Uzmi 6850, nešto je jača. No 7770 manje troši i bolje se coclka. No na tvom mjestu bi uzeo 6850. 

Kalko1212 ingame
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice