AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 681.099
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Radeon HD 7000

A napon ??

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A napon ??

Standardni, ali najvise sam isao do 1,2V!

Do koliko bih trebao za recimo 1250-1300MHz?

14 godina

Pa nije ni realno da na "standardnom" naponu ideš preko 1.1 Ghz !! Koliko sam čitao, ljudi se uglavnom slažu da je 1.225V više neka psihološka nego realn granica za prihvatljiv napon sa dobrim hladnjacima. S tim naponom bi išao na 110+ Mhz, možda i oko 1200 Mhz, treba testirat pa vidi. E pa ti bi sad puno, {#}. Neide njih baš ouno na 1250 Mhz 24/7 sa "ugodnim" naponima i temperaturama. Jedino metodom, test-proba ćeš znat koliko ti treba. Kako se nosi Sapphire cooler sada po  vrućinama sa grafom ??

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa nije ni realno da na "standardnom" naponu ideš preko 1.1 Ghz !! Koliko sam čitao, ljudi se uglavnom slažu da je 1.225V više neka psihološka nego realn granica za prihvatljiv napon sa dobrim hladnjacima. S tim naponom bi išao na 110+ Mhz, možda i oko 1200 Mhz, treba testirat pa vidi. E pa ti bi sad puno, {#}. Neide njih baš ouno na 1250 Mhz 24/7 sa "ugodnim" naponima i temperaturama. Jedino metodom, test-proba ćeš znat koliko ti treba. Kako se nosi Sapphire cooler sada po  vrućinama sa grafom ??

Sapphire hladnjak bez problema hladi to karticu. Kada mi je su sobi oko 30C u furmarku ne prelazi vise od 63-65C na standardnim postavkama. Hladnjak je stvarno odlican i skroz nečujan. Ventilatori nikada ne prelaze 40%.

Uglavnom odličan 5

EDIT: jedino sam se sa overclockanjem razočarao, jer ide mozda 10-15% bolje, a drugi su mi obećavali da overclockanjem ide na razinu HD7870

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 17:54 (Bruno Matejcic).
14 godina

Pa ako tako dobro hladi, probaj onda sa naponima sjeverno od 1.2V. Neće grafi ništa biti kad ima tako dobar hladnjak.

14 godina

Jesi mjerio razliku stock vs overclock baš ??

14 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

Ona overclockom ide jako blizu ka GTX 580.

Probaj dizati napon kao što je kolega rekao jer sa tim hladnjakom kartici nemože biti ama baš ništa, a i ako bude, ima garanciju, ne ?!

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Jesi mjerio razliku stock vs overclock baš ??

U furmarku je rezlika sa 27 na 30fps, pa razmisljam dal mi se isplati overclockat.

14 godina

Pošto imaš vrhunski gamerski CPU, ti možeš točno vidjeti koliko ti skalira overclock grafe. Inače, ima ljudi dosta koji se baš nepute u to ( a to je jedno 90% foruma ) i misle da čim dignu clockove grafe za 20%, da će automatski imat u svim igrama 20% više frameova. To naravno u praksi u pravilu NIJE tako, pa ako postaviš u startu kriva očekivanja samo se više razočaraš. Ajde ti uzmi uz Heaven bench i recimo 5 igara. Izmjeri temeljito ( idealno je ako igra ima gotov benchmark ) performanse na stock taktu, pa onda na OC taktu. Vrti svaki bench 3 puta u svakoj igri i onda izračunaš srednju vrijednost dobivenog da bude pošteno i precizno. Ako igra nema bench, onda uzmeš neki odlomak igre koji je koliko toliko reprezentativan, i koji možeš što idealnije vrtiti više puta zaredom ( tipa isti dio levela koji se uvjek pobavlja tako da je objektivno mjerenje ). Mjeri FRAPS-om sličice pa ćeš onda dobit čistu slike koliko ti OC u kojoj igri donosi rast.

14 godina
AMD Radeon HD 7000

Oprostite za off.

Znate li nekoga člana foruma koji posjeduje gigabyte hd 7950/7970 windforce.

Potrebne su mi neke informacije o proizvodu.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Bruno Matejcic kaže...

U furmarku je rezlika sa 27 na 30fps, pa razmisljam dal mi se isplati overclockat.

Dobitak sa overclockom se ne temelji na jednoj igri/benchu.

Odvrtiš par igara i bencheva i nađeš srednji prosjek dobitka. Sa nekim igrama ćeš skalirati sa overclockom, sa nekima ne.

Probaj odvrtiti 3DMark11 i Heaven bench, kao i Metro/Skyrim koji su osjetljivi na GPU overclock.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pošto imaš vrhunski gamerski CPU, ti možeš točno vidjeti koliko ti skalira overclock grafe. Inače, ima ljudi dosta koji se baš nepute u to ( a to je jedno 90% foruma ) i misle da čim dignu clockove grafe za 20%, da će automatski imat u svim igrama 20% više frameova. To naravno u praksi u pravilu NIJE tako, pa ako postaviš u startu kriva očekivanja samo se više razočaraš. Ajde ti uzmi uz Heaven bench i recimo 5 igara. Izmjeri temeljito ( idealno je ako igra ima gotov benchmark ) performanse na stock taktu, pa onda na OC taktu. Vrti svaki bench 3 puta u svakoj igri i onda izračunaš srednju vrijednost dobivenog da bude pošteno i precizno. Ako igra nema bench, onda uzmeš neki odlomak igre koji je koliko toliko reprezentativan, i koji možeš što idealnije vrtiti više puta zaredom ( tipa isti dio levela koji se uvjek pobavlja tako da je objektivno mjerenje ). Mjeri FRAPS-om sličice pa ćeš onda dobit čistu slike koliko ti OC u kojoj igri donosi rast.

To će potrajat. Ali evo GPU 1118MHz (30% overclock) i 1,225V je za sada stabilno. O temperaturama nemogu pricat jer mi je sad u sobi znatno hladnije.

14 godina

A znam da će potrajat, ali ako hoćeš pravu sliku onda treba to napravit kako treba. Nemoraš sve sada izvrtiti, nego pomalo pa bilježi sve i onda posložiš brojke pa vidiš. Ajde bio bih ti zahvalan da to sve napraviš ako ti se bude dalo da znam kako stoji HD 7850. I ja planirma uzet tu grafu kad mi bude stanje dobro {#}.

15 godina
AMD Radeon HD 7000

Imam pitanje u svezi XFX 7970 pa ako netko zna neka mi odgovori,

isao sam pogledati u dxdiag koliko imam video memorije i dole pise approx. total memory 736mb.

Jel to tocno jer nekako mi se cini malo?

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 20:48 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa šta ti misliš jel točno ??

14 godina
neaktivan
lmutak kaže...

HD7970 ima 3Gb memorije, to je krivo očitanje ili nešo slično.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
15 godina
AMD Radeon HD 7000

To je nekakva greska , meni za moju pokazuje 2797MB !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ne obaziri se na dxdiag, meni za GMA 965 pokazuje 3Gb...Gledaj sve u GPU-Z.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A znam da će potrajat, ali ako hoćeš pravu sliku onda treba to napravit kako treba. Nemoraš sve sada izvrtiti, nego pomalo pa bilježi sve i onda posložiš brojke pa vidiš. Ajde bio bih ti zahvalan da to sve napraviš ako ti se bude dalo da znam kako stoji HD 7850. I ja planirma uzet tu grafu kad mi bude stanje dobro {#}.

Evo, testirano u bf3. Na 30% overclocka i najvećim mogućim naponom (1,225V) mi je u singleplayeru (sve ultra) išlo u prosječno 49,75fps. Misija je bila comrades (po meni ta misija izgleda najzahtjevnija). Na standardnim postavkama je bilo 39fps. Moram napomenuti da prilikom overclockanja temperatura nije bila nista veca u odnosu na standardni takt, ali su se malo ventilatori poceli javljat. Bili su na nekih 60%, u odnosu na 40%. Ali to je isto skoro necujeno, a temperatura okoline je 29C. Starno super hlađenje.

16 godina
AMD Radeon HD 7000

Evo da se i ja javim:). Onaj tko se stvarno voli igrati OC-a svaka čast ali mislim za svakodnevnu uporabu uz kvaliteten procesor OC je stvarno nepotreban. Preporučam sapphire 7850 jer je grafa mrak i uopće se ne čuje za razliku od xfx 6950 2Gb:)

.

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Eto, tu onda imaš savršeno skaliranje što je odlično. To je za očekivati, jel je igra čisto GPU zahtjevna. Imaš rast ugrubo od oko 30%, koliko si i clockao. Bolje od toga nemože {#}. To je super, a i hladnjak je onda savršen za moj ukus ( tišina prije svega ), a još podnosi i clockanje {#}. Izmjeri razliku u još par igara, pa možeš izvući nekakav generalni zaključak što se clockanja grafe tiče.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Eto, tu onda imaš savršeno skaliranje što je odlično. To je za očekivati, jel je igra čisto GPU zahtjevna. Imaš rast ugrubo od oko 30%, koliko si i clockao. Bolje od toga nemože {#}. To je super, a i hladnjak je onda savršen za moj ukus ( tišina prije svega ), a još podnosi i clockanje {#}. Izmjeri razliku u još par igara, pa možeš izvući nekakav generalni zaključak što se clockanja grafe tiče.

Driveri su jos uvijek jako losi za ovu grafu. Komp mi se smrzava jako često zbog njih. Ove nove (12.6) jos nisam probao instalirati. Reci koje te jos igre zanimaju da ih isprobam. Jaci overclock od 30% ces vec teže napraviti, jer se napon neda vise pojacati.

14 godina

Mislim da su izašli 12.7 najnoviji o kojima se diglo dosta prašine ( da podižu pojedine performanse bitno u nekim igrama ). Testiraj neke popularne igre koje imaš, samo da dobijemo sliku kroz više različitih igara. Recimo BF3 se očekuje da tako fino skalira, dok neke druge će pokazivati manje. Jel imaš F1 2011 ? U F1 ne očekujem tako fin rast. Ako imaš, odvrti bench 3 puta. Iako je to bench od igre pa vrti stalno isto, ja nedobijem nikad identičan prvi i drugi score.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 17:47 (itomic009).
17 godina
BFBC3 ne postoji.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
protjeran
Mitch kaže...
BFBC3 ne postoji.

BF3, na njega je mislio jer SP cisto GPU ovisan.

clock2much
17 godina
Bruno Matejcic kaže...
itomic009 kaže...

Driveri su jos uvijek jako losi za ovu grafu. Komp mi se smrzava jako često zbog njih. Ove nove (12.6) jos nisam probao instalirati. Reci koje te jos igre zanimaju da ih isprobam. Jaci overclock od 30% ces vec teže napraviti, jer se napon neda vise pojacati.

Ocito si naletio na los primjerak grafe.

Ja imam OC Vapor-X verziju (dual slot, najskuplja od safira), meni driveri automatski dignu na 1050 MHz u BF3 (app profiles) i fan ovisno o temperaturi (ne ide preko 30%, osim u Mafia 2).

Da li bi ovi 12.7 trebali dic performanse i na mojoj grafi ? {#}

13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Da, imati ces boost kroz drivere, kako je i ocekivano, i vrijeme je vise ATI.

clock2much

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Nemaš Vapor-X zato jer nema vapor komoru.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Zasto onda u prospektu pise da je taj kuler poznat kao Vapor-X ?
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Da, imati ces boost kroz drivere, kako je i ocekivano, i vrijeme je vise ATI.

Off topic: Vegeta podsjećaš me na toj slici na onog Grgu iz fast food-a "Kod Grge" kod Belvedere zgrade ako znas koji je to tip.

On topic: Da, ovi driveri izgledaju obecavajuce, narocito za 7000 seriju.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice