AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 683.118
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD 7000
Cele303 kaže...
1337Raptor kaže...

Jedna lasta ne cini proljece. Tako ni 1 igra ne moze dokazati da je 7970 bolja od 680, dosta vise s tim tvrdnjama. Svugdje, na svim straniciama na svijetu je dokazano da je 680 jaca od 7970, ali vi jos uvijek tvrdite da nije (cak je i u BUG-u broj 234 napisano da je dosta bolja od 7970). 

Ja mislim da nitko ne tvrdi da je 7970 bolja kartica od 680 po čistim performansama, međutim zanimljivo je čitati nvidia fanboyse kako pokušavaju otvoriti oči amd fanboysima o tome koliko je bolja, netko je čak i napisao da 7970 kupuju samo neznalice i fanboysi...

Ako pogledamo nabava.net i isti dućan sa najmanjom cijenom koji ima obje na cjeniku

7970 - 3287kn

680 - 3985kn

Zašto kupci 680 imaju toliku želju za dokazivanjem ispravnosti ili logičnosti kupovine svoje 680 u ovoj temi? Šta ih toliko grize što je 7970 bolja kupovina, osjetno manje košta a overclocka se kao pjesmica, ja svoju držim na 1100/1500 iako može i više ali dobro, i ovo je super... Ljudi moji, ma kakva 680, odite u svoj thread o nvidiji držat hvalospjeve...

Vidiš, kad sam ja kupovao GTX 680 bila je jeftinija od HD 7970. Tad nije bilo ni najmanje logično kupiti HD 7970, po tvojoj vlastitoj logici, jel tako. No ti si kupio 7970tku za dosta skuplje, što je isto bilo logično, jel'.

Sad je situacija drukčija(kod nas) i razlika u cijeni je podobra, ali ni to ne mijenja na stvari kad je izgleda i 670tka jača od HD7970. 

Ja svoju držim na stock clocku, hehe.

@ "Vegeta" aka zoharbizo

Nemam ti ja šta po peti put stavljati SSove, sve je viđeno i sve je na BUGu. Ti možeš tu priče pričati o HD 7970 i GTX 680 koje nemaš, k'o što voliš i o svemu ostalom. Nemam se šta zamarati s time više, uradio sam par benchmarka kad sam kupio karticu, sad je samo koristim. 

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

sharxtreme

Haj da se ne svađamo djabe, GTX 670 je zapravo skoro jednaka GTX 680, i zbog toga je brza od HD 7970 u nekim testovima, to je zbog toga sto Kepler arhitektura se primarno oslanja na taktove (tako da se manji broj shaderskih jedinica ne primjeti) kod HD 7900 je druga prica, i sto je Nvidia zasrala sa 256 bitnom sabirnicom, zapravo sama je sebi bottleneck to si cak i ti testirao kad si memu na grafi clockao, primjetio si kako fps raste fino.

Tako da je def. custom GTX 670 bolja kupovina od GXT 680.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 20:00 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sharxtreme kaže...
@ "Vegeta" aka zoharbizo

Nemam ti ja šta po peti put stavljati SSove, sve je viđeno i sve je na BUGu. Ti možeš tu priče pričati o HD 7970 i GTX 680 koje nemaš, k'o što voliš i o svemu ostalom. Nemam se šta zamarati s time više, uradio sam par benchmarka kad sam kupio karticu, sad je samo koristim. 

Tako je, bitno da ti imas GTX 680 i da si radio test u BF3 pa zakljucio da je bolja po jednoj igri i po cmarku koji nema veze sa zivotom.Imao sam ja dosta toga, mnogo procesorcica i kartica.GTX 680 i HD 7970 nisam, nazalost.Dovoljno sam kompetentan da se ukljucim u ovu raspravu.Lijepo sam te zamolio da makar das linkove svojih SS-ova, ti ne zelis jer ih ocito stavio nisi.Ali okej, samo ti hvali svoga konja.Evo ti malo RL podataka i cinjenica.

HD 7970 3GB GDDR5 memorije(1GB vise od GTX 680, pomalo za godinu ce i 2GB vrama biti malo), 384 bitni bus sa propusnoscu od 264 GB/s koji mnogo vise profitira clockom memorije od 680-tke(i to ce stici na naplatu), samo radi toga ima visu potrosnju od GTX 680, mnogo veca clock sposobnost, zero core power(idle gasi vent), mogucnost profitiranja u perfomansama izbacivanjem novih drivera jer AMD nema support kao Nvidia nazalost, TDP 250W(radi sirine sabirnice), ogromna mogucnost za downvolt na 0,98V sto dovodi i do dosta manje potrosnje

GTX 680 2GB GDDR5(1GB manje od HD 7970), 256 bitni bus sa manjom mogucnoscu profita overclockom memorije od HD 7970 stvara takozvano usko grlo, ukratko u nekim naslovima grafa osjetno dobije boost kad clocknes memoriju jer je 192GB/s premalo(kao stara GTX 580), poprilicno nategnuti stock taktovi i manja mogucnost za overclock od svoga konkurenta, takoder mogucnost profitiranja izlaskom novih drivera, manji TDP od HD 7970 radi uze sabirnice, nema nista od downvoltanja.

Eto to bi bilo moje misljenje, ako ti sto znaci.Dakle ja kao ja bih isao na HD 7970(imam trenutno Nvidiu i jako sam zadovoljan).Moje objektivno misljenje.I sto je najbitnije, HD 7970 je dobrano jeftinija trenutno od GTX 680, i to Triple Fan verzija.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 21:00 (Vegeta).
13 godina
protjeran
cecenac kaže...

mali off topic: Jesi li ti možda popodne bia u domaćina ?

Nisam, nekad dolje svratim, sto ti radis blizu FESB-a?:)

clock2much
17 godina
Vegeta kaže...

zero core power(idle gasi vent),

U idle ne gasi vent, bar ne kod mene, a vidim da je i kod pojedinaca isti slučaj..

U biti vele long idle (sleep mode, kak neki vele)...

14 godina
neaktivan
zvonac kaže...

U idle ne gasi vent, bar ne kod mene, a vidim da je i kod pojedinaca isti slučaj..

U biti vele long idle (sleep mode, kak neki vele)...

Long idle nije sleep, nego kad monitor ode u sleep...

--------------------------
17 godina
Damn, dual slot 7950 je tek ovaj tjedan pala ispod 3k, a ja mislio nekih 2,5k :'(
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
Vegeta kaže...
sharxtreme kaže...
@ "Vegeta" aka zoharbizo

Tako je, bitno da ti imas GTX 680 i da si radio test u BF3 pa zakljucio da je bolja po jednoj igri i po cmarku koji nema veze sa zivotom.Imao sam ja dosta toga, mnogo procesorcica i kartica.GTX 680 i HD 7970 nisam, nazalost.Dovoljno sam kompetentan da se ukljucim u ovu raspravu.Lijepo sam te zamolio da makar das linkove svojih SS-ova, ti ne zelis jer ih ocito stavio nisi.Ali okej, samo ti hvali svoga konja.Evo ti malo RL podataka i cinjenica.

HD 7970 3GB GDDR5 memorije(1GB vise od GTX 680, pomalo za godinu ce i 2GB vrama biti malo), 384 bitni bus sa propusnoscu od 264 GB/s koji mnogo vise profitira clockom memorije od 680-tke(i to ce stici na naplatu), samo radi toga ima visu potrosnju od GTX 680, mnogo veca clock sposobnost, zero core power(idle gasi vent), mogucnost profitiranja u perfomansama izbacivanjem novih drivera jer AMD nema support kao Nvidia nazalost, TDP 250W(radi sirine sabirnice), ogromna mogucnost za downvolt na 0,98V sto dovodi i do dosta manje potrosnje

GTX 680 2GB GDDR5(1GB manje od HD 7970), 256 bitni bus sa manjom mogucnoscu profita overclockom memorije od HD 7970 stvara takozvano usko grlo, ukratko u nekim naslovima grafa osjetno dobije boost kad clocknes memoriju jer je 192GB/s premalo(kao stara GTX 580), poprilicno nategnuti stock taktovi i manja mogucnost za overclock od svoga konkurenta, takoder mogucnost profitiranja izlaskom novih drivera, manji TDP od HD 7970 radi uze sabirnice, nema nista od downvoltanja.

Eto to bi bilo moje misljenje, ako ti sto znaci.Dakle ja kao ja bih isao na HD 7970(imam trenutno Nvidiu i jako sam zadovoljan).Moje objektivno misljenje.I sto je najbitnije, HD 7970 je dobrano jeftinija trenutno od GTX 680, i to Triple Fan verzija.

Nisam fanboy cak mozda preferiram ATI u odnosu na "its meant to be f@ckd" ali daj mi molim te pojasni kako 7970 nafrljena preko gige moze biti bolja, jaca itd od stock 680? Sta kad izadju lightning 680-te? Ili neke druge sa isto dobrim coolerima kojima ce takt isto biti dignut? 3gb vs 2gb? Jer zato 6970 2gb drapa 580 1,5gb? I ima veci score u igrama koje koriste VRAM-a preko 1,5 gb? Mislim ja bih jacinu razlicitih arhitektura gledao kroz stock vs stock karticama ili isitm aftermade modelima a mi ovdje usporedjujemo GHZ! edition vs stock 680...Ti tu pojasnjavas kako je je 7970 bolja zbog vise vrama itd i da je bolji ulog no ona jedino gdje briljira je metro (a kako ce biti u nadolazecim igrama pitanje je). Znaci u sadasnjim igrama ona rula u jednoj plus sta ima vise vrama i zato je bolja? Da nebi mislili da ne volim ATI a obozavam nVidiu, moje vidjenje (barem u prosloj i sadasnoj generaciji) je to da Nvidia ima opcenito jace prozivode. Ne jako, ali da su jaci to jesu. medjutim ima i jacu cijenu, dok ati ima par % manje snage ali zato i par % manju cijenu. Zato ce buduca kartica koju cu uzet biti safirka 7850 koja ima super omjer cijene i performanse. I zato ja zadnjih pol godine gledam samo radeonke. Po omjeru kesa i performansi nvidia tu nema sta traziti (6950 referentna FTW). Da imam vise love uzeo bih gtx 670 ili 7970 a da imam infinity $$$ onda bih uzeo 680.

Samo Hajduk živi vječno ! (ili dok im ne iskljuce struju))
13 godina
protjeran
FuzzyBrain kaže...

Nisam fanboy cak mozda preferiram ATI u odnosu na "its meant to be f@ckd" ali daj mi molim te pojasni kako 7970 nafrljena preko gige moze biti bolja, jaca itd od stock 680? Sta kad izadju lightning 680-te? Ili neke druge sa isto dobrim coolerima kojima ce takt isto biti dignut? 3gb vs 2gb? Jer zato 6970 2gb drapa 580 1,5gb? I ima veci score u igrama koje koriste VRAM-a preko 1,5 gb? Mislim ja bih jacinu razlicitih arhitektura gledao kroz stock vs stock karticama ili isitm aftermade modelima a mi ovdje usporedjujemo GHZ! edition vs stock 680...Ti tu pojasnjavas kako je je 7970 bolja zbog vise vrama itd i da je bolji ulog no ona jedino gdje briljira je metro (a kako ce biti u nadolazecim igrama pitanje je). Znaci u sadasnjim igrama ona rula u jednoj plus sta ima vise vrama i zato je bolja? Da nebi mislili da ne volim ATI a obozavam nVidiu, moje vidjenje (barem u prosloj i sadasnoj generaciji) je to da Nvidia ima opcenito jace prozivode. Ne jako, ali da su jaci to jesu. medjutim ima i jacu cijenu, dok ati ima par % manje snage ali zato i par % manju cijenu. Zato ce buduca kartica koju cu uzet biti safirka 7850 koja ima super omjer cijene i performanse. I zato ja zadnjih pol godine gledam samo radeonke. Po omjeru kesa i performansi nvidia tu nema sta traziti (6950 referentna FTW). Da imam vise love uzeo bih gtx 670 ili 7970 a da imam infinity $$$ onda bih uzeo 680.

Kazem ti, to su podjednake kartice.Nvidia je prodala GTX 680 sa poprilicno podebljanim taktovima kako bi stock to stock imala sitno bolju karticu ali ipak bolju, a svi znamo sto to znaci za marketing.Sto se tice OC mogucnosti GTX 680 ima podosta manju OC mogucnost od HD 7970 po pitanju memorije jer ima uzu sabirnicu i po pitanju jezgre jer je vec poprilicno clocknuta na stock taktovima.Vec sada se osjeti razlika kada imas karticu sa 2GB vrama naspram one sa 1GB vrama.Isto tako ce biti u dogledno vrijeme  sa ovim dvjema karticama jer se texture u igrama sve vise povecavaju pa je potrebno vise memorije da se ucitaju.

I da, ATI ima dosta losije drivere, boost kroz drivere se itekako moze ocekivati.Dakle nisam rekao da je bolja od GTX 680 nego da ce kroz dogledno vrijeme doci i njeni plusevi na naplatu, oni koje sam naveo.Citaj sa razumijevanjem.

clock2much
14 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

Ja nekužim čemu se uopće svađati, a pogotovo čemu u ovoj temi. Vi Nvidia fanovi idite u ''svoju'' temu i lijepo se svađajte koliko hoćete.

Ali ću vam dati par argumenata:

-HD 7970/GTX 680 su kartice za entuzijaste, ljude koji žele što bolje rezultate u benchevima

-Kao takvi vole OC i svakakva moddanja koja bi trebala dato bolje rezultate

-HD 7970 skalira dosta bolje OC-om i kao takva skine jednu GTX 680

-AMD nema Bogom dane drivere, tako da će se situacija promijeniti u njihovu korist

-HD 7970 ima mogućnost overvolta downvolta na 0.98V, te joj se vent gasi u idle-u što je jako lijepo za vidjeti/imati

Ja kada bih sada birao između te dvije kartice, uzeo bih HD 7970.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 0:00 (MARKOZD15).

4 0 hvala 2
13 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

Ja nekužim čemu se uopće svađati, a pogotovo čemu u ovoj temi. Vi Nvidia fanovi idite u ''svoju'' temu i lijepo se svađajte koliko hoćete.

-HD 7970/GTX 680 su kartice za entuzijaste, ljude koji žele što bolje rezultate u benchevima

-AMD nema Bogom dane drivere, tako da će se situacija promijeniti u njihovu korist

-HD 7970 ima mogućnost overvolta na 0.98V, te joj se vent gasi u idle-u što je jako lijepo za vidjeti/imati

Sve to je vec navedeno, podebljano downvolt a ne overvolt.

clock2much
14 godina
odjavljen
Vegeta kaže...

Sve to je vec navedeno, podebljano downvolt a ne overvolt.

Uf, oprosti, moj bed. Mislim na jedno, a govorim drugo :D

A sve je navedeno pa se opet padobranci ubacuju.

Možda jedino PhysX ide u korist ka GTX 680, ali iskreno probao sam u Batman AC, PhysX on vs PhysX off, dok gejmate razliku i nevidite.

14 godina
MARKOZD15 kaže...

Možda jedino PhysX ide u korist ka GTX 680, ali iskreno probao sam u Batman AC, PhysX on vs PhysX off, dok gejmate razliku i nevidite.

ne vidiš jer si usredotočen na igru, a ne divljenji grafike i gledanju čim večeg fps-a. što je u redu

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 0:20 (zuper).
14 godina

HD 7970 i GTX 680 su grafe iste kategorije. GTX 680 je nešto brža ( 10-ak % u prosjeku ) što je potpuno neprimjetno u realnom gamingu. HD 7970 je osjetno jeftinija, u tren oka se lagano clocka gore 15% čime postane više manje identična kao i GTX 680, i stvar je sasvim jasna. Osobno bih također uzeo HD 7970, jel je jača hardverski grafa od GTX 680. GTX 680 je već, da tako kažem prenapregnuta sa taktom da bude tik ispred HD 7970, tako da ni nema mjesta za dizat takt puno. HD 7970 s druge strane je na taktovima koji su daleko od maximalnih, a ni višak memorije joj sigurno nije mana. Ta razlika u potrošnji je niškoristi, jel uopće nije velika ( kad se mjeri u prosječnom igranju ). Urnebesno mi je smiješno to kad je argument " uu pa nvidija troši 20W manje, pa to je super uber bolje 100 puta od AMD-a ". Hm, dakle pričamo o grafičkim karticama od 4000 kn i prevagne argument od 20W struje, koje kad se zbroji na godinu dana ( a grafa inače nije u full pogunu 365 dana kod ogromne većine korisnika pa da stalno generira tu "uštedu" ) dobiješ nekakav sitniš !! To je genijalno. Kompletan taj sustav ocjenjivanja je tupav. Trebali bi svi odgledati par epizoda TOP GEAR-a, pa da malo dobijete perspektivu o ocjenjivanju i proglašavanju "boljeg". Nije nužno bolje ono što je čisto u teoriji brže za par poena. Treba gledat kompletan paket, a ne samo jel ima 5 fps-a više. Kao što rekoh, GTX 680 i HD 7970 pa i GTX 670 su grafe iste kategorije. Moje mišljenje je da je HD 7970 najbolji "paket" od sve tri grafe, gledajući cijenu i ono što nudi. Što god se kupi od te 3 grafe, promašit se nemože.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 0:47 (itomic009).
17 godina
sharxtreme kaže...

Vidiš, kad sam ja kupovao GTX 680 bila je jeftinija od HD 7970. Tad nije bilo ni najmanje logično kupiti HD 7970, po tvojoj vlastitoj logici, jel tako. No ti si kupio 7970tku za dosta skuplje, što je isto bilo logično, jel'.

Sad je situacija drukčija(kod nas) i razlika u cijeni je podobra, ali ni to ne mijenja na stvari kad je izgleda i 670tka jača od HD7970. 

Ja svoju držim na stock clocku, hehe.

Ja kad sam kupio 7970 nije bilo 680 u prodaji a kupio sam ju za 200tinjak kn više od nove 580 koja je tada bila najjača kartica od nvidije, u isto to vrijeme sam imao doma 2x 580 koje sam koristio i 570 koja mi je skupljala prašinu... Da, tada je 7970 bila najbolja kupovina jer je neusporedivo bolja od 580, u vrijeme tvoje kupovine je 680 bila najbolja kupovina, ok, a danas je opet kupovina 7970 bolja od kupovine 680 jer nije bolja da bude 700kn skuplja i na to sam se referirao jer je netko drugi napisao da danas 7970 kupuju samo neznalice i fanboysi, a kad smo već kod toga mora da je lijep osjećaj kada nvidia svojim vjernim fanovima i kupcima 680 opali šamar sa 670 karticom koja zbog boljeg boosta u pojedinim situacijama ima veće performanse od 680 :))

clock2much
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Bravo Ivane, jedan si od rijetkih koji shvaca kolika je prednost tolika clock sposobnost, visak vrama(1GB) i ogroman bandwith, i uz to jeftinija od GTX 680.

clock2much

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

POTPIS!

--------------------------
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Momčići moji !

Evo za pet dana stiže i Bruni ta famozna GTX 6870 pa ću iskoristiti Marijeve (ATIGamer) testove da usporedim tu različitost. Jedino me jebe što ne bih baš kupio Nvidiu nego me k˙o mučko đubre vuče ta HD 7950 ili HD 7970.

Posltat ću mail Dragi Galiću, pa će me on vjerojatno ugostiti u Zagrebu, te  će mi objasniti gdje ima tih dobrih web shopova.

Ako neće Drago, očekujem da me primi Miro Roksandič jer smo mi ipak generejšn dibidus.

E sad, junaci moji !

Relativno sam mator, volim još uvijek igrati te blesave comp. igre;" i što vi predlažete" da si kupim od tih kartica !?

Lova nije problem (tko me primi u Zagrebu, dobije besplatne tri-četiri cuge i ručak).

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Budokai kaže...

Momčići moji !

Evo za pet dana stiže i Bruni ta famozna GTX 6870 pa ću iskoristiti Marijeve (ATIGamer) testove da usporedim tu različitost. Jedino me jebe što ne bih baš kupio Nvidiu nego me k˙o mučko đubre vuče ta HD 7950 ili HD 7970.

Posltat ću mail Dragi Galiću, pa će me on vjerojatno ugostiti u Zagrebu, te  će mi objasniti gdje ima tih dobrih web shopova.

Ako neće Drago, očekujem da me primi Miro Roksandič jer smo mi ipak generejšn dibidus.

E sad, junaci moji !

Relativno sam mator, volim još uvijek igrati te blesave comp. igre;" i što vi predlažete" da si kupim od tih kartica !?

Lova nije problem (tko me primi u Zagrebu, dobije besplatne tri-četiri cuge i ručak).

Pa isplati se. Mislim da bi jedna Gigabyte Windforce HD 7950 bila odlična.

Ali uvijek se zapitaj ''Treba li ti to'' ?

Meni osobno ne treba ništa jače od moje prastare mezimice 4890 Radeonke, ali Bog neda mira i htio bih kupiti Asus-ovu GTX 560 non-Ti verziju koja me vuče otkad sam ju probao.

Kupujem čim budem dobar sa lovom, kada počnem raditi za svoju plaću(ovo ljeto). A ovako me sram staru žicati 1xxxKN i nije mi ni na kraj pameti.

13 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

Pa isplati se. Mislim da bi jedna Gigabyte Windforce HD 7950 bila odlična.

Ali uvijek se zapitaj ''Treba li ti to'' ?

Meni osobno ne treba ništa jače od moje prastare mezimice 4890 Radeonke, ali Bog neda mira i htio bih kupiti Asus-ovu GTX 560 non-Ti verziju koja me vuče otkad sam ju probao.

Kupujem čim budem dobar sa lovom, kada počnem raditi za svoju plaću(ovo ljeto). A ovako me sram staru žicati 1xxxKN i nije mi ni na kraj pameti.

A..... mlađi  brate, nemoj se ljutiti na mene, no nisam nikakav bogataš, no ponekad mi uleti neka lova od "svirke" (prof glazbenik) pa si priuštim nešto od tog hardvera.

E sad ?

Pošto kao ni jedan umjetnik (smijem se tako samoprozvati !?) Mislim da smijem. Nemam baš kočnice što se tiče ovisnosti (barem prema comp. hardveru) mislim da će nešto od toga uletjeti u moje "snažno" neiskorišteno računalo.

Hvala ti na prijedlogu za HD 7950.

Baš da ne potrošim previše. Imam 8 t kn na raspolaganju slijedećih 10 dana, a kad sazna žena najeb`o sam. Bolje da kupim što prije ?

Slažete li se, mučenici moji hardveraški ?

14 godina
odjavljen
Budokai kaže...

A..... mlađi  brate, nemoj se ljutiti na mene, no nisam nikakav bogataš, no ponekad mi uleti neka lova od "svirke" (prof glazbenik) pa si priuštim nešto od tog hardvera.

E sad ?

Pošto kao ni jedan umjetnik (smijem se tako samoprozvati !?) Mislim da smijem. Nemam baš kočnice što se tiče ovisnosti (barem prema comp. hardveru) mislim da će nešto od toga uletjeti u moje "snažno" neiskorišteno računalo.

Hvala ti na prijedlogu za HD 7950.

Baš da ne potrošim previše. Imam 8 t kn na raspolaganju slijedećih 10 dana, a kad sazna žena najeb`o sam. Bolje da kupim što prije ?

Slažete li se, mučenici moji hardveraški ?

A koja ti je trenutna konfa ?

13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Ma koja !? :D

i5 2500K 8 GB DDR 3 na 1600, Asus P8Z68-V PRO i dalje da ne nabrajam, sve zlooooo.... od zvučne za obradu glazbe pa dalje, monitori i to... {#}

Moram se javiti Miri ili Dragi, jer idem u poslovno u Zagreb slijedeći tjedan pa ću vidjeti što mi oni kao stručnjaci preporučavaju u vezi grafičkih, no ova tvoja solucija HD 7950 mi se čini optimalnom. (optimalno inače znači NAJBOLJE, VRHUNAC, SAVRŠENSTVO,  da ne mislite da taj pojam označava neku sredinu)

Malo opće kulture koju u školi nećete naučiti.

Isto kao što većina ljudi pojam DUBIOZNO poistovjećuje s nečim "dubokim", "duboko promišljenim" no ta riječ samo označava da je nešto SUMNJIVO.

Osim toga, za vas mlađe, većina ne razlikuje "što više" ili "čak šta/o više" !?

Veli se, što bi rekli zagrepčanci; ili, ČAK ili ŠTO VIŠE jer su to dva vremenska priloga, koja se ne smiju koristiti zajedno. Složenica ČAK ŠTO VIŠE JE TEŠKA PVRIJEDA "slavenskog" jezika.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Budokai kaže...

Ma koja !? :D

i5 2500K 8 GB DDR 3 na 1600, Asus P8Z68-V PRO i dalje da ne nabrajam, sve zlooooo.... od zvučne za obradu glazbe pa dalje, monitori i to... {#}

Moram se javiti Miri ili Dragi, jer idem u poslovno u Zagreb slijedeći tjedan pa ću vidjeti što mi oni kao stručnjaci preporučavaju u vezi grafičkih, no ova tvoja solucija HD 7950 mi se čini optimalnom. (optimalno inače znači NAJBOLJE, VRHUNAC, SAVRŠENSTVO,  da ne mislite da taj pojam označava neku sredinu)

Malo opće kulture koju u školi nećete naučiti.

Isto kao što većina ljudi pojam DUBIOZNO poistovjećuje s nečim "dubokim", "duboko promišljenim" no ta riječ samo označava da je nešto SUMNJIVO.

Osim toga, za vas mlađe, većina ne razlikuje "što više" ili "čak šta/o više" !?

Veli se, što bi rekli zagrepčanci; ili, ČAK ili ŠTO VIŠE jer su to dva vremenska priloga, koja se ne smiju koristiti zajedno. Složenica ČAK ŠTO VIŠE JE TEŠKA PVRIJEDA "slavenskog" jezika.

Dubokouman post, moram priznati-za mene seljaka previše dubokouman :D

Ako ti novci nisu problem sagledaj i ovu opciju:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806809

13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

sharxtreme

Haj da se ne svađamo djabe, GTX 670 je zapravo skoro jednaka GTX 680, i zbog toga je brza od HD 7970 u nekim testovima, to je zbog toga sto Kepler arhitektura se primarno oslanja na taktove (tako da se manji broj shaderskih jedinica ne primjeti) kod HD 7900 je druga prica, i sto je Nvidia zasrala sa 256 bitnom sabirnicom, zapravo sama je sebi bottleneck to si cak i ti testirao kad si memu na grafi clockao, primjetio si kako fps raste fino.

Ne svađamo se, samo sam odgovorio zoharbizu na neke tvrdnje. Nemam potrebu sudjelovati i nadmetati se u fanboy ratovima. 

GTX 670 nereferentna Sad jest (naj)bolja kupovina, slažem se.(za one koje žele optimalnu karticu za korištenje)

Memorija jest bottleneck iako je dosta brza, al' ne dovoljno za ono što kartica može bez problema.  Metro je najbolji pokazatelj baš toga, gdje ni fizika ne krade fpsove, a već minimalno dizanje memorije za samo 200MHz(ili više) daje fin skok u frejmovima. No to sve izvlači fin prostor za overclock boost clocka i memory clocka bez potrebe za overvoltanjem i (bar kod mog primjerka) nema utjecaja na temperaturu.

Također da dodam da ono što si rekao za temperaturno ograničenje boost clocka još nisam vidio, a zadnjih par dana je dosta toplo. Odvrtio sam nedavno heaven 3.0 5-6 puta zaredom na stock i sa +200MHZ na boost i + 400MHz na memoriju i clock ide standardno od 1058 do 1097 MHz, dok overclockan ide stabilno(osim u dijelovima kad se loada druga scena gdje se clock spusti zbog manjih zahtjeva na sekund, dvije). GPU temperatura standardna kod opterećenja 76C. Jedino Witcher2 voli povući do 80C kad ne upalim V-sync.  

13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Budokai sam zna koja je kartica najbolji izbor.{#}

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 8:27 (Vegeta).

0 0 hvala 0
17 godina
mate960 kaže..

Long idle nije sleep, nego kad monitor ode u sleep...

Sry, al meni se nit onda ne gasi vent... A kolko čitam takvih ima po netu dost, s istim slučajem...

14 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...
Leopard_st kaže...

sharxtreme

Ne svađamo se, samo sam odgovorio zoharbizu na neke tvrdnje. Nemam potrebu sudjelovati i nadmetati se u fanboy ratovima. 

GTX 670 nereferentna Sad jest (naj)bolja kupovina, slažem se.(za one koje žele optimalnu karticu za korištenje)

Memorija jest bottleneck iako je dosta brza, al' ne dovoljno za ono što kartica može bez problema.  Metro je najbolji pokazatelj baš toga, gdje ni fizika ne krade fpsove, a već minimalno dizanje memorije za samo 200MHz(ili više) daje fin skok u frejmovima. No to sve izvlači fin prostor za overclock boost clocka i memory clocka bez potrebe za overvoltanjem i (bar kod mog primjerka) nema utjecaja na temperaturu.

Također da dodam da ono što si rekao za temperaturno ograničenje boost clocka još nisam vidio, a zadnjih par dana je dosta toplo. Odvrtio sam nedavno heaven 3.0 5-6 puta zaredom na stock i sa +200MHZ na boost i + 400MHz na memoriju i clock ide standardno od 1058 do 1097 MHz, dok overclockan ide stabilno(osim u dijelovima kad se loada druga scena gdje se clock spusti zbog manjih zahtjeva na sekund, dvije). GPU temperatura standardna kod opterećenja 76C. Jedino Witcher2 voli povući do 80C kad ne upalim V-sync.  

Sad si fino obrazlozio tvrdnje. Sto se tice overvoltanja, na to zaboravi, Nvidia je zakljucala to jos od GTX 590, imas onako radi reda radi neku voltage controlu, ali u realnosti napon ostaje isti, tj. ide do max 1.15V(zavisi od boosta), (koliko me sjecanje sluzi).

Najveci problem je uska sabirnica, zapravo to je najveci bottleneck Kepler arhitekture.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 13:13 (Leopard_st).
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

-HD 7970 ima mogućnost overvolta downvolta na 0.98V, te joj se vent gasi u idle-u što je jako lijepo za vidjeti/imati

GTX 680 ili čak GTX 670 za 3-monitorski gejming bez razmišljanja !

www.rigburning.comule.com
14 godina
odjavljen
Asta kaže...

Ne!

Rađe HD 7970 jer su joj 3GB VRama jako bitna za visoke rezolucije uz AA/AF.

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Asta kaže...

Ne!

Rađe HD 7970 jer su joj 3GB VRama jako bitna za visoke rezolucije uz AA/AF.

Pretpostavljam da i ti markozd imaš AMD grafu :)

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice