AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 687.154
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Radeon HD 7000

Pa istina je to u biti da je nešto slabija od HD 6970 ( a ne baš u rangu ), a još se da clockat najmanje 20% pa i više gore.  Očekujte da će se jedna HD 7850 moći kupiti za oko 1600 kn kroz par mjeseci i onda će to biti fina cijena za dobru grafu.

17 godina
AMD Radeon HD 7000

7850cf ftw za par mj . {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ajmo reč hipotetski da idem upgredat grafiku šta mi se više isplati cf 6970 ili jedna 7970

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Neo051][img]http://g.bf3stats.com/pc/qvJvFKXL/Neo051.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon HD 7000

cf 4gb rama ftw {#} 

LOL sad tek primijetio savki post mi je o CF u {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 22:55 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa HD 6970 CF je jači setup. Ali opet s druge strane je tu puno veća potrošnja, buka, zagrijavanje, i CF problemi ( gdje ih ima ). Ja bih prodao HD 6970 i dodao te pare što si mislio dat za novu HD 6970 i kpuo GTX 680 ili još bolje HD 7970 ( koja nije ništa slabija od GTX 680 zapravo ).

17 godina
AMD Radeon HD 7000

obje su dobre solucije , neces pogrijesit sa 680 ili 7970 {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 23:10 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
benelli49x kaže...
pa i nije nesto previsoka s obzirom da je u rangu sa  6970 koja je skuplja 

Kome treba neka si je odmah kupi, jer kad ovi naši svinjari skontaju da su "tu negdje" po brzini, ode HD 7850 na 2800kn.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
16 godina
AMD Radeon HD 7000

ona je u rangu hd6950 i precjenjena do daske,ista se situacija ponavlja kao sa hd7750/70,znači kupuj staru seriju ali neko će naletit pa kupit i ovo

ispada da će cijena ovoj jačoj bit 2800kn jer je 100 eura skuplja 

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 10:42 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

2 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon HD 7000

jesi li vidija gasi li se vent na ovima hd7870 kad je u mirovanju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Nemam pojma, al` ako je ta tehnologija na 7970 tribala bi bit i na ovim slabijim modelima.

No da ne razbijamo glavu o tome, sačekat ćemo odgovor našeg graphic card gurua, ATi Gamera. {#}

0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon HD 7000

ovo je kod nas doša najeftiniji model vtx tako da će cijena bit i veča{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Budokai kaže...

Nemam pojma, al` ako je ta tehnologija na 7970 tribala bi bit i na ovim slabijim modelima.

No da ne razbijamo glavu o tome, sačekat ćemo odgovor našeg graphic card gurua, ATi Gamera. {#}

I slabije serije imaju zero core power tehnologiju.

Klikić.

clock2much
16 godina
AMD Radeon HD 7000

stigla safirka hd7870 u future  2930kn,oc verzija preko 3000kn ,bravo naši trgovci,prodali bi pijesak arapima{#}

auuuuu koliko će je nakurcit u linksa

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 21:16 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bas kad si to spomenuo links.... Neki dan sam isao kupit novi mis i ugledam graficku kao kod sebe koja kosta 4100kn, a ja sam svoju prije vise od pola godine uzeo za 3400kn. Ono ostao sam lol.
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

cf 4gb rama ftw {#}

Crossfire ne dijeli memoriju medu karticama...

Ako imas 2 grafulje sa po gigu memorije, to ti je i dalje kao da imas gigu videomemorije.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
4mal kaže...

cf 4gb rama ftw {#}

Crossfire ne dijeli memoriju medu karticama...

Ako imas 2 grafulje sa po gigu memorije, to ti je i dalje kao da imas gigu videomemorije.

Krivo zboris. Svaka grafa koristi svoju memoriju za renderiranje svojih frameova, dakle jedna grafa parne frameove a druga neparne.

Ofc.
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Krivo zboris. Svaka grafa koristi svoju memoriju za renderiranje svojih frameova, dakle jedna grafa parne frameove a druga neparne.

Super, vidim da ne shvacas. Ajde mi objasni sto se nalazi u memoriji prve graficke kartice, a sto u memoriji druge.

14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Super, vidim da ne shvacas. Ajde mi objasni sto se nalazi u memoriji prve graficke kartice, a sto u memoriji druge.

Da opet isto napisem? Preformuliraj pitanje malo.

Ofc.
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Da opet isto napisem? Preformuliraj pitanje malo.

Nije potrebno, ja cu ti reci.

Dakle u grafickoj memoriji imas 3D scenu/model. Koja je u biti juha poligona, tj vertexa. Takoder imas i teksture koje se koriste za tu 3D scenu/model, kao i odredene buffere.

Prva graficka kartica koja crta parne frameove u svojoj memoriji ima istu stvar kao i druga kartica koja crta neparne frameove. Dakle imas duplicirani set podataka jer se memorija ne zbraja. Svaka kartica vidi samo svoju memoriju kao da druge niti nema. Stoga ti dvije kartice od 512 MB memorije ne cine jednu unificiranu memoriju velicine 1 GB.

Kada bi kartice mogle djeliti memoriju medu sobom, tada kartica A i kartica B ne bi morale imati svaka svoju kopiju podataka, nego bi se izvlacilo iz zajednicke memorije.

Nacin funkcioniranja videomemorije u crossfireu ti je donekle usporediv RAID-1 polju kod tvrdih diskova.

14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Sve si ti to lijepo objasnia, samo to nije tocno.

Ofc.
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Itekako je točno, rust ipak zna šta priča :)

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Sta komplikujete pricu?

Ide ovako ako se koristi AFR metoda, prva grafa sa svojim memom renda parne frejmove, druga sa svojom memom neparne.

Sad jasno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Gledaj, onaj konektor sto koristis da bi spojio dvije kartice u Crossfire sluzi za prebacivanje slike, tj. djelova framebuffera izmedu kartica. Imajuci tu informaciju na umu, sto mislis, bi li Crossfire funkcionirao kada bi samo jedna kartica u svojoj memoriji drzala 3D podatke? Tada bi ti svaki drugi frame bio ili crn, ili identicna kopija prethodnog.

Ali evo sto ti AMD-ovi inzinjeri kazu na tu temu:

Q: Does ATI CrossFire™ technology double the memory?
A: No, ATI CrossFire™ technology does not double the memory,  If you have a 512MB card, adding another 512MBcard will not increase your total memory to 1GB; it still will be 512MB.

14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
mate960 kaže...

Gledaj, onaj konektor sto koristis da bi spojio dvije kartice u Crossfire sluzi za prebacivanje slike, tj. djelova framebuffera izmedu kartica. Imajuci tu informaciju na umu, sto mislis, bi li Crossfire funkcionirao kada bi samo jedna kartica u svojoj memoriji drzala 3D podatke? Tada bi ti svaki drugi frame bio ili crn, ili identicna kopija prethodnog.

Ali evo sto ti AMD-ovi inzinjeri kazu na tu temu:

Q: Does ATI CrossFire™ technology double the memory?
A: No, ATI CrossFire™ technology does not double the memory,  If you have a 512MB card, adding another 512MBcard will not increase your total memory to 1GB; it still will be 512MB.

Opet zavisi koja je metoda. SFR radi drugacije, kod SFR obadvije karte dobijaju informacije o frejmu i onda kad druga zavrsi posao preko mosta se salje podatci prvoj, prva radi mozaik od dobivenih frejmova i ona salje cjelokupnu sliku na monitor. Ali SFR je zastarjeo, AFR je ovako kako si ti opisao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 23:06 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Ali SFR je zastarjeo, AFR je ovako kako si ti opisao.

Pa svejedno bi imao nedostatak informacija, kako god okrenes. Ili djelovi framea ili svaki drugi frame. Voodoo je recimo radio cesalj efekt sa linijama gdje bi svaka kartica iscrtavala svaku N-tu (ovisno koliko je kartica bilo spojeno) liniju. Pa bi ti onda (ako jedna od kartica ne bi iscrtavala) u takvom slucaju svaka N-ta linija bila crna.

ali sad smo poprilicno otisli od onoga o cemu sam pricao...

Evo i za sve one koji ni nakon svega ovoga jos nisu uvjereni (dobro procitati):

http://developer.amd.com/media/gpu_assets/Programming_for_CrossFire.pdf

"In general, each GPU has its own copy of all textures, render targets, vertex buffers etc., so while physical video memory as doubled in the system there will in practice not be any more memory available to the application than with a single-GPU solution."

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2012 5:23 (rustweaver).
14 godina
AMD Radeon HD 7000

Memorije kartica se ne zbrajaju ali se u CF-u obe koriste.Mod kod kojeg jedna kartica obraduje parne a druga neparne frejmove ima naziv AFR(Alternate Frame Rendering).

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Citam ovu vasu raspravu oko memorije i samo zelim nesto da dodam sto sam upravo juce cuo.Na jednom od review-a za 7970 je covjek rekao da se memorija na toj kartici u CF dodaje.Znaci ako 7970 ima 3gige video memorije i dodas jos jednu 7970 to ce znaciti da sve ukupno sistem ima i koristi 6giga.To naravno samo stoji za najnoviju 7000 generaciju ati kartica ne za starije opcije.Dali je to tacno ili nije neznam,ali nevidim razlog zasto bi neko lagao u vezi toga.Ako nadjem video gdje sam to cuo stavicu link.

EDIT: 

Poslusajte od 3:00 do 3:30 u vezi ovoga sto sam rekao,ali preporucujem citav video da se dobije bolji uvid.

Treat men generously or destroy them completely. For small wounds they will seek vengeance, for great ones they cannot.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2012 11:22 (Exprince).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Exprince kaže...

Citam ovu vasu raspravu oko memorije i samo zelim nesto da dodam sto sam upravo juce cuo.Na jednom od review-a za 7970 je covjek rekao da se memorija na toj kartici u CF dodaje.Znaci ako 7970 ima 3gige video memorije i dodas jos jednu 7970 to ce znaciti da sve ukupno sistem ima i koristi 6giga.To naravno samo stoji za najnoviju 7000 generaciju ati kartica ne za starije opcije.

Krivo si ga shvatio, lik je upravo rekao ono sto i ja cijelo vrijeme govorim. Evo, potrudio sam se napraviti transkript pa citaj (ispricavam se na mogucim gramatickim greskama):

"...we also get a much needed boost in terms of the frame buffer size. So right now, every 7970 on the market has 3 gigs of graphics memory. What that means is that when you're running large resolutions across multiple monitors, you're not gonna run out of a frame buffer on a graphics cards, which means you're not going to have to swap out textures to your disk, causing the game to lag and stutter especially when you move from one area to another. This is especially important for crossfire users because most users believe that if they take two 2 gig graphics cards (remember most of last gen ones were two gig for the high end), they think that they're getting 4 gigs of graphics memory in crossfire, but they're not, because both of those cards have to load the same textures because of the way they work together. So now, when you run two 7970 in crossfire mode you have 6 gigs of total memory, or you have 3 gigs each, but they both have to have same textures. 3 gigs is going to be all the difference in the world, when you run 3x 1080p in eyefinity mode, to keep performance at its best."

Radi se o semantici. Naravno da imas 6 gigi memorije sveukupno, nece se memorijski cipovi na drugoj kartici iskljuciti. Ali radi se o dupliciranju podataka pa u biti imas samo tri, jer druga kartica ima svoju vlastitu kopiju podataka kakvi se nalaze i u prvoj kartici. Kartica A nece citati teksture i modele iz kartice B, nego iz svoje vlastite memorije. Vec sam potegnuo paralele sa RAID-1 poljem, prouci to i shvatit ces otprilike sto se dogada sa grafickom memorijom kada koristis Crossfire. Mozda bi vam ti koncepti lakse sjeli kad bi se bavili programiranjem...

14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Leopard_st kaže...

Ali SFR je zastarjeo, AFR je ovako kako si ti opisao.

Pa svejedno bi imao nedostatak informacija, kako god okrenes. Ili djelovi framea ili svaki drugi frame. Voodoo je recimo radio cesalj efekt sa linijama gdje bi svaka kartica iscrtavala svaku N-tu (ovisno koliko je kartica bilo spojeno) liniju. Pa bi ti onda (ako jedna od kartica ne bi iscrtavala) u takvom slucaju svaka N-ta linija bila crna.

ali sad smo poprilicno otisli od onoga o cemu sam pricao...

Evo i za sve one koji ni nakon svega ovoga jos nisu uvjereni (dobro procitati):

http://developer.amd.com/media/gpu_assets/Programming_for_CrossFire.pdf

"In general, each GPU has its own copy of all textures, render targets, vertex buffers etc., so while physical video memory as doubled in the system there will in practice not be any more memory available to the application than with a single-GPU solution."

Sve to stoji, ali kod SFR-a obadvije kartice dobivaju informacije o frejmu u isto vrijeme, npr. 1 karta dobija info o gornjem dijelu, druga karta od donjem dijelu, prva karta iscrta svoj dio slike, i ceka na drugu kartu, kad druga karta iscrta, salje prvoj i pravi se cjelokupna slika.

Kao sto se moze vidjeti iz mog pojasnjenja, poprilicno kompleksna metoda, i poprilicno je slabo skaliranje sa SFR-om, ali plus je sto nema latencije kao sto ima kod AFR-a, jer je u pitanju samo jedan frejm, dok kod AFR-a vise je frejmova u opticaju i kad driver ne uspije da sinhronizira karte, desava se slavni micro stuttering, kojeg ja licno nisam primjetio ni na HD 5970, ni na GTX 570 SLI setupu, ali kazu da to ovisi od ociju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2012 14:43 (Leopard_st).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice