AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 679.781
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD 7000
jos ako su cyclone verzije
Xc
14 godina
neaktivan

sta tebe uzbudjuju cyclone verzije xD vec tjednima samo o njima pricas =)

Support the software developers. If you like their products buy them !
13 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
itomic009 kaže...

Nemožeš gledat rast ili razliku performansi u FPS-u p broju samom kako si ti napisao. Nije isto kad ima jedna grafa 16 fps a druga 24 fps ili jedna ima 50 a druga 58 fps. U oba slučaja je samo 85FPS razlika, ali je zapravo u prvo slučaju rast 50%, a u drugom 15-ak %. Dakle, u postotcima se izražava koliko je jedna grafa brža od druge.

Ja mrzim kad netko napiše  to je samo "6-7 sličica razlike"-  kad se izrazi u postocima tih 6-7 fps

život znače...bravo za komentar

Ako poredis dvije kartice (kartica A - 60 fps; kartica B - 66 fps) - razlika je 10%, tako da ces sve sto igras sa B igrati i sa A. Isto tako, kad slabija A kartica ne bude mogla da izgura neku igru, vrlo vjerovatno to nece moci ni kartica B. Cak i vece razlike (kao u postu itomic009) padaju u vodu - duplo brza kartica na papiru (24 fps vs 16 fps), al ima velike probleme sa igrivoscu kad se to pretoci u praksu.

Vise paznje pridajemo procentima nego igrivosti, i uopste samom igranju.

14 godina

Dobro si rekao ovo zadnje. Ali nemožeš reći da je isto ako grafa A ima minumum 22FPS, a grafa B 30FPS, dok recimo im prosjek objema može biti oko 50FPS . Kad igraš sa grafom A, primjetiti ćeš laganje ili trzanje ponekad. Kad igraš sa grafom B, imati ćeš potpuno fluidan gameplay. Načelno se slažem s tobom da se u biti gleda preusko kod ocjena grafi, pa ako je jedna brža 5% ( što je potpuno beskorisno u praksi ) da je ona i bolja grafa. Treba ocjenjivati proizvod u više aspekata i onda procjeniti koja je bolji paket, a ne samo koja daje 2 fps više !!

P.S. sa 16 fps na 24 fps je 50 % rast a ne 100% ( duplo ) kao što si komentirao {#}.

13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
fear619 kaže...

Al me svrbi dlan^^, izašla bi me oko 3200kn.

Ak cijena ne padne do kraja mjeseca kupujem ju u 3.

JAO BRATE ŠTO MI TO POKAŽE!!!

Čoeče,pa ova clockana šije 7970tku-ovo je sad konačno prava stvar i mislim da je vrijeme,prodat prase i kupit dotičnu

Edit:Dobro ne šije,al je klokana skoro ista ko defaultna 7970

Vidi se da si iz grada,morao bi prodati 5 prasaca da kupis ovu grafu {#}

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Dobro si rekao ovo zadnje. Ali nemožeš reći da je isto ako grafa A ima minumum 22FPS, a grafa B 30FPS, dok recimo im prosjek objema može biti oko 50FPS . Kad igraš sa grafom A, primjetiti ćeš laganje ili trzanje ponekad. Kad igraš sa grafom B, imati ćeš potpuno fluidan gameplay. Načelno se slažem s tobom da se u biti gleda preusko kod ocjena grafi, pa ako je jedna brža 5% ( što je potpuno beskorisno u praksi ) da je ona i bolja grafa. Treba ocjenjivati proizvod u više aspekata i onda procjeniti koja je bolji paket, a ne samo koja daje 2 fps više !!

P.S. sa 16 fps na 24 fps je 50 % rast a ne 100% ( duplo ) kao što si komentirao {#}.

Moja greska ovo 100% umjesto 50%, ali siguran sam da smo se razumjeli  {#}

Procentualna razlika je bitna, ali treba uzeti u obzir i ostale segmente (broj fps i stepen igrivosti, cijena, kvalitet izrade itd.). Naravno ko ne razmislja o novcima, kupi najjacu karticu i zavrsi posao. Mi na ogranicenom budzetu moramo malo gledati, uporedjivati itd.

Ali eto mislim da je teorijska diskusija previse istaknuta u odnosu na praksu. Tako bez potrebe zbunjujemo i neke manje upucene clanove foruma koji su tu da se informisu prije kupovine nove kartice..

Svakio dobro {#}

15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Serija HD7970/7950 su kartice za odlikaše, sirotinji ostaju cyclonke. Nema se tu šta raspravljat o isplativosti sve je jasno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Zekat kaže...

Serija HD7970/7950 su kartice za odlikaše, sirotinji ostaju cyclonke. Nema se tu šta raspravljat o isplativosti sve je jasno.

Sirotinji ostaje 8800gts+low to medium postavke i Fudbal menađer

14 godina
neaktivan
cecenac kaže...

sta tebe uzbudjuju cyclone verzije xD vec tjednima samo o njima pricas =)

ne haha ali kad su najsiplativije {#} (a i hladnjak je prelijep {#})

Xc
16 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Omjer performanse/cijena u ovoj seriji 7900 nikako ne ide u korist konzumerima.

Ako su testovi pokazali da performanse CF HD6870 = HD 7970 , cijena 2x1200kn < 4000kn, potrošnja struje gotovo jednaka.

Ne znam ali meni je to EPIC fail za tu seriju,nešto kao gt4x0 seriju u nvidie.

Vidjet ćemo kakve će performanse/cijenu donijeti HD78x0 serija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 7:26 (dax1974).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

A, sta kad CFX ne radi, to nitko ne misli?

De malo skontaj te prije nego sto napise te.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
dax1974 kaže...

Omjer performanse/cijena u ovoj seriji 7900 nikako ne ide u korist konzumerima.

Ako su testovi pokazali da performanse CF HD6870 = HD 7970 , cijena 2x1200kn < 4000kn, potrošnja struje gotovo jednaka.

Ne znam ali meni je to EPIC fail za tu seriju,nešto kao gt4x0 seriju u nvidie.

Vidjet ćemo kakve će performanse/cijenu donijeti HD78x0 serija.

79xx uopće nije EPIC fail, ne pregrijavaju se, clockaju se u besvijest, zapravo vrlo dobro odrađena nova arhitektura na novom procesu.

Pretpostavljam da ATI, upss, AMD ima u džepu i varijantu sa XDR2 memorijom s kojom bi to još brže ferceralo.

Jedini problem je trenutno previsoka cijena, no duboko se nadam da će se to popraviti kada izađe Nvidia s novom serijom grafičkih.

Ja osobno više ne bih dao preko 2000HRK za novu grafu, ali nikad se ne zna.

17 godina
AMD Radeon HD 7000

Nece se popraviti jer nvidia nece izaci s novom karticom jos minimalno 7-8 mjeseci http://vr-zone.com/articles/report-nvidia-is-releasing-gk104-in-march-as-geforce-gtx-670-ti/14952.html . U trecem mjesecu ce izbacit GK104 koji je ustvari GTX660,odnosno prijasnji gtx560,ali ce biti postavljen kao gtx670 performansama navodno kao gtx580 u sta debelo sumnjam sa isto tako nepoznatom cijenom,pretpostavlja se oko 400$.Najjaci kepler nece izaci do 4 kvartala,a to je 11,12 mjesec.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 11:25 (Romano).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

GTX 670 ce biti brzi od GTX 580.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

According by you ...

16 godina
AMD Radeon HD 7000

falili ste temu

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vidim da ne razumijes sto sam napisao.
Epic fail se odnosi na omjer performanse/cijena a ne na same performanse.
14 godina
neaktivan
Romano kaže...
Leopard_st kaže...

According by you ...

U sta hoces da se kladimo?

17 godina
Leopard_st kaže...
Romano kaže...
Leopard_st kaže...

According by you ...

U 100.000 kuna.

15 godina
Romano kaže...
Leopard_st kaže...

According by you ...

Fraza je  "according to you" {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan
Zekat kaže...

Sto se tice isplativosti,nema sta ove kartice su preskupe ali sve zavisi kako na to gledas.Ja sam upravo sada (prije 5-6 dana) uzeo svoju novu konfiguraciju(mozes je vidjeti na moj PC).Konfiguracija je poprilicno skupa i u njoj je ukljucena 7970 directCU II,ali ja sam za ovu konfiguraciju skupljao pare 5 godina kao sto planiram za sledecu.Moja stara konfiguracija je kupljena prije 5 godina,od tada sam svaki mjesec davao malo para koliko se moglo,zajedno sa parama od baba,deda i ostale rodbine skupe se dobre pare za 5godina (ako se nerazbacujes naravno).I eto tako sad ja imam 7970 i ako sve bude ok za 5 godina cu nabaviti novi PC konfig istog kvaliteta.

13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

jao, jao !

mogao si kupit malo jeftiniju tipkovnicu kad si vec skupljao pare 5 godina {#}

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Budokai kaže...

jao, jao !

mislis malo skuplju?Ma tastatura mi nije vazna nimalo {#} samo da ima AWSD za sve ostalo tu je Mastercard {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 17:57 (Exprince).
16 godina
Exprince kaže...
Budokai kaže...

jao, jao !

mislis malo skuplju?Ma tastatura mi nije vazna nimalo {#} samo da ima AWSD za sve ostalo tu je Mastercard {#}

više bi dobra uradija za performanse svog pc-a sa ssd i mid range gpu nego sa tim besmislenim gutačem love hd7970

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
14 godina
neaktivan
Romano kaže...
Leopard_st kaže...
Romano kaže...
Leopard_st kaže...

According by you ...

U 100.000 kuna.

Imamo opkladu.

15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Al nemate para.

Moj PC  
14 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dery kaže...
Exprince kaže...
Budokai kaže...

jao, jao !

više bi dobra uradija za performanse svog pc-a sa ssd i mid range gpu nego sa tim besmislenim gutačem love hd7970

Slazem se,ali posto planiram uzimati SSD za 1-2 mjeseca najkasnije nisam htjeo stediti na grafickoj.

14 godina
neaktivan
Zekat kaže...

Al nemate para.

Hehe, dici cu kredit maher ako GTX 670 Ti ne bude brza od GTX 580. Pa nije ni Nvidia toliki idiot da to sebi dopusti.

13 godina

Uh,treba bit mudar sa kupovinom-mada mislim da ko' got je kupio seriju 7xxx nije pogriješio i mislim da joj cjena neće ić puno dolje...

15 godina
Leopard_st kaže...
Zekat kaže...

Al nemate para.

Hehe, dici cu kredit maher ako GTX 670 Ti ne bude brza od GTX 580. Pa nije ni Nvidia toliki idiot da to sebi dopusti.

uf 96 godište i ti bi diga kredit, valjda mislis onaj na mobitelu prek vipa {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice