AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 679.222
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
AMD Radeon HD 7000

Shaderi su manje bitni od ROP-ova i sirine sabirnice.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon HD 7000
zoharbizo kaže...

Shaderi su manje bitni od ROP-ova i sirine sabirnice.

Nisu od sabirnice, ali od ROP-ova da.

Pogotovo u AA i AF.

14 godina
AMD Radeon HD 7000

Sira sabirnica nosi i veci bandwith,sto je jako bitno u danasnjim igrama.Itekako bi profitirala da joj je sabirnica 256 bitna.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
MrXleader kaže...
MARKOZD15 kaže...
MrXleader kaže...

550 Ti?? pa to je fail kartica za svoju cijenu {#}

GTX550Ti je neusporediva sa HD 6850, a cijene su im tu negdje, još je i skuplja 550-ica, trebali su joj ubaciti malo više CUDA procesora, onda bi kartica bila dobra kupnja, zapravo je ona samo 5% jača od GTS 450, u najboljem slučaju 10%.

zato i velim ako ce se prestati proizvoditi da mi ujak sacuva koju cyclone verziju jer ima i lijep hladnjak {#}

Ako imaš priliku kupiti Cyclonku kupi ju odmah jer ju nećeš kasnije naći, a velika je navala, kartica je trenutno najisplativija na tržištu te će dvije lijepe godine biti dobra za fullHD.

OC potencijal joj je velik ,a hladnjak jako sposoban da ju drži na niskim temp.

Ja ću pratiti cijene pa ću na ljeto vjerovatno na novu platformu, čekam odgovor nVidie jer me trenutno 7xxx serija ne privlači nikako.

ah nemrem odmah moram prvo matisu ispraviti,algebra i potencije {#} ali ujak je suvlasnik alfa kompjuter doo imat ce on jednu sigurno {#}

Xc
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Sira sabirnica nosi i veci bandwith,sto je jako bitno u danasnjim igrama.Itekako bi profitirala da joj je sabirnica 256 bitna.

Ali bi više profiirala sa Shaderima, vidjet ćeš kada uključiš AA kako lagano pada FPS.

Više ''šejdera'' daje kartici surovu snagu, dosta bitnije od sabirnice.

Ali pošto je kartici nedostatak i jedno i drugo, tu nema priče da je kartica fail za gaming.

14 godina
AMD Radeon HD 7000

Broj shadera ne znaci nuzno i snagu.HD 6870 je kartica koja je na papiru hardwerski slabija od HD 5850 a u praksi nesto brza.Mnogo stvari igra ulogu.Jedne od bitnijih su sabirnica,tip memorije i broj ROP-ova.Bitnije od broja shadera,u ovom slucaju je HD 7770 novija kartica sa novijom arhitekturom pa je za ocekivati da ce biti jaca iako ima manje shadera.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Bezze totalno ova HD 7700 serija.

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon HD 7000

Kazem ti ja.Kartice vrijedne gaming spomena su HD 7850 pa navise.To jest biti ce vrijedne spomena.{#}

0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Kazem ti ja.Kartice vrijedne gaming spomena su HD 7850 pa navise.To jest biti ce vrijedne spomena.{#}

Možda vrijedne spomena, ali nisu vrijedne cijene koja će biti.

14 godina
Tko zna možda AMD izda model HD7790 sa istim chipom kao na HD7770 ali sa 256bit sabirnicom,nešto što smo prije vidjeli na konkretnom primjeru(HD6770vsHD6790).A i razlika bi vjerojatno bila velika između nje i HD7850 u perfomansama te bi taj model(HD7790) nekako "zatvorio" prazan prostor između njih po pitanju njih samih.
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Što ste zapeli za tu sabirnicu toliko?

Pa zar nisu bitniji shadrski procesori, nova 7770 ih ima k'o stara 4830, to je dosta bitnije od propusnosti, koja je sama od sebe također bitna.

GCN

3n3m1 kaže...
Tko zna možda AMD izda model HD7790 sa istim chipom kao na HD7770 ali sa 256bit sabirnicom,nešto što smo prije vidjeli na konkretnom primjeru(HD6770vsHD6790).A i razlika bi vjerojatno bila velika između nje i HD7850 u perfomansama te bi taj model(HD7790) nekako "zatvorio" prazan prostor između njih po pitanju njih samih.

6790 je Barts

13 godina
protjeran
pa kartica je vec vani, i po testovima protiv hd6850 je u nekim testovima sporija u nekima brza,razlika u 1-3fps-a i to samo u testovima di je brza!! nevidim neki smisao te nove serije;-(
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
pa kartica je vec vani, i po testovima protiv hd6850 je u nekim testovima sporija u nekima brza,razlika u 1-3fps-a i to samo u testovima di je brza!! nevidim neki smisao te nove serije;-(

Vidjet češ kad se prodaju postoječe zalihe serije 6.

14 godina

HD 7770 je potpuni promašaj po ovoj cijeni po kojoj će se prodavat !! Ta kartica će kod nas biti po cijeni oko 1000 kn pa nadalje, što je katastrofa. Ako se nema puno novaca, onda je bolje uzet HD 6770 za 800 kn. Ako imaš 1000 kn ili malo više, onda uzmeš HD 6850 koja je jača od HD 7770, a cijena će bit izgleda manje više ista. I kako će se AMD borit sam sa sobom ?? Pa odlučili su ubit sami svoju konkurenciju, tako da se HD 6850 već neko vrijeme ne proizvodi. Dakle, ovo što ih ima po trgovinama i skladištima, kad se rasproda, onda će narod morat kupovat novo koje mu ne donosi rast performansi za istu cijenu. Vjerojatno je ista stvar i sa ostatko odlične HD 6xxx serije. Čini mi se da će i sa HD 7870 i HD 7850 bit slična stvar. Bit će preskupe s obzirom na HD 6850/HD6870 a nevjerujem da će ponuditi toliki rast performansi. Valjda će "zeleni" ponuditi bolji paket.

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

HD 7770 je potpuni promašaj po ovoj cijeni po kojoj će se prodavat !! Ta kartica će kod nas biti po cijeni oko 1000 kn pa nadalje, što je katastrofa. Ako se nema puno novaca, onda je bolje uzet HD 6770 za 800 kn. Ako imaš 1000 kn ili malo više, onda uzmeš HD 6850 koja je jača od HD 7770, a cijena će bit izgleda manje više ista. I kako će se AMD borit sam sa sobom ?? Pa odlučili su ubit sami svoju konkurenciju, tako da se HD 6850 već neko vrijeme ne proizvodi. Dakle, ovo što ih ima po trgovinama i skladištima, kad se rasproda, onda će narod morat kupovat novo koje mu ne donosi rast performansi za istu cijenu. Vjerojatno je ista stvar i sa ostatko odlične HD 6xxx serije. Čini mi se da će i sa HD 7870 i HD 7850 bit slična stvar. Bit će preskupe s obzirom na HD 6850/HD6870 a nevjerujem da će ponuditi toliki rast performansi. Valjda će "zeleni" ponuditi bolji paket.

čekaj da dođe pdv 25%

nije promašaj hd 7770,koliko vidim dobro ide BF3 na high,ako hoćeš veću potrošnju i staru arhite. kupi hd 6850

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 13:01 (M4X).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Nestalo..

Cijena je jednostavno bila perverzna za takvu karticu..

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-msi-pcie-ati-radeon-r6850-1gb-dvi-hdmi-dp-eyefoc-shield/39673

Obične su ostale, još vjerojatne manje od 20 komada..pa bi trebalo njih ugrabiti..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 12:59 (thedream).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

I te su dobre s obzirom na cijenu. Idu i one preko 900Mhz sigurno a to je onda vrlo dobra grafa.

14 godina
AMD Radeon HD 7000

Skaliranje 7770 i 7750 u Crossfire-u:

http://www.eteknix.com/reviews/graphics/amd-radeon-hd-7770-crossfire-review/

Samo treba pricekati da padne cijena, a vec ce netko napraviti i 7770x2 karticu{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 16:55 (filterini).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

kupit cu sutra tih 20 komada pa kad ih "nestane" prodavat cu ih po milju i tristo {#}

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
thedream kaže...

Nestalo..

Cijena je jednostavno bila perverzna za takvu karticu..

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-msi-pcie-ati-radeon-r6850-1gb-dvi-hdmi-dp-eyefoc-shield/39673

Obične su ostale, još vjerojatne manje od 20 komada..pa bi trebalo njih ugrabiti..

Imaš Cyclonki u MagazinRS-a za 106xkn(ne sjećam se), isto dobra cijena te je jako isplativo!

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

evo tko trazi misljenje Elrica {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Jako niska potrosnja je jedini plus. Ali mi nije uopste jasan potez ATI-ja.. mjesto samo da guraju high end kartice i marketinski furaju ove 6xxx.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon HD 7000

Stižu kroz 3 mjesec hd7850/70,hd7890 kasnije,prati ih nvidia 4 mjesec tras

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 10:28 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000
Support the software developers. If you like their products buy them !
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
cecenac kaže...

Čečenac,pobrko si pilule ,ubuduće pazi da popiješ plave, a ne crvene...

14 godina
cecenac kaže...

Sto je je tu cudno?Pa i CF HD 6850 daje veci score od GTX 580.Skaliranje je i dalje na nivou,vidim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 12:38 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

ova lijepo izgleda i jos ima automatsku kontrolu kako se kartica zagrijava tako se i ventilator ubrzava

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
MrXleader kaže...

ova lijepo izgleda i jos ima automatsku kontrolu kako se kartica zagrijava tako se i ventilator ubrzava

Fora,ali vjerovatno i više buči...

13 godina
protjeran
MrXleader kaže...

?

ne kontam na sto mislis !?

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Ipak je ordana ova ljepotica.

HD 7950

Moj PC  
6 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice