AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 671.302
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon HD 7000
ATiGamer kaže...
M4X kaže...

STFU,LOCK teme i sav OT DELETE

nema locka dok ja ne kažem {#}

ako vam se da sudjelovati u ovim noliferskim raspravama, samo dajte, meni ne smeta {#}

nisi ti mod

imaju anketu na anandtech-u,pogledajte im potpise kakve konfe neki imaju

za njih je sitniš cijena hd 7970

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 21:36 (M4X).
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Ma dobro, stalno ponavljate "tko igra igre na toj i toj rezoluciji sa tim i tim postavkama", ali stvarno ima ljudi koji kupe karticu kao dio investicije u radni stroj.

Istina, ovo se zovu "gamerske" kartice, i tako ih reklamiraju, sa onim šarafima, čudovištima i poser komadima, ali da se lijepo s njim aodraditi i neki posao.

Zasad je Ati mi bio u posljednje vrijeme(nakon serije HD4xxx ih nisam kupovao high end) zapostavljen, jer su mnogi programi prigrlili glupi Physx/CUDA, adobe

je u nekakvom dealu s Nvidiom, no ako Open CL konačno zaživi, što bi bio red, nebi mi bilo nimalo žao kupiti npr HD7970 karticu koliko god košta.

No ne prije nego mogu kao gospodin birati u dućanu između više modela. Možda bi bilo mudro pričekati i keplera, jer tkozna, ugodno nas je brzinom i kvbalitetom

iznenadila nvidija sa GTX5xx serijom, ako sada za koji mjesec izbace konkurentsku GTX6xx, ati će sputiti cijene, bez sumnje.

prije mislim da ce biti GTX7xx da ne bi ljudi slucajno mislili da je kako je GTX 6xx serija slabija HD7xxx od AMD-a, isto kao sto nasljednik xbox-a nije bio xbox 2 vec 360 zbog PS3..

17 godina
M4X kaže...
ATiGamer kaže...
M4X kaže...

STFU,LOCK teme i sav OT DELETE

nema locka dok ja ne kažem {#}

ako vam se da sudjelovati u ovim noliferskim raspravama, samo dajte, meni ne smeta {#}

nisi ti mod

imaju anketu na anandtech-u,pogledajte im potpise kakve konfe neki imaju

za njih je sitniš cijena hd 7970

Core I7 3930K @ 4.5Ghz - 1.28v
Asus X79 Rampage IV Extreme
G.Skill 16GB DDR3 2133
Intel 320 120GB SSD
WD 500GB Black
ATI HD 5870 2GB's in QuadFire
Corsair AX1200

issssssssssss {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 22:02 (4mal).
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

nisi ti mod

pitaj redakciju ko im je nosio kobase za božić {#}

17 godina
AMD Radeon HD 7000

eo frend mi se javio slozio je 7970 masinu :)) kak je i obecao ali nije puno imao vermena je benchat ;)

samo kaze da novi star wars ne trza :D 

uzeo je i5 2400(nece klokat) , 8 Gb 1866 nhz , seasonic 620w modularno , 1T Seagate + 1Tb ima od prije , cosair kuciste neko , roccat tipkovnicu i mis :) 

inace je lik xbox 360 fan al eto nije dugo mjenjo konfu nakon skoro 5 godina ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 22:50 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

to je dobro {#}

14 godina
AMD Radeon HD 7000

Ima li tko da je kupio ovu karticu?Neki forumas?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
17 godina
ATiGamer kaže...
4mal kaže...

to je dobro {#}

da dobro dok ga zena ne torpedira u top pa na mars  :D

a i dete odnosno sin mu je na putu  za 2mj  tocnije ;) 

jebiga treba se pripremit za maloga da bude gamer od malih nogu :)

sve je uzeo u ADMu i uz to dobio 3 igre + star wars kupio , hebenica ;) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 22:58 (4mal).
14 godina
neaktivan
Zekat kaže...
floks kaže...
mtopol kaže...

evo recimo da netko kupi tu grafičku od 5000Kn, za 2 godine to će biti relativno slaba kartica s obzirom na tadašnje nove, a nace za nju moc dobit niti 1000Kn. Znaci suludo je ulagat puno novaca u hardver kad svako malo izađe nešto novo i cjene brzo padaju, ono što je danas bilo najbolje sutra više nije... najbolje je uvjek kupit nešto u sredini, kompromis cijene i performansi, tako najmanje izgubiš...

Evo primjer kupio GTX 470 PRIJE SKORO 2 GODINE !!  overclockana na 820 mhz i još uvjek igram na 1080p max detalji bez aa naravno u 60 fpsa i to ne mislim na fifu 2012

nego BF3 I druge igre,i da napomenem da nisam dao 5000 nego točno 2700kn i još ću je držat  bez problema.

To znaći da če ovaj sa HD 7090 biti miran sljedećih 5 godina.

Neće bit samo zato šta polako dolaze nove konzole,zato i govorim da je hd 7970 loša kupnja u svakom slučaju.

14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Dečki znam da nije tema ali kad vas tu ima, zanima me dali je moguće moj gentle typhoon fan koji radi na 1400 okretaja kako ubrzat primjer na 2500/3000 okretaja sa potenciometrom

kakvim boljim,zanima me jer mi je taj ventilator smješten na bočnoj strani i hladi grafičku koju sam kloknuo do nebesa pa da ga ubrzam što više, buka mi nije nikakav problem pa me zanima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
floks kaže...

Dečki znam da nije tema ali kad vas tu ima, zanima me dali je moguće moj gentle typhoon fan koji radi na 1400 okretaja kako ubrzat primjer na 2500/3000 okretaja sa potenciometrom

kakvim boljim,zanima me jer mi je taj ventilator smješten na bočnoj strani i hladi grafičku koju sam kloknuo do nebesa pa da ga ubrzam što više, buka mi nije nikakav problem pa me zanima?

ako je 1400 RPM max na ventu onda ne mozes moras provjeriti koliko mu je deklarirana brzina pa ako nades da je 1400 max odes kupiti jedan od 2500 RPM nema tu problema {#}

Xc
17 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 13:27 (M4X).
Moj PC  
12 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Oba linka su ti ista.

http://pccomputerparts.net/2012/01/gigabyte-to-introduce-hd-7970-windforce-3x-clocked-to-1ghz/

Gigabyteica je LUDILO,jos kad dode SOC to nece bit istina.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
BMK kaže...

Oba linka su ti ista.

http://pccomputerparts.net/2012/01/gigabyte-to-introduce-hd-7970-windforce-3x-clocked-to-1ghz/

Gigabyteica je LUDILO,jos kad dode SOC to nece bit istina.

znam,neznam zašto

ima u oba link koji vodi do gigabyte hd 7970 OC

i još su tu sapphire modeli voda/zrak,pa asus,powercooler,vtx3d,club3d,msi,his

nvidia je u banani kao i njihovi partneri

14 godina
AMD Radeon HD 7000

Nvidia je u banani dok ne izbaci svoga konkurenta,ja cekam taj dan.Svi znate i zasto.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

5 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
meni je kolega iz klana uzeo 7970 za 4k... S tim da je dobio 1.5k za gtx480 znaci nova high end graficka ga je dosla samo 2.5 k ... Sto po meni nije nesto previse s tim da to opet moze ucinit kad mu bude isplativo.... Ali opet mu bf3 puca XD
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Svi govore frendovi uzeli ali nigdje slika ...

Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon HD 7000
ja sam je naručio iz portia još prije tjedan dana, ali još ništa nije došlo, vjerojatno jer sam naručio više komponenti i zato jer ima je bila inventura pa u petak neradni dan, pa tko zna kada će doći!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
frend je malo stariji covjek... I neda mu se hvaliti... Jedino sto me je pitao i rekao o grafickoj: koju ti graf imas? Koliko kosta? Bi li mi preporucio neku drugu da sam miran dvije tri godine? Gdje ima uzet? Koji proizvodjac? O.k. Uzimam... I to je sve... Iskreno ja bi je volio bas testirat... Da vidim razliku...
15 godina
neaktivan
ceco22 kaže...
meni je kolega iz klana uzeo 7970 za 4k... S tim da je dobio 1.5k za gtx480 znaci nova high end graficka ga je dosla samo 2.5 k ... Sto po meni nije nesto previse s tim da to opet moze ucinit kad mu bude isplativo.... Ali opet mu bf3 puca XD

cudna ti je ta matematika,pa nije tu GTX480 dobio dzabe pa da ga je druga kostala "samo" 2500 kn

Nemam potpis jer sam nepismen...
15 godina
AMD Radeon HD 7000

Mislim da ove slikice još nisu bile.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 13:10 (fear619).
Moj PC  
11 0 hvala 6
13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Ja zelim da mi netko pokloni HD 7970 kad lova pada sa neba u Hrvatskoj.

cijena te kartice je takva kakva je.

ne mozes traziti od Mercedesa da se prodaje po cijeni Skode Octavie, mada je Skoda Octavia izvrstan auto i imam je i ja.

ljudi koji imaju para, imaju dobar biznis, koji zaradjuju mjesecno pare koje ja zaradim u 10 god si mogu tu karticu priustiti i ako mogu zasto ne ?

zasto je netko "budala" ako se zaradjenom lovom zeli pocastiti jahtom, novim Jaguarom ili najnovijom/najboljom grafickom.

za mene je isto neisplativa, mogao bih je kupiti kreditnom karticom, no meni nece bas bit lako otplacivat rate i zato se drzim "stare" 6950 :D

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 godina
neaktivan
da ali na to da je platio gtx480 prije 1god samo 2200kn on nije izgubio puno na njoj... A sad opet ima novu high end karticu sa 36mjeseci garancije... A vidim da i vi usporedjujete kupnju automobila... Uvijek je bolje kupit nov automobil pa makar to bila dacia... Novo je novo... Sad ne moze si svatko uzeti koje zeli.... Ja skupljam novce pa za godinu i pol imam namjeru uzeti nov automobil za cash.. Znam da imam jamstvo servis i popust na gotovinu ,dvo godisnje kasko sto nije malo.. Poslije toga opet ga prodat nadoplati razliku i opet imat novo.
14 godina
Budokai kaže...
zoharbizo kaže...

ne mozes traziti od Mercedesa da se prodaje po cijeni Skode Octavie, mada je Skoda Octavia izvrstan auto i imam je i ja.

ljudi koji imaju para, imaju dobar biznis, koji zaradjuju mjesecno pare koje ja zaradim u 10 god si mogu tu karticu priustiti i ako mogu zasto ne ?

zasto je netko "budala" ako se zaradjenom lovom zeli pocastiti jahtom, novim Jaguarom ili najnovijom/najboljom grafickom.

za mene je isto neisplativa, mogao bih je kupiti kreditnom karticom, no meni nece bas bit lako otplacivat rate i zato se drzim "stare" 6950 :D

Cijena je sramotna i nijedan vas post ju nemoze opravdati.Da se odma razumijemo.Ionako smo mali jadnici mi Hrvati.Nemozemo si priustiti sa svojim mizernim placama pisljivu karticu za u komp a da ne govorimo o necemu drugome.Jedva cekam da ih naprasi Nviidia,volim ATI ali mi se trenutno gade.

14 godina
protjeran

Lepu kartu je napravio ovaj XFX 7970, a GIGABYTE, nemam reci...jadno.

AMD je bezobrazan, nejak i laze, a kada ima nesto dobro naplacuje kao i drugi umesto da se cenom malo iskupi za 6970 i Bulldozer.

A ovo ipak nisu pisljive karte. Ipak je high end zadnja tehnologija, sada izasla, ali da pljackaju, pljackaju.

To ne vredi vise od 280-300e to svi znamo. I za toliko da prodaju isplatice sve zajedno sa velikim procentom RMA HW.

Ali kada pogledas karta nije hica za ljude koji imaju jace karte od 6870. 

Do 6870 vredi menjati, ali preko tek vredi po meni sledeca serija. 

Tako da 3 godine skupljati pare za kartu daje ti vreme da uzmes nesto dobro.

Ali na Balkanu ljudi gledajuci klipove sa zapada kako menjaju ljudi HW i Build kompova svake druge god sve novo pomisle pa sada i ovi sto imaju 6950 su tuzni sto nemogu imati 7970.

Prvo pogledati sta zapad vozi, gde zivi, gde ide na godisnji odmor, sta jede, kako se oblaci, pa tek onda hobi.

Lako je nekome kome od mesecne plate i svih troskova normalnih ostane cisto za Build high end masine, da se glupira i sta pravi sta hoce, uradi benchmark i vise je ni ne pali.

Prodaje polovno i kupuje drugo za pola godine.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 14:14 (Vlada011).
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Ionako ce ta kartica za 7-8 mjeseci kostati 2000-2300 kn,a za to vrijeme sigurno nece izaci nista sto bi zahtjevalo bas tu 7970.Ustvari siguran sam 100% da naredne dvije godine nece biti igre koju 6970 ili 6950 nece tjerati na +50 fps-a u najvecim detaljima.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Vlada011 kaže...

Lepu kartu je napravio ovaj XFX 7970, a GIGABYTE, nemam reci...jadno.

AMD je bezobrazan, nejak i laze, a kada ima nesto dobro naplacuje kao i drugi umesto da se cenom malo iskupi za 6970 i Bulldozer.

A ovo ipak nisu pisljive karte. Ipak je high end zadnja tehnologija, sada izasla, ali da pljackaju, pljackaju.

To ne vredi vise od 280-300e to svi znamo. I za toliko da prodaju isplatice sve zajedno sa velikim procentom RMA HW.

Ali kada pogledas karta nije hica za ljude koji imaju jace karte od 6870. 

Do 6870 vredi menjati, ali preko tek vredi po meni sledeca serija. 

Tako da 3 godine skupljati pare za kartu daje ti vreme da uzmes nesto dobro.

Ali na Balkanu ljudi gledajuci klipove sa zapada kako menjaju ljudi HW i Build kompova svake druge god sve novo pomisle pa sada i ovi sto imaju 6950 su tuzni sto nemogu imati 7970.

Prvo pogledati sta zapad vozi, gde zivi, gde ide na godisnji odmor, sta jede, kako se oblaci, pa tek onda hobi.

Lako je nekome kome od mesecne plate i svih troskova normalnih ostane cisto za Build high end masine, da se glupira i sta pravi sta hoce, uradi benchmark i vise je ni ne pali.

Prodaje polovno i kupuje drugo za pola godine.

Ma o cemu mi pricamo?Pa vlasnici HD 5800 serije uz voltmod HD 5850 sa boljim hladnjakom i stock HD 5870 vec dugo stoje na njima i neka jos stoje na njima.Na ovo ce se isplatiti prijeci kada se ne bude igralo na 1920*1080 i kada konkurenti natjeraju AMD na indirektno smanjenje cijena,to jest kad Nviidia izbaci svoju karticu.

14 godina
protjeran

Normalno. Kupujes toliko koliko mozes da iskoristis i kada je povoljno. Sada ce biti vreme za referentne GTX580.

Zasto kupovati GTX570 odmah kada posle mozes GTX580 a nista se ne pojavi od igrica i tvoja ce duze trajati i duzew se koristiti u igricama.

Ovo pricam za ljude koji nemaju da daju koliko hoce na komp a treba im opet jak HW jer zele da igraju igrice kako je proizvodjac zamislio.

Ovo je sada za one koji imaju kesa da kupe da nam prikazu kako rade, da opni bace pare ako ima nekih gfresaka da nas obaveste o tome pa onda mi koji nemamo pare za ispravke.

Da nam otklriju sve sitne stvarcice koje proizvodjac nije hteo da objavi i nisu otkrivene. 

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 14:26 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
Budokai kaže...
zoharbizo kaže...

Slažem se, mercedes je mercedes, u ovom slučaju AMD-R HD 7970-90 je 7970-90, ali nije normalno da cijene budu nerealne i da se npr za materijal utroši karikiram 2000kn, a oni karticu naplate 4000kuna. To meni nema veze s mozgom, cijena mora pratit uloženi materijal i trud tj. rad i ništa više! Al pošto ni ja ne mogu svoj rad precijenjivat i naplaćivat po ciframa koje ja sam želim, ne bi smjeli ni oni AMD-Nvidia. Sve ok, brand i to brandiranje je meni jasno, ali ne može na konto branda kartica bit skuplja 1500-2000 kuna, zato jer joj je ime takvo kakvo je. Ja imam dojam da oni uopće ne gledaju koliko su zapravo uložili u taj svoj proizvod, već više gledaju kako će nama zapakirat što skuplju karticu, na koju će se naivci upecat i preplatit njihov rad tj. materijal koji je uložen. To jednostavno ne odobravam, i bmk kako se tko zove i koliko je uložio u svoj brand kodnog imena Nvidia, AMD-R. Ljude zanima, dobit što bolji proizvod za što razumniju cijenu, i to bi i njima trebo bit cilj, a očito je da nije.

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

asus je već dosadan sa tim istim kutijama Sapphire uvijek ima nove ljepe

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice