AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 597.405
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: AMD Radeon 6xxx
zabranjeniples kaže...
Hyperion kaže...

Jel to moguće napravit?

Ne vidim razlog zašto ne bi bilo moguče.

Jednostavno uz nadoplatu, dolaziš do skuplje kartice.

Tako funkcioniraju sve slične đinđe.

Osim ako u shopu u kojem si uzeo ne budu ciganili.

samo ako izađu u susret, inače nemaju obavezu

17 godina
AMD Radeon 6xxx

Ma GTX570 dođe manje nego ove dvije zajedno, moraju mi još vratit 100-150kn, no ajde neću cjepidlačit bit će dobro da i prihvate zamjenu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

Ma GTX570 dođe manje nego ove dvije zajedno, moraju mi još vratit 100-150kn, no ajde neću cjepidlačit bit će dobro da i prihvate zamjenu.

a što jedna baca artefakte druga ne?

16 godina
igy kaže...

samo ako izađu u susret, inače nemaju obavezu

A znam!! Zato sam i rekao, ako shopu ne budu ciganili {#}.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 0:14 (zabranjeniples).
17 godina
igy kaže...
Hyperion kaže...

a što jedna baca artefakte druga ne?

Tako je.

Ali tu drugu mogu vratit po zakonu o potrošačima unutar 7 dana od kupovine, dobro je što je osčuvana i sve pa mi nemogu s*at.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
16 godina
Hyperion kaže...

Ali tu drugu mogu vratit po zakonu o potrošačima unutar 7 dana od kupovine, dobro je što je osčuvana i sve pa mi nemogu s*at.

Čekaj, ne kužim tu šemu s vračanjem.

Dali je u pitanju vračanje ili zamjena??

Ako je u pitanju vračanje, nju vratiš.

A ovu prvu, nju probaš zamjenit uz nadoplatu za skuplju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 0:20 (zabranjeniples).
17 godina
Hyperion kaže...

pa ne baš ako se zakon nije mijenjao, a mislim da nije, ili ti u jamstvenom listu ne piše tako

dužni su ti kvar otkloniti, a ako to nije moguće u razumnom roku onda dati drugu

ali svakako pokušaj tražiti drugu - sretno

16 godina
igy kaže...

pa ne baš ako se zakon nije mijenjao, a mislim da nije, ili ti u jamstvenom listu ne piše tako

dužni su ti kvar otkloniti, a ako to nije moguće u razumnom roku onda dati drugu

ali svakako pokušaj tražiti drugu - sretno

Postoji neka šema s tim vračanjem.

Nekidan sam bio u TehnoMarketu.

I pitam ja njih mogu li upalit koji monitor, jer onako ugašeni mi ne predstavljaju ništa pri kupovini.

A oni meni da ne mogu.

Ali da slobodno mogu vratit nazad u nekom kratkom periodu (5-7 dana).

Znači pretpostavljam da je to tih 7 dana.

Ali nisam baš siguran 100% kako to funkcionira i koja je to šema.

Prije toga nije bilo ako se ne varam??!!

17 godina
AMD Radeon 6xxx

Jedno znam cross nema šanse da više imam. Hebeš to to je sam dobro za benchmarke, ali za 24/7 stvarno previše problema.

Ma uzimao sam i tele2 stick i vipov stick vele ti da imaš 7 dana da ga vratiš ( sa tele 2 stickom je bilo 8 dana tog se 100% sjećam) ako nisi zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 0:28 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zabranjeniples kaže...

Postoji neka šema s tim vračanjem.

Nekidan sam bio u TehnoMarketu.

I pitam ja njih mogu li upalit koji monitor, jer onako ugašeni mi ne predstavljaju ništa pri kupovini.

A oni meni da ne mogu.

Ali da slobodno mogu vratit nazad u nekom kratkom periodu (5-7 dana).

Znači pretpostavljam da je to tih 7 dana.

Ali nisam baš siguran 100% kako to funkcionira i koja je to šema.

Prije toga nije bilo ako se ne varam??!!

neću sada ulaziti što se promijenilo, ali kada sam pisao na temu vraćanja na ovom forumu bilo je na snazi ovo

ZOO ne spominje nikakav rok za zamjenu stvari, samo razuman rok za otkolon koji je često bio 90 dana

16 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Možeš vratiti u roku od 7 dana ako si kupio na daljinu (webshop). Ako si grafu pokupio u ducanu, jedino sto ti preostane je trznica.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
franky kaže...

Možeš vratiti u roku od 7 dana ako si kupio na daljinu (webshop). Ako si grafu pokupio u ducanu, jedino sto ti preostane je trznica.

Da to sam vidio, samo ako je webshop mogu vratit. No probat ću obje zamjenit za GTX570, ako ne onda ih obje prodajem i nadam se da ću dobit bar 1300kn za svaku ionako su skroz nove, a nova dođe 1478kn. Taman -10%

Ako mi bude bio taj najgori slučaj kad ih prodam onda neću ništa niti uzimati novog, prodat ću i matičnu za 80-100kn i procesor za 1300kn i rame za 240kn i bit ću par mjeseci bez compa. Budem skupio još para i napokon kupit nešto pošteno.

Dosta offtopica.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 0:41 (Hyperion).
16 godina
franky kaže...

Da, samo što je meni rečeno u dučanu, da mogu vratit u nekom roku.

Dakle, ne preko webshopa, nego direkno u dučanu.

Aj nečemo više o offtopic. Nek Hyp samo stavi dal je uspio ili ne. Ako bude probao.

17 godina
AMD Radeon 6xxx

Evo, dobio sam u petak navecer 6850 i sad se spremam napravit review, nadam se da cu stici danas jer ako ne stignem sumnjam da cu uopce napravit do kraja tjedna.

Bio sam razmisljao o CF ali nakon ovog sto se dogodilo (dogada?) hyperionu sam odustao. Bas mi je zao sto mu se to dogodilo...

Imam Sapphire 6850 Toxic i nisam bas odusevljen temperaturom i glasnocom, vecina korisnika mislim da bi bila zadovoljna ali ja nisam, iz jedinog razloga sto su temperature podjednake kao i na 5850 (stock verzija) pa cak i gore, a glasnoca je jednaka.

6850 def frekvencije su 775/1000, Toxicu je def 820/1100, a ja sam ju max clockao 1030/1200 da bude stabilno u furmarku, tj. 1065/1250 odnosno 1040/1200 za 3dmark 11 odnosno 3dmark 06

Ako imate nekih zelja za review slobodno recite, nazalost nemam s cim usporedit ali testirat cu morphological AA (valjd se tak pise) svojim ocima i dati ss u crisysu i mozda metrou i odvrtit cu ovako neke bencheve da ne nabrajam sad koje

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 1:49 (ShadoW).

0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Ma jedan lik sa pceksperta isto uzeo 2 komada HD6850 od powercolora pa ih odmah prodao, nije bio zadovoljan i imao je problema sa skaliranjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Jedno znam cross nema šanse da više imam. Hebeš to to je sam dobro za benchmarke, ali za 24/7 stvarno previše problema.

Ma uzimao sam i tele2 stick i vipov stick vele ti da imaš 7 dana da ga vratiš ( sa tele 2 stickom je bilo 8 dana tog se 100% sjećam) ako nisi zadovoljan.

pa rekao sam ti ja da je ipak bolje imat jaču single grafičku

nabavi gtx 570 ili hd6970

15 godina
neaktivan

da nije onaj HCS koji je ovdje kupio XFX HD5850 XXX za 1100 kn a prodavao ju na pce za 1400 kn zbog navodnog odustajanja od CF??ljudi moji pa tek su driveri za 6xxx seriju poceli izlaziti,nije to sve stabilno...grafe nisu procesori da mogu raditi bez drivera i da rade bez problema cim ih piknes u plocu....strpite se malo,ne odmah pljuvat po ATI-ju

nitko ne mrzi Asrock vise od mene...
17 godina
Snakepriest kaže...

da nije onaj HCS koji je ovdje kupio XFX HD5850 XXX za 1100 kn a prodavao ju na pce za 1400 kn zbog navodnog odustajanja od CF??ljudi moji pa tek su driveri za 6xxx seriju poceli izlaziti,nije to sve stabilno...grafe nisu procesori da mogu raditi bez drivera i da rade bez problema cim ih piknes u plocu....strpite se malo,ne odmah pljuvat po ATI-ju

kad iskrcas koju tisuću kuna (pa da je i manje) za grafičku rijetkima je čekat 2,3,4,5 mjeseci da dođe do svih ispravaka pogotovu kad kod suprotnog tabora imaš puno bolju situaciju s driverima, tako da ništa od toga što ti tvrdiš

17 godina
M4X kaže...

Znao si ti vraga moga, nemožeš reći da je nešto bolje od  nečeg ako to nisi probao i sad mi nabijat to napamet.

Ja sam znao u šta se upuštam no nisam očekivao ovakve probleme.

17 godina
Hyperion kaže...

hype pa dosta se pričalo o skaliranju na ovom forumu, no ti si se na svako diranje u AMD trudio davati thumb down, a ne poslušati ljude koji su nešto i isprobali

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 12:32 (igy).
17 godina
igy kaže...

hype pa dosta se pričalo o skaliranju na ovom forumu, no ti si se na svako diranje u AMD trudio davati thumb down, a ne poslušati ljude koji su nešto i isprobali

E ali svi drugi su dobivali super brojke.

17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
M4X kaže...

Znao si ti vraga moga, nemožeš reći da je nešto bolje od  nečeg ako to nisi probao i sad mi nabijat to napamet.

nisam rekao da crossfire nevalja ali meni je ipak bolja jedna slabija grafička zbog manjeg grijanja,potrošnje,zauzimanja mjesta,zezanja sa driverima itd.

imao sam dvije grafičke ati+nvidia,kad sam ih nariktao kako spada sve je funkcioniralo izvrsno i efekti u mafii su bili odlični

17 godina
Hyperion kaže...

ne raspolažem s brojkama no znam samo da se 2xhd 5770 uopće nije iskazao u skaliranju i to je ono što sam ja probao

što je konkretno tebi razlog to češ valjda otkrit sam, no svakako može biti i ona grafa s artefaktima (što znači da ne mora biti programske već i fizičke prirode), trebao bi probati nakon zamjene kartice

14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
igy kaže...

Istina.

A naročito momci iz Crapfire-ovog marketinga.

Nisu u stanju izmjerit dimenzije coolera, ili popravit driver bug da ne razbiju nesto drugo,

pa ic od njih kupovat proizvod od 2x180 dolara, koji bi jelte trebao biti bolji od konkurentskog proizvoda vrijednog 520 dolara??

A za tu lovu bi se vjerojatno moglo uzet ovu ljepoticu:

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1088/pg12/gainward-geforce-gtx-570-glh-graphics-card-review-power-temp-noise-oc.html

Hyperion kaže...

Preočito je da si tu došao spammat.

CrapFireX kaže...

Sto god je potrebno da te odgovorim od crapfirea  {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 14:37 (CrapFireX).
17 godina
M4X kaže...

nisam rekao da crossfire nevalja ali meni je ipak bolja jedna slabija grafička zbog manjeg grijanja,potrošnje,zauzimanja mjesta,zezanja sa driverima itd.

imao sam dvije grafičke ati+nvidia,kad sam ih nariktao kako spada sve je funkcioniralo izvrsno i efekti u mafii su bili odlični

Ti nisi imao crossfire ili sli, tak da neznaš šta pričaš. Efekti u mafiji haha, jednom sam uključio fiziku ništ posebno.

Sada navečer idem spakovat kartice i sutra pravac Zagreb, dotada perem po starcraftu II. Držite fige{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 15:07 (Hyperion).
17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
M4X kaže...

Ti nisi imao crossfire ili sli, tak da neznaš šta pričaš. Efekti u mafiji haha, jednom sam uključio fiziku ništ posebno.

Sada navečer idem spakovat kartice i sutra pravac Zagreb, dotada perem po starcraftu II. Držite fige{#}

u mafii je fizika odlična i zabavna,od sudara,rušenja zidova i raznih krhotina,stakla itd...kasnije sam probao bez fizike i nije mi bilo zanimljivo

14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Fizika je odlicna, krhotine, zidovi, čahure, ogrtači... ali je totalni fail jer se vecina obavlja odvija na CPU.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CrapFireX kaže...

Fizika je odlicna, krhotine, zidovi, čahure, ogrtači... ali je totalni fail jer se vecina obavlja odvija na CPU.

Za grafu bi to bilo preveliko opterećenje jer bi za obradu fizike koristila iste shadere kao i za grafiku stoga bi performanse drastično opale.

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Citiram samog sebe:

"To mi je prilika da se rješim obje, jednu mogu vratit unutar 7 dana od kupnje(kupljena u prošli petak), a druga ide na servis gdje bih dobio novu karticu i umjesto da mi vrate tu ja ih obje zamjenim za GTX570.

Jel to moguće napravit?"

Najrađe bih uzeo HD6970, ali to je još 400kn gore, no way da dam još para. Najbolje da mi microman svoju GTX580 proda za 3000kn ili da se mijenjamo ja njemu ove dvije + nadoplata, a on meni gtx-icu no to samo mogu maštat :-)

buahahahahha, da da, oce oce :D

17 godina
xyan kaže...

buahahahahha, da da, oce oce :D

Pa sam napisao samo u snovima...

LOL

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice