Danas sam išao bezveze osluhnuti komp tako da sam prislonio uho na njega i čujem nekakvo krckanje, za koje sam ustanovio da je sa ventilatora od grafičke koji se vrti po defoltu na 1400 okr.
Kad ju opteretim sa nekom igrom vent. se brže vrti i taj zvuk nestane.
To se čuje samo kad glavu prislonim skroz na kučište, dovoljno da ju malo odmaknem više se ne čuje.
Da li trebam poduzimati nešto u vezi toga ili da samo ostavim tako kako je sada, jer imam garanciju na grafičku još 1 i pol godinu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Danas sam išao bezveze osluhnuti komp tako da sam prislonio uho na njega i čujem nekakvo krckanje, za koje sam ustanovio da je sa ventilatora od grafičke koji se vrti po defoltu na 1400 okr.
Kad ju opteretim sa nekom igrom vent. se brže vrti i taj zvuk nestane.
To se čuje samo kad glavu prislonim skroz na kučište, dovoljno da ju malo odmaknem više se ne čuje.
Da li trebam poduzimati nešto u vezi toga ili da samo ostavim tako kako je sada, jer imam garanciju na grafičku još 1 i pol godinu.
vozim misko dok ide, a kad krepa nosi na garanciju
Nije to vent, nego zavojnice malo krckaju, jer cim se optereti to nestane iz odredjenih elektronskih razloga, realno nije nista opasno i grafa ti nece riknut od toga, ali teoretski imas osnove za reklamaciju.
Nije to vent, nego zavojnice malo krckaju, jer cim se optereti to nestane iz odredjenih elektronskih razloga, realno nije nista opasno i grafa ti nece riknut od toga, ali teoretski imas osnove za reklamaciju.
To ti pod garanciju nitko ne priznaje, tako da se opusti. Imas grafe koje tako rade od prvog dana kad su kupljene, a rade jos i sada (stare preko 5 godina)
Znam ja o čemu vi pričate kad zuje zavojnice na graf. imao sam 285GTX koja se tak ponašala, ali na ovoj 580GTX je baš ventilator u pitanju.Čuje se kako zuji-krcka, ali samo kad si blizu kompa.Pošto mi je komp na podu i nije super tih onda to i ne čujem dok nešto radim.
Sad je pitanje do kada bude tako radio, valjda neče sve glasnije i glasnije.
Zato sam i napisao teoretski, jer ja mislim da bih jedino ovo Evga uvazila, i to kad bi Evgu direktno kontaktirao, sto je pak malo teze sa ovih prostora.
Ako to reklamiram mi to budu priznali pod reklamaciju, jer ventilator hladi normalno kao i prije samo je bučniji.
Pa trebali bi, koliko ti je bucan na 1400rpm, jer ja imam jednu GTX 570 referentu koja ima isti hladnjak i na 1400 rpm je ne cujem nikako, ni kad se primaknem.