Torbica za dSLR

poruka: 20
|
čitano: 11.936
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Torbica

Evo kupih Olympus E-420 sa 14-42mm objektivom pa me sad zanima koju bi torbicu kupio za njega... Pošto znam da ako pitam prodavača u dučanu neću dobit neki dobar odgovor, bolje pitam tu vas, profiće :)

Posjetite moju web stranicu: www.djchof.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Torbica

Da li imaš namjeru kupovati: objektive, filtre, blic... Ako ne ova ili pogledaj ovdje. Inače Olympus ima dosta kvalitetne fototorbe

Four Thirds
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Da li imaš namjeru kupovati: objektive, filtre, blic... Ako ne ova ili pogledaj ovdje. Inače Olympus ima dosta kvalitetne fototorbe

Hvala, ova prva je baš taj tip koji bi ja želio. Objektive ne planiram kupovati u skoroj budučnosti... možda pancake objektiv, al on lako stane unutra :)

17 godina
neaktivan
Torbica

da ne otvaram novu temu ima li iko da preporuci torbu za dslr sa montiranim objektivm , da stanu jos dva veca objektiva blic i nesto sice

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Barbarosa kaže...

da ne otvaram novu temu ima li iko da preporuci torbu za dslr sa montiranim objektivm , da stanu jos dva veca objektiva blic i nesto sice

Ovako nešto

Four Thirds
17 godina
neaktivan

jejeje takonesto

mda izgleda da nema druge neko otic i probati da li mi moze moj set objektiva stati

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 15:12 (Barbarosa).
16 godina
neaktivan

Tako je najbolje, pogotovo ako živiš tamo gdje ima toga...

Four Thirds
17 godina
neaktivan
Torbica

ma zivim sipak, moram potegnui do ljubljane, sarajeva ili zagreba al morat cu jer ovako ne ide

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Creative kaže...

Evo kupih Olympus E-420 sa 14-42mm objektivom pa me sad zanima koju bi torbicu kupio za njega... Pošto znam da ako pitam prodavača u dučanu neću dobit neki dobar odgovor, bolje pitam tu vas, profiće :)

pa pošto ti treba za samo fotić+objektiv ne znam čemu filozofije oko kupovine - uzmeš neku malu torbicu u koju ti stane fotić i bok! filozofija nastaje tek kada imaš fotić + min 3 objektiva + još recimo rezervne baterije, filtere, žičane okidače, te kad si žensko pa unutra želiš potrpat još i novčanik, ruž, maskaru, ogledalce, naočale, maramice i tome slično jer ti se neda vući 2 torbe na ramenu po gradu :)

znači nađi si neku koja ti je lijepa, pristupačne cijene, da ima ugodan remen i da ju možeš normalno zakopčati nakon što staviš fotić unutra ;)

te male (poput ove što je oly predložio) su ionako sve iste......

Barbarosa kaže...

a ja tražim novu torbu za posao jer sam si kupila veći novčanik pa mi je stara postala premala.....

pa mogao si reći bar tražiš li ruksak ili torbu na rame, što je poprilično bitan podatak, a ne da mi moramo pogađati koja bi tebi više odgovarala! ;)

Barbarosa kaže...

ma zivim sipak, moram potegnui do ljubljane, sarajeva ili zagreba al morat cu jer ovako ne ide

istina, najbolje bi bilo otići negdje i probati više modela, ipak ćeš tegliti na leđima/ramenu nekoliko kilograma i moraš imati nešto ugodno i stabilno, prilagođeno tvojoj konstituciji! nije problem ako ideš u šetnju gradom ali je ako ta šetnja traje par sati :)

opet, ako ti je ipak malkice problem ići go zagreba/sarajeva/ljubljane, preporučam pregledavanje internet trgovina - bolje imati išta nego ništa.

svi imaju slike torbi izvana i iznutra, i to napunjenih, tako da vidiš koliko i šta sve stane unutra, što veoma pomaže, zar ne? ;)

pogledaj malo ponudu npr. optimum-online, praxis (inače su vrlo pristupačni pa vjerujem da će pomoći što bolje mogu ako budeš imao kakvih upita), ebay (možda ćeš tamo najjeftinije proći, nisam gledala), itd itd....

praktično je da torba nema fiksne pregrade tako da si možeš sam preslagivati kako ti najbolje paše.

također treba paziti na funkcionalnost, odnosno da fotić u kratkom vremenu bez puno muke možeš izvući van. primjetila sam da neki ruksaci (ili svi? ne znam, nisam previše njih proučavala) imaju bočne otvore iz kojih brzo i lako izvućeš fotić - vrlo praktično!

što se tiče torbi na rame, bitno je da ima mekani udobni remen! valjda 90% korisnika ima torbe tvrdih, čvrstih stranica, i kad sam išla kupiti torbu prodavač me nagovarao na jednu takvu jer su kao bolje za više opreme, blablabla - ma daj!! meni se baš svidjela jedna mekana koja je odgovarala mojim zahtjevima, kupila usprkos svim 'protiv' koje je dotični gospodin naveo, i nemam apsolutno nikakvih problema sa njom, dapače, oduševljena sam!! toliko o preporukama :) osim što mi treba nosač kad ju natrpam al to nema veze sa torbom :D

svatko ima svoje mušice, zar ne? ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 23:22 (draenei).
17 godina
neaktivan
Torbica

ti ruksaci koje spominjes sa bocnim otvorom znam da su loewe pro slingshot modeli takve konstrukcije

ja sam vise razmisljao o torbi na rame jer nekako kontam, setkam se ja i ugledam nesto dobro, logicnije mi je da potegnem iz torbe aparat nego da potegnem ruksak sa ramena pa otkopcam pa uzmem aparat pa vidim da je motiv pobjegao, mada je ruksak lakse nositi i vise cool, mogu ja imati dvametra i sto i kusur kila ali torba na ramenu uvjek ce biti nazvana pederusa kako god okrenes

sto se tice torbi da li meka ili tvrda o tome se da raspravljati ali mislim da se sve de sve na to da li vise volis sebe ili svoj aparat heheheheh

uglavnom sad gledajuci iz mog kratkog iskustva, dobre cipele i torba za objektive i aparat su neophodni

da ne pravim novi post samo za draenei

http://products.lowepro.com/product/Fastpack-250,2086,14.htm#

ovakva stvar je interesantna mada sam ja mislio na nesto manje ali ako bi se islo ozbiljno na teren i laptop bi bio potreban onda ovo ima smisla

http://products.lowepro.com/product/SlingShot-200-AW,2035,4.htm

obavezno pogledati video koji prezentira kako ovo cudo radi, mislim da ujedinjuje najbolje od torbi na rame i ruksaka

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2009 1:25 (Barbarosa).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

aa, da, da, ova zadnja je totalno fora, čini mi se kao zaista odličan izbor! čak ju isprobah jednom prilikom i jako mi se svidjela ali, iskreno, zaboravila sam na nju Sramim se

meni je isto logičnije bilo potezat u torbu nego petljati po ruksaku pa su mi pokazali taj bočni otvor za vađenje fotića :)

ruksak je za duge šetnje i dosta opreme, torba za suprotno - ja bih tako grubo podjelila, ali ipak sve ovisi kako tko voli. i za šta koristi.i koliko koristi.

sve je to individualno, subjektivno, nema tu mjesta za pretjerano pametne savjete.

i ne dijelim mišljenje o foto-torbi na ramenu koja izgleda kao pederuša, nikako...

mada ako imaš 2 m i 100 kg jedna torbica manja torbica za jedva fotić+2 objektiva fakat može izgledati tako :) ali u tom slučaju kupiš veću torbu :D

ako ti netko nešto kaže (ili samo pogleda) ti samo reci "daj molim te primi na sekundu" i nimalo nježno mu objesi punu torbu opreme na rame :D

a komentar o tvrdoj/mekoj torbi i ljubavi ću ignorirati :D

šta bi tek rekao da sam nabrojala šta sve naguram u spomenutu malu torbicu, u ludnicu bi me strpali, i ti i onaj ljubazni prodavač koji me uvjeravao da nije pametno u toj torbi držati više od jednog dodatnog objektiva uz fotić.... svašta ljudi, svašta, svi su još uvijek živi i bez ogrebotina, i fotići i objektivi, a bome ni meni nije loše :D

edit: kad kažem mekana torba mislim na ovo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2009 2:30 (draenei).
17 godina
neaktivan
Torbica

ja sam mislio da samo ja ne spavam

ova ''torbica'' sto si postavila sliku vapi da u nju jos stavis kljuc 17-19 i 10-13 pa ako nekome zatreba i pomoc na putu da se nadje.

Ma samo treba imati mjere i ne tegliti bas sve odjednom ali tome se covjek tesko odupre jer zeli biti spreman na sve,  najbolje bi ono bilo dvije torbe imati ili ruksaka, jedan za okolo prohodati a jedan za ozbiljne ekspedicije, jer ma kako voljeli i zeljeli mislim da ni puni profici ne idu bas svaki dan na neke daleke ekskurzije nego uglavnom slikaju nekoliko kilometara od brloga.

Odmah mi naumpadne Kjubrik koji je  svoje oskarovce oko kuce snimao i to mu je bio uslov da bi se prihvatio rezije.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Torbica

e super, taman sam i ja u procesu traženja još jedne torbe za svoju foto-opremu, ova velika mi se najviše sviđa - mora stati unutra zoom telac, zoom ultra-širac i dva prajma, barem dva tijela, filteri, i filmovi.

ide se baciti na kopanje po netu točno koji model mi najviše odgovara...

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
elkarrde kaže...

mora stati unutra zoom telac, zoom ultra-širac i dva prajma, barem dva tijela, filteri, i filmovi.

Tebi trebaju tačke Smijeh

Meni uskoro dolazi Kata DT-211 torso pack. A ove E-system oly torbe, ne znam kakve su cijene u HR i vani, ali u mom gradu su preskupe za ono što nude. Za nešto ovakvo su tražili 40€.

Nije se usr*o onaj kojem je daleko zahod, nego onaj ko je kasno krenuo.
16 godina
neaktivan

Dobiješ E-System potpis, isto recimo sa Alienware računalima Cool. No evo ja odnedavno ima Lowepro Flipside 400 AW i imam poprilično puno prostora unutra, pa Elkarrde i ostali koje zanima, KLIK i KLIK 2

Four Thirds
16 godina
neaktivan
Barbarosa kaže...

ja sam mislio da samo ja ne spavam

ova ''torbica'' sto si postavila sliku vapi da u nju jos stavis kljuc 17-19 i 10-13 pa ako nekome zatreba i pomoc na putu da se nadje.

radije pumpa za gume - star mi biciklić pa se nekako sve češće ispuhuju onak bezveze Mršti se eto, kažem ja, u ludnicu će me netko! Šutim 

17 godina
moderator
draenei kaže...

eto, kažem ja, u ludnicu će me netko! Šutim 

Ma nećemo mi nikom reći :)

Ja sam dosta guglao po stranicama raznih proizvođača i gledao njihovu ponudu. Meni se svidio ovaj EPH sistem koji kata ima, kad ti zatreba više prostora spojiš više ruksaka ili torbi oko struka i imaš više prostora. Kad hoćeš ići light, poneseš samo jedan od dijelova (slike su izvađene iz videa koji je na službenoj stranici).

Nije se usr*o onaj kojem je daleko zahod, nego onaj ko je kasno krenuo.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2009 10:42 (DrNasty).
16 godina
neaktivan
Torbica za dSLR

Zapravo kada pogledate ovo bi zadovoljilo svačijne potrebe.

No ja sam prije Flipsidea imao Lowepro Orion 200AW i on također ima mogučnost dodavanja torbi(pa se onda pretvori u ruksak, ali ipak sam se odlučio za novu). Prije toga sam imao E-System torbu i poprilično je bila dobra. Stanu svi SLR-ovi bez gripa, i stanu manji objektivi (recimo 50-200 ne stane unutra), ali izrada je jako kvalitetna (koliko se puta močila na moru...)

@draenei> Promjeni zračnicu i gumu Cool

Four Thirds
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2009 10:54 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Evo bio sam u olympusovom glavnom ducanu. Kazu da im je ova prva torbica (http://www.olympus.hr/consumer/dslr_compact_case_cce-300.htm) više nije dobavljiva. Sad sam narucio jednu sličnu samo dolazi sa dodatnom baterijom...

17 godina
neaktivan
Torbica za dSLR

dopada mi se ova

http://products.lowepro.com/product/Off-Trail02,1981.htm

ovi bocni se mogu otkaciti pa da bude manja, mogu se i pormjeniti, a staje u nju aparat sa 70-200 2.8, mada mislim da to nikad necu kupiti

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice