Sigma 17-70 objektiv

poruka: 20
|
čitano: 12.036
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sigma 17-70 objektiv

da li neko ima ovakav objektiv i kakva su mu iskustva.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sigma 17-70 objektiv

jeftina sigma ko jeftina sigma - nikad ne znaš na kakav objektiv ćeš naletiti. Smijeh

isprobao sam jednu sigmu 17-70mm f/2.8-4 DC u F-mountu na nikonu D80 i mogu reć da je taj objektiv bio zadnje smeće - AF je bio očajno spor, fotić bi nakon par pokušaja jednostavno odustao, reprodukcija boja je bila loša.

ista takva sigma, ali u K-mountu, dakle na pentaxu, je bio potpuno drugačiji objektiv - brz i precizan AF, odlična reprodukcija boja, sušta suprotnost takvoj sigmi na nikonu.

nekako sumnjam da je nikon D80 tolko inferioran pentaxima, optužio bi sigminu kontrolu kvalitete za probleme.

inače, osim upitne kvalitete jeftinih sigmi, objektiv je poprilično zgodan - dobar raspon (veći od kit objektiva), optički je brži (f/2.8 - 4, što je pol blende do blendu brže od kit objektiva), ima poprilično iskoristiv macro mod, objektiv je jeftin. preporučljiv objektiv, al treba jako paziti na kvalitetu specifičnog primjerka, jako varira, kao i na svakoj jeftinoj sigmi - definitivno isprobati prije kupnje, ili osigurati mogućnost zamjene, u slučaju novog.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 13:06 (elkarrde).
17 godina
moderator

A i meni se bas taj objektiv ucinio povoljnim, pa ga razmatram vec neko vrijeme. Ali i citam da je lutrija naletiti na dobar primjerak, jer po reviewima vidim da cesto kod sigme nabavljaju drugi primjerak istog objektiva koji se pokaze dosta boljim. Zato mi se i ne kocka narucivati ga preko ebay-ja.

Vidim elkarrde da si ga probao na d80, istu kombinaciju bi i ja imao, pa mi je sad sve to klimavo. Razmatrao sam i Tamron AF 17-50 f/2.8, koji ima konstantnu blendu, ali bi morao pljunuti jos 100€ vise nego za tu sigmu. A 17-70 sigma se pokazala solidnom u kombinaciji s d200, pa ako je primjerak dobar bio, onda je d80 krivac (kojem sam morao malo riktati postavke procesiranja slike, da bi dobio fotke po mom ukusu).

17 godina
neaktivan

radije pričeka i sakupi tih 100€ više, tamron 17-50/2.8 je osjetno bolji objektiv, blenda 2.8 je nezamjenjiva. također, tamroni imaju reputaciju daleko kvalitetnijih objektiva od sigmi, bar među jeftinijim modelima - EX(pensive) sigme generalno nemaju problema s kvalitetom.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
Sigma 17-70 objektiv

ovdje:

http://www.photozone.de/pentax/147-sigma-af-17-70mm-f28-45-dc-pentax-k-review--test-report

su dali bolje ocjene sigmi nego pentaxu 17-70 f4 tako da me je to ponukalo isto tak sam vidio nekoliko semplova kod ljudi i nije lose pa sad hajd budi pametan.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

daleko od toga da je objektiv loš - nije, jako je dobar za tu lovu. ALI, treba upecati dobar primjerak. Namigiva

17 godina
neaktivan
Sigma 17-70 objektiv

@ DrNasty

Ako razmišljaš o novom objektivu onda bi ti ja savjetova Sigmu 18-50mm f2.8 EX HSM(ovo zadnje ima samo F-mount verzija objektiva).

@ elkarrde

Kod Sigme 17-70 su uglavnom OK primjerci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 19:43 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Bara kaže...

@ DrNasty

Ako razmišljaš o novom objektivu onda bi ti ja savjetova Sigmu 18-50mm f2.8 EX HSM(ovo zadnje ima samo F-mount verzija objektiva).

Ravnao sam se po photozone.de, tamo kazu da je tamron bolji izbor. LINK

17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Bara kaže...

@ DrNasty

Ravnao sam se po photozone.de, tamo kazu da je tamron bolji izbor. LINK

Zanemarivo bolji, a Sigma je ipak nešto bolja mehanički i uz to sve je i HSM.

17 godina
neaktivan
Bara kaže...

@ DrNasty

@ elkarrde

Kod Sigme 17-70 su uglavnom OK primjerci.

a i ti isto izvališ i ostaneš živ. Smijeh

čudi me kaj mu nisi odmah preporučio nikkore 16-35/2.8 i 28-70/2.8. a kad već kupuje, onda zaš ne kupiti i 80-200/2.8, zatrebati će prije ili kasnije. Smijeh

ako su sigme 17-70 uglavnom ok primjerci, onda je nešto ozbiljno loše s nikonima D80. Belji se

17 godina
neaktivan
Sigma 17-70 objektiv

Zašto bi kupija Sigmu 17-70 kad za 20% veći iznos može kupit 18-50? Aj daj jedan pametan razlog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Zašto bi kupija Sigmu 17-70 kad za 20% veći iznos može kupit 18-50? Aj daj jedan pametan razlog.

najpametniji mogući: nedostatak love. Namigiva

s takvim iznosima, 20% nije uopće malo, pogotovo pošto se radi o čisto amaterskoj upotrebi.

17 godina
neaktivan
Sigma 17-70 objektiv

ma i 50 zna biti kratko a 17 do 70  je tamam

amaterski neamaterski slike su za 300€ kolko objektiv kosta otprilike a oko sto jura vise nije ni strasno toliko samo kontam da li je vrijedno i da li je onih 20mm manje nedostatak u svakodnevnom radu jer ako moram mjenjati svako malo objektiv a nemam bas vremena sto mi se je prekjucer desilo onda gubim volju za jurenjem dobrih fotki

naime izlozba pasa preksinoc i nemos ljepsi do ljepseg Tornjaka i Baraka zamisliti a ja stalno skini stavi, a 17-70 bi bilo odlicno i onako sam slikao od f4-8 najvise da bude veca dubinska ostrina.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

za takav profil fotki bi ti bio možda korisniji neki 28-105mm objektiv - gubiš široki kraj (17mm vs. 28mm na aps-c senzoru je poprilično), ali dobiješ dosta na dugačkom kraju.

non-EX sigme se isplati kupiti ako (1) je moguće isprobati rabljeni objektiv, i uvjeriti se u kvalitetu primjerka (AF mora biti brz i odlučan, boje ne smiju odstupati puno od kit-objektiva), ili (2) se radi o kupovini novog kojeg je moguće zamijenit. sve ostalo je lutrija.

17 godina
neaktivan
Sigma 17-70 objektiv

ili na kraju pljini 500+ jura pa kupi 17-70/f4 pentax pa budi umlacen od bolje polovice istog momenta kad priznas koliko je uistinu kostao

mescini da ce biti na kraju onda tamron 17-50 2.8

btw ovo je dobar link

http://servis-doma.net/pentax-forum/viewtopic.php?f=11&t=25

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 14:13 (Barbarosa).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Barbarosa kaže...

ili na kraju pljini 500+ jura pa kupi 17-70/f4 pentax pa budi umlacen od bolje polovice istog momenta kad priznas koliko je uistinu kostao

Da, to je uvijek rizik, cak i veci nego rizikovati s jeftinim sigmama :) Zato nemoj nista priznati, samo govori povoljan :)

17 godina
neaktivan
Barbarosa kaže...

ja sam odabrao treću varijantu - kupio sam si 28/2.8, 50/1.7, 135/2.8, te FA50/1.4. bolja polovica si je uzela FA50/1.4 i bješe mir u kući. Cool

17 godina
neaktivan
Sigma 17-70 objektiv

da ne otvaram novu temu a mislim i da ce neko nesto korisno nauciti iz ove cijele rasprave ako nista da ne remeti red u kuci, bilo kako bilo mislim da sam nasao upotrebljiv cijenom povoljan objektiv visoke rezolucije za situaciju kakvu sam imao prije neku noc Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG, sudeci po testovima jako je kvalitetan objektiv samo sto je povelik i poglomazan, ali posto sam nekad davno duzio pedes'ttrojku mislim da mi to nece biti problem sad treba skrpit pare i nac nekoga ko ce to doprtljat iz austrije ili ako neko zna da ima na podrucju balkana molim lijepo da preporuci prodavca jer ja sa svojim pasosom mogu do Bregane samo :)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Hehe, moj komsija iz Sanskog Mosta (ako sam dobro upamtio :)), nema od naseg pasosa nikakve koristi (osim jedne, proste :)). Jesi pogledao na market.ba, evo lik prodaje sigmu 17-70 za 500 maraka (250€, u ovom oglasu), ali je F mount.

Ne znam jesi svrljao po marketu, nadje se uvijek nesto zanimljivo, mozda trenutno ne, ali bude.

17 godina
neaktivan

ma pratim market ali nema nista za pentax, vecinomcanon i nikon, da valjaju nebi ljudi prodavali, ali ime je ime.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice