Olympus fe 4000

poruka: 6
|
čitano: 9.244
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Olympus

kupio bih olympus fe 4000 dal ima neko nekakva iskustva sa njim  

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Olympus

ja sam, ne mogu reći ponosna vlasnica navedenog fotoaparata. Naime, slike su koma, KOMA! Kao prvo blic je užasan, osvjetli sredinu slike tako da npr. osoba u sredini izgleda bolesno a ostatak slike je puno mračniji. Sa strane slike su mutne, a ne daj bože da se netko pomakne, cijela slika je mutna. O video zapisu da ne pričam, kao da je snimano 70-tih godina prošlog stoljeća. Mobitel od svega 1.3 MP ima bolju kameru. Spremam se odnijeti ga u servis i potajno se nadam da nešto nije u redu sa njime jer u protivnom je aparat živo smeće.

15 godina
neaktivan

iii

je se popravio sta??

ja sam ga kupila sad i procitala ovaj komentar :((

15 godina
neaktivan

Nadam se da će tvoj biti u redu. Nosila sam ga u servis gdje su mi rekli da je s fotićem sve u redu, ali ja i dalje smatram da za tu cijenu je jako loš, ne znam... Uglavnom, uspjela sam ga zamijeniti....

16 godina
neaktivan
Olympus fe 4000

Ja se sa osobom koja kaze da je ovaj fotoaparat za tu cijenu los, uopce NE SLAZEM!

Ovaj fotoaparat OLYMPUS FE4000 je za tu cijenu odličan fotoaparat i ja ga imam.

To sto njoj fotografije s bljeskalicom uzasno ispadaju je zato sto ne zna pravilno podesiti postavke.

Dakle, potrebno je kad je malo svjetlosti namjesti na program mode P i onda ekspoziciju sa 0.0 zamjeniti sa +1.0 ili + 2.0, ovisno o tome koliko vam treba svjetlosti.

Bljeskalica obavezno mora biti uključena i kad se sve to podesili pritisnite okidač i to je to. Kada se podesi ekspozicija slika će puno bolje ispadati.

Što se tiče toga da su slike mutne kada se netko pomakne ni to nije istina. U tom slučaju je potrebno pritisnuti tipku za prebacivanje u drugi mod slikanja i to u mod stabilizator slike.

Kada ste u modu stabilizator slike gore u lijevom dijelu ekrana mora biti slika ruke i taj mod se koristi za slikanje kad se nesto mice.

I jos mojih par savjeta.

Moja preporuka je da blic kad god vam ne treba ne koristite jer iz iskustva znam da se kod slikanja bljeskalicom gube sjene na objektima. Korisitite ga samo kad bas morate.

I jos nesto, ako je bljeskalica stavljena na automatski ona ce se ukljucivati kad god nema dovoljno svjetla, a kad svjetla ima koliko treba, recimo vani ili na suncu nece se ukljucivati.

Ako volite prirodne fotografije i uopce ne upotrebljavate bljeskalicu i blic vam je iskljucen kad slikate po losijim uvjetima osvjetljenja morate imati mirnu ruku da vam slika ne bude mutna.

Preporuka da imate mirnu ruku je i ako često koristite noćni način slikanja.

Toliko od mene.

medo

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Olympus fe 4000

Samo da se malo pohvalim, kupila sam novi fotić Sony W210 i preprezadovoljna sam. Čak je 200 kn jeftiniji od Olympusa FE4000, a slike su fenomenalne. Nema beskonačnih podešavanja, već fotić sve radi sam :) Čak i bez uključene opcije anti shock (koju naravno ima) slike su besprijekorno čiste i savršene (što uz najbolju volju i najmirniju ruku u olympusovu slučaju nije bilo moguće), a ista stvar je i sa objektima u pokretu. Vrijeme fokusiranja je iznimno kratko, što znači da čim kliknete gumbić odmah i okine (nema beskonačnog fokusiranja). Napominjem da ima i pregršt dodatnih funkcija koje su me oduševile...

Flash osvjetljava ravnomjerno i onoliko koliko je potrebno, a video snima ko veliki čak i u zatamnjenim prostorijama.

Dakle, slijedom navedenoga, Sony W210 toplo preporučam!

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice