Olympus e420

poruka: 4
|
čitano: 1.022
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Olympus e420

Pozdrav. Imam oly e420 i imam par laickih pitanja. Ovako na objektivu imam dva kruga za vrtiti, jedan je za zoom, a drugi ne znam za sto je, pa me zanima cemu sluzi taj drugi...

Drugi problem mi je zoom, posto sam nov u fotografiji, ne znam postoji li neka opcija da imam neki "normalan" zoom, npr. osobu udaljenu s jednog metra, kad objektiv namjestim na 45mm(maksimalno) ne mogu obuhvatiti cijelo lice...

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Olympus e420

Taj drugi prsten ti je za manuelno fokusiranje, da bi došao do izražaja moraš u AF meniu namjestit neki od modova koji podržavaju manuelno fokusiranje.

Kako misliš ne možeš obuhvatiti cijelo lice, misliš htio bi da je u kadru samo lice...? Ako je to slučaj onda se još približi... Ako je slučaj da ti je lice s metra preveliko s udaljenosti od 1m i objektiv na 45 mm onda ta osoba ima fanjsku glavu! {#} Tad se udaljiš ili odzoomiraš...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 13:26 (deya100).
14 godina
neaktivan
Re: Olympus e420

To za lice sam samo uzeo za primjer, ja nekome skoro trebam nabit fotoaparat u facu da bi bila samo faca u kadru...

Hvala :)

15 godina
Olympus e420

A da, tako ti je to s osnovnim kit objektivom, 45mm je dosta malo ako želiš nešto jako približit...

No dosta dobra stvar kod Olya je ta što se već za 500 - 800 kn da nać polovni objektiv 40-150 a taj ti već daje dosta veću mogućnost približavanja subjekta snimanja...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 15:22 (deya100).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice