Nikon vs Pentax vs Oly

poruka: 21
|
čitano: 3.620
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nikon vs Pentax vs Oly

Imamo 3 uvazena clana cija misljenja jako cijenim i kojima cu se uvijek obratiti za savjet, a to su Elkarrde, Bara i Oly...

Nemojte se sad vas trojica uvridit ili nesto ali umiren od smija kad citan vas trojicu u diskusiji. Elkarrde preporuca Pentax jer ga ima, Bara preporuca Nikon jer ima dosta iskustva sa njima a Oly... jel... :) I sad kad je neka prica tu (npr koji DSLR kupiti) svaki vuce na svoju stranu :) Takodjer sta se tice servisa...

Nije ovo bila nikakva kritika niti ista... Sva trojica ste mi super ali ovo san mora napisat...:)

Moderator, znam da ovo ne spada u ovu kategoriju, ali njih trojica su jako aktivni i dosta pomazu tu pa eto... Da vidim ostale sta imaju za reci.

Za sada mi je ipak najnepristranija draenei (iako sa nijansom zenstvenosti):

prođite malo po dućanima, isprobajte, vidite koji vam je ljepši, koji vam bolje leži u ruci, pa onda opet koji je ljepši, okinite koju fotku i poslušajte kako škljocne... naime, slijedećih par godina ćete ga morati nositi, slušati i gledati i bolje za vas da vam se što više sviđa to što nosite-čujete-gledate! Osmijeh
i da, podržala bih navedeni wow-faktor, ima onih kojima je to bitno  Izlanuo se

laku noć Poljubac

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 21:07 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nikon vs Pentax vs Oly

Oly_E3 je logiran na forumu nema niti dva tjedna, kada li je samo stigao postati uvaženi član čije se misljenje izuzetno cijeni i kojemu cu se ljudi u nedoumici i nevolji uvijek obratiti za savjet i pomoć?

A svašta.

Edit: samo da napomenem, nemam ništa protiv momka, ali ipak...

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 21:09 (ksoric).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nikon vs Pentax vs Oly

Nije poanta koliko je tu... vec govorim o subjektivnosti... I tvoje misljenje isto cijenim, ne brini, samo tebe malo ima, malo nema...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nikon vs Pentax vs Oly

Joj hvala ti puno.

Uf, sad mi je već puno lakše.

Osmijeh  Osmijeh Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nikon vs Pentax vs Oly

A daj nemoj se sad ljutit...

Ovde uopce nije tema fotoaparati niti znanje, samo sam htio reci da konstantno temu kroz temu svaki od njih trojice gura svoju marku.

Sta je ok.

Jer niti jedna marka nije najbolja, postoje modeli, dobri, losi, objektivi dobri i losi...

Koliko san skuzija ti ne guras niti jednu... hmmmm... cudno...

Ja osobno imam Sonya... hebiga... da sam bio malo strpljiviji i malo pametniji nebi se ovako zaletio... Skupio bi jos 5K kn pa bi malo lakse isao dalje. Iako sam zadovoljan sa foticem ali ne i sa staklima, ali i na tome se radi :) Bude to sve ok...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nikon vs Pentax vs Oly
tnakir kaže...

A daj nemoj se sad ljutit...

Ne znam odakle ti ideja da se ljutim, grrrrrr
BTW, obično sam ja taj koji ljuti ljude, prava je rijetkost da se dogodi obratno.
A u vezi marki, zapravo su nebitne, fotograf je taj koji radi fotku; ali to ćeš čuti i od ostalih. 
17 godina
neaktivan
Nikon vs Pentax vs Oly

hahahaha

Cool

bez teksta sam Smijeh

tnakir kaže...

Jer niti jedna marka nije najbolja, postoje modeli, dobri, losi, objektivi dobri i losi...

e da, i postoji mnoštvo raznih ljudi koji stoje iza dobrih-loših fotića Smijeh

i tako tu ima jako puno ludih kombinacija Osmijeh
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 21:25 (draenei).

0 0 hvala 0
17 godina
Nikon vs Pentax vs Oly

Jedno vrijeme je Zli Luđak promovirao Sony Alphe, tak da nemoj Sonyja iskljucit iz ponude. S obzirom da i ja imam Sony Alphu 200, mogu ti reci, potpuno nepristrano i 100% objektivno da je to najbolji fotic na svijetu...Belji se

Think locally, act globally...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Elkarrde preporuca Pentax jer ga ima

i jer s njim ima direktnog praktičnog iskustva na duže pruge - i u upotrebi i u nabavi objektiva, i kako proći bezobrazno jeftino. Smijeh

ne moram pisati o nikonima jer je tu bara ekspert, olympus ima dvojicu predstavnika (ksoric i oly), canonaši uglavnom šute (no oni imaju najveći marketinški aparat takiovak), jedino je sony neopravdano slabo zastupljen, hehe.

tnakir kaže...

Za sada mi je ipak najnepristranija draenei (iako sa nijansom zenstvenosti)

uhh, to zvuči ko da je uvreda. Smijeh

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

S obzirom da i ja imam Sony Alphu 200, mogu ti reci, potpuno nepristrano i 100% objektivno da je to najbolji fotic na svijetu...Belji se

odgovorno tvrdim da to nije točno! zenit EM/ET/TTL je najbolji aparat koji postoji, nakon nuklearnog rata će samo ti fotići ostati žoharima da dokumentiraju uspon svog carstva.

Smijeh
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
 odgovorno tvrdim da to nije točno! zenit EM/ET/TTL je najbolji aparat koji postoji, nakon nuklearnog rata će samo ti fotići ostati žoharima da dokumentiraju uspon svog carstva.

Smijeh

TAKO JE!
poživio nam još dugo naš dragi rus!
i moj.
i tvoj.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 22:03 (draenei).
17 godina
elkarrde kaže...

Smijeh
 Hahaha... Sad si me podsjetio na moj prvi fotoaparat, jos uvijek ga imam negdje spremljenog:
Think locally, act globally...
16 godina
neaktivan
ksoric kaže...

Oly_E3 je logiran na forumu nema niti dva tjedna, kada li je samo stigao postati uvaženi član čije se misljenje izuzetno cijeni i kojemu cu se ljudi u nedoumici i nevolji uvijek obratiti za savjet i pomoć?

A svašta.

Edit: samo da napomenem, nemam ništa protiv momka, ali ipak...

Joj ksoriću baš si me nasmijao Smijeh ,ali šta ipak...
Logiran sam da 2 tjedna i što
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
17 godina
Nikon vs Pentax vs Oly

Nisam ja otvorio ovaj post radi svadjanja, ajmo smirimo strasti malo...

Ell... nije ovo bila uvreda za draenei radi zenstvenosti, ono kad je spominjala za kupnju fotoaparata viditi jeli ljep, pa jel koje boje i to... E pa kad san ja sa curom isao kupovat fotoaparat non stop me navlacila na Olympusove one mju serije ja mislim u bojama, vidila je nekog rozog i upirala da kupin njega.

Onda kad san kupija Sony-a prvi komentar je bija "Ruzan je! Crn!" LoL...

Sta se tice nase Alphice... aparat nije uopce los, slike su ciste, ugodno mi stoji u ruci (iako da je malo tezi i veci bolje bi mi lezao), kontrole su mu ok, osim sta moram polomit prst kad na manuali idem mijenjat otvor blende. Objektivi su mu koma... Mislim stock. Shum... pa i relativno nizak ako slikajes u RAW (ja sam skroz zaboravio JPEG otkad sam vidio razliku) i tak... Nije profi... Al eto...

A kad spominjete stare ruske... Imam doma neki fotic stari, ja mislim iz 70tih... ako ga uspijem nac javit cu vam koji je...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nisam ja otvorio ovaj post radi svadjanja, ajmo smirimo strasti malo...

da, da,  ajmo da bar jedan bude opušten i miran Osmijeh

tnakir kaže...
Ell... nije ovo bila uvreda za draenei radi zenstvenosti, ono kad je spominjala za kupnju fotoaparata viditi jeli ljep, pa jel koje boje i to... E pa kad san ja sa curom isao kupovat fotoaparat non stop me navlacila na Olympusove one mju serije ja mislim u bojama, vidila je nekog rozog i upirala da kupin njega.

Onda kad san kupija Sony-a prvi komentar je bija "Ruzan je! Crn!" LoL...

A kad spominjete stare ruske... Imam doma neki fotic stari, ja mislim iz 70tih... ako ga uspijem nac javit cu am koji je...

hahaha...možda je zapravo htjela reći "kupi meni" Namigiva
no, ne brinite, čak i da postoji rozi dslr - rekla bih NEEEEE Smijeh eventualno bih uputila na zelenog Izlanuo se
osobno jedva da srebrni prihvaćam! i to samo ako je stariji od 20 god i polovica je crna Smijeh
no, svejedno stojim kod toga što napisah, da treba isprobati kakav je u ruci, pa čak i kako zvuči.... 

stari fotić? pa šta čekaš! Smijeh
potraži i drži fige da radi - ako je slr u pitanju nema boljeg načina za naučiti kako stvari funkcioniraju. ako nije, ništa zato, bitno da radi, stavi film i pravi se važan po gradu! Namigiva

17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...

canonaši uglavnom šute (no oni imaju najveći marketinški aparat takiovak)

Ma normalno da šute na forumima kad te na ulici proganjaju  i viču da si falija sa izborim branda.
16 godina
neaktivan
Nikon vs Pentax vs Oly

Olympus samo mirno izda aparat i još usput sa Panasonicom izda neki novi standard i njemu lijepo . Nasuprot tom Canon i Nikon su u stalnom sukobu za osvajanje tržišta (ja sam više za Nikone). Pentax nikad nisam gledao pa neću ni komentirati jer neznam o njima.

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nikon vs Pentax vs Oly

Evo ja se javljam kao Canonas. Imam Canona EOS 400d i mogu reci da aparat ispunjava moje zelje. Iako svi pljuju njegov kit objektiv, ipak mislim da nije nista losiji ili bolji od kunkurencije u ono vrijeme kad je izasel. Imal sam ga prilike usporediti s Nikonovim i Olympusovim objektivom. U usporedbi s konkurencijom napr. Olympusom E410 ili 510 ili Nikonom d40/d60 400 d ima prednosti sto ima vise dodatnih pribora. Niti jedan od navedenih modela nema dodatni baterijski grip. A uvjerio sam se da to daje dodatnu stabilnost i tako uvecani aparat pase i onima koji imaju vece sake. Sto se tice kvalitete slike mislim da je odlicna. Ovu moju recenicu mozda treba uzeti s rezervom. Sigurno da noviji aparati imaju bolju sliku, ali moram priznati da ne radim profesionalne slike tako da me on zadovoljava. Najvise slikam sa Sigmom 1.4/30, i Canonom EF 4/70-200. No kod Canona ima jedan drugi problem, a to su objektivi.

Canon na zalost ima relativno lose EF-s objektive i da je tu konkurencija puno bolja. Nema puno objektiva koji su prilagodeni APS senzoru. Konkurencija nudi puno vise kvalitetnih objektiva koji pokrivaju vise zarisnih duljina. Upravo zbog tog razloga su mnogi odustali od Canona i presli na druge firme. Steta, jer po mom skromnom misljenju Canoni su odlicni aparati. Da sad idem kupovati novi aparat odlucio bi se ili za Olympusa E-30 s 12-60 ili Nikona d90 i 16-85.

Na kraju jos jedna napomena. Iako se sad smatram Canonasem, moja prava "ljubav" su Olympusi. Moj najdrazi aparat je Olympus OM 3 koji je jos uvijek u mom vlasnistvu

Olympus OM 3Ti, Zuiko 2.8/24, 1.4/50, Angenieux 70-210
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 23:34 (Zvonko200).

0 0 hvala 0
17 godina
Nikon vs Pentax vs Oly

A ja jos necu prezalit sta nisam nikona kupio :) Al eto... budemo vidili u buducnosti... Eto da odmah javim da mi je propao bid za sigmu na ebayu... idemo u nove pobjede...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

A ja jos necu prezalit sta nisam nikona kupio :) Al eto... budemo vidili u buducnosti... Eto da odmah javim da mi je propao bid za sigmu na ebayu... idemo u nove pobjede...

šteta za sigmu.
bit će ih još, ne brini. :)
17 godina
Nikon vs Pentax vs Oly

Ne brini, vec sam ti ja poslao privatnu poruku :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice