Memorijska kartica

poruka: 3
|
čitano: 1.460
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Memorijska kartica

Pozdrav!

kupujem memorijsku karticu za canon eos 40d. Zanima me koja je 'savršena' memorijska za njega, odnosno hoce li biti kompatibilan i raditi normalno ako stavim karticu od 32gb ili vise? postoji li neko ograničenje u vezi gb?

unaprijed hvala :)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Memorijska kartica
brunc15 kaže...

Pozdrav!

kupujem memorijsku karticu za canon eos 40d. Zanima me koja je 'savršena' memorijska za njega, odnosno hoce li biti kompatibilan i raditi normalno ako stavim karticu od 32gb ili vise? postoji li neko ograničenje u vezi gb?

unaprijed hvala :)

Ovaj tu lik tvrdi da mu radi od 32GB. Nemam pojma postoji li neko ograničenje kod CompactFlash kartica (kod SDHC kartica ograničenje je 32 GB i formatirane su u FAT32 - one veće su SDXC i formatirane su u exFAT-u).

12 godina
Re: Memorijska kartica

Na mojoj 450D 16GB je dovoljno za par tisuca slika. Eventualno da uvijek slikam raw+jpg bi mozda 32GB bilo dobrodoslo, vise od toga skoro kontraproduktivno - Win exploreru trebaju minute da otvori folder na kartici kad imam >1K slika.

Sto se tice SDXC, 64GB se moze formatirat sa odredjenim programima (GuiFormat) na FAT32, i novije kamere cesto rade iako sluzbeno ne podrzavaju preko 32GB i same ne mogu formatirat 64GB. Imam kineski dash-cam i 64GB SDXC radi bez problema, a isao sam preko 32GB. Iako sam na internetu vidio da neke kombinacije kamera i 64GB kartica ne rade, pa nema garancija...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice