Lens error

poruka: 6
|
čitano: 2.259
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Lens error

Imam problem sa fotoaparatom. Imam Canon Powershot a810 HD, i prije nekolika dana mi se pojavio lens error. Aparat se pali jedno 20-30 sec i onda se na crnom displayu pojavi poruka "Lens error. Camera will shut down automatically. Restart camera."

Ako neko zna kako da se riješi problem, bio bi mu jako zahvalan na odgovoru.

LP

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Lens error

Izvuče li se objektiv normalno kod uključivanja? Ako ne, problem može biti u motoru objektiva ili zaglavljenom mehanizmu npr. zbog nekog jačeg udarca ili previše nečistoće.

Ako još vriijedi garancija, odnesi u servis; ne znam koliko bi mogao koštati popravak inače, odnosno isplati li se.

KaeR
13 godina
protjeran
mashin kaže...

Imam problem sa fotoaparatom. Imam Canon Powershot a810 HD, i prije nekolika dana mi se pojavio lens error. Aparat se pali jedno 20-30 sec i onda se na crnom displayu pojavi poruka "Lens error. Camera will shut down automatically. Restart camera."

LP

meni se to znalo desiti na 710 modelu kad bi se sam upalio u torbici! jednostavnim ponovnim paljenjem bi se vratio objektiv nazad u kuciste i sve pet! izvadi baterije (i onu malu za datume:) pa vidi...resetiraj(imas malu rupicu na dnu)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Izvuče li se objektiv normalno kod uključivanja? Ako ne, problem može biti u motoru objektiva ili zaglavljenom mehanizmu npr. zbog nekog jačeg udarca ili previše nečistoće.

Ako još vriijedi garancija, odnesi u servis; ne znam koliko bi mogao koštati popravak inače, odnosno isplati li se.

Objektiv je prvo bio izvučen i nije se sam mogao vratiti i onda sam ga stavio u torbicu i preko noći se valjda vratio sam, jer kad sam ujutru otvorio bio je uvučen i od tad se ne može izvući.

12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
mashin kaže...

LP

meni se to znalo desiti na 710 modelu kad bi se sam upalio u torbici! jednostavnim ponovnim paljenjem bi se vratio objektiv nazad u kuciste i sve pet! izvadi baterije (i onu malu za datume:) pa vidi...resetiraj(imas malu rupicu na dnu)

Probaću sa novim baterijama, iako ne vjerujem da je do njih. A tu malu rupicu na dnu ja ne vidim, jedino ima pored objektiva jedna mala rupica, probao sam sa iglom(jer ona jedino moće ući) ali nikakvog efekta...

13 godina
protjeran
Lens error
Kod mene je znao zaglaviti vani, pa sam morao malo pogurati objektiv da sam krene! Nakon toga bi sve bilo u redu! Kod tebe je obrnuto:-))lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice