Koji ultra compact fotić?

poruka: 7
|
čitano: 8.790
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Molim preporuku za ultra compact fotić (da je težina ispod 150 grama i što manjih dimenzija - znam da male dimenzije i kvaliteta slike nisu baš najbolji par).

Bitno mi je da ima dobru sliku i video kod snimanja u zatvorenom prostoru kada svijetlo nije baš idealno

Trebalo bi da ima brzo fokusiranje za slike i video i da može uhvatiti stvari u pokretu (čitaj: klinka od 4 godine)

Cijena može do 2000 i nešto. Ako postoji.

Gledao sam Sony TX30 ali u recenzijama kažu da slike nisu baš najbolje, a i mikrofon zna biti problematičan.

Nije mi bitno da je otporan na pad, da može pod vodu i slično.

Ne tražim ništo savršeno ali treba biti bolje od high end mobitela tipa S4, Nexus 5 i Z1.

Lumije imaju dobru sliku ali OS mi je katastrofa, a pretpostavljam da bi fotić trebao biti bolji od 920 i 925.

Slobodno napišite i vaše mišljenje/iskustvo kvalitete slike/videa mob vs kompaktni fotić

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Rekao bih da toga nema. Po mom iskustvu niti jedan kompakt ne radi brzo niti dobro u zatvorenom prostoru. To je već teritorij ozbiljnih fotića sa ozbiljnim staklima. Čak ni entry level SLRovi nisu sreća u tim uvjetima, a govorimo o stvarima 3x težim i skupljim od tvojih kriterija :)

Prije godinu i kusur sam kupovao kompakt i uzeo Olympus XZ-1, a dilema je bila između njega i Canon S100. Taj Canonov bi se (skoro) mogao nazvati ultrakompaktom, nasljednik mu se zove S120, navodno je dobar, i može se naći od 2700 Kn. Ima 200 i kusur grama.

Usput, otkad imam galaxy s4, za "turističke" fotke više uopće ne nosim XZ-1. Nema smisla.

s.f. - s.n.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 6:56 (ninotocka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Koji ultra compact fotić?

Hvala na odgovoru. Imam LG G2 i slike nisu loše ali mislio sam uzeti još fotić ako se mogu dobiti bolje slike. Nije mi baš jasno da u običan fotoaparat  ne mogu ugurati tehnologiju koja bi dala bolje slike od mobitela pri lošem osvjetljenju. Tnam da su kompakti tanki ali u tanki mobitel uguraju svei svašta

15 godina
neaktivan

A ne znam, čudni su putevi proizvođački :)

Problem sa sitnim aparatima je što za veću svjetlosnu osjetljivost trebaš ukupno veći senzor što za sobom povlači veći objektiv i tako sve skupa ne može biti ultrakompaktno. Ali da je razlika između flagship mobitela i malih fotoaparata gotovo nikakva, to je i meni čudno.

s.f. - s.n.
11 godina
neaktivan

Probaj Sony WX50...bolji objektiv, manji, lakši, ISO do 12,800

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Možete li mi reći što je boje digitali fotoaparati tipa Sony Cyber-Shot DSC-WX50 ili "obični" tipa Canon EOS 60D?

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 12:13 (keyofdestiny13).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
keyofdestiny13 kaže...

Možete li mi reći što je boje digitali fotoaparati tipa Sony Cyber-Shot DSC-WX50 ili "obični" tipa Canon EOS 60D?

Pa i jedan i drugi su digitalni...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice