DSLR do 12.000 kuna

poruka: 15
|
čitano: 7.160
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
DSLR do 12.000 kuna

Pozdrav,

tražim DSLR do 12.000 kuna koji ima mogućnost snimanja (Full HD, po mogućnosti uz 30 fps i 24). Fotić bih koristio većinom za snimanje sportskih događaja, stoga bi mi dobro došla preporuka i za neki konstantni f 2.8 objektiv, ali ne prevelike žarišne duljine. Imam olympusov e-410 i s njim sam dobio onaj zuiko "zoom" objektiv do 150 mm i to bi mi bilo taman i sada, ali to je senzor drugačiji, pa ne znam izračunati koliko bi to bila žarišna duljina na aps-c ili full frame, ovisno o foticu i veličini senzora koju mi preporučite. I da predviđeni budžet za objektiv je nekih 3.000-4.000 kn uz ovih 12.000 za fotic, dakle sve ukupno da ne ide preko 15,16k.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 13:11 (Starča).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: DSLR do 12.000 kuna

Pozdrav,

samo da pomognem sa računanjem:

crop factor na FF-u je 1.0x, na APS-Cu je 1.5/1.6 (ovisi je li Nikon ili Canon),a na m4/3 i 4/3 su 2.0x, što bi reći da onaj Zuiko 150mm ispada 300mm na Oly 4/3 tijelu kada gledaš kroz viewfinder.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 13:15 (AlienWare1).
15 godina
neaktivan
DSLR do 12.000 kuna

EOS 7D + EF 70-200 F/4 IS USM?

EuNE:AnakinSW,WoT: BlackRainCRO
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
DSLR do 12.000 kuna

Imaš rabljenih Canona 7d koji su zakon za sport i vrlo dobar video imaju(daju se naći za cca 6000 kn) i uzmeš 70-200 L (najbolje bi bilo da je f 2.8 ali i f4 je ok ako je sport vani). Uz to obavezno ako ne stativ bar monopod kupi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DSLR do 12.000 kuna

Hvala svima, 7d sam i ja mislio, možda čak i 6d, ali ipak malo previše love, a lošiji je što se tiče slikanja akcije, a jedino što je full frame. Nego, što se tiče objektiva, ne razumijem se uopće, vidim da postoje i sigma objektivi (npr. 70-200 f2.8) pa me zanima jel se to isplati kupovat naspram canonovih original objektiva?

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Starča kaže...

Hvala svima, 7d sam i ja mislio, možda čak i 6d, ali ipak malo previše love, a lošiji je što se tiče slikanja akcije, a jedino što je full frame. Nego, što se tiče objektiva, ne razumijem se uopće, vidim da postoje i sigma objektivi (npr. 70-200 f2.8) pa me zanima jel se to isplati kupovat naspram canonovih original objektiva?

Ne.Uzmi  Canona EF 70-200 L. f4 bez stabilizacije može se naći za cca 3000kn rabljeni ili novi za oko 4500 kn.Preporuka ti je za sport f2.8 koji je oko 6-7000 kn rabljeni(bez stabilizacije) i ako si u mogućnosti isprobaj objektive prije jer je razlika u težini između f4 i f2.8 još kad dodaš 7d koji je ko cigla imaš šta nositi. I naravno stativ/monopod. Inače imao sam 7d i sad imam 6d i svaki ima svoje prednosti i mane.Po meni ako je samo sport u igri 7d je malo bolji izbor.

17 godina
neaktivan
DSLR do 12.000 kuna

E hvala ti puno. A jel može još samo neka preporuka za jedan ovako neki standardni objektiv kojeg ću možda koristiti za neke obiteljske fotke i to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Canon EF-S 18-135

Canon EF-S 15-85

Canon EF-S 17-55

Canon EF 24-105 L

Tamron 17-50

Pogledaj malo reviewe na netu i cijene pa vidi što ti odgovara od raspona

15 godina
neaktivan
DSLR do 12.000 kuna

Nikon d7100 + izvrstan objektiv nikkor 24-70 f2.8 nenadmašna kombinacija. Objektiv je najvažniji a za isti novce nikonovo tijelo je bolje od canona neusporedivo. Pogledaj recenzije na netu i probaj iz vana nabaviti tijelo i objektiv možda čak i malo rabljeno nije loš izbor

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
DSLR do 12.000 kuna

Za te novce kupiš Panasonic GH2 (najbolje rabljeni prek neta) i bolestan objektiv za njega + još ti ostane za tonu sitnica koje idu uz snimanje ili sitnice + pošten stativ, a rezultati bi bili osjetno bolji od bilo koje kombinacije do sad na temi.

Ako se planiraš baviti samo videom onda za tolku lovu kupit pravu video kameru, a ne ove fotiće/hibride.

Da potkrijepim random video usporedbom 7D i GH2:

https://vimeo.com/34449534

(ovaj 5 puta oštriji je GH2 da se razumijemo :D)

Welcome my son...
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 0:00 (zv'jer2).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nikon d7100 + izvrstan objektiv nikkor 24-70 f2.8 nenadmašna kombinacija. Objektiv je najvažniji a za isti novce nikonovo tijelo je bolje od canona neusporedivo. Pogledaj recenzije na netu i probaj iz vana nabaviti tijelo i objektiv možda čak i malo rabljeno nije loš izbor

Hmm...hvala ti, al sad si mi cijeli dan uništio :). Cijeli dan mozgam kako je 7d najbolji izbor i sad mi ti dođeš...ne znam, po recenzijama se čini bolji od 7d...brada, što ti kažeš? Koja je razlika kod video snimanja, gdje je bolje ako je netko imao prilike koristit?

Za te novce kupiš Panasonic GH2 (najbolje rabljeni prek neta) i bolestan objektiv za njega + još ti ostane za tonu sitnica koje idu uz snimanje ili sitnice + pošten stativ, a rezultati bi bili osjetno bolji od bilo koje kombinacije do sad na temi.

Hvala na preporuci, al ipak mi treba nešto profesionalnije, neću koristit samo snimanje, a i ne bih htio ostat na istoj veličini senzora ko i sada s olympusom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 0:49 (Starča).
17 godina

Kad sam čovjeku preporučio 7d vodio sam se svojim kriterijima važnosti za sportsku fotku.

1.Što bolji i brži AF Canon 19 Cross type focus points - Nikon 15 Cross type focus points

2. FPS Canon 8 - Nikon 6

Ostale stvari na kojima Nikon dobija poene u testovima kao veličina LCD-a i broj pixela na istome nisu mi bile baš previše važne.

Što se tiče videa za to se koristi kamera, DSLR je nužno zlo ali ako se već koristi bilo bi dobro proučiti tehniku u raznim tutorialima na netu.

17 godina
neaktivan
DSLR do 12.000 kuna

Nisam nigdje vidio da ti trebaju i fotke. (iako je i to neloše kod GH2)

Ne znam zašto smatraš veličinu senzora nekom velikom prednošću, a video na GH2 izgleda bolje (=profesionalnije) +još ima i rotirajući ekran što je velika prednost tijekom snimanja.

Budući da ti ova razlika u kvaliteti videa znači manje od toga da imaš i bolji aparat za same fotke onda bih ti ja rekao d7000 u tom cjenovnom rangu, al to je meni osobno opet ni vrit ni mimo. {#}

Welcome my son...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Brada kaže...

Kad sam čovjeku preporučio 7d vodio sam se svojim kriterijima važnosti za sportsku fotku.

1.Što bolji i brži AF Canon 19 Cross type focus points - Nikon 15 Cross type focus points

2. FPS Canon 8 - Nikon 6

Ostale stvari na kojima Nikon dobija poene u testovima kao veličina LCD-a i broj pixela na istome nisu mi bile baš previše važne.

Što se tiče videa za to se koristi kamera, DSLR je nužno zlo ali ako se već koristi bilo bi dobro proučiti tehniku u raznim tutorialima na netu.

Ma što se tiče video snimanja, to ću koristiti samo u ovako nekakve promotivne svrhe (promo filmovi i to zbog filmskog looka koji mogu dobit s dslrom), sigurno neću koristiti za sad ne znam tipa snimanje evenata od 2 h, jasno mi je da za to služi video kamera koju imam već.

Primarno je dakle fotografiranje, malo sam se loše izrazio u prvom postu. Ove dvije prednosti (af točke i continuous shoting za 2 fps više) mi ne znače jako puno naspram ostalih stvari (kvaliteta slike, iso, rezolucija, baterija, lcd...), stoga mislim da ću se odlučiti za 7100, iako je i 7000 jeftiniji, al ipak mislim da mi je bolje 7100 (razlika oko 2.000 kn).

Što se tiče objektiva, može li preporuka za 2.8 za nikon? Isprika svima, znam da sam dosadan, al ipak volim preispitat sve mogućnosti jer ipak nije baš mala lova.

12 godina
neaktivan
DSLR do 12.000 kuna
trebamo pomoč oko kupnje fotoaparata. Imamo klince koji su stalno u pokretu tako da su nam sve slike mutne( volimo ih slikati dok su aktivni) a slikali bi prirodu. Buđet za kupovinu nam je negdje oko 600 eur.Dal ima koji dobar u ovom katalogu:http://katalog.bigbang.si/ ili neki drugi koji se ne nalazi u ovom katalogu

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice