Anime izdvojena tema

poruka: 4.019
|
čitano: 1.065.634
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Anime
Hyperion kaže...

Mirai Nikki - već dugo nisam pogledao anime od 20+ (u ovom slučaju 26) epizoda u kak bi se reklo "jednom dahu", krenuo rano popodne i maloprije završio.

Hvala za zatamnjivanje spoilera, gledam također anime, trenutno sam na 6. epizodi, impresivno dosada.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
BannedOnThisForum kaže...

Hvala za zatamnjivanje spoilera, gledam također anime, trenutno sam na 6. epizodi, impresivno dosada.

Neznaš ni sam šta te čeka, prilično luda vožnja do kraja...

Enjoy while it lasts ;)

Joj sad samo treba prebolit seriju kroz koji dan i pomirit se sa tim da nema više nastavaka, Sayonara Gasai Yuno {#}

http://seventhstyle.com/2011/06/26/post-anime-depression-syndrome/

Bacam se na ongoing Accel World na preporuku kolege s faksa koji mi je i ovo bio preporučio.

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence. - Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 2:08 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Anime

Hyperion,jesi li to ti gledao ovo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Haruhi_Suzumiya

Ja sam upravo pogledao jedan OVA pa mi se svidjelo pa ću krenuti na epizode.

p.s.Jeli i ti kao ja na tvz ino na predavanjima gledaš animee? ;)

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
odjavljen
g12356 kaže...

Epizoda 0 ili?

Katawa Shoujo - GOTY 2012
15 godina
neaktivan
chromadef kaže...
g12356 kaže...

Epizoda 0 ili?

Zvalo se the disappearance of Haruhi Suzumiya.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
odjavljen
g12356 kaže...
chromadef kaže...
g12356 kaže...

Epizoda 0 ili?

to je zadnji film i nikako nisi ga smio prvog gledat

http://x264blog.org/
14 godina
odjavljen
Arnold Layne kaže...
g12356 kaže...
chromadef kaže...
g12356 kaže...

Epizoda 0 ili?

to je zadnji film i nikako nisi ga smio prvog gledat

Da lol, on zadnji po redu dolazi

Ide Melancholy->2009 epizode zaboravio sam kak se zove->i onda film

Iako se dvije sezone mogu medusobno kombinirati, ima negdje lista kak ide kronoloski

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 11:13 (chromadef).
15 godina
neaktivan
Anime

Jbg. youtube me preporučio na taj film...

14 godina
odjavljen
g12356 kaže...

drugi put ne slusaj youtube nego se ukljuci u neke forume kao Bakabt forum npr.

14 godina
odjavljen
g12356 kaže...

Slaba je to preporuka...

Kao sto kolega kaze, imas bakabt, animebyt.es isto ima ok forum.

Takoder ovdje ima gro lista koje sve imaju odlicne preporuke

17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Da znam gledat anime na predavanju u utorak pod XML-om i PWA :D

Haruhi sam pogledao, dobar je anime i da česta greška je da uvijek pogledate "The dissapearance of suzumiya haruhi" koji je u biti direktni nastavak na drugu sezonu, a pošto traje ak se dobro sjećam skoro 3 puna sata to je kao mini 3. sezona. I kada to pogledate nećete pol toga shvatit naravno, jako puno toga morate zapamtit iz prve i druge sezone da bi sve shvatili što je i čar ovog anime-a: dobro povezivanje sa starim epizodama.

Da nebi griješili oko anime-a, na myanimelist.net vam lijepo piše pod "Related anime" sequel, prequel, adaptation itd. tako da nemrete fulat. Ako piše prequel znači da ima nešto prije toga.

Npr. ovo je "dissapearance of suzumiya haruhi" ilitiga "Suzumiya Haruhi no Shoushitsu"

I prva sezona, gdje nigdje ne piše prequel:

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence. - Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.5.2012 2:40 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
g12356 kaže...

Da znam gledat anime na predavanju u utorak pod XML-om i PWA :D

Haruhi sam pogledao, dobar je anime i da česta greška je da uvijek pogledate "The dissapearance of suzumiya haruhi" koji je u biti direktni nastavak na drugu sezonu, a pošto traje ak se dobro sjećam skoro 3 puna sata to je kao mini 3. sezona. I kada to pogledate nećete pol toga shvatit naravno, jako puno toga morate zapamtit iz prve i druge sezone da bi sve shvatili što je i čar ovog anime-a: dobro povezivanje sa starim epizodama.

Da nebi griješili oko anime-a, na myanimelist.net vam lijepo piše pod "Related anime" sequel, prequel, adaptation itd. tako da nemrete fulat. Ako piše prequel znači da ima nešto prije toga.

Npr. ovo je "dissapearance of suzumiya haruhi" ilitiga "Suzumiya Haruhi no Shoushitsu" I prva sezona, gdje nigdje ne piše prequel:

A da,eto,stajo mi je na početnoj stranici youtubea...počeo sam sada prvu sezonu i čini mi se ok.

17 godina
neaktivan
Anime

Fate/Stay Night - prilično me iznenadio i bolji mi je nego Fate/Stay Zero. Međutim fali tu još radnje, detalja, nekak pred kraj mi se to počinje prebrzo odvijati i jednostavno imam feeling da je moglo puno bolje ispast.

Neke stvari su skroz čudne, u Fate/Zero saznajemo da je Emiya Kiritsugu otac Iliye(ovdje ona to niti ne spominje), a nakon holy grail war-a se nije vratio kući k njoj (kao što je bio obećao) nego je bio otac ovom Shirou. Rin nikome nekaže da joj je Sakura biološka sestra. Holy Grail War bi trebao biti svakih 60 godina, međutim 5. rat počinje 10 godina nakon prošlog rata.Sakuru su previše izostavili iz svega ovog, ništa o Matou obitelji nije prikazano, a oni nju vjerovatno bacaju onim crvima i zlostavljaju kao u Fate/Zero... 

Rin isto tako nakon što joj servant umre pada u drugi plan.

S te strane mi je Fate/Zero bolji jer obuhvaća sve likove i njihove motive, prošlost, dok u Fate/Stay Night se fokusiraju samo na Shiro-a i Saber, te tu i tamo Rin.
Fate/Stay Night pak ima više prednosti nego Fate/Zero možda baš zbog toga jer su likovi više osjećaniji, humaniji, a ne prokleti terminatori kao u Fate/Zero.

Kako god anime je bio zanimljiv i dajem ocjenu:

7.5/10 (8/10 na myanimelist)

14 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Fate/Stay Night - prilično me iznenadio i bolji mi je nego Fate/Stay Zero. Međutim fali tu još radnje, detalja, nekak pred kraj mi se to počinje prebrzo odvijati i jednostavno imam feeling da je moglo puno bolje ispast.

Neke stvari su skroz čudne, u Fate/Zero saznajemo da je Emiya Kiritsugu otac Iliye(ovdje ona to niti ne spominje), a nakon holy grail war-a se nije vratio kući k njoj (kao što je bio obećao) nego je bio otac ovom Shirou. Rin nikome nekaže da joj je Sakura biološka sestra. Holy Grail War bi trebao biti svakih 60 godina, međutim 5. rat počinje 10 godina nakon prošlog rata.Sakuru su previše izostavili iz svega ovog, ništa o Matou obitelji nije prikazano, a oni nju vjerovatno bacaju onim crvima i zlostavljaju kao u Fate/Zero... 

Rin isto tako nakon što joj servant umre pada u drugi plan.

S te strane mi je Fate/Zero bolji jer obuhvaća sve likove i njihove motive, prošlost, dok u Fate/Stay Night se fokusiraju samo na Shiro-a i Saber, te tu i tamo Rin.
Fate/Stay Night pak ima više prednosti nego Fate/Zero možda baš zbog toga jer su likovi više osjećaniji, humaniji, a ne prokleti terminatori kao u Fate/Zero.

Kako god anime je bio zanimljiv i dajem ocjenu:

7.5/10 (8/10 na myanimelist)

NE CITATI AK NE ZELITE SPOILERE

Jao kad se gledaju lose adaptacije

Nije obavezno da mora 60 godina proci, nego kada se skupi dovoljno mane za prizivanje servanta. Zbog toga ovaj i pocinje tako rano. Sto se samih fokusa tice na neke likove, to je sam odabir anime direktora jer nazalost nemogu adaptirati sve rute iz VN-a.

Sto se Emiye tice (teski spoileri i za Fate/Zero) nakon sto je Saber unistila grail na kraju radnje F/Z, "blato" od njega se razlilo po gradu i pola grada zapalilo. Posto je Emiya iskoristio svoje command sealove da ju to natjera osjecao se kriv. Kada je nasao Shiroua, jednog od prezivjelih, osjecao je damu je duznost da ga posvoji i brine se za njega. Pokusao je doci do svoje kceri u dvorcu, no kako je izgubio svoje sposobnosti, nije nikada mogao proci barijeru oko dvorca, a i sam glavonja Einzberna ga je prognao zbog izdaje, jer jeli, unistio sveti gral.

I IMHO, bolji su mi likovi u F/Z, meni se vise ponasaju kao ljudi u tim nekim odredenim situacijama nego u F/SN.

17 godina
Anime

Krenio sam čitat mange preko android aplikacije.

Tako da sada gledam Bersek i čitam Soul Eater.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
17 godina
neaktivan
Anime

Papa no Iukoto wo Kikinasai! - nešto kratko mi se gledalo i eto slučajno naletio na ovo i odlučih pogledat. U svakom slučaju iznenadio me anime, mislio sam da će biti ecchi zajebancija no nije, čak je u neku ruku ozbiljan anime. Radi se o tome da student se obveže da će uzdržavat troje djece od svoje sestre nakon što ona pogine zajedno s mužem u avionskoj nesreći.

Pošto je taj lik u godinama kao i ja te ide na faks zainteresirao me anime.

Ima 12 epizoda i najvjerovatnije će se nastavit no tko zna kad...

7.5/10

Pogledao sam i Hoturabi no Mori e (skinite REVO encode, because it's made in croatia {#})

Kratak anime film koji se fokusira na druženje djevojčice i duha svake godine pod ljetnim praznicima.

8/10

Bacam se sutra na Usagi Drop.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 13:05 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Anime

Usagi Drop - anime tematski vrlo sličan anime-u kojeg sam nedavno pogledao -> Papa no Iukoto wo Kikinasai!, no ipak razlike su očite odmah. Usagi Drop je osjetno realniji i logičniji anime bez ecchi scena koji je primjereniji za nešto starije gledatelje (15-44, from wikipedia) u odnosu na Papa no Iukoto wo Kikinasai!.

Anime nije pokrio cijelu mangu pa se nadam da će izbacit i drugu sezonu, ako ne izbace jbga budem počeo čitat mangu, za koju ljudi kažu da im se nesviđa kraj, koji je meni pak odličan i bio bih razočaran da je drukčije.

Baš sam u tako nekom raspoloženju da mi se gleda ovaj tip anime-a kojemu je tema odgajanje djece. Ako mislite pogledat skinite sa nyaa.eu od grupe [Zurako].

9/10

Next: Seitokai Yakuindomo

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 17:17 (Hyperion).
14 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Usagi Drop - anime tematski vrlo sličan anime-u kojeg sam nedavno pogledao -> Papa no Iukoto wo Kikinasai!, no ipak razlike su očite odmah. Usagi Drop je osjetno realniji i logičniji anime bez ecchi scena koji je primjereniji za nešto starije gledatelje (15-44, from wikipedia) u odnosu na Papa no Iukoto wo Kikinasai!.

Anime nije pokrio cijelu mangu pa se nadam da će izbacit i drugu sezonu, ako ne izbace jbga budem počeo čitat mangu, za koju ljudi kažu da im se nesviđa kraj, koji je meni pak odličan i bio bih razočaran da je drukčije.

Baš sam u tako nekom raspoloženju da mi se gleda ovaj tip anime-a kojemu je tema odgajanje djece. Ako mislite pogledat skinite sa nyaa.eu od grupe [Zurako].

9/10

Next: Seitokai Yakuindomo

spoiler alert

ecchi scene i jesu za privlacenje starije demografije, ne samo mlade

17 godina
neaktivan
chromadef kaže...

spoiler alert

Zašto ti je to u spoileru? LoL

Nisam ja mislio na privlačenje gledatelja sa ecchi scenama nego samo velim ecchi anime jednostavno razbija ozbiljnost anime-a. Inače nemam ništa protiv ecchi-a u umjerenim količinama... {#}

BTW: skinuo se preko noći Seitokai Yakuindomo, damn you coalgirls 11GB za 13 epizoda u 720p formatu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 11:18 (Hyperion).
14 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
chromadef kaže...

spoiler alert

Zašto ti je to u spoileru? LoL

Nisam ja mislio na privlačenje gledatelja sa ecchi scenama nego samo velim ecchi anime jednostavno razbija ozbiljnost anime-a. Inače nemam ništa protiv ecchi-a u umjerenim količinama... {#}

BTW: skinuo se preko noći Seitokai Yakuindomo, damn you coalgirls 11GB za 13 epizoda u 720p formatu.

Mozda razbija ozbiljnost, no razbija i prodajne rekorde BD-a

Dohohohoh

15 godina
neaktivan
Anime
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

To znači da će možda iscijedit limun u čaj kojeg radi asahina?

E da ako želite vidjet ecchi verziju suzumiye (kao lika u animeu) super vam je onaj Papa no Iukoto wo Kikinasai! zato jer jedna ženska izgleda slično kao suzumiya, ista frizura, vrpca u kosi, jednako stare...

Ali suzumiya sa dugačkom kosom i crnom uniformom mi spada u top 5 najljepših anime ženski (ovdje ima onu "ozbiljnu" facu pa nepokazuje sve čari)

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 16:21 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
g12356 kaže...

To znači da će možda iscijedit limun u čaj kojeg radi asahina?

E da ako želite vidjet ecchi verziju suzumiye (kao lika u animeu) super vam je onaj Papa no Iukoto wo Kikinasai! zato jer jedna ženska izgleda slično kao suzumiya, ista frizura, vrpca u kosi, jednako stare...

Ali suzumiya sa dugačkom kosom i crnom uniformom mi spada u top 5 najljepših anime ženski (ovdje ima onu "ozbiljnu" facu pa nepokazuje sve čari)

Jeli se i ponaša isto kao suzumiya?

p.s.Suzumiya je spojila nespojivo,tsundere vs hiperaktivna i vesela osobnost...

Trenutno gledam clannad after story i school days.Prvu sezonu od the melancholy of Haruhi Suzumiya sam završio,kada završim sa clannadom ću pogledati dodatne epizode iz 2009 verzije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 18:47 (g12356).
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Jeli se i ponaša isto kao suzumiya?

p.s.Suzumiya je spojila nespojivo,tsundere vs hiperaktivna i vesela osobnost...

Trenutno gledam clannad after story i school days.Prvu sezonu od the melancholy of Haruhi Suzumiya sam završio,kada završim sa clannadom ću pogledati dodatne epizode iz 2009 verzije.

Njezino ponašanje je totalno drukčije od suzumiye, ipak tematski je anime totalno drukčiji.

Uf baš bih volio nove nastavke suzumiye haruhi.

Clannad after story, jedan od rijetkih kojima sam dao 10/10.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 19:23 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Anime

Završio sam clannad after story i dajem mu ocjenu 9.4/10.

Zamjerke koje imam su te da su epizode na kraju totalno,ali totlno pošemerile i poremetile kronologiju na kvadrat.Također bih volio da su mrvicu više pažnje dali drugim likovima.

Omiljeni likovi su mi bili Tomoyo Sakagami i Yusuke Yoshino...

A baš sada sam skužio da je clannad after story sezona 2 naprema clannad i mislim si ffffffffffuuuuu++++cccckkkk!!!

To se događa kada krenem gledati anime bez prijašnjeg researcha...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.6.2012 0:33 (g12356).
14 godina
odjavljen
Anime

pa samo ime ti govori da nije prva sezona :D

14 godina
odjavljen
g12356 kaže...

Završio sam clannad after story i dajem mu ocjenu 9.4/10.

Zamjerke koje imam su te da su epizode na kraju totalno,ali totlno pošemerile i poremetile kronologiju na kvadrat.Također bih volio da su mrvicu više pažnje dali drugim likovima.

Omiljeni likovi su mi bili Tomoyo Sakagami i Yusuke Yoshino...

A baš sada sam skužio da je clannad after story sezona 2 naprema clannad i mislim si ffffffffffuuuuu++++cccckkkk!!!

To se događa kada krenem gledati anime bez prijašnjeg researcha...

Opet?

15 godina
neaktivan
Anime

Zapravo mislio sam da je neka vrsta spinoffa ili neki alternate universe tipa gundam...

17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Zapravo mislio sam da je neka vrsta spinoffa ili neki alternate universe tipa gundam...

FAIL

Seitokai Yakuindomo - ovo je skroz drukčije od onog što sam mislio da će biti. Cijeli anime se vrti oko toga da jedan lik i tri kolegice su članovi studentskog odbora ili šta već. 80% radnje se događa u jednoj sobi u kojoj njih četvero pričaju i rješavaju probleme škole. Dvije kolegice imaju perverzan um (što mi je prilično poznato :D) i stalno rade reference na nešto perverzno (bondage, položaji, anal, vibrator ,cumming, sado-mazo...), treća kolegica je niska jako pa ju zezaju stalno da je dijete i ona se uvijek ljuti na to. I tu je i jedna profesorica koja njih "nadgleda" i također ima perverzan um. I tako anime pokriva cijelu školsku godinu.

Anime mi se nije previše svidio iako sam mislio da bude, nekako mi je anime prebrz za pratit, čim izvale foru odmah kreću na sljedeću bez smijeha i ičega kao da vas uzastopno bombardiraju bez predaha.

OVA-u neću ni pogledat.

7/10

15 godina
neaktivan
Anime

A valjda kada ovo šta sada imam skinuto pogledam sezonu1 ipak...

Zbog kolokvija trenutno nemam vremena researchati razne animee nego jednostavno vidim,sviđa mi se,preletim,naglasak na preletim po wikipediji i skinem,u pauzama između učenja gledam epizode...ili navečer/tj. kada se rijetko probudim jako rano ujutro kada mi je redovito movie/anime time.

edit:

Evo,u jednom danu sam uspio progledati endless eight...Bez pomakivanja unaprijed :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.6.2012 21:28 (g12356).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice