Prikriveno reklamiranje u Bugu

poruka: 12
|
čitano: 1.713
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Zadnja dva broja primjećujem zabrinjavajući trend u Bugu. To su oni tekstovi o IT studijima i sad u zadnjem broju o dućanima IT opreme. Po meni to je ništa drugo doli plaćeni oglas samo bez te oznake. Ni traga objektivnog pisanja u tim člancima, izgleda mi kao da čitam web stranice tih studija/dućana... Znam da je kriza i da je financijski sve teže održavati časopis ali ovo je po meni nedopustivo. Ako su već plaćeni da objave takve tekstove, onda bi po meni bilo u redu da se stavi napomena Plaćeni oglas. Ja sam pretplatnik ali ozbiljno razmišljam da ne produžim pretplatu ukoliko se ovo nastavi jer nije to jedna stranica, ti tekstovi zauzimaju veliki dio časopisa.

Što vi mislite o tome?

5 0 hvala 0
16 godina

A nagradne igre koje sponzoriraju te iste trgovine volimo vidjeti u Bugu, je li ?

Ono što nekoga smeta, drugima je Ok. Za korisnička mišljenja o pojedinim trgovinama postoje teme na forumu, ali zašto ne i ovakav putopisni članak za one koji žele "stručno" mišljenje?

Mislim da to nije trend imho, nadam se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Što se mene tiče, nek bude i toga, nek si zarade neku lovu ak im baš jako treba, ali neka kvalitetan tekst ne trpi zbog toga! Dakle, mogu sve te reklame, ali neka onda povećaju broj stranica, a ne da je sve manje kvalitetnog teksta upravo zbog tih reklamica.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Re: Prikriveno reklamiranje u Bugu
Asta kaže...

A nagradne igre koje sponzoriraju te iste trgovine volimo vidjeti u Bugu, je li ?

Ono što nekoga smeta, drugima je Ok. Za korisnička mišljenja o pojedinim trgovinama postoje teme na forumu, ali zašto ne i ovakav putopisni članak za one koji žele "stručno" mišljenje?

Mislim da to nije trend imho, nadam se.

a gle, ja ne kupujem Bug zbog nagradnih igara, što se mene tiče ako će to smanjit broj stranica s reklamama a povećati broj stranica s člancima, ja sam za ukidanje nagradnih igara.

Ja se isto nadam da je ovo samo privremeni trend a ne trajno rješenje.

Sjećam se jednog drugog časopisa (ne IT tematike nego financijske) koji sam prestao kupovati jer je jednostavno bio prekrcan skrivenim oglašavanjem. Mislim da je nakon toga izbila neka afera baš oko toga.

12 godina
protjeran

Odmah da se razumijemo:reklame održavaju tiskovinu.Sama cijena Baga,jedva da pokriva troškove kreiranja časopisa,ako ga uopće i pokriva..S time da nije sigurno da će svaki mjesec Bag uspjeti prodati toliko primjeraka,da bude na pozitivnoj nuli..

S druge strane,sa sjetom se prisjećam prvog broja Baga i davne 1993.,kad je kolega sa posla dojurio sav ozaren u ured i pohvalio se novim časopisom za informatiku..Nakon što sam pogledao i pročitao koji članak,i ja sam odjurio kupiti Bag,i tako je kupovina Baga postala mjesečni sveti ritual,gdje se pažljivo skidao najlon,a dolaskom disketa sa šerevere programima,iskustvo je postajalo prava pustolovima..CD neću niti spominjati,radinjega se kupovao CD-ROM

Tijekom vremena sa smiješkom sam pratio golobradog Miru,kako sa frustracijama odgovara na pitanja klinaca,zašto je sve manje tekstova o Amigi..Svaki članak je bio doživljaj,svaki novi tekst nepoznata pustolovina..

Tu i tamo se pojavila neka kolumna,gdje se kultivirano pljuvalo po Microsoftu i pratila parnica za njegovo komadanje..

Članci su bilo jako kvalitetni,detaljni,a istina Bog,puno sam i naučio toga u svojim početničkim danima o IT-u..

Poanta svega ovoga jeste,da ..ljudi,ne budite sitničavi,jer nemate pojma koje zavrzlame i troškovi prate tiskovine....treba biti fleksibilan,jer i radio-tv-internet portal,ostaju bez kruha,ako nema reklama..to što svaka reklama nije popraćena kričavim neonom i oznakom,meni ne smeta..

S druge strane,skračivanje tekstova,brze recenzije,ograničeno vrijeme,ruše kvalitetu..

neko rješenje Bag mora iznaći,da i dalje bude u pozitivi,i da nešto i zaradi,ali i da čitatelji budu zadovoljni tekstovima..

Problem nije samo kod baga,nego i u drugim firmama,pa tako neću ići džonom na nikoga..

Bagu želim daljnje izlaženje i pozitivne rezultate..{#}

0 1 hvala 0
13 godina

redneck, ma nije stvar toliko u samom reklamiranju nego o tome da se pišu tekstovi koji bi kao trebali biti mišljenje novinara i samog časopisa ali to nisu. To su obični reklamni pamfleti a nemaju oznaku PLAĆENI OGLAS. Eto, to mi najviše smeta...

A kao što sam i prije napisao, vrlo dobro znam da je u ovoj krizi svaka kuna dobordošla, pogotovo specijaliziranim medijima.

12 godina
protjeran
Cybril kaže...

redneck, ma nije stvar toliko u samom reklamiranju nego o tome da se pišu tekstovi koji bi kao trebali biti mišljenje novinara i samog časopisa ali to nisu. To su obični reklamni pamfleti a nemaju oznaku PLAĆENI OGLAS. Eto, to mi najviše smeta...

A kao što sam i prije napisao, vrlo dobro znam da je u ovoj krizi svaka kuna dobordošla, pogotovo specijaliziranim medijima.

ehhh,ma razumijem te,sve 5..no eto tako je vrijeme došlo..

I najrenomiraniji svjetski magazini očigledno rade istu stvar..Ili radiš kako plate i dirigiraju,ili ostaješ bez oglasa i love..ne zamjeram im puno..

13 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 12:57 (Cybril).
12 godina
protjeran
Cybril kaže...

redneck,

Je, samo mislim da je to i kažnjivo.

Ne bih znao reći..Pade mi na pamet PC World,svojevremeno magazino koji sam jako pratio,ali isto,tijekom vremena,je prodao dušu Appleu..Shvaćaš? PC World,preferira,hhvali,progurava Apple..ma tuga živa..

12 godina
neaktivan

u svim časopisima nema objekrivnog članka - auto, tehnika, IT, namještaj - ako napišeš istinu - nečeš više ni kune dobit ni oglasa vidjet - zato novinari podilaze dobavljačima i pišu samo hvalospjeve. po tome ispada da nema loše stvari - no okrenite se malo forumima gdje stvarni ljudi iznose komentare o dotičnim proizvodima - ispada da je kvaliteta iznimka a ne pravilo.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

upravo tako..

0 0 hvala 0
13 godina

ma sve jasno ali dosad u Bugu nisam primjećivao tako otvorene pamflete pod izlikom objektivnih članaka pa samo zato reagirao...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice