To je jos u granicama normale kaj se tice temp. grafe pod opterecenjem !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
grafa ti je dosta na idle..kako da pocistim grafu, tj da i njoj promjenim termalnu
Jel ko dosta igro neku igru sa loadom 80 tipa neka igra nije bitno :D
Ako mislis na temp. , moja bivsa HD5870 je po ljetnim vrucinama isla i preko 80°C , al joj nist nije bilo !
Ako mislis na temp. , moja bivsa HD5870 je po ljetnim vrucinama isla i preko 80°C , al joj nist nije bilo !
A ako se sjecas stavljam t4 na procesor sad mozda za 7 dana,a da li pasta za grafu moze pomoci sta , dok budem igrao igre tipa metro ili tako nesto.Evo u gta 4 sam usao igrao 10-15 min i spustio sam sto sam prije mogao da uslikam , msm da je ovo previse al opet nek odluci neko dosta iskusniji i kaze sta bi trebao :D,dok igram cod2 max 65 dok je neka druga igra u pitanju to vec postaje problem ... procesor mislim da je okej temp,ali pozitivna stvar sto coolermaster t4 ce doc na njega ubrzo :),p.s i u sobi je toplo ono da se i to ne izostavi ljeto je ipak doslo xD . Fanspeed grafe u amd vision centru je 60%
kako ovo definirati ? tu pokazuje 60, tamo 40 temperaturu i kako mi se clock penje na skoro 3.6 ako mi procesor nije clockan ( radi na default 3.2 ) to sam skuzio da radi i u task manageru
A ako se sjecas stavljam t4 na procesor sad mozda za 7 dana,a da li pasta za grafu moze pomoci sta , dok budem igrao igre tipa metro ili tako nesto.Evo u gta 4 sam usao igrao 10-15 min i spustio sam sto sam prije mogao da uslikam , msm da je ovo previse al opet nek odluci neko dosta iskusniji i kaze sta bi trebao :D,dok igram cod2 max 65 dok je neka druga igra u pitanju to vec postaje problem ... procesor mislim da je okej temp,ali pozitivna stvar sto coolermaster t4 ce doc na njega ubrzo :),p.s i u sobi je toplo ono da se i to ne izostavi ljeto je ipak doslo xD . Fanspeed grafe u amd vision centru je 60%
S Hyperom T4 ce smanjit temp. proca i bit ce OK , ali temp. grafe ti je 95°C sto je previse ! Sad sam se sjetio da imas zvucnu kraj grafe i ona joj blokira zrak za hlađenje ! Izvadi zvucnu za probu da grafa ima prostora i onda prati temp. !
S Hyperom T4 ce smanjit temp. proca i bit ce OK , ali temp. grafe ti je 95°C sto je previse ! Sad sam se sjetio da imas zvucnu kraj grafe i ona joj blokira zrak za hlađenje ! Izvadi zvucnu za probu da grafa ima prostora i onda prati temp. !
Testiracu i to dok budem samo imao malo vremena pa javim rezultate :)
može preporuka 140mm ventilatora za kučište a da ima 4-pina
Testiracu i to dok budem samo imao malo vremena pa javim rezultate :)
Evo sto si rekao za pocetak da izvadim zvucnu evo rezultat 15-20 min igranja , kad spustim mozda ovo nije najveca jer cim spustim temp se smanji za 3-4 stepena znas kako to vec ide ... Da pitam posto sam skinuo zvucnu ja nju samo ponovo stavim i sve je ok ? ne trebam nista dodatno raditi ? Na grafi pasta nije mjenjana vec 2 god cak i vise. I izgleda da cu za par mjeseci morati uzeti novu maticnu,ako se razumijes i to poslacu ti na pm da li vidis jel valja ..
Da , zvucnu samo ponovno upiknes !
Mozda bi na grafu trebalo stavit novu pastu i ocistit hladnjak !
Mogao bih probati sa tim coolerom.
Imam Lenovo Thinkcentre m58.
evo imam pitanje , tj nisam tocno siguran, imam kucni kompresor ali onaj s tankom i navodnom nije zdravo s njim puhat jer ima nesto vlage u sebi pa da ne vrisne komp, a s druge strane imam vodeni usisavac pa neznam da li i oni imaju problem s elektricitetom jer mi je tako izgorio keks rama ..
Pusi malo u prazno pa ces vidjet jer izlazi kakva vlaga iz njega !
kako ovo definirati ? tu pokazuje 60, tamo 40 temperaturu i kako mi se clock penje na skoro 3.6 ako mi procesor nije clockan ( radi na default 3.2 ) to sam skuzio da radi i u task manageru
komentar ? http://www.bug.hr/_cache/ab20dbfe6685be9419eb7e3dfa26a1df.jpg?rand=903032128
30min OCCT test FX6300 - 4717MHz - 1.512V hlađeno TT Frio Extreme
komentar ? http://www.bug.hr/_cache/ab20dbfe6685be9419eb7e3dfa26a1df.jpg?rand=903032128
Skidi Aidu, Speccy ili jos neki program pa onda usporedi na kojem ti pokazuje pravu, tj koja bi bila u vecini.
Zašto ne kupiš neki pošteni cooler za proc? A i diskovi se nebi bunili na jedan 120mm vent ispred njih..
Zašto ne kupiš neki pošteni cooler za proc? A i diskovi se nebi bunili na jedan 120mm vent ispred njih..
Imam par 120mm vent-ova doma, ali problem je sto u V4 BE ima neke cudne rupe pa ne idu aftermarket cooleri.
Sto se tice CPU-a, mislim da je ovo u redu pa nemam neke namjere kupovat bolji cooler
Dobro je dok je u idleu, al bojim se pomislit što je kad ga opteretiš sa npr. cinebenchom.. A još ti vrti na velikih 2400rpm u idleu.
Dobro je dok je u idleu, al bojim se pomislit što je kad ga opteretiš sa npr. cinebenchom.. A još ti vrti na velikih 2400rpm u idleu.
Nije baš full idle, taman sam bio izašo iz BF3 MP, ali okej fala :)
Ima neka preporuka za cooler?
Razmisljao sam o CM H212 EVO
Slobodno ga uzmi , vrlodobar hladnjak !
Nije baš full idle, taman sam bio izašo iz BF3 MP, ali okej fala :)
Ima neka preporuka za cooler?
Razmisljao sam o CM H212 EVO
Noctua ili spire thermax III. Ja imam spire, temperature su odlicne. Max 73 najtoplija jezgra, ostale ok 67. i5 3570K OC na 4.4GHz 1.26v.