Koji bicikl?

poruka: 43
|
čitano: 20.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji bicikl?

Pogledaj ovo! Jest da je cijena daleko iznad 2000 kuna, ali poslusaj me - kupis li bicikl za xc od 2000 kuna svaki tjedan ces nesta popravljati na njemu, kupovati nove dijelove, a i nije sigurno s takvim voziti 40km/h spust kroz sumu. Moze ti puci vilica u voznji primjera radi i onda si u problemima. Niti ce taj bicikli trajati dugo ukoliko imalo ozbiljnije vozis.

Naravno, uz xc ide i oprema - barem kaciga. Nije dobro uzimati one od 50 kuna za djecu jer meni je takva pukla pri padu sa 25km/h na sat, i ozljedio sam glavu.

http://www.bikeshop.hr/artikli/madman 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 10:54 (!mpact35).
17 godina
RE: Koji bicikl?
!mpact35 kaže...

Pogledaj ovo! Jest da je cijena daleko iznad 2000 kuna, ali poslusaj me - kupis li bicikl za xc od 2000 kuna svaki tjedan ces nesta popravljati na njemu, kupovati nove dijelove, a i nije sigurno s takvim voziti 40km/h spust kroz sumu. Moze ti puci vilica u voznji primjera radi i onda si u problemima. Niti ce taj bicikli trajati dugo ukoliko imalo ozbiljnije vozis.

http://www.bikeshop.hr/artikli/madman 

Ovo je lagano pretjerivanje. Ja sam, buduci da sam vrlo kratak sa novcima, u 5. mjesecu kupio bicikl za 1400 kn. I ljetos se s njim prevezao preko 3000 km bez ijednog kvara. A pola od toga je bila offroad voznja. Jedino sto cu morati promijeniti su kocnice jer poprilicno skripe. A takodjer sam svjestan da mu vijek trajanja nece biti koliko i kvalitetniji bicikl ali vjerujem da ce isplatiti svoju vrijednost.

A naravno da se slazem da ako se ima mogucnosti da treba kupiti kvalitetniji, znaci i skuplji, bicikl. 

16 godina
neaktivan
Koji bicikl?

A ok, svatko ima svoja iskustva. Ja preko ljeta tjedno odvozim 400 - 500 kilometara, vecina offroad. Bicikli od 1000 i nest kuna mi se rasklimao za 2 voznje. Opet, sve ovisi o nacinu voznje. Mi divljamo stvarno, brzine na nekim spustovima znaju biti po 60 km/h. 

Ja sam htjeo reci da mu za ozbiljnu voznju treba ozbiljan bicikli, i to ce ti reci svatko sa nekim iskustvom. Mozda ne bas ovako skupi, ali visoka klasa svakako.

Pozdrav

17 godina
!mpact35 kaže...

Ja sam htjeo reci da mu za ozbiljnu voznju treba ozbiljan bicikli, i to ce ti reci svatko sa nekim iskustvom. Mozda ne bas ovako skupi, ali visoka klasa svakako.

Pozdrav

Svjestan sam toga i apsolutno se slazem. I ja planiram skupiti neke novce i kupiti kvalitetniji bicikl.

15 godina
neaktivan
cgsi kaže...

Skakanje moze znaciti downhill (spustanje niz brdske staze) ili dirty jump/show (savladavanje urbanih fizickih prepreka sa modificiranim BMX biciklima). I jedno i drugo je nuzno skupo jer samo komplet sigurnosne opreme (stitnici, kaciga, rukavice..) kosta prilicno mnogo. Nema jeftinih bicikala za downhill iz jednostavnog razloga sto potrebnu cvrstocu moze osigurati samo najbolja kvaliteta dijelova, a obavezno moraju imati i zadnji amortizer (dakle dva amorizera). To su skupi bicikli cija cijena pocinje od 1000 eura na vise. Pokusaji skakanja sa neadekvatnim biciklom zavrsavaju najmanju ruku u traumatoloskoj bolnici. U svakom slucaju sjedalo treba spustiti nisko zbog doskoka (spustanje tezista tijela) i obavezno koristiti zastitnu opremu.

kompa ovo je EPIC FAIL .. dirt jumping je disciplina di se vozi po skokovima sagradenim od zemlje ( malo logike ) i bajk za dirt bi trebo imat prednju vilju od 100 - 80 mm hoda , i da bude sto tvrda jer bi se inace pri svakom doskoku botomirala i krekala se kruna vilice ... pogledaj rabljene bajkove trazi nesto tipa : ns holy , kona shred , norco ryde/havoc , cannodale chase ( makar sumnjam da ces ga nac za manje pare ) itd. ajde molim vas suzdrzite se komentara oni koji nemaju pojma o dirtu/streetu jer mozete lako zaje8ati nekog u kupnji , što znaci da je bzvz bacio pare :D

keepp it chill :D

I don't live in style the style live in me^^ :D
16 godina
neaktivan

Prijatelju, citat sa Wikipedije:

''BMX bike built for dirt jumping tends to have a longer top tube than a street BMX bike, and may well be more reinforced. They will rarely have pegs fitted (unless they are also used for street riding), and will generally run only a rear u-brake. Also, the tires will be treaded, as opposed to the slicks and semi-slicks used for park riding. Large, padded seats are also popular as something to land on when a trick fails, and are also easier to hold for in-flight tricks; but very small seats are also a style for the more "hardcore" riders. The gear ratio is generally around 44:16, though using small gearings like 22:8, known as 'micro gearing', has become popular in the present day''

''Dirt Jumping evolved alongside bmx racing from its birth. ''

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
15 godina
neaktivan
Koji bicikl?

dirty jump/show (savladavanje urbanih fizickih prepreka sa modificiranim BMX biciklima) .. za to sam mislio da je fail kakve veze ima ovo u zagradi sa dirtom ? to bi prije bio neki sažeti opis triala samo naravno bez bmx bajkova .. gle nezanima me wikipedija jer vjerujem da imam vise iskustva u tim starvima neko ovaj zastarjeli post sa vikipedije .. 44-16 omjer O.o ? to se dns dobiva samo na onim šitnim haro bajkovima iz šlj serije al pogledaj da svaki malo bolji bmx ima pivotal sic , 25-9 omjer (osim ako nie flatland ) i vecina pro rajdera je brejkles makar je to kakav ko stil voli .. inace meni je brejkles STAJJJL

I don't live in style the style live in me^^ :D
15 godina
neaktivan
Koji bicikl?

Ja imam Treka 3700 ,ali u njega sam ulozio 4 tisuce kuna i super je ali preporucujem ti Autora .Imas za 3-4soma kn predobrih bicikala(Autor). (Y) :DD

Svi koji vole Marka Perkovića Thompsona neka si ovo naljepe kao potpis...THOmpSON!!!
16 godina
krpa777 kaže...

Ja imam Treka 3700 ,ali u njega sam ulozio 4 tisuce kuna i super je ali preporucujem ti Autora .Imas za 3-4soma kn predobrih bicikala(Autor). (Y) :DD

tema je iz 12 mjeseca prosle godine...

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
15 godina
neaktivan
Koji bicikl?

a dobro sta sad ...ja sam novi na forumu ..:D  POZDRAV!!!

Svi koji vole Marka Perkovića Thompsona neka si ovo naljepe kao potpis...THOmpSON!!!
17 godina
neaktivan
Koji bicikl?

Koji mi bicikl preporučate za 2200 kn?

Razer_Copperhead
14 godina
protjeran
Re: Koji bicikl?
Razer_Copperhead kaže...

Koji mi bicikl preporučate za 2200 kn?

Do iste cijene i ja tražim. :D
Po mogućnosti iz Zagreba jer živim u Sesvetama.
Hvala! 

13 godina
neaktivan
Koji bicikl?

Ljudi meni treba do 1500 kn.
Ne za skakanje vec za vožnju dnevno max 30 km.

Neznam se potpisat..xDD
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice