Dizel ili Benzin

poruka: 35
|
čitano: 21.922
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Dizel ili Benzin
U3PM kaže...

Minimalno 5 godina,možda i više,a nema 1200kg,smanjili su kilažu.Dobro ja sam računao samo gorivo na svojih 10 000km, a održavanje znam da je skuplje na dizelima,a mislim da će biti benzinac najvjerovatnije.

Da je razlika u cijeni 25%,ne bi ni razmišljao o dizelu,a ovako nemam puno kilometara,ali me bocka ta mala razlika u cijeni.

Pa nije ustvari ništa čudno, benzin je jači motor, a dizel je osnovni. Osnovni benzin je sigurno nešto jeftiniji.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Re: Dizel ili Benzin
nine kaže...
veki22 kaže...

EDIT: Ak se ne varam ti imaš Preludicu 5th gen? Po papirima taj auto troši u gradu 12.6 litara.

evo ti mali izvadak iz tablice potrošnje koju vodim, pa ti procjeni vjerodostojnost specke. a mislim da ne moram objašnjavati da honda ne voli male okretaje i da nisam blag na gasu {#}

vjerujem da bi đedovskom vožnjom mogao natjerati 8l.. probao sam par puta ali jednostavno ne mogu lol.. nemreš hondu vozit da ne vrtiš do min 4 {#}

također frend sa posla ima kiu ceed karavan 1.4 105 ks-a, all time potrošnja mu je po board computeru (moj auto nema te fensi stvari pa si vodim tablicu) mu je 7l, a na posao se vozi oko 10 minuta uz jutarnji kaos na zagrebačkoj.

Ako je to 90% gradska vožnja onda mi jednostavno nije jasno kak možeš trošit 9 litara, a veliš da nisi blag na gasu{#} To je skoro 4 litre manja potrošnja nego kaj proizvođač navodi, a još nisam od nikog čuo da mu auto troši manje nego kaj piše.

15 godina
neaktivan
Dizel ili Benzin

u svakom slučaju kako god okreneš nikada nisam potrošio 12.6 ni pri maksimalnom kurenju.. all time prosječna potrošnja mi je mislim još uvijek ispod 10.

kao što možeš primjetiti točim približno svakih 500km. mogao bi eksperimentalno nakon što idući put natočim barem napraviti 100-200km đedovske vožnje (biti će teško), pa natočiti opet do vrha da vidim koliko sam potrošio.. jako me zanima koliko najniže bi mogao natjerati.

heh tko zna.. možda ima veze što jako brzo ubrzam, i onda nastavim u 5-oj.. nikada ne zabijam gas pri malim okretajima, nego šaltam u nižu kada hoću ubrzati, pa sam opet brzo na željenoj brzini i nazad na niske..

prije nego sam kupio auto sam se raspitao na raznim forumima koliko auto troši.. ekipa koja vozi 5th gen godinama kaže za 2.0 normalna vožnja 9, za 2.2 čak 8 (zbog većeg momenta pri nižim okretajima zbog v-teca).

u svakom slučaju potrošnju diktira stil vožnje.. štedljiv vozač će štedjeti i na benzincu

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
15 godina
neaktivan
Dizel ili Benzin

Pozdrav svima.

Evo da se i ja malo ubacim jer ovu temu vidim gdje god da se okrenem na ulici, po kafićima i tako.

Kao prvo dizelski i benzinski su 2 potpuno različita motora i svaki ima svoje prednosti i mane.

Pri odabiru je najbitnija stavka -koliko se prelazi km (otprilike), ako je do 15000km god onda benzin, iznad 15000 dizel. Puno vas je napisalo da dizelski motori imaju češće i skuplje kvarove. To nije istina, jedino ako vozite neko, oprostite na izrazu "govno", staro 30 godina.

Godišnje prelazim 10000km i vozim dizela, točnije passata 2001. god 1.9 TDI 130 KS i ima lijepih 230tkm. Vozio sam i audija a6 2.5 tdi 1996. god, 115 ks, 300tkm, nikad problema. Uglavnom, passat, nemam riječi za auto, da ga ne znam kako naganjam, potrošnja ne ide iznad 6,8 l/100km, normalne vožnje 6l/100km. U 6 godina vlasništva, otišao je samo motor lijevog podizača stakla i to je to. Servis svakih 15000km, mjenjanje ulja, filtera, poništavanje i vozi. Auto ide kao zvijer, nema potrebe za većim okretajima(310 Nm na 2300 okr/min govori sve). Na 80 km/h ide u 6. brzinu i to je to, nema potrebe više za mjenjanjem, samo po gasu (brdo, pretjecanje...) Vozio sam dosta benzinaca, svi noviji turbobenzinci puno manje troše i to sve stoji, no nikad oni neće trošit kao dizel jer ih ne možeš tako vozit. Benzinci imaju dosta lakšu bregastu pa su puno osjetljiviji na gasu što treba i biti ako se ide ubrzavati jer oni daju svoj max na visokim obrtajima dok kod dizela to radi moment, pogotovo ako je dobra turbina.

Za zaključak bih rekao da se ne treba svađati oko toga, kome se šta sviđa po ukusu i financijama neka si uzme, samo neka ostavi neke stvari koje nisu istinite u glavi poput toga kako se dizelaši češće kvare. To se možda nekome i desilo, ali to je samo sreća jel je takvog pogodio ili ne, pa bože moj, prijatelj mi ima golfa 6 tsi iz 2010. godine i neki dan mu otišao kompresor klime, a auto nema ni 100 tkm.

12 godina
Dizel ili Benzin

Moderne turbobenzince netreba vrtiti u okretaje, čak štoviše, dosta njih ima crveno područje već na 6000 okretaja, a moment je stavljen nisko za gradsku vožnju.

Ako uspoređuješ usisni benzinac i TD onda dizel ima manu turbine koja ako ode košta 500+ EUR. Noviji auti imaju i DPF, gradska vožnja je smrt za to sranje.

A ono o lakšim bregastima nisam najbolje shvatio...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice