Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.876
|
čitano: 18.237.483
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Auti - ultimativna tema

Auto mora biti odjavljeno. 

Ono što se može (tehnički) izvesti jest da dovezeš (ti ili netko drugi) auto u HR na njemačkim tablicama i onda online odjaviš u nadležnom Straßenverkehrsamtu.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
cro_blue kaže...

Auto mora biti odjavljeno. 

Ono što se može (tehnički) izvesti jest da dovezeš (ti ili netko drugi) auto u HR na njemačkim tablicama i onda online odjaviš u nadležnom Straßenverkehrsamtu.

Ma to sam i ja pronašao, ali online nije opcija jer vlasnik nije građanin Njemačke. Znači neko mora gore papire ručno riješit.

Auto je u Splitu ja mislim, i vlasnik naravno neće odjavit prije nego kaj "dogovori" prodaju za sigurno jer se sad još može voziti sa DE tablicama...A to znači da bi ja trebao potegnuti dole 2 puta, jednom da vidim auto prije kupnje, pa ako se odlučim, onda on mora odjaviti, i tad ja opet moram dole po auto i riješiti regu/uvoz.

Uglavnom bezveze, i neda mi se, pogotovo jer on tvrdi da se može riješit za 10min, i da nebi morao 2 put ići dole. A kad ga pitam OK, ali kako, nema odgovora.

18 godina
Auti - ultimativna tema

Pa ako će on iz Splita ići u njemačku da odjavi auto, onda kad se bude vraćao prema Splitu tebi ostavi auto tamo gdje si ti, on će se već nekako snaći da dođe do Splita.

Odjava auta stvarno traje 10 minuta u njemačkoj. Rezervira se termin na tehničkom, dođeš s autom i papirima, odjaviš trenutne table i izvadiš table za izvoz i to je to.

16 godina
Ako se ne varam, auto se u Njemačkoj može i online odjaviti.

https://kfzabmeldung.adac-shop.de/kfz-abmeldung
12 godina
mika2210 kaže...

Pa ako će on iz Splita ići u njemačku da odjavi auto, onda kad se bude vraćao prema Splitu tebi ostavi auto tamo gdje si ti, on će se već nekako snaći da dođe do Splita.

Odjava auta stvarno traje 10 minuta u njemačkoj. Rezervira se termin na tehničkom, dođeš s autom i papirima, odjaviš trenutne table i izvadiš table za izvoz i to je to.

Ovisi.. kod nekih mozes odmah a kod nekih se moras narucit prek interneta, za crvene naravno. Za zute mi je zadnja informacija da se ne treba narucivat i da se odma mogu izvadit i gas...

18 godina
Promster kaže...

Ma to sam i ja pronašao, ali online nije opcija jer vlasnik nije građanin Njemačke. Znači neko mora gore papire ručno riješit.

Auto je u Splitu ja mislim, i vlasnik naravno neće odjavit prije nego kaj "dogovori" prodaju za sigurno jer se sad još može voziti sa DE tablicama...A to znači da bi ja trebao potegnuti dole 2 puta, jednom da vidim auto prije kupnje, pa ako se odlučim, onda on mora odjaviti, i tad ja opet moram dole po auto i riješiti regu/uvoz.

Uglavnom bezveze, i neda mi se, pogotovo jer on tvrdi da se može riješit za 10min, i da nebi morao 2 put ići dole. A kad ga pitam OK, ali kako, nema odgovora.

Ne znam točno kako funkcionira unos automobila u HR, ali znam kako funkcioniraju prijava/odjava automobila u Njemačkoj, pošto tamo živim.

Automobil možeš online odjaviti, bez termina (Außerbetriebssetzung ili Abmeldung, dva pojma koja se koriste u službenom riječniku, ali ustvari imaju isto značenje) i za odjavu ti nije potrebno njemačko državljanstvo. Jedino što je bitno da se automobil odjavi u nadležnom Straßenverkehrsamtu grada ili okruga u kojemu je automobil registriran.

Prilikom odjave potrebno je upisati VIN broj (broj šasije), broj registarskih pločica, s istih ostrugati pečate/naljepnice, skenirati matrix code koji se nađe ispod pečata i eventualno upisati serijski broj prometne dozvole i vlasničkog lista. Cijela procedura ne traje niti par minuta.

Na tehnički nije potrebno ići sve do prijave vozila u HR.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:25 (cro_blue).
16 godina
Promster kaže...

Pitanje - ako se kupuje auto koji je trenutno registriran u Njemačkoj, mora li se prvo napraviti odjava tamo? Ili će se moći napraviti full registracija u HR, pa prodavač naknadno može odjaviti?

Ne, sve odradiš kod nas na tehničkom. Ali prvo moraš platit PPV i sva davanja onda ideš na regu kod nas na tehnički i tamo će ti ga odmah odjavit ga sa švabije. Uzet tablice i prometnu a dobit ćeš potvrdu da si ga odjavio.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Imam g21 2021, sad bude 5god star auto i muci uzeti kasko opet ili ne.

3god placam(ao i kasko 1000eur), hauba ima tockcia, ima par tockica od parkinga i sl., no ne zelim nista lakirati manje stvari.

Mozda kasko nije za mene, mozda postoji jeftinija opcija?

Recimo vidio sam da laqo ima kasko basic +, ali pokriva stetu ako se netko naplati po mojoj polici. Pise da pokriva tucu, poplave i sl, ali nema bas info (vjerojatno se dobije max 2-3k eur i sl).

Ima netko da ima ugovoreno nesto slicno?

Groupama mi je najjeftinija za full kasko, to sad imam, ali se nakupilo losih recenzija pa vise ne znam sta uzeti.

4 godine
dustY kaže...

3god placam(ao i kasko 1000eur), hauba ima tockcia, ima par tockica od parkinga i sl., no ne zelim nista lakirati manje stvari.

Recimo vidio sam da laqo ima kasko basic +, ali pokriva stetu ako se netko naplati po mojoj polici. Pise da pokriva tucu, poplave i sl, ali nema bas info (vjerojatno se dobije max 2-3k eur i sl).

Groupama mi je najjeftinija za full kasko, to sad imam, ali se nakupilo losih recenzija pa vise ne znam sta uzeti.

Ja nikad u zivotu nisam kasko uzeo, mislim da je potpuno bacanje para, platim osnovno osiguranje za g30 179eur i dovidenja. I da ti se nesto desi imas natezanja s njima, radije novci kod mene, meni su naracunali 1600eur kasko + osnovno dodatno, pa to za 5god 8000eur..

https://www.youtube.com/@mega0nyt
16 godina
Auti - ultimativna tema

Mislim da kasko prije svega uzimaju firme i oni koje kreditor obvezuju na isto. Ljudi ogule felgu ili im kamenčić razbije staklo, poprave preko kaska pa im sljedeće godine premija toliko poraste da nisu ništa "uštedili", tako da se za puno stvari uopće ne isplati posezati za kaskom. Štetu koja se isplati popravljat vjerojatno nećeš nikad imati. Možda da čekaš da ti pet puta ogule branik na parkingu pa sve popraviš odjednom, ali čim ga popraviš za mjesec će opet biti oguljen. Postoji mala šansa da ti viša sila ošteti auto (poplava, krađa, vandalizam) ali to je zanemarivo i ako zbog toga ne možeš mirno spavati znači da si presiromašan za auto koji voziš.

16 godina
Auti - ultimativna tema

zasto ne bi uzeo kasko za auto star 5g? ne kuzim

ja imam 10g star auto i imam pun kasko sa svim mogucim opcijama...

ocito imas dovoljno para za popravljati aute, a kad bi znao koliko su dijelovi skupi za takve nove aute...

14 godina

Ja uzmem tipa sve dodatno, ali ne kasko. Evo na zadnjoj polici imam sljedeće:
Zaštita životinje, uključujići i domaće,a ne samo divljać do 40k eura štete

Tuča do 800
I sada za F06 budem uzeo i šajbe
Uglavnom to je u Savi, naplatio tuču prošle godine bez problema tako da nemam riječi zamjerke. Uglavnom za F10 što sam imao,a uzeo sam tu policu u veljači za auto 190kw, sa svime time i još par stvari za Sl polica 367€.

9 godina
jozef kaže...

Mislim da kasko prije svega uzimaju firme i oni koje kreditor obvezuju na isto. Ljudi ogule felgu ili im kamenčić razbije staklo, poprave preko kaska pa im sljedeće godine premija toliko poraste da nisu ništa "uštedili", tako da se za puno stvari uopće ne isplati posezati za kaskom. Štetu koja se isplati popravljat vjerojatno nećeš nikad imati. Možda da čekaš da ti pet puta ogule branik na parkingu pa sve popraviš odjednom, ali čim ga popraviš za mjesec će opet biti oguljen. Postoji mala šansa da ti viša sila ošteti auto (poplava, krađa, vandalizam) ali to je zanemarivo i ako zbog toga ne možeš mirno spavati znači da si presiromašan za auto koji voziš.

Uzmes kasko i bonus protekciju koju kad iskoristis sljedecih godinu-dvije nemas protekciju, pa onda opet mozes uzet i takve fore se koriste za te popravke malih detalja kroz kasko, nikakve premije ne rastu samo treba znat odigrat...

Lako za aute od 15-20k eura, ali ko vozi auto od 50k+, svakako mu ne bi trebao bit problem platit kasko.

12 godina
dustY kaže...

Kasko je za mirno spavanje, ako imas garazu mozda bi razmisljao da ne uzmem full kasko nego djelomicno, ali ako parkiras na ulici nikad ne znas kad ce te neki konj pogodit i pobjec... njega ne nadju a ti imas ostecen auto kojeg moras naplatit iz svog djepa.

Za kasko i negativne recenzije... treba lagat kak i oni lazu... ako ispadnes dobricina i kazes sta se stvarno desilo onda ces ispast gubitnik. Ak si dobio slucajno ostecenje od tipa skidanja bicikla sa krova ili iz bunkera (pa zapeo za branik ili sl.), onda samo potegnes jos neku crtu sa kljucem na braniku i kazes da te netko ogrebao, lakirer sta radi prek osiguranja ce tak i tak lakirat cijeli branik, da napises da ti tipa skidao bicikl sa krova i slucajno zapeo dobit ces odbijenicu i odgovor da to ne spada pod kasko.

15 godina
Zwer54 kaže...
jozef kaže...

Uzmes kasko i bonus protekciju koju kad iskoristis sljedecih godinu-dvije nemas protekciju, pa onda opet mozes uzet i takve fore se koriste za te popravke malih detalja kroz kasko, nikakve premije ne rastu samo treba znat odigrat...

Lako za aute od 15-20k eura, ali ko vozi auto od 50k+, svakako mu ne bi trebao bit problem platit kasko.

Zar nije logika da ako vozis skup (>50,000€) auto, popravak ti nije problem?

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put danas u 21:04 (ivanoile).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Na starom autu sam placao kasko nekih 6god, na trenutnom 3god i nikad nisam imao stetu.

Far je preko 1k eur pa mozda nije lose samo zbog takvih stvari. No nisam se jos imao prilike natezati sa njima.

Groupama mi je ok cijena, ali recenzije su im sad dosta lose. Svake godine imam isti problem 

Manje tockice ne volim farbati jer me vise muci kad majstor fula boju nego da nema nikakvih ostecenja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice