Auto mora biti odjavljeno.
Ono što se može (tehnički) izvesti jest da dovezeš (ti ili netko drugi) auto u HR na njemačkim tablicama i onda online odjaviš u nadležnom Straßenverkehrsamtu.
Ono što se može (tehnički) izvesti jest da dovezeš (ti ili netko drugi) auto u HR na njemačkim tablicama i onda online odjaviš u nadležnom Straßenverkehrsamtu.
Ma to sam i ja pronašao, ali online nije opcija jer vlasnik nije građanin Njemačke. Znači neko mora gore papire ručno riješit.
Auto je u Splitu ja mislim, i vlasnik naravno neće odjavit prije nego kaj "dogovori" prodaju za sigurno jer se sad još može voziti sa DE tablicama...A to znači da bi ja trebao potegnuti dole 2 puta, jednom da vidim auto prije kupnje, pa ako se odlučim, onda on mora odjaviti, i tad ja opet moram dole po auto i riješiti regu/uvoz.
Uglavnom bezveze, i neda mi se, pogotovo jer on tvrdi da se može riješit za 10min, i da nebi morao 2 put ići dole. A kad ga pitam OK, ali kako, nema odgovora.
Pa ako će on iz Splita ići u njemačku da odjavi auto, onda kad se bude vraćao prema Splitu tebi ostavi auto tamo gdje si ti, on će se već nekako snaći da dođe do Splita.
Odjava auta stvarno traje 10 minuta u njemačkoj. Rezervira se termin na tehničkom, dođeš s autom i papirima, odjaviš trenutne table i izvadiš table za izvoz i to je to.