Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.842
|
čitano: 18.163.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Karlek_19 kaže...

Znam da sam davno obečao slikice, evo nekoliko komada. Nisam neki ekšperta za slikanje (očigledno).

Fiesta ST Edition 2022. Prebacio sam na ljetni set (ostavio si felge u boljem stanju, obzirom da sam imao dva ista seta), i trebale su nove gume, i mogu reći da sam s Hankook ventus Evo 4 137 pogodio, taman daju malo udobnosti, a drže super i cijena je ugodna.  

Ostalo je još dati ju na detailing lagani (vosak samo) i to je to. 

Ako kog zanima koji detalj ili sam kaj zadnji put zaboravio napisati, slobodno pitajte. :) 

Fin autic, hvala na ideji za gume posto kod mene isto trebaju ici nove, a vidim da po testovima te hankookice nisu lose.

11 godina

Nemam zamjerki na gume, stvarno super tihe, udobne i drže. A bonus je 45€ manje od Contija ili Pirellija po gumi kaj po meni nije malo. 

Moram još neke 17" felge + gume za zimu riješiti jer sam drugi 18" Performance Set prodao, nisu bile bas u dobrom stanju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2026 7:30 (Karlek_19).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Stavio ženi nešto da lupa u njezinoj astri, niš posebno... 800.4 evo 6 za surround, 3000.1 za sub. DD mn306-s4 neo za surround, i stari sub iz stare astre u bunker(dwp226 u portanoj lutiju).

Dampirao malo vrata kolko mi je ostalo od prijašnjih auta(nisam slikao jer original foliju za zaštitu od kiše nisam uopće skidao, nego sam kroz rupu od zvučnika se malo izdrkao, izrezao ruke, itd) - ali razlika je dosta jasna, pogotovo na autocesti što nisam mogao vjerovati da na novijem autu igra tolku ulogu, najvjerojatnije u budućnosti ću još bolje složiti kad budem imao vremena. Video je bez spojenog pojačala, samo test na radiu kineskom android. Video

Nisam snimio nikakav poseban video, osim prokletog srednjeg retrovizora koji se nemože nikako fiksirati, i središnje lampe, doslovno nesmijem pojačati sub do kraja jer vibrira 5x više nego na videu. Video

Sjele su i 20" na njezinu astru, ali nemam niti jednu poštenu sliku osim kod frenda kad sam svratio nakon montaže... I felge na slikama ne izgledaju ni približno dobro kao uživo... To je zapravo glavni razlog zaš nemam slika 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2026 11:46 (ramzocro-HCR).
14 godina
Auti - ultimativna tema

7 mjeseci
Auti - ultimativna tema

U kauflandu set navlaka za gume/kotače od 16-19", 10 eura. Ima i navlaki za aute po 13+ eura.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Trebam preporuku firme, AK, obrta koji uslužno uvozi auto. Znači našao sam si par zanimljivih auta u Švabiji pa da uvezu umjesto mene, a ja im platim uslugu uvoza. Samo po mogućnosti neke realne cijena te usluge

12 godina
sstrmi kaže...

Trebam preporuku firme, AK, obrta koji uslužno uvozi auto. Znači našao sam si par zanimljivih auta u Švabiji pa da uvezu umjesto mene, a ja im platim uslugu uvoza. Samo po mogućnosti neke realne cijena te usluge

Macan usluge DM

Dragec susretljiv ugodan, riješio i komunikaciju izmedju prodavača i mene. Malo smo i cijenu rušili. Uglavnom nikakvih problema nije bilo

Iz bavarske mi je dovezao auto prosle godine za 550 eura, naravno cijena ovisi o tome koliko ima mjesta na prikolici i koliko daleko u njemackoj se auto nalazi

14 godina

E to je posao, znači u pon sam ostvario kontakt s jednom AK iz Osijeka povodom takve usluge i danas dobije izračun gdje sam ostao šokiran. Kao da ja ne znam otići na kalkulator carine i unesti co2 i prodajnu cijenu, uglavnom uvoz auta kojeg želim je 833 eura, reko ne znam jel uključeno za otpad i neka moram kupiti i COC za 50 eura. Reko sve skupa 1000 max, oni meni zaračunali na cijenu dodatnih 4500 uvoza i to bez rege. Reko nema šanse da im platim toliko jer bolje ću onda sam otići u Njemačku. Ja sam iskreno računao neka mi uzmu 1200-1500, ajde 2000 ako je sa sjevera NJemačke, ali nije. Reko kud je uvjet da bude auto iz AK u DE ( pretpostavljam zbog odbitka poreza jer uvezu prvo na sebe kao AK u RH i onda prodaju meni ) pa pretpostavljam da tu zarade i onda još dodatno ispadne da bi mi uzeli 3500€ za uslugu uvoza. Znači poludio sam danas, jer kažem nije problem platiti uslugu  1200-1500, čak i 2k jer razumijem da se mora zaraditi i utrošiti vrijeme, ali brate mili uzeti mi 3500€ za uvoz auta, a oni doveze više komada na labudici pa cekas par tjedana dok ne popune.

12 godina

sve znam, bio sam u istoj situaciji ali srecom poznajem ljude koji cesto uvoze aute pa su me s njim spojili

covjek mi je sve pomogao i bio posrednik u komunikaciji. Na tebi je samo da sve platis i rijesis svu potrebnu dokumentaciju

PS: kalkulator ti ne racuna otpad, to ti je dodatnih 100tinjak eura, a COC ti mozda vec ima prodavač pa to ne moraš ni platit

PPMV, otpad, osiguranje, kasko sam sve riješio prije nego mi je dovezao auto do mene u ZG

Nakon tog sam samo skočio do tehničkog po probne i onda na kraju rega plus homologacija, mada se s njim možeš dogovorit da ti auto odmah ostavi kod tehničkog da riješiš to bez uzimanja probnih

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2026 16:46 (Del_Boy97).
12 godina
sstrmi kaže...

E to je posao, znači u pon sam ostvario kontakt s jednom AK iz Osijeka povodom takve usluge i danas dobije izračun gdje sam ostao šokiran. Kao da ja ne znam otići na kalkulator carine i unesti co2 i prodajnu cijenu, uglavnom uvoz auta kojeg želim je 833 eura, reko ne znam jel uključeno za otpad i neka moram kupiti i COC za 50 eura. Reko sve skupa 1000 max, oni meni zaračunali na cijenu dodatnih 4500 uvoza i to bez rege. Reko nema šanse da im platim toliko jer bolje ću onda sam otići u Njemačku. Ja sam iskreno računao neka mi uzmu 1200-1500, ajde 2000 ako je sa sjevera NJemačke, ali nije. Reko kud je uvjet da bude auto iz AK u DE ( pretpostavljam zbog odbitka poreza jer uvezu prvo na sebe kao AK u RH i onda prodaju meni ) pa pretpostavljam da tu zarade i onda još dodatno ispadne da bi mi uzeli 3500€ za uslugu uvoza. Znači poludio sam danas, jer kažem nije problem platiti uslugu  1200-1500, čak i 2k jer razumijem da se mora zaraditi i utrošiti vrijeme, ali brate mili uzeti mi 3500€ za uvoz auta, a oni doveze više komada na labudici pa cekas par tjedana dok ne popune.

A koji auto tocno gledas ? Ili su stvarno preskupi ili si krivo izracunao PPMV.. Ti sta uvoze vecinom uzmu ~2k€ za njihovu uslugu i nakon toga ti normalno jos placas troskove drzavi (ppmv, otpad itditd...).

15 godina
hahhaajaads kaže...

A koji auto tocno gledas ? Ili su stvarno preskupi ili si krivo izracunao PPMV.. Ti sta uvoze vecinom uzmu ~2k€ za njihovu uslugu i nakon toga ti normalno jos placas troskove drzavi (ppmv, otpad itditd...).

Njihovu uslugu? Koju njihovu uslugu ako još moraš poplačat sve? Kaj ostaje osim prijevoza? 

12 godina
Auti - ultimativna tema

da ti ga iz hamburga dovlaci ne moze bit vise od 700-800 eura prijevoza a ako moras sam placat sve ostalo sto je onda u tih 1200-1300 eura razlike

14 godina
hahhaajaads kaže...
sstrmi kaže...

Preskupi, poslao sam još par auta i svuda mi uzimaju između 3000-4000€ za uslugu. F36 430i GC - Znači auto sa 129g co2 i stavio sam u kalkulator od carine 50k vrijednost iako nije bio toliko tada, ali nema veze

Iznos posebnog poreza (vrijednosna komponenta + ekološka komponenta): 833,06 EUR (6.276,70 kn) i

Fiksni tečaj konverzije 7,53450

Meni kažu 19 900 do rege, znači rega je na meni. AJde recite vi meni jel to ima smisla?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2026 20:34 (sstrmi).
16 godina
Auti - ultimativna tema

za 20 keki kupis normalno auto, a ne ovu skalameriju

14 godina

Daj ajde oladi, jučer sam naletio na tvoj komentar na Driver's wish stranici. Mislio sam da trolaš ili je u pitanju sarkazam, ali ti bogami postao naporan. Postao očito svetac od vozača

12 godina
sstrmi kaže...
hahhaajaads kaže...
sstrmi kaže...

Preskupi, poslao sam još par auta i svuda mi uzimaju između 3000-4000€ za uslugu. F36 430i GC - Znači auto sa 129g co2 i stavio sam u kalkulator od carine 50k vrijednost iako nije bio toliko tada, ali nema veze

Iznos posebnog poreza (vrijednosna komponenta + ekološka komponenta): 833,06 EUR (6.276,70 kn) i

Meni kažu 19 900 do rege, znači rega je na meni. AJde recite vi meni jel to ima smisla?

Previse definitivno je, znaci da sam ides po njega ispao bi te nekakvih 17k na HR regi.. jedino.. ne znam koliko se sad naplacuje prijevoz odande, ali pred 2-3god je tipa iz dortmunda bilo po 700-800€ kod nekih... I ocito da im prolaze takve cijene jer ovce placaju, nema veze sta su za tu cijenu mogli i u HR kupit isti/bolji primjerak (ne konkretnog BMWa nego tipa nesta sta se na cesti vidja svaki dan).

15 godina
sstrmi kaže...
hahhaajaads kaže...
sstrmi kaže...

samo da se nadovežem jer radim takve stvari, di god si ovo računao krivo si računao, isto tako ne postoji fiksni co2, prodavač ti mora pročitati iz prometne koliko je na tom autu upisan co2 da bi išta dalje računao.

za taj auto ,sa tom kilometražom si računaj najmanje 1500e davanja čak bi se i usudio reći da je nešto više, ali sve tu naravno ovisi o dodatnoj opremi.

ja bi ti sada izračunao točno u lipu ali pao je program koji koristim i trenutno rade na riješavanju problema.

ali eto ako drugi tjedan proradi budem ti ga izračunao ,a ti u međuvremenu nabavi točan podatak co2 od prodavača.

transport za njemačku je otprilike 550e

lp

15 godina
hahhaajaads kaže...
ne znam koliko se sad naplacuje prijevoz odande, ali pred 2-3god je tipa iz dortmunda bilo po 700-800€ kod nekih... I ocito da im prolaze takve cijene jer ovce placaju, nema veze sta su za tu cijenu mogli i u HR kupit isti/bolji primjerak (ne konkretnog BMWa nego tipa nesta sta se na cesti vidja svaki dan).

Pa kak mogu bit to normalne cijene i kak može prolazit? Kad onda za iste (ili manje čak) pare imaš takve automobile i u HR, gdje možeš sam doći i pogledati.

Mislim naravno, ako tražiš nešto posebno, i rijetko onda naravno jebiga, kod nas je manje tržište.

Ali i van tog, evo ono kaj ja gledam vani i kod nas, nije neka razlika u cijeni. Pogotovo kad jos moraš dodat sva sranja za poplatit na uvozu + dostava...No možda izolirani slučajevi, ponuda naravno je manja kod nas.

14 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

samo da se nadovežem jer radim takve stvari, di god si ovo računao krivo si računao, isto tako ne postoji fiksni co2, prodavač ti mora pročitati iz prometne koliko je na tom autu upisan co2 da bi išta dalje računao.

za taj auto ,sa tom kilometražom si računaj najmanje 1500e davanja čak bi se i usudio reći da je nešto više, ali sve tu naravno ovisi o dodatnoj opremi.

ja bi ti sada izračunao točno u lipu ali pao je program koji koristim i trenutno rade na riješavanju problema.

ali eto ako drugi tjedan proradi budem ti ga izračunao ,a ti u međuvremenu nabavi točan podatak co2 od prodavača.

lp

Navode 129 g CO2 Klik , navode 129-136 Klik , navode 143 Klik 
Znači za ono nije xdrive, nego samo RWD tako da ima def manje nego što se pronađe za xdrive. Uglavnom valjda je autokuća navela točan CO2 s obzirom da su autokuća pa neće sigurno lagati. 

Evo direktno sa stranica carine, skineš si katalog bmw 3/17 i tu imaš u ponudi F36 GC 430i rwd AT kao što je ovaj i isti je taj co2 od 129 . Znači švabo napisao dobro. Prodajna cijena 364 000kn, tj manje od 50k eura, ali kao što sam rekao ja računam 60k da je bio zbog M paketa i nešto opreme. Kada to sve uneseš u kalkulator na stranicama carine koji je 100% točan dobiješ iznos od cijelih 833€ ( 50k vrijednost auta ), imaš još 120-140 otpad i neka čak nema ni COC, to je još 50 od Tomića. Znači 1.3k uvoz sve u svemu, nikakavih meni zaračunatih 4500€, tj nebuloznih 3300 marže, tj 1136€ za 60k vrijednost auta.
Carina cjenik BMW-a

15 godina
Auti - ultimativna tema

neznam da li si dobro pročitao moju poruku i da si me shvatio,

znači prodavač ti mora pročitati co2 ,a ti si meni ovdje napisao raspon co2 od 129-143, a znaš koja je razlika? sigurno nije u 20e, isto tako svaka tvoja dodatna oprema ulazi u eventualno povećanje ppmv-a.

zato da budemo što točniji neka ti prodavač napiše co2 i ja ću ti sljedeći tjedan izračunati okvirni ppmv u programu kojeg plaćamo kao firma godišnje 68.000e i koji koristi sama carina u dosta slučajeva.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Al bez zajebancije, odi sam po auto. Uzmi jedan dan godišnjeg, odeš sve tam u miru odradit, i fino ga do doma odvezeš za test i gušt. S ovakvim autom bi jedva čekao vozit tak veću kilometražu po otvorenoj cesti.

18 godina
Auti - ultimativna tema

a zašto bi nekome plaćao uslugu uvoza kada ga odradiš sam na egrađanima za 20min, plati 700e dovoz auta likovima koji se time bave i kraj priče, ostalo sve oradiš sam

i to što u katalogu piše 129 co2 je za taj model bez ikakve dodatne opreme, oprema diže co2 kao i felge, a auto preko 40k € se radi procjena prema broju šasije i svoj opremi, možeš zaboraviti da će uvoz biti 800e. jedini relevantan podatak za co2 je iz coc-a, sve ostalo je rekla kazala

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
18 godina
Yebemti život u kojemu se co2 povećava ako imaš bolje felne ili bolju opremu.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
16 godina

Bolja oprema -> više opreme -> teži auto.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
15 godina
Auti - ultimativna tema

Pa cijena vozila ovisno o paketu opreme a i co2 za svaki  model/opremu možete naći u tablicama 'Maloprodajne cijene' na stranicama carine.

7 mjeseci
Hrža kaže...

U kauflandu set navlaka za gume/kotače od 16-19", 10 eura. Ima i navlaki za aute po 13+ eura.

Bolje nego kaj sam očekivao.

12 godina
sstrmi kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

lp

Navode 129 g CO2 Klik , navode 129-136 Klik , navode 143 Klik 
Znači za ono nije xdrive, nego samo RWD tako da ima def manje nego što se pronađe za xdrive. Uglavnom valjda je autokuća navela točan CO2 s obzirom da su autokuća pa neće sigurno lagati. 

Evo direktno sa stranica carine, skineš si katalog bmw 3/17 i tu imaš u ponudi F36 GC 430i rwd AT kao što je ovaj i isti je taj co2 od 129 . Znači švabo napisao dobro. Prodajna cijena 364 000kn, tj manje od 50k eura, ali kao što sam rekao ja računam 60k da je bio zbog M paketa i nešto opreme. Kada to sve uneseš u kalkulator na stranicama carine koji je 100% točan dobiješ iznos od cijelih 833€ ( 50k vrijednost auta ), imaš još 120-140 otpad i neka čak nema ni COC, to je još 50 od Tomića. Znači 1.3k uvoz sve u svemu, nikakavih meni zaračunatih 4500€, tj nebuloznih 3300 marže, tj 1136€ za 60k vrijednost auta.
Carina cjenik BMW-a

Problem sto ti "*" pored CO2 znaci da to nije fiksni co2 (nego najmanji) i to je zapravo jedina stvar koju mrzim kod BMW kataloga... 

16 godina
sstrmi kaže...

Daj ajde oladi, jučer sam naletio na tvoj komentar na Driver's wish stranici. Mislio sam da trolaš ili je u pitanju sarkazam, ali ti bogami postao naporan. Postao očito svetac od vozača

neka si ti naletio...i ne, nisam svetac, nego prilagodim brzinu cesti/stazi na kojoj se nalazim

a danas 98% vozaca te 2 stvari brka...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2026 21:30 (RuskeGTT).
7 godina
kratos091 kaže...

Bolja oprema -> više opreme -> teži auto.

PA ne bas  uvijek. Dijelovi od carbona recimo....

16 godina
A istina, al to je corner case rekao bi.
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice