Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.963
|
čitano: 16.419.415
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Re: Auti - ultimativna tema
e9droid kaže...

Prije koju god sam nabavio Bosch advanced aquatak 140, nije loš, ali sam izgubio volju za pranjem auta doma, voda je puna kamenca.. Ako ne posušim u roku odmah ostanu fleke, također ne smije biti ni trunka sunca vani.. Možda 2x godišnje doma operem spužvom, isperem s tim, stavim vosak.. Smor mi je.

Stavi Gyeon Q2 CanCoat EVO umjesto voska i miran si pola godine minimum. Kosta 50 EUR za 10 puta namazati a to je 5 godina minimum.... 

14 godina
e9droid kaže...

Prije koju god sam nabavio Bosch advanced aquatak 140, nije loš, ali sam izgubio volju za pranjem auta doma, voda je puna kamenca.. Ako ne posušim u roku odmah ostanu fleke, također ne smije biti ni trunka sunca vani.. Možda 2x godišnje doma operem spužvom, isperem s tim, stavim vosak.. Smor mi je.

Brother ewwww 

Spužvom

S ostalim se slažem, kamenac je užas. Demineralizirana voda na praonicama je jedino ono što teško kod kuće možeš reproducirati

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
12 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam za vas ali meni niti na jednom autu ta deminalizirana vode bas ne pomaze na suncu, mislim, pomaze ali trebat se malo propeljat da se voda smakne.. Ovak ak ti je tipa autopraona u gradu, pa ides doma 2-3km po gradu doslovno ce opet ostat tocke od vode kak ga je sunce sprzilo. Ja sam evo bas nekidan nanio cancoat evo (cca 12mj. traje) ali sad sam tak navikao da auto perem iskljucivo kad sunce spadne upravo zbog tih fleka (iako sad kak je zasticen sa cancoatom to se niti nebi desavalo jer voda sklizne i kad auto stoji).

Edit: druga solucija koja je jeftinija i lakse se nanosi je polymer netshield.. on se nanosi 2x godisnje (6mj + 6mj) i vec sam to imao na 2 auta i vrhunska stvar za onak ispod 20€ (a moze auta par puta premazat).. problem kod cancoata evo je sto navodno boca ne smije dugo stajat kad se otvori, vise je namjenjena za tipa detailere.. da sam to znao onda bi uzeo polymer netshield

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 10:09 (hahhaajaads).
4 godine
sudy_freak kaže...
e9droid kaže...

Brother ewwww 

Spužvom

S ostalim se slažem, kamenac je užas. Demineralizirana voda na praonicama je jedino ono što teško kod kuće možeš reproducirati

A nije kakva misliš 🤣, ova je u pitanju. Metoda mi je nanesem active foam i prođem s tim, isperem, našpricam vosak koji ide wet, isperem, posušim i bude solidno, drži jedno 2 3mj vosak. Neki turtle wax u spreju.

https://www.youtube.com/@mega0nyt
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 10:19 (e9droid).
14 godina
e9droid kaže...
sudy_freak kaže...
e9droid kaže...

Brother ewwww 

Spužvom

A nije kakva misliš 🤣, ova je u pitanju. Metoda mi je nanesem active foam i prođem s tim, isperem, našpricam vosak koji ide wet, isperem, posušim i bude solidno, drži jedno 2 3mj vosak. Neki turtle wax u spreju.

Prepade me. Imaš solidan miniwash, i stavljaš vosak a reko pereš ga običnom spužvom, ufff.
Sve jasno 

Da, meni se pokazalo i dobro uz sušenje Workstuffovim Monsterom ispuhivanje običnim Makita puhalnikom za lišće.

I naravno, perem prijepodne/kasno popodne kad je sunce što niže, ako nisam u hladovini.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
15 godina
Auti - ultimativna tema

Zašto ne sa spužvom?

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
14 godina
Auti - ultimativna tema

Zato sto cim pokupi malo prljavstine pretvori se u brusni papir.

6 godina
hahhaajaads kaže...

Ne znam za vas ali meni niti na jednom autu ta deminalizirana vode bas ne pomaze na suncu, mislim, pomaze ali trebat se malo propeljat da se voda smakne.. Ovak ak ti je tipa autopraona u gradu, pa ides doma 2-3km po gradu doslovno ce opet ostat tocke od vode kak ga je sunce sprzilo. Ja sam evo bas nekidan nanio cancoat evo (cca 12mj. traje) ali sad sam tak navikao da auto perem iskljucivo kad sunce spadne upravo zbog tih fleka (iako sad kak je zasticen sa cancoatom to se niti nebi desavalo jer voda sklizne i kad auto stoji).

Edit: druga solucija koja je jeftinija i lakse se nanosi je polymer netshield.. on se nanosi 2x godisnje (6mj + 6mj) i vec sam to imao na 2 auta i vrhunska stvar za onak ispod 20€ (a moze auta par puta premazat).. problem kod cancoata evo je sto navodno boca ne smije dugo stajat kad se otvori, vise je namjenjena za tipa detailere.. da sam to znao onda bi uzeo polymer netshield

Netshield traje 3 mjeseca max. Nanosi se lakse ali je i daleko skuplji.... Evo se teze nanosi ali traje barem 9 mjeseci....Za evo kazu 12 ali 9 je realna cifra.....

Cancoat meni stoji godinu minimalno u garazi. U mracnom i hladnom.....Kupio male bocice sa spricom na temuu i samo prespem u njih i onda nanosim na auto tako da mi cancoat ne stoji dugo otvoren.....

12 godina
Posmatrač kaže...
hahhaajaads kaže...

Netshield traje 3 mjeseca max. Nanosi se lakse ali je i daleko skuplji.... Evo se teze nanosi ali traje barem 9 mjeseci....Za evo kazu 12 ali 9 je realna cifra.....

Cancoat meni stoji godinu minimalno u garazi. U mracnom i hladnom.....Kupio male bocice sa spricom na temuu i samo prespem u njih i onda nanosim na auto tako da mi cancoat ne stoji dugo otvoren.....

Meni je netshield trajao duze (cca 6mj.), doduse kad takve stvari nanesem ne koristim sampon od autopraone jer je dosta agresivan, nego ili isperem auto sa demin. vodom ili 1x mjesecno ga rucno operem sa mikrofiber rukavicom i sa nekakvih ph samponom (+ kantica ofc).

14 godina
kratos091 kaže...

Zašto ne sa spužvom?

Zato što nema gore stvari za pranje od toga.

Sama po sebi je toliko gruba da je to užas. Zadržava prljavštinu bez obzira koliko ju ispirao prilikom pranja u 2-bucket metodi.

A ako ti ne daj Bože ispadne prilikom pranja (a događa se), bolje ju baci nego što pereš auto s njom.

Wash mit pa i onaj najjeftiniji s Aliexpressa je bolji od najbolje spužve.

(primjer ispod neke jeftine samo da dobiješ dojam).

Ako ne želiš previše detaljizirati s pranjem auta, ali malo poboljšat rezultate, a najbitnije sačuvati lak, kupiš si dva wash mita.

Jedan za gornji dio auta, drugi za pragove i plastike oko točkova.

6 godina
sudy_freak kaže...
kratos091 kaže...

Zašto ne sa spužvom?

Zato što nema gore stvari za pranje od toga.

Sama po sebi je toliko gruba da je to užas. Zadržava prljavštinu bez obzira koliko ju ispirao prilikom pranja u 2-bucket metodi.

A ako ti ne daj Bože ispadne prilikom pranja (a događa se), bolje ju baci nego što pereš auto s njom.

Wash mit pa i onaj najjeftiniji s Aliexpressa je bolji od najbolje spužve.

(primjer ispod neke jeftine samo da dobiješ dojam).

Ako ne želiš previše detaljizirati s pranjem auta, ali malo poboljšat rezultate, a najbitnije sačuvati lak, kupiš si dva wash mita.

Jedan za gornji dio auta, drugi za pragove i plastike oko točkova.

kod mene je cancoat i redovno pranje wash mitom ali ne mazim i pazim. Jednom godisnje fino poliranje i to je to....

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ma ne radim neki detailing, volim povremeno oprati kod kuće, da sperem sve kemikalije koje ostanu na autu nakon pranja u praoni.

Ok, i mislio sam da je tako neki razlog. Ima smisla, hvala.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
14 godina
e9droid kaže...

Dobio sam čestitku od presretača jučer na slavoniki. Dakle, parkiraju koso na uključenju i čekaju da neko prođe . Ja naivan vidio nema nigdje nikog i pičim ja 180, kad ono neka crna točka u retrovizoru i ne zaostaje, ja reko jbt nisam nikog prošo, ništa, usporim ja jer sam se taman trebao isključiti u Čepinu, kad ono obilazi me i prati me.. Na kraju se zezali, pa mi pokazo gdje se skrivaju, 30 eur platio.. 176 snimljena brzina.

Eto čim se oni bave, umjesto da hvataju pijance i ove što divljaju po naseljenom.. 

Vraćam se malo natrag na temu. Čovječe pa ako je ovako, full se isplati voziti 180. Pobrao bi možda jednom godišnje kaznu 30 EUR i vozio se ko gospodin lijevom trakom...

Ja sam u Mađariji za izmjerenih 67 na 50 ograničenju 150 EUR kaznu dobio bez ikakvih mogućnosti brzog plaćanja i polovljenja kazne. Naseljeno mjesto, naravno nigdje psa nema. Još su imali neku cigansku foru da je na ulasku u mjesto pisalo 60 ograničenje (na stupu), a onda 100 metara dalje je pisalo 50 (na podu!). Nakon 6h putovanja, koncentracija pala, takve stvari nisam ubrao i pljas. 

12 godina
e9droid kaže...
dennocro kaže...

ja sam na G31 radio,

Dobio sam FSC kod koji sam ubacio u folder FSC i mape van tog foldera i ubacio u auto i odradio je update.

Sad imam taj FSC  i mogu skidati mape sa neta i raditi update kada dodje

Znači sve isti princip, jedino je kod zauvijek

prosao update sa novijim kartama, tako da je FSC for life.

Durbin d.o.o. za geodetske poslove
15 godina
Keops kaže...

Vraćam se malo natrag na temu. Čovječe pa ako je ovako, full se isplati voziti 180. Pobrao bi možda jednom godišnje kaznu 30 EUR i vozio se ko gospodin lijevom trakom...

Ja sam u Mađariji za izmjerenih 67 na 50 ograničenju 150 EUR kaznu dobio bez ikakvih mogućnosti brzog plaćanja i polovljenja kazne. Naseljeno mjesto, naravno nigdje psa nema. Još su imali neku cigansku foru da je na ulasku u mjesto pisalo 60 ograničenje (na stupu), a onda 100 metara dalje je pisalo 50 (na podu!). Nakon 6h putovanja, koncentracija pala, takve stvari nisam ubrao i pljas. 

Naravno da su kazne veće za prekoračenje u naselju. OP je imao i sreću što su ga snimili sa 176 (možda su mu malo i oprostili?), jer da je snimljen sa 178 kazna bi bila 260€. Kod nas se očito tolerira malo prekoračenje, to je valjda prijelazna faza zakon će sigurno postrožiti s vremenom. Ugrubo: ako si prebrz za 10-20 (s tolerancijom) u naselju ili do otprilike 40 van naselja kazne su male ili nikakve, ali kad pređeš za više onda već dolaze kazneni bodovi, oduzimanje dozvole pa čak i zatvorska kazna. 
Mađarski proračun je u govnima pa su možda policajci na terenu po zadatku da prikupe pare. Dosta zemalja, naročito istočnih nije jako strogo prema prekoračenju brzine, dok će ti Skandinavci i Švicarci, pa i Talijani oderati kožu za svaki kilometar preko ograničenja. 

14 godina
Keops kaže...
e9droid kaže...

Dobio sam čestitku od presretača jučer na slavoniki. Dakle, parkiraju koso na uključenju i čekaju da neko prođe . Ja naivan vidio nema nigdje nikog i pičim ja 180, kad ono neka crna točka u retrovizoru i ne zaostaje, ja reko jbt nisam nikog prošo, ništa, usporim ja jer sam se taman trebao isključiti u Čepinu, kad ono obilazi me i prati me.. Na kraju se zezali, pa mi pokazo gdje se skrivaju, 30 eur platio.. 176 snimljena brzina.

Eto čim se oni bave, umjesto da hvataju pijance i ove što divljaju po naseljenom.. 

"(...) vozio se ko gospodin lijevom trakom(...)" -- vozio se ko gospodinlijeva traka nikako ne idu ruku pod ruku.

Za mene i bilo kojeg normalnog vozača koji se drži prometnog bontona, a i zakona (ako ćemo baš) eto cjepidlačiti nisi ništa drugo neko nekulturna seljačina.

Vječita tema i nekultura vožnje u lijevoj traci.

A plus ako se voziš u lijevoj traci dobit ćeš i dodatnu čestitku za vožnju preticajnim trakom. Tako da, samo naprijed!

A ako ćemo gledati koliko vremena "skineš", za putovanje od 220km, ušteda različith brzina:

180 km/h -> 1h 13min

160 km/h -> 1h 22min

140 km/h -> 1h 34min

Pa ti vidi koliko ti je bitno i hitno.

14 godina
11 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ekipa

Evo ako se netko odluci za poliranje automobila slobodno kontaktirajte OurTown Car Center iz Petrinje.Ekipa super odradila posao (brzo i efikasno)

13 godina

Višeslojno poliranje sa keramikom?

6 godina
sstrmi kaže...

Višeslojno poliranje sa keramikom?

Višeslojno? ;)

11 godina
Auti - ultimativna tema

Višeslojno poliranje

Keramicka zastita laka i prozora 3-5g trajanje zastite

Ciščenje iznutra

Dekontaminacija glinom

13 godina

Jel bilo puno ogrebotina? Pošto moj auto uskoro ide na lakiranje par djelova, izvlačenje od leda i onda gledam gdje odvesti za višeslojno poliranje + keramičku zaštitu.
I jel se može znati cijena?

17 godina
sudy_freak kaže...

"(...) vozio se ko gospodin lijevom trakom(...)" -- vozio se ko gospodinlijeva traka nikako ne idu ruku pod ruku.

Za mene i bilo kojeg normalnog vozača koji se drži prometnog bontona, a i zakona (ako ćemo baš) eto cjepidlačiti nisi ništa drugo neko nekulturna seljačina.

A plus ako se voziš u lijevoj traci dobit ćeš i dodatnu čestitku za vožnju preticajnim trakom. Tako da, samo naprijed!

A ako ćemo gledati koliko vremena "skineš", za putovanje od 220km, ušteda različith brzina:

180 km/h -> 1h 13min

160 km/h -> 1h 22min

140 km/h -> 1h 34min

Znači 20 minuta uštede na 180 u odnosu na 140 i pri tome riskiraš smiješnih 30€ kazne? Meni se to isplati.

Ti vozi 140 u desnoj i ne brini se o nama koji vozimo 180 u lijevoj, možemo si priuštiti kaznu i nije nam problem platiti. 

LP!

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
14 godina
Hacker002 kaže...
sudy_freak kaže...

180 km/h -> 1h 13min

160 km/h -> 1h 22min

140 km/h -> 1h 34min

Znači 20 minuta uštede na 180 u odnosu na 140 i pri tome riskiraš smiješnih 30€ kazne? Meni se to isplati.

Ti vozi 140 u desnoj i ne brini se o nama koji vozimo 180 u lijevoj, možemo si priuštiti kaznu i nije nam problem platiti. 

LP!

Hahaahahah 

13 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Ikakva preporuka automobila do 22k eura? Ali Njemacka trziste, ne Njuskalo :D

Trazi stric pa gledam da mu ja dovezem nesto u HR.

Najvise naginje na BMW 3 il 5, X1, ili neki francuz, uglavnom Europsko, lagano preferiranje dizela no sve je ukljuceno.

Karavan ili SUV/crossover, od 2018, do 100k km. Ako itko ima ikakav prijedlog sto bi sve valjalo pratiti na mobile.de bio bi zahvalan, danke :)

Nista bijesno da nije co2 ubitacan za unos vozila, pa nazalost nema 530d.

Rijeseno i poslusan je glas razuma ( ja :D )

Nakon prvih, ma sto ce mi to, ne svida mi se, ruzna je... Pala je probna voznja, pa par dana iza i narucena toyota corolla touring sports 2024 sa ok opremom.

26k eura, 30k km, HR autokuca, 9 godine garancije.

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:52 (Et_Tu_Brute?).
15 godina
sstrmi kaže...

Jel bilo puno ogrebotina? Pošto moj auto uskoro ide na lakiranje par djelova, izvlačenje od leda i onda gledam gdje odvesti za višeslojno poliranje + keramičku zaštitu.
I jel se može znati cijena?

Preporuka je kad se lakira auto, da se ne dira makar mjesec ipo dana sa polirkama i pogotovo sa keramikom nekom dok lak ne stvrdne prirodno. Bar je tako meni receno kad sam cijelo auto lakirao, i zahtjevalo je i brusenje jer je ostalo na nekim mjestima prasina.

15 godina
Hacker002 kaže...
sudy_freak kaže...

180 km/h -> 1h 13min

160 km/h -> 1h 22min

140 km/h -> 1h 34min

LP!

Kolega, nije stvar toga da ti mozes 180kmh vozit, tu brzinu moze postic auto od 80ks tako da nisi s tim bas postigao nista, stvar je da lijeva traka sluzi samo za pretjecanje i kasnije se vracas u desnu i vozis dok opet ne budes u priliku za preticati nekoga...

Lako je pricat kad su kazne 30 tak eura, al da popijes kaznu od 500 eura onda bi te pitao, mislim da ti se onda ne bi isplatio niti jedan put....

''priustit kaznu'' joooj... 

15 godina
Hacker002 kaže...
sudy_freak kaže...

180 km/h -> 1h 13min

160 km/h -> 1h 22min

140 km/h -> 1h 34min

LP!

ja se držim onoga što mi je instruktor rekao pred 30+ godina:

nismo Englezi i vozimo po desnoj traci, lijeva samo ako pretičeš i to trebaš čim manje vremena provoditi u njoj...

pametnome je to dosta, ali "Fast&furious" dripcima ništa ne može utjerati pamet u glavu, lakše im u dupe uđe...

Ju je je? Je ju je!
4 godine

To ne drži vodu, nebi trebala biti takva kazna. 

https://www.youtube.com/@mega0nyt
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice