Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.897
|
čitano: 16.388.996
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Auti - ultimativna tema
3dfx kaže...
sstrmi kaže...

Ako je B9 ispada da je blizu 50kw stage 2, ali to ti znači uklanjanje ekologije. Ako je B8 redizajn, onda 50kw def nije moguće nego 50ks isto stage2 sa ekologijom off.

Ako si u blizini ZG, definitivno Driver's wish

B9 je motor.

hvala na sugestijama, ekologija off nije opcija

zenin je auto, pa koliko kw dobije sa ekologjijom, dobije

To je uvoz belgija ili nesto ? U B9 kolko ja znam nije bilo tog od 100kw nego onaj od 90kw, pa nakon toga 110kw pa 140kw. B8.5 je dolazio sa 2.0tdi 100kw.

13 godina
sstrmi kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Ikakva preporuka automobila do 22k eura? Ali Njemacka trziste, ne Njuskalo :D

Trazi stric pa gledam da mu ja dovezem nesto u HR.

Najvise naginje na BMW 3 il 5, X1, ili neki francuz, uglavnom Europsko, lagano preferiranje dizela no sve je ukljuceno.

Karavan ili SUV/crossover, od 2018, do 100k km. Ako itko ima ikakav prijedlog sto bi sve valjalo pratiti na mobile.de bio bi zahvalan, danke :)

Nista bijesno da nije co2 ubitacan za unos vozila, pa nazalost nema 530d.

22k s uvozom i još svega 100tkm dizel? To već vidim da se G30 može zaboraviti, a nije daleko ni G20. Prije da bi se mogao pronaći X1, a u km ako vjeruješ da je original onda samo gas
U slučaju da možeš pronaći nešto tako:
G30 - 520i bi bio odličans B48 motorom, također je u 530i B48 motor
G20 - 320i s istim tim B48 motorom.

Naravno obavezno automatik ZF

Naravno ZF, do 22k gledamo auta bez cijene unosa, gledamo da ne prijede 25-26k sa uvozom i sve sto slijedi.

Ima par 520d g30 za 20-22k E do 100k km, no ponuda se tek posteno otvara za 25k eura za tu klasu.

Ubi bene, ibi patria.
13 godina

Ako bude B47 na kraju, odmah riješiti opoziv EGR-a ako nije. Tako je i kod nas na tržištu, bez 30k za manje kma, a dobra oprema jednostanvo nemaš G30. Ići na više km i više opreme u toj cijeni je jedina solucija, ali to ako ne gledaš km kao ja osobno, s obzirom da ne mozes znati da su legit pa tako svejedno.

12 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Ikakva preporuka automobila do 22k eura? Ali Njemacka trziste, ne Njuskalo :D

Trazi stric pa gledam da mu ja dovezem nesto u HR.

Najvise naginje na BMW 3 il 5, X1, ili neki francuz, uglavnom Europsko, lagano preferiranje dizela no sve je ukljuceno.

Karavan ili SUV/crossover, od 2018, do 100k km. Ako itko ima ikakav prijedlog sto bi sve valjalo pratiti na mobile.de bio bi zahvalan, danke :)

Nista bijesno da nije co2 ubitacan za unos vozila, pa nazalost nema 530d.

https://wellergruppe.de/fahrzeuge/bmw/3er/kombi-benzin-135kw-1025143135/?manufacturer_brand=BMW&manufacturer_model=320&sort=lowestprice

Nije daleko od 22k a cak nelose, ima solidnu opremu i radi se o b48, jedino ima trunku vise od 100tkm.. cijena sigurno nije fixna i to pogotovo ako nadjes neke mane. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2025 19:27 (hahhaajaads).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Imate iskustva s kojom metodom/sredstvom za rješavanje sitnih ogrebotina na dashboarda. Gornji dio mekane plastike odmah ispod stakla.

Ogrebotine se vidi samo pod kutem na svijetlu, al kad znaš da su tu onda u to gledaš pa iritira. Nastale su od mikrofiber krpa za čišćenje stakla.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Radim u BMW servisu. U zadnje vrijeme primjećujem sve više i više ljudi koji su se odvažili na uvoz automobila jer smatraju da će kod nas biti prevareni i onda kupe takve grobove sa kao godinu - dvije garancije koja je od nekog vanjskog partnera i onda pola toga ne bude pokriveno. Gledao sam da si uvezem auto, ali nije bilo baš neke računice pretjerane kada usporedim sa cijenama vozila u RH. Na kraju sam pričekao mjesec dana u kupio suto tu po cijeni iz uvoza bez davanja.

Vani su ljudi počeli sami popravljaju aute, neće preko kaska jer ona bude vidljivo na CV i Audatexu. Česta pojava čak i na autima starim po godinu - dvije.

I da, velika je razlika kad se sjedne u auto sa 20 tkm, 80 tkm, 150 tkm. Može mehanika biti dobra, ali osjeti se na unutrašnjosti i vibracijama...

Na  B47 se mijenja remenica, remen i odmah vodena pumpa. U leru i slabom gasu su iza 80 tkm  osjete sitne vibracije. Tko nezna bit će mu svejedno, ali tko zna zivcira.

#fsb
7 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam u njemackoj i kupujem samo direktno od vlasnika.

Fakat se moze naci dobrih auta ali ne bas u auto kucama jer oni 90% otkupljuju lizing aute a svi znamo da bilo koja vrsta sluzbenog auta je uzas jer ljudi ne mare, ganjaju, isprobavaju, gustaju itd... to su mahon auti 3-4-5 godina stari, svi u rangu 100-150tkm i izgledaju gore od mog clia 20 godina starog sto se tice unutrasnjosti i ocuvanosti iste...

Zato, samo vlasnika direktno, jos ako je svabo, topcina, pogotovo ako je starij, 50+ recimo.

Tu se fakat moze naci dobar auto, redovno odrzavan, njezno vozen, pazen... 

Sto se uvoza tice u HR tice mislim da iz auto kuca nema smisla kupovati i uvoziti... zajebavati se danima da bi se na kraju svega izaslo par sto eura u plusu nema smisla, pa ni 1000.

Ono, nadjes dva auta na oglasima, odes u minehen, pogledas ih i nije to to i onda kupis nesto trece kad si vec tu da nisi dzaba pare i vrijeme potrosio i vratis se sa pitaj boga cime... bezveze...

Ako je bas od vlasnika, tu u vecini slucaja se kupi prvi koji se pogleda, eventualno drugi jer su ti auti mahom u redu i ako oprema odgovara zeljama i osnovni parametri i servisna knjiga onda tu nema puno prostora da nesto kupca odbije... malo cijenkanja i to je to.. neke opticke sitnice se rijese kemijskim i poliranjem a mehanika je na svim tim autima i dalje top jer ti auti u 100 km pogode 200x manje rupa, sahtova i lezecih nego auti kod nas tak da to se isplati.. i to ne toliko financijski koliko u smislu da znas da si kupio dobar proizvod pa ces tu s godinama debelo profitirati jer ces se navoziti bez ikakvog ulaganja osim redovnog servisa.

4 godine
Auti - ultimativna tema

Dobio sam čestitku od presretača jučer na slavoniki. Dakle, parkiraju koso na uključenju i čekaju da neko prođe . Ja naivan vidio nema nigdje nikog i pičim ja 180, kad ono neka crna točka u retrovizoru i ne zaostaje, ja reko jbt nisam nikog prošo, ništa, usporim ja jer sam se taman trebao isključiti u Čepinu, kad ono obilazi me i prati me.. Na kraju se zezali, pa mi pokazo gdje se skrivaju, 30 eur platio.. 176 snimljena brzina.

Eto čim se oni bave, umjesto da hvataju pijance i ove što divljaju po naseljenom.. 

https://www.youtube.com/@mega0nyt
17 godina

176 snimljena, 180 na satu cca, i za to je kazna 60e, tj 30 ako platiš odmah? Znači ima matematike voziti brže 

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
4 godine
Hacker002 kaže...

176 snimljena, 180 na satu cca, i za to je kazna 60e, tj 30 ako platiš odmah? Znači ima matematike voziti brže 

Tako je, nije nešto..

10% na grešku mjerenja + 10% dopušteno prekoračenje  = 156kmh

10-30kmh izvan naseljenog je 60eur, što znači do 186 snimljene brzine je ta kazna , tj 190 na satu cca

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 10:09 (e9droid).
15 godina
rampart kaže...

Ako je bas od vlasnika, tu u vecini slucaja se kupi prvi koji se pogleda, eventualno drugi jer su ti auti mahom u redu i ako oprema odgovara zeljama i osnovni parametri i servisna knjiga onda tu nema puno prostora da nesto kupca odbije... malo cijenkanja i to je to.. neke opticke sitnice se rijese kemijskim i poliranjem a mehanika je na svim tim autima i dalje top jer ti auti u 100 km pogode 200x manje rupa, sahtova i lezecih nego auti kod nas tak da to se isplati.. i to ne toliko financijski koliko u smislu da znas da si kupio dobar proizvod pa ces tu s godinama debelo profitirati jer ces se navoziti bez ikakvog ulaganja osim redovnog servisa.

Vecina auta u autokucama je preko Autobid, Auto1 i slicnih, iz rente i od firmi su jer su to najveci kupci tj. prodavaci auta kroz cijelu godinu. Tu ulaze i kratkorocni i dugorocni najmovi, ali generalno tako je 80% trzista u svijetu. Nema tu previse tople vode, individua ne znaci da auto nije gazen, kao ni npr. dugorocna renta.

Vlasnik koji zna da ce prodat auto, nema razloga ne gazit i unistavat dok mu traje garancija (2-3godine) i onda ga tebi uvaljat kao cuvan.

Di2 & EPS FTW!
17 godina
ivanoile kaže...

Vecina auta u autokucama je preko Autobid, Auto1 i slicnih, iz rente i od firmi su jer su to najveci kupci tj. prodavaci auta kroz cijelu godinu. Tu ulaze i kratkorocni i dugorocni najmovi, ali generalno tako je 80% trzista u svijetu. Nema tu previse tople vode, individua ne znaci da auto nije gazen, kao ni npr. dugorocna renta.

Vlasnik koji zna da ce prodat auto, nema razloga ne gazit i unistavat dok mu traje garancija (2-3godine) i onda ga tebi uvaljat kao cuvan.

K tome, auti iz leasing imaju obično puno redovnije servise i održavanje općenito.

14 godina
Ja malo škicam temu jer cu mozda uskoro prodavati...

Ja bi bio tu negdje sto se spominje, prvi vlasnik, manje od 10k godisnje, popravljam odmah i ne cekam (vecinom sluzbeno i dam sve racune), pazim koliko je moguce, neugodno mi uopce ponuditi na prodaju pokvareno/potrgano, ne volim muljanje i previse price itd.

Zadnjih par sam tako prodavao po srednjoj cijeni s obzirom na god./km, ali po mom skromnom iskustvu ovo preko oglasa stroga banana, samo sverceri i slicne barabe sa smijesnim prijedlozima itd., na kraju svi prodani preko poznanstva...

Tako da ne znam gdje su ti "normalni" kupci koji dođu pogledati, ako im se svidi malo tradicionalnog cijenkanja i pada dogovor, po meni cista utopija, crtic...
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 10:51 (Mad Ant).
17 godina
Old Iggy kaže...

K tome, auti iz leasing imaju obično puno redovnije servise i održavanje općenito.

Aha, da. Sigurno.

(ako govorimo za Hrv). 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
17 godina
Pero Dinamit kaže...
Old Iggy kaže...

Aha, da. Sigurno.

(ako govorimo za Hrv). 

Posebno za RH.

Sve pokriveno kroz leasing, leasing podsjeća na servise, gume, nema gnjavaže s financiranjem, jedini problem je što neke leasing kućene žele "agregirati" sve što je potrebno pa se može dogoditi da moraš na servis dvaput u jako kratkom roku (ja morao prvo na promjenu ulja, a za mjesec dana filtere i slično jer nije istekla godina dana).

Sve u ovlaštenim servisima, papirnato pokrivena cijela povijest itd.

17 godina
e9droid kaže...
Hacker002 kaže...

Tako je, nije nešto..

10-30kmh izvan naseljenog je 60eur, što znači do 186 snimljene brzine je ta kazna , tj 190 na satu cca

176-10% je 158, kako si ti onda dva puta po 10% skidao i došao do 156 

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
8 godina
Hacker002 kaže...
e9droid kaže...
Hacker002 kaže...

Tako je, nije nešto..

Znam da je nekad bilo za autocestu 10% + 10 km/h

15 godina
Zdralovski kaže...
Hacker002 kaže...
e9droid kaže...
Hacker002 kaže...

Tako je, nije nešto..

do 100km/h je 10km/h, a preko je 10%

4 godine
ministar kaže...
Zdralovski kaže...
Hacker002 kaže...
e9droid kaže...
Hacker002 kaže...

Tako je, nije nešto..

Vidiš, da, krivo sam mislio, samo 10% od izmjerene brzine se oduzima, što dođe na 158kmh, 28 iznad ograničenja.. Bio sam blizu prelaska u razred preko 30 

8 godina
ministar kaže...
Zdralovski kaže...
Hacker002 kaže...
e9droid kaže...
Hacker002 kaže...

Tako je, nije nešto..

Mislim da u Zakonu nemaš kaznu ako voziš manje od 10km/h preko ograničenja na autocesti. Tako da možeš voziti 155 a da ne dobiješ kaznu. Barem je nekad bilo... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2025 14:57 (Zdralovski).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Ajd kad već spominjete zakone, zna li tko što je potrebno za prijepis odjavljenog vozila?

Negdje sam pronašao da je dovoljna poništena prometna i kupoprodajni ugovor. Treba li još nešto?

Pronašao sam neki skuter, ali nije registriran i treba popraviti kočnicu. Prodavač kaže da ima prometnu.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
12 godina
Zdralovski kaže...

Mislim da u Zakonu nemaš kaznu ako voziš manje od 10km/h preko ograničenja na autocesti. Tako da možeš voziti 155 a da ne dobiješ kaznu. Barem je nekad bilo... 

https://mup.gov.hr/promet-281589/19-postoji-li-tolerancija-brzine-zbog-pogreske-uredjaja-za-mjerenje-brzine-i-koje-su-kazne-za-prebrzu-voznju/281767

Sigurnosna razlika, prema Pravilniku o mjeriteljskim i tehničkim zahtjevima za mjerila brzine u cestovnom prometu (NN 60/20), definirana je kao vrijednost brzine izražene u km/h ili postotak koja se mora odbiti od izmjerene vrijednosti brzine kako bi se učinio ispravak zbog pogreške mjerila brzine, odnosno, mjerne metode. Sigurnosna razlika kod mjerenja brzine vozila za brzine do 100 km/h iznosi 10 km/h, a za brzine veće od 100 km/h iznosi 10 posto izmjerene brzine.

dakle, tolerancija nije predviđena u zakonu samom po sebi (kazne kreću od 10km/h preko ograničenja u samom zakonu), već u podzakonskom aktu, kao i za masu drugih stvari, raznim pravilnicima, uredbama i slično

17 godina
picajzla0707 kaže...
Zdralovski kaže...

https://mup.gov.hr/promet-281589/19-postoji-li-tolerancija-brzine-zbog-pogreske-uredjaja-za-mjerenje-brzine-i-koje-su-kazne-za-prebrzu-voznju/281767

Sigurnosna razlika, prema Pravilniku o mjeriteljskim i tehničkim zahtjevima za mjerila brzine u cestovnom prometu (NN 60/20), definirana je kao vrijednost brzine izražene u km/h ili postotak koja se mora odbiti od izmjerene vrijednosti brzine kako bi se učinio ispravak zbog pogreške mjerila brzine, odnosno, mjerne metode. Sigurnosna razlika kod mjerenja brzine vozila za brzine do 100 km/h iznosi 10 km/h, a za brzine veće od 100 km/h iznosi 10 posto izmjerene brzine.

dakle, tolerancija nije predviđena u zakonu samom po sebi (kazne kreću od 10km/h preko ograničenja u samom zakonu), već u podzakonskom aktu, kao i za masu drugih stvari, raznim pravilnicima, uredbama i slično

Nepostojanje kazne za do 10 km/h van naselja je po ZSPC-u, čl. 54.

12 godina
Old Iggy kaže...
picajzla0707 kaže...

pa to sam i napisao u zagradi 

17 godina
picajzla0707 kaže...
Old Iggy kaže...
picajzla0707 kaže...

pa to sam i napisao u zagradi 

Jbt nisam uopće skužio. 

13 godina
sveupitni kaže...

Radim u BMW servisu. U zadnje vrijeme primjećujem sve više i više ljudi koji su se odvažili na uvoz automobila jer smatraju da će kod nas biti prevareni i onda kupe takve grobove sa kao godinu - dvije garancije koja je od nekog vanjskog partnera i onda pola toga ne bude pokriveno. Gledao sam da si uvezem auto, ali nije bilo baš neke računice pretjerane kada usporedim sa cijenama vozila u RH. Na kraju sam pričekao mjesec dana u kupio suto tu po cijeni iz uvoza bez davanja.

Vani su ljudi počeli sami popravljaju aute, neće preko kaska jer ona bude vidljivo na CV i Audatexu. Česta pojava čak i na autima starim po godinu - dvije.

I da, velika je razlika kad se sjedne u auto sa 20 tkm, 80 tkm, 150 tkm. Može mehanika biti dobra, ali osjeti se na unutrašnjosti i vibracijama...

Na  B47 se mijenja remenica, remen i odmah vodena pumpa. U leru i slabom gasu su iza 80 tkm  osjete sitne vibracije. Tko nezna bit će mu svejedno, ali tko zna zivcira.

Otkada postoji ovo, sve u vezi kilometraže pada u vodu ako nije novi auto. Eventualno godinu, dvije star. https://superkilometerfilter.com/?srsltid=AfmBOorOKCZ1t-b0uOnpP9gsgMLa8Y6H9tqK4bRJ3NO6J_KcwnAN9-DR

https://www.jutarnji.hr/autoklub/video/savrsena-prijevara-kojoj-je-nemoguce-uci-u-trag-kako-vozaci-za-1800-kuna-muljaju-s-kilometrima-15111394 Oni su pisali prije par godina, ali kod nas ljudi još nisu svjesni da se to vani masovno koristi i da im svi ti km na satu ništa ne znače

14 godina
kratos091 kaže...

Ajd kad već spominjete zakone, zna li tko što je potrebno za prijepis odjavljenog vozila?

Negdje sam pronašao da je dovoljna poništena prometna i kupoprodajni ugovor. Treba li još nešto?

Pronašao sam neki skuter, ali nije registriran i treba popraviti kočnicu. Prodavač kaže da ima prometnu.

tak je. 

ja sam kupio odjavljeni auto. prometna na kojoj je bio pecat "odjavljen" i KP ugovor.

i s tim sam otisao na tehnicki i registrirao.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice