Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.899
|
čitano: 16.389.867
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Posmatrač kaže...
hahhaajaads kaže...
MaciStyle kaže...

Lp , ako moze mala pomoc/savjet. Vozac pocetnik , polozio ima 4,5 mjeseci i sada bih si kupio auto. S obzirom da se u aute stvarno ne razumijem i ne mogu reci da me previse interesiraju , volio bih cuti misljenje ljudi koji su malo vise u tome . Buđet mi je nekakvih 7k i jedini uvjet mi je da nije veliki auto. Prijateljev otac koji see bavi autima , nasao mi je Audi A3 1.6. TDI 2010g. , originalno (ispis sa tehnickog, auto nije uvoz) prijeđenih 140k km bez neke lude opreme ali uredno ocuvan i servisiran. Cijena 7000. Kakvo je vaše mišljenje , je li to ok ponuda , meni se osobno auto sviđa ali s obzirom da mi je prvi auto nemam prevelike zahtjeve ni kriterije. Hvala unaprijed na pomoci

Mana na tim motorima su dizne (siemens), dpf je ko zna u kakvom stanju (zbog toga jer ima 15g i 140tkm), i vjerovatno ces trebat napravit veliki servis (osim ak vec nije napravljen). 

U AUDI se ugradjuju simens dizne?

Pa to je CAYC motor i tih godina su imali simens dizne, nevezano bio to audi, skoda, vw, seat... tek nekad od 2012 ili 2013 su poceli ugradjivat bosch dizne i odjednom su problemi sa diznama skoro pa potpuno nestali...

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2025 20:13 (hahhaajaads).
6 godina
hahhaajaads kaže...
Posmatrač kaže...
hahhaajaads kaže...
MaciStyle kaže...

Lp , ako moze mala pomoc/savjet. Vozac pocetnik , polozio ima 4,5 mjeseci i sada bih si kupio auto. S obzirom da se u aute stvarno ne razumijem i ne mogu reci da me previse interesiraju , volio bih cuti misljenje ljudi koji su malo vise u tome . Buđet mi je nekakvih 7k i jedini uvjet mi je da nije veliki auto. Prijateljev otac koji see bavi autima , nasao mi je Audi A3 1.6. TDI 2010g. , originalno (ispis sa tehnickog, auto nije uvoz) prijeđenih 140k km bez neke lude opreme ali uredno ocuvan i servisiran. Cijena 7000. Kakvo je vaše mišljenje , je li to ok ponuda , meni se osobno auto sviđa ali s obzirom da mi je prvi auto nemam prevelike zahtjeve ni kriterije. Hvala unaprijed na pomoci

Mana na tim motorima su dizne (siemens), dpf je ko zna u kakvom stanju (zbog toga jer ima 15g i 140tkm), i vjerovatno ces trebat napravit veliki servis (osim ak vec nije napravljen). 

U AUDI se ugradjuju simens dizne?

Pa to je CAYC motor i tih godina su imali simens dizne, nevezano bio to audi, skoda, vw, seat... tek nekad od 2012 ili 2013 su poceli ugradjivat bosch dizne i odjednom su problemi sa diznama skoro pa potpuno nestali...

A ok. Znam da odavno ne koriste simens dizne. Problem simens dizni je i da se ne mogu reparirati....

15 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav ekipa, žena i ja bi kupili auto ali uvijet je da je benzinac (može i hibrid) i da je motor 1.4 ili više.

Vidimo da ima hrpa automobila sa 1.0 motorima, ali nisam upućen kakva je njihova izdržljivost i isplativost pogotovo na duže staze.

Prosječna kilomeraža koja bi se radila je između 10 i 12 tisuca s tim da je 8-10 tisuća gradska vožnja.

Marke koje preferiramo su Opel, Škoda, VW, Hyundai ali smo otvoreni i za druge proizvođače. Cijena do koje bi išli je cca 20k € i da je povišeni tipa Opel Mokka i slično (radi planiiranja djeteta) pa ako može nekakav prijedlog bili bi vam zahvalni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2025 9:50 (Nocio).
17 godina
Nocio kaže...

Pozdrav ekipa, žena i ja bi kupili auto ali uvijet je da je benzinac (može i hibrid) i da je motor 1.4 ili više.

Vidimo da ima hrpa automobila sa 1.0 motorima, ali nisam upućen kakva je njihova izdržljivost i isplativost pogotovo na duže staze.

Prosječna kilomeraža koja bi se radila je između 10 i 12 tisuca s tim da je 8-10 tisuća gradska vožnja.

Marke koje preferiramo su Opel, Škoda, VW, Hyundai ali smo otvoreni i za druge proizvođače. Cijena do koje bi išli je cca 20k € i da je povišeni tipa Opel Mokka i slično (radi planiiranja djeteta) pa ako može nekakav prijedlog bili bi vam zahvalni.

Nategni još 1000-2000€ ako je moguće i onda već imaš Yaris Cross Hybrid 3-4 godine star. Povišeni, motor nepoderiv + nema hrpe stvari za pokvariti se koje imaju klasični motori, automatik, troši manje i od bilo kakvog dizelaša, nemaš nikakve brige s kratkim relacijama i gradskom vožnjom.

Deckard
12 godina

Ili možda novi Suzuki S-CROSS iz salona za 24 000€.

Povišeni tip, krcat opremom u srednjoj opremi. Kvaliteta plastike i svega ostalog nije fenomentalna, ali dobivaš što platiš (pola cijene od npr Mazde)

15 godina
Nocio kaže...

Ja ne bih 1.2 turbo u Opelu uzimao, em trosi, em je relativno trom za svoje specke, em nisu nesto pretjerano pouzdani.

Na drugu stranu Mokka je odlican auto, mali tenk, sa limitiranim pristupom na zadnju klupu i malim bunkerom tako za nije bas user friendly za dijete. Auto mi je vjerovatno najdrazi cross u ponudi, sa sugavim opcijama motorizacije. 1.5d ne ide s mjesta isto.

Najveci minus kod tog auta je vjerovatno losa preglednost zbog malih prozora, ali vozacka pozicija na mojih 180cm je bila odlicna. 

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2025 14:52 (ivanoile).
15 godina

Pa sad su novi s lancem, blagi-hibridi, s 145 KS i 6st. automatikom...

Ide to dobro, 24 KS elektromotor daje 200 Nm na izlaazu mjenjača...

Ju je je? Je ju je!
17 godina
Auti - ultimativna tema

Kad će pretplata na kotače i volan 

13 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, razmišljam o tome da se pridružim BMW klubu i da uzmem seriju 3, godište 2021. - 2023. (ako je dobra cijena, išao bi na LCI iz 2023). Ono što me iznenadilo po oglasnicima vani je da je ogroman broj benzinaca (318i / 320i) i hybrida (320e), dok na domaćim oglasima dominiraju dizelaši. Ima li tko iskustva s tim benzinskim B48 motorima? Gradska vožnja mi je 80% vremena.

Da ne ispadne da ne pridonosim raspravi, mogu se osvrnuti na Talismana kojeg vozim zadnje tri godine. Mislim da je auto dobivao mnogo nezasluženog hejta, jer u blažoj izvedbi s 1.5 dci motorom Talisman je odličan izbor za jeftinu limuzinu bez preskupog održavanja. Nikad problema s tim autom, niti ja niti ekipa koju znam da ih vozi. Ono šta ljudi često zaborave je da je to ipak značajno jeftiniji auto od nekog Passata s kojim se nekad uspoređuje te se to vidi kod stvari kod kojih se očekuje vidjet, primarno kod kvalitete interijera i razno razne plastike po autu. Uz to, auto je dosta atraktivan za cijene za koje se može pronaći na oglasnicima. Mislim da je i dalje dobar izbor za nekog tko želi veliku limuzinu bez da se potroši brdo novaca.

14 godina
Auti - ultimativna tema

1.5DCI dizel je jedini koji valja i podnosi gradsku voznju.

12 godina
bullyq14 kaže...

Pozdrav, razmišljam o tome da se pridružim BMW klubu i da uzmem seriju 3, godište 2021. - 2023. (ako je dobra cijena, išao bi na LCI iz 2023). Ono što me iznenadilo po oglasnicima vani je da je ogroman broj benzinaca (318i / 320i) i hybrida (320e), dok na domaćim oglasima dominiraju dizelaši. Ima li tko iskustva s tim benzinskim B48 motorima? Gradska vožnja mi je 80% vremena.

Puknuce kucista filtera ulja i nekakvo crijevo rashladne.. mislim da se u obje verzije da nabavit cvrsci dio koji rjesava te probleme. Ne znam jel ista situacija za lci...

15 godina
Stric_Jura kaže...

Pa sad su novi s lancem, blagi-hibridi, s 145 KS i 6st. automatikom...

Ide to dobro, 24 KS elektromotor daje 200 Nm na izlaazu mjenjača...

Budimo iskreni, verzije od 110ks i 130ks nemaju neke ogromne razlike. To sto je mild hibrid ne rjesava ikakav problem osim sto dodaje komplikacije. 

Di2 & EPS FTW!
11 godina
bullyq14 kaže...

Da ne ispadne da ne pridonosim raspravi, mogu se osvrnuti na Talismana kojeg vozim zadnje tri godine. Mislim da je auto dobivao mnogo nezasluženog hejta, jer u blažoj izvedbi s 1.5 dci motorom Talisman je odličan izbor za jeftinu limuzinu bez preskupog održavanja. Nikad problema s tim autom, niti ja niti ekipa koju znam da ih vozi. Ono šta ljudi često zaborave je da je to ipak značajno jeftiniji auto od nekog Passata s kojim se nekad uspoređuje te se to vidi kod stvari kod kojih se očekuje vidjet, primarno kod kvalitete interijera i razno razne plastike po autu. Uz to, auto je dosta atraktivan za cijene za koje se može pronaći na oglasnicima. Mislim da je i dalje dobar izbor za nekog tko želi veliku limuzinu bez da se potroši brdo novaca.

Imaš baš Talismana s 1.5dci? Jer jako puno ljudi govori (sto ljudi, sto čudi jel) kako je taj motor preslab za talismana, pogotovo pri pretjecanju + ako ga natovariš za more recimo.

Ima netko iskustva s Renault 1.6 tce motorima? Znam da je 1.3 tce noviji i jako cijenjen. Ima susjed 1.6 u Fluencu i mislim da ima oko 150k km i nije imao niti jedan problem (prvi vlasnik).

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. Non bene pro toto libertas venditur auro. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
7 godina
Auti - ultimativna tema

Oko BMW-a i 1.5 dci nove generacije za kojeg vjerujem da je izvrstan dizelski motor (ali ja sam imao staru verziju u cliu 2) ne mogu reci puno osim da ako bih kupovao dizela francuza (peugeot i renault su top auti, pogotovo limarija, najbolja na svijetu ikada) dci bih uzeo kao gutljaj hladne pive :)

Ja bih pak otvorio jos jedno pitanje...

Ima li tko audia a4 B9 2018-2021 karavana?

Naime, trenutno imam passata B8, veliki auto ali i imam dva klinca do 3.5 godine pa mi je po prostoru odlican ali... znate ono kad vam kod auta nesto ne stima a ne znate sta a nije kvar.. ono kada ni malo u njemu ne uzivate... plus potencijalna nadasve poznata VW hrdja...

ugl, razmisljam da ga mijenjam za Audia a4 karavan ali me muci koliko zaista ima prostora taj audi.

Nisam imao priliku u zivo ga isporbati i pregledati. Prije sam imao KIA-u ceed karavan, sad passata.. Po svemu sudeci u kabini bi audi trebao biti nesto izmedju s obzirom da ima dosta veci "osovinski" razmak naspram kia-e i puno manji prtljaznik (cca 110L) pa logika nalaze da u kabini ima vise mjesta od kia-e i jasno manje od passata.

Eto, ako netko ima takvog a4 (pogotovo u kombi sa dvoje male djece) mozda moze podjeliti iskustva po pitanju prakticnosti i nekih drugih stvari??

13 godina

A ono, it gets the job done, ali da bi dobro doslo jos 30-35 konja, bi. Sto se tice pretjecanja, meni je bio okej kad se malo dignu okretaji u nizim brzinama, ali za sve iznad toga mu treba vremena. 

14 godina
rampart kaže...

Oko BMW-a i 1.5 dci nove generacije za kojeg vjerujem da je izvrstan dizelski motor (ali ja sam imao staru verziju u cliu 2) ne mogu reci puno osim da ako bih kupovao dizela francuza (peugeot i renault su top auti, pogotovo limarija, najbolja na svijetu ikada) dci bih uzeo kao gutljaj hladne pive :)

Ja bih pak otvorio jos jedno pitanje...

Ima li tko audia a4 B9 2018-2021 karavana?

Naime, trenutno imam passata B8, veliki auto ali i imam dva klinca do 3.5 godine pa mi je po prostoru odlican ali... znate ono kad vam kod auta nesto ne stima a ne znate sta a nije kvar.. ono kada ni malo u njemu ne uzivate... plus potencijalna nadasve poznata VW hrdja...

ugl, razmisljam da ga mijenjam za Audia a4 karavan ali me muci koliko zaista ima prostora taj audi.

Nisam imao priliku u zivo ga isporbati i pregledati. Prije sam imao KIA-u ceed karavan, sad passata.. Po svemu sudeci u kabini bi audi trebao biti nesto izmedju s obzirom da ima dosta veci "osovinski" razmak naspram kia-e i puno manji prtljaznik (cca 110L) pa logika nalaze da u kabini ima vise mjesta od kia-e i jasno manje od passata.

Eto, ako netko ima takvog a4 (pogotovo u kombi sa dvoje male djece) mozda moze podjeliti iskustva po pitanju prakticnosti i nekih drugih stvari??

Dosta manje ima mjesta od Passsata. Uži je, za noge na zadnjim sjedalima ima manje prostora, prtljaznik je prednost sto se otvaraju cijela vrata, a ne samo poklopac kao na passatu (osim ako nije karavan). Iskreno me iznenadilo i razocaralo da Octavia 1 ima veći prtljaznik od A4 B9 Avant.

7 godina
Auti - ultimativna tema

Da da, samo o karavanima pricam :D

Skroz mi je jasno da ima manje mjesta od passata, nisu niti ista klasa.

Za prtljaznik sam isto malo iznenadjen jer npr kia ceed ima 625L a audi 510L.

Kia mi je bila super zbog prtljaznika ali unutra na knap, djecje noge skoro pa po vjetrobranskom staklu a imali 0 i 2 godine tada.

Manji za par mjeseci vise nece trebati kolica tako da mi samim time i prtljaznik moze biti nesto manji u litrama, recimo tih 100L, veci ne koristi pelene pa ne moram vise pol gepeka trpat pelenama i vlaznim maramicama...

stariji ce za cca 2 godine ici sjediti na boosteru a jedna sjedalica se da hendlat...

S obzirom na rast klinaca i promjenu potreba, nekako mi se cini da bi mi a4 bio cak ok jer je taman malo veci od kia-e a manji od passata ali nema druge, moram sam provjeriti. Doci ce kroz par dana frend sa svojim a4 koji doduse nije karavan ali nema veze, dosta odgovora cu dobiti.

Passata nemam dugo ali moram priznati, auto je bas dosadan. Nikakav gust, nikakva emocija.... u odlicnom je stanju, top, hrpa opreme, ocuvan savrseno za 2018 godiste.. sve 5.. cak i snage ima dovoljno za moje potrebe ali mi je totalno bez duse, bez boje okusa i mirisa docim audi nudi skoro sve to, barem ja tako dozivljavam...

i da, s obzirom na godine, malo me strah ako ga zadrzim dulje vremena da poznata VW hrdja ne pocne raditi svoje a onda sam nigdje...

Al ajde, nije mi hica pa cu si jos razmisliti kada malo detaljnije pregledam a4...

15 godina

Supruga je zapela za Suzuki VITARA 1,4 HYBRID 48V, da li ima nekakvih ozbiljnijih mana? Kakav je motor što se tiče pouzdanosti, potrošnje?

13 godina

Nemaš nekih većih problema sa B48 motorima, tako da možeš bez brige uzeti. Ne znam jesi u điru mapiranja ili ne, u slučaju da jesi onda ti je puno skuplje skuplje mapiranje za BMW ECU nakon 6/20 jer je ECU zaključan. Pa ispadne 1500-2000€ jer se šalje u Femto na otključavanje. Eto jedino to, ali to nije vezano uz motor, ali da znaš

15 godina
Nocio kaže...

Supruga je zapela za Suzuki VITARA 1,4 HYBRID 48V, da li ima nekakvih ozbiljnijih mana? Kakav je motor što se tiče pouzdanosti, potrošnje?

Ako nemas problem sa dizajnom starim 10ak godina, "japanskom" kvalitetom izrade i ostalim, uglavnom auto bez vecih mana. Taj Hybrid nije nesto wow koristan, 1.4 ide dobro i bez njega, vjerujem da oko ~6l im je realna mix potrosnja.

Iz moje ruke, alcantara se izlizala podosta brzo, UI je zastario, izolacija je meh. Vrata su jako tanka(sva) kao i ostatak lima, a sam dizajn je uzasno star - jedino Fiat valjda radi ovo sto i Suzuki s Vitarom sa Fiatom 500. Bunkeri su znali imat problema sa zatvaranjem. Sat za gorivo uzasno sitan.

Meni osobno se svidjelo sto je jednostavan auto sa fizickim tipkama, malo idu na zivce za cestu ona upozorenja.

Ako se tice ove najnovije Vitare koja uskoro dolazi, zanemari sve ovo iznad.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ovo kad vidim u oglasima sportske aute, tipa Acccord 2.4 type s, Alfa Busso v6, ili BMW šestak i onda u njega stave plin mi je nekak jebao bi a da ne uđe. Ono ak si ljubitelj sportskih automobila, petrolhead kakti, uzimaš auto da bi uživao u tom, nemoj se onda načimat i na v6 stavljat plin.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Taj koji ugraduje plin najcesce nema ni za pravilno odrzavanje, jos kada kupe grobove od 200+k km pa treba promijeniti pola dijelova mora kredit podici.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Pitanjce.

Koju cijenu mogu ocekivati za veliki servis (lanac) za Kiu Ceed 2013 1.6 GDi benzin. Nešto okvirno?

Ništa ne ostavljam nezavrš
7 godina
Auti - ultimativna tema

Jedno brzinsko pitanje u vezi 2015 Audi A4 Avant cca 130000km, 2.0tdi sa 100kw motorom

1. da li je realno ocekivati cca 50kw povecanje snage, bez ikakvih dodatnih preinaka na motoru i sistemima oko njega, znaci maksimalno mapiranje a da ne steti stock motoru i svemu oko njega

2. preporuka, gdje to obaviti i koliko je okvirno ocekivana cijena

hvala unaprijed

https://nestali.gov.hr/ 2800+ osoba se vodi kao nestali
14 godina
Auti - ultimativna tema

50ks je moguce, 50kw ne.

13 godina

Ako je B9 ispada da je blizu 50kw stage 2, ali to ti znači uklanjanje ekologije. Ako je B8 redizajn, onda 50kw def nije moguće nego 50ks isto stage2 sa ekologijom off.

Ako si u blizini ZG, definitivno Driver's wish

13 godina
Auti - ultimativna tema

Ikakva preporuka automobila do 22k eura? Ali Njemacka trziste, ne Njuskalo :D

Trazi stric pa gledam da mu ja dovezem nesto u HR.

Najvise naginje na BMW 3 il 5, X1, ili neki francuz, uglavnom Europsko, lagano preferiranje dizela no sve je ukljuceno.

Karavan ili SUV/crossover, od 2018, do 100k km. Ako itko ima ikakav prijedlog sto bi sve valjalo pratiti na mobile.de bio bi zahvalan, danke :)

Nista bijesno da nije co2 ubitacan za unos vozila, pa nazalost nema 530d.

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2025 17:11 (Et_Tu_Brute?).
7 godina
sstrmi kaže...

Ako je B9 ispada da je blizu 50kw stage 2, ali to ti znači uklanjanje ekologije. Ako je B8 redizajn, onda 50kw def nije moguće nego 50ks isto stage2 sa ekologijom off.

Ako si u blizini ZG, definitivno Driver's wish

B9 je motor.

hvala na sugestijama, ekologija off nije opcija

zenin je auto, pa koliko kw dobije sa ekologjijom, dobije

https://nestali.gov.hr/ 2800+ osoba se vodi kao nestali
13 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Ikakva preporuka automobila do 22k eura? Ali Njemacka trziste, ne Njuskalo :D

Trazi stric pa gledam da mu ja dovezem nesto u HR.

Najvise naginje na BMW 3 il 5, X1, ili neki francuz, uglavnom Europsko, lagano preferiranje dizela no sve je ukljuceno.

Karavan ili SUV/crossover, od 2018, do 100k km. Ako itko ima ikakav prijedlog sto bi sve valjalo pratiti na mobile.de bio bi zahvalan, danke :)

Nista bijesno da nije co2 ubitacan za unos vozila, pa nazalost nema 530d.

22k s uvozom i još svega 100tkm dizel? To već vidim da se G30 može zaboraviti, a nije daleko ni G20. Prije da bi se mogao pronaći X1, a u km ako vjeruješ da je original onda samo gas
U slučaju da možeš pronaći nešto tako:
G30 - 520i bi bio odličans B48 motorom, također je u 530i B48 motor
G20 - 320i s istim tim B48 motorom.

Naravno obavezno automatik ZF

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice