Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.257
|
čitano: 17.020.547
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Auti - ultimativna tema
ivanoile kaže...
ValentinoKr kaže...

Pozdrav,

kupujem mini cooper s iz 2017, auto ima oko 85 tisuca km.

Muci me sto je ulje mjenjano svakih 25 tisuca km. Vidim da mini preporucuje izmjenu svakih 28 tisuca. Nisu li to malo preveliki intervali za motor od 192 konja?

Da li je bolje zaobici takav auto ili je to jos sve u granicama normale?

Iz Rijeke auto?

Ne, iz Zagreba je.

15 godina
Tvpronlem kaže...
RuskeGTT kaže...

ja bi komonto polovio servisni interval, ako ne i radio 3 umjesto 1...

vi ljudi niste normalni...to je kao kad citam one mazdaše sa 2.2 motorm sta mijenjaju ulje svakih 10k

doslovno bih svakih 3ipo mj morao na servis onda

da i? sta znaci da ako se puno vozis, da moras svejedno 1x godisnje raditi servis? ja sam radio servis svakih 10tkm, kad sam radio i 2-3tkm mjsecno i 500km (srecom samo pol godine sam imao takvu fazu slabe voznje)

14 godina
Tvpronlem kaže...
RuskeGTT kaže...

vi ljudi niste normalni...to je kao kad citam one mazdaše sa 2.2 motorm sta mijenjaju ulje svakih 10k

Pokušaj s original motorom i servisnim intervalima od 30tkm napraviti 300t bez velikih kvarova.

Turbina garantirano ode prije 200t, a poslije 200t zacvika radilica

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
12 godina
omomomomoomm kaže...

U 4 godine ovo mi je definitivno najmanji prosjek do sad.  Stvoren za autoput a ja ga vecinu vremena drndam po Zagrebu.  

Civic 1.8 NA 140ks pun gepek 2 osobe, stara cesta zg-zd preko pokupskog bez nekakve babske voznje

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2023 12:38 (hahhaajaads).
15 godina
ramzocro-HCR kaže...
Tvpronlem kaže...
RuskeGTT kaže...

Pokušaj s original motorom i servisnim intervalima od 30tkm napraviti 300t bez velikih kvarova.

Turbina garantirano ode prije 200t, a poslije 200t zacvika radilica

polovim bez beda sa oem dijelovima i sam promjenim...platim manje i ocuvam auto i nema sanse da skuze da sam polovio. ako treba i 3 napravim, svakih 10tkm, barem bi tako bila moja filozofija da imam auto pod garancijom, ali ovaj tjedan sam se svasta nagledao u ovlastenom gdje sam poceo raditi, pa sam rekao da necu NIKAD uzimati noviji auto od 2014-15-16, a pogotovo necu ni dizel stariji od toga...

9 godina
protjeran
Tiguan 2.0 150hp dsg Na 220tkm
Na servisu uvijek stave long life ulje i interval je up to 30tkm
Ja odradim kad imam vremena al uglavnom je to na oko 27-28
Automobilu nikad nista, evo mu 5 godina ide

Inzenjeri nisu glupi, znaju sta rade, a sta ce sa automobilom bit nakon 300tkm me se briga, i ovako ide u prodaju do kraja godine
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2023 14:26 (Tvpronlem).
15 godina
Tvpronlem kaže...

Inzenjeri nisu glupi, znaju sta rade, a sta ce sa automobilom bit nakon 300tkm me se briga, i ovako ide u prodaju do kraja godine

E vidis to je problem, nije te briga sta ce bit dalje.. Al briga je mene kao kupca i necu kupit od tebe zbog toga, vidit ces kad budes prodavao kak ce ljudi bit sretni kad kazes da se ulje mjenjalo svakih 30 000.. A samo si trebo kupit jebeno ulje i filter, 50 jebenih eura... Bit ce tesko kupovat polovnjake zbog ovakvih izmisljenih sranja da se mijenja na 30 000, sve je vise ljudi koji postuju to sranje i nije ih briga sta ce bit nakon 5 godina.. I onda prosjecni ljudi koji rade za placu i ne mogu kupit novo, kupe takav auto i najebu

16 godina
Ne piše li u papirima svakog auto da se ulje mjenja svakih xyzshh km ili nakon godine dana?

ja imam polovnu mazdu 2.2d i mjenjam ulje svake godine a napravim manje od 10k km..
R33mba#2892
17 godina
domac5 kaže...

E vidis to je problem, nije te briga sta ce bit dalje.. Al briga je mene kao kupca i necu kupit od tebe zbog toga, vidit ces kad budes prodavao kak ce ljudi bit sretni kad kazes da se ulje mjenjalo svakih 30 000.. A samo si trebo kupit jebeno ulje i filter, 50 jebenih eura... Bit ce tesko kupovat polovnjake zbog ovakvih izmisljenih sranja da se mijenja na 30 000, sve je vise ljudi koji postuju to sranje i nije ih briga sta ce bit nakon 5 godina.. I onda prosjecni ljudi koji rade za placu i ne mogu kupit novo, kupe takav auto i najebu

Zašto bi njega kao prvog vlasnika auta bilo briga kako će auto služiti drugog ili petog vlasnika?

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
8 godina
Upravo to.

A i VW je, navući će se već neki magarac.
14 godina
Tvpronlem kaže...

Ćeš vidjeti kad ti rokne remen od pumpe ulja ak je noviji onaj motor. Jer na zadnjem dviju generacija ti je pumpa ulja pogonjena remenom.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
15 godina
Auti - ultimativna tema

na kojim stranicama se mogu nac dijelovi po sasiji? nesto tipa partslink24, ali da je besplatno? jel postoji uopce ista takvo?

15 godina
Hacker002 kaže...
domac5 kaže...

Zašto bi njega kao prvog vlasnika auta bilo briga kako će auto služiti drugog ili petog vlasnika?

Zato sto ce njegov auto bit odbojan velikom postotku kupaca kad se pohvali da je postovao intervale od 30 000 jer tako pise u papirima.. Al dobro uvijek moze lagat da je mijenjao svakih 15 000 a slucajno pogubio racune.. Ja cuvam i od mrtvih brisaca racune i sve slazem u fascikl po datumima i pisem kemijskom kilometre na svakom racunu.. Jel bi radije kupio takav auto ili onaj cuj stari jebiga racune bacam a ulje sam mjenjal na 30 000, boli me kurac kak bu tebe sluzil jebem ti mater ono, bus kupil il ne kaj me jebes buraz

16 godina
RuskeGTT kaže...

na kojim stranicama se mogu nac dijelovi po sasiji? nesto tipa partslink24, ali da je besplatno? jel postoji uopce ista takvo?

koji auto?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Za BMW je realoem to znam, sada jel ima i za druge marke iskreno nemam pojma 

9 godina
protjeran
Prijatelju, nije mi ovo prvi auto koji vozim - prodajem
Uvijek auto prodam po realnoj cijeni ni vise ni manje nego kao prosjek na njuskalu
Auta mi imaju sve servise odradene u ovlastenim servisima….kad dode tako neka picajzla i krene se cjenkat i mudrovat tu je kraj razgovora za mene.

Cijena je kakva je, auto je kakvo je, postovano je sve sta su inzenjeri propisali….jbt ovde su ljudi pametni od inzenjera vw-a i veci katolici od pape
16 godina
Tvpronlem kaže...
Prijatelju, nije mi ovo prvi auto koji vozim - prodajem
Uvijek auto prodam po realnoj cijeni ni vise ni manje nego kao prosjek na njuskalu
Auta mi imaju sve servise odradene u ovlastenim servisima….kad dode tako neka picajzla i krene se cjenkat i mudrovat tu je kraj razgovora za mene.

Cijena je kakva je, auto je kakvo je, postovano je sve sta su inzenjeri propisali….jbt ovde su ljudi pametni od inzenjera vw-a i veci katolici od pape

Ne znam za druge al ja sam pametniji od inžinjera iako sam upoznat sa njihovim radovima i propisima. Ne zato kaj su oni glupi ili ne znaju već zato kaj oni u autoindustriji ne vode glavu riječ nego ekonomisti kao i svugdje di se zarađuje. A ti o tome tak o tome nemaš dume da bi mogao biti sarkastičan i nama nešto predbacivat. Zato se drži onoga što ti je netko propisao i šuti. Nisi kapacitet za neke dublje rasprave osim onoga kaj piše u servisnom rasporedu.

A što se tiče cijene auta kaj se imaš kome pravdat cijena je ta oš neš.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2023 10:48 (Memphis).
15 godina
Memphis kaže...
RuskeGTT kaže...

koji auto?

konkretno sad mi treba za clia 4 i megana 3, ali evo ako postoji nesto za sve aute, bilo bi ok, ako ne i samo za renole ce biti super :) al da se ne mora placati kao partslink24

12 godina
Memphis kaže...

Ne znam za druge al ja sam pametniji od inžinjera iako sam upoznat sa njihovim radovima i propisima. Ne zato kaj su oni glupi ili ne znaju već zato kaj oni u autoindustriji ne vode glavu riječ nego ekonomisti kao i svugdje di se zarađuje. A ti o tome tak o tome nemaš dume da bi mogao biti sarkastičan i nama nešto predbacivat. Zato se drži onoga što ti je netko propisao i šuti. Nisi kapacitet za neke dublje rasprave osim onoga kaj piše u servisnom rasporedu.

nekako mi 'mudrost' takve ekonomije ostaje nedostižna, vjerojatno jer nisam pametniji od inžinjera

al zato ćeš ti, tako pametan, valjda objasnit iz kojeg bi razloga 'ekonomisti' u vw namjerno zajebali vlastiti proizvod i doveli ga na loš glas - da crkava nakon parsto tisuća kilometara, samo zato da bi zajebali proizvođače ulja da ovi prodaju manje

da ne spominjem kako time zajebu i sami sebe, jer produžavanjem servisnih intervala izbijaju sami sebi lovu iz džepa

16 godina
picajzla0707 kaže...
Memphis kaže...

nekako mi 'mudrost' takve ekonomije ostaje nedostižna, vjerojatno jer nisam pametniji od inžinjera

al zato ćeš ti, tako pametan, valjda objasnit iz kojeg bi razloga 'ekonomisti' u vw namjerno zajebali vlastiti proizvod i doveli ga na loš glas - da crkava nakon parsto tisuća kilometara, samo zato da bi zajebali proizvođače ulja da ovi prodaju manje

da ne spominjem kako time zajebu i sami sebe, jer produžavanjem servisnih intervala izbijaju sami sebi lovu iz džepa

Možda ako vidim dvovljnu kvotu za održavanje predavanja. 

Naravno da ti nedostaje jer si nepismen. Trebaš imat neko znanje da bi shvatio. Seljaku ili običnom useru moš prodat svašta njemu tak svejedno, entuzijastu baš i ne. Ne radi se o nikakvom "crkavanju" niti lošem glasu već trendovima auto industrije. Kod tih novih maratosnki servisnih intervala marketing igra veliku ulogu. A sve zato da te potakne da što prije promijeniš tj. kupiš novi auto kao što sad delaš i sa bijelom tehnikom.

9 godina
protjeran
Evo ja cu ti kao inzenjer strojarstva rec da to sta ti pises je biti nepismen…
Znaci kao prvo marze na prodaju automobila su jako niske
Vecina profita u autoindustriji dolazi od odrzavanja vozila.
A kao sta je gore kolega rekao, jednom kad dodes na los glas, tesko je to isprati sa sebe
Pogledaj samo alfu, citroen i takve brendove
16 godina
Tvpronlem kaže...
A kao sta je gore kolega rekao, jednom kad dodes na los glas, tesko je to isprati sa sebe

Bože, danas svaka neškolovana budala neku titulu al nije ni čudo kad su takvi na vlasti. Pa možeš biti doktor kad nemaš pojma. Samo se možeš sramit što nosiš ime svoje struke. Osim ako nije neka kupljna diploma ili plaćena sa nekog veleučilšta iz neke iz neke selendre što će prije biti... a kad opet pogledam nisi ekonomist nego ograničeni inžinjer pa nije za zamjerit.

To što pišeš za maržu se odnosi na ovlaštene dilere koji preprodaju aute službenim kanalima a ne proizvođača koji ih proizvodi tak da to kaj si malo negdje načuo i odmah posmislio kako nešto znaš i da si pametan.

Nitko normalan tko se bavi proizvodnjom ne zarađuje od supporta već prodaje usluge ili proizvoda. Upravo suprotno support je svim čisti trošak i svi rade na tome da ga smanje. Zato jer se moraju obvezat i osigurat servisnu mrežu, garanciju, rezerven dijelove i dr. To što su OE servisi kao i dijelovi skupi ne znači da netko zarađuje na tome. Skupi su sa razlogom a to je taj da tebi postane neisplativo i da čim prije kupiš novi proizvod. Kao što je kod mobitela, bijele tehnike, automobila, teleoperatera i svega drugog što se prodaje. 

Ako ti je teško za shvatit progledaj prosjek starosti automobila koji se voze u ovlaštene na servis. Si vidio neki od 10-15 godina starog? Kupio si novi mobitel, nakon godinu dana ti je i razbio se šta radiš kupuješ novi jer ti novi OE ekran u ovlašetom ko pola novog mobitela. itd. itd. itd. Rikne ti vešmašina trošak popravka neisplativ itd. Sve je to napravljeno sa razlogom.

Da tipa VW želi zarađivat na servisma onda bi se time bavili i radili na tome da imaju što više stranaka, ne bi puštali dijelove i specifikacije ulja u aftermarket. I upravo je raširenost VW-a i postojansot nekih modela destljećima u tome što dozvoljava proizvodnju dijelova za aftermarketu dok god za njih ima interesa. Dok ih npr. spomenuti francuzi ograničavaju na 20 i manje godina. Zato ih ima više na otpadu nego na cesti. Ali udaljili smo se od onoga o čega smo krenuli jer sam tebe neškolovanog inžinjera morao podučavat osnovama ekonomije.

Aute ne prodaje loš glas nego cijena odnosno ponuda. I pogledaj statisiku koji su to automobili najprodavaniji, pa upravo oni koji pružaju više za isto/manje para kao u svemu. Tu ti spada renault, citroen itd koje si već spomenuo. I prvih 5 godina će svaki biti dobar a to je neki prosjek starosti za zamjenu vozila na koji proizvođač cilja.

12 godina
Tvpronlem kaže...

A Amerika i novi Civic Type R (fl5) gdje trgovci stavljaju "dealer markup" po 10-20t $ ?

15 godina
Tvpronlem kaže...

evo ti TD samo zato sto spominjes alfu a inzenjer si.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Evo i ja ne znam sto napraviti. Mali servis napravljen 9/2022, trenutno 17000km proslo. Sljedeci je na 30000km, 9/2024.

Citao sam da auto moze skratiti interval ovisno o nacinu voznje i sl.(G21 320d 2021). Ovih 30tkm mi se cini previse.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2023 22:37 (dustY).
12 godina
Memphis kaže...

Možda ako vidim dvovljnu kvotu za održavanje predavanja. 

Naravno da ti nedostaje jer si nepismen. Trebaš imat neko znanje da bi shvatio. Seljaku ili običnom useru moš prodat svašta njemu tak svejedno, entuzijastu baš i ne. Ne radi se o nikakvom "crkavanju" niti lošem glasu već trendovima auto industrije. Kod tih novih maratosnki servisnih intervala marketing igra veliku ulogu. A sve zato da te potakne da što prije promijeniš tj. kupiš novi auto kao što sad delaš i sa bijelom tehnikom.

očekivao sam više od takvog 'znalca'

kad ono klasičan teoretičar zavjera

podsjećaš me na nekadašnje znalce, koji su se zgražali na 15k kilometara promjene ulja, kad je svaki mujo, pardon, memphis, znao da se ulje mijenja na 5k kilometara

za neko čudo, pored svih muja, odnosno memphisa, moja toyota je doživjela 24 godine s promjenom ulja upravo prema preporukama proizvođača - svakih 15k km dobila bi friško ulje i radila je kao urica do zadnjeg dana

i to ne full sintetičko s kojim si opsjednut, nego obični castrol total quartz 7000

prije toyote, prastari taunus s v6 motorom dobivao je ulje svakih 10k kilometara, također po preporuci proizvođača

ne bi vjerovao, doživio je i više godina od toyote, usprkos znalcima poput tebe koji su tvrdili da se to mora mijenjat na 5k km, jer inače neće potrajat duže od par godina

možda sam u krivu, nisam nit inžinjer, niti neki znalac, iako sam vozač preko 30 godina, a bogme i više sam popravaka na svojim autima odradio sam nego što su to odradili serviseri, ali za tvrdnje poput tvojih ipak bi trebali nekakvi dokazi ili barem solidni argumenti

ti nemaš nit jedno nit drugo, samo laprdaš bezveze

15 godina
picajzla0707 kaže...

prije toyote, prastari taunus s v6 motorom dobivao je ulje svakih 10k kilometara, također po preporuci proizvođača

ne bi vjerovao, doživio je i više godina od toyote, usprkos znalcima poput tebe koji su tvrdili da se to mora mijenjat na 5k km, jer inače neće potrajat duže od par godina

možda sam u krivu, nisam nit inžinjer, niti neki znalac, iako sam vozač preko 30 godina, a bogme i više sam popravaka na svojim autima odradio sam nego što su to odradili serviseri, ali za tvrdnje poput tvojih ipak bi trebali nekakvi dokazi ili barem solidni argumenti

ti nemaš nit jedno nit drugo, samo laprdaš bezveze

Ja cu reci da Toyota servis u HR i IT nemaju iste preporuke. A na upit o "lifetime" ulju u CVTu u Toyoti, serviser se nasmijao i odmahnuo glavom da nije bas "lifetime". Kao i u BMWu gdje je decko u Italiji rekao da je pozeljnije doci prije intervala, "za svaki slucaj". 

Sto se tice ovih long life ulja, sto bi proizvodaca bilo briga sto ce bit s autom nakon garancije? Svaki auto ce izdurat par godina na 30k intervalima sa ovim klasicnim motorima. Ja ono sto cu reci da ni jedan auto na ovlastenom servisu, nakon 100k km u firmi nije bio bez problema (2000+ auta kroz par godina) s motorom. Hvala pozdrav.

Di2 & EPS FTW!
9 godina
protjeran
domac5 kaže...
Tvpronlem kaže...

Bome nije 50eura nego oko 200

znaci umjesto 7 servisa i potrosenih oko 1500eura ja sam trebao zbog tebe napravit 21 servis i potrosit oko 4000eura da tebi auto bude dobar kako ti zelis? Nadrealno

domac5 kaže...
Hacker002 kaže...
domac5 kaže...

Zato sto ce njegov auto bit odbojan velikom postotku kupaca kad se pohvali da je postovao intervale od 30 000 jer tako pise u papirima.. Al dobro uvijek moze lagat da je mijenjao svakih 15 000 a slucajno pogubio racune.. Ja cuvam i od mrtvih brisaca racune i sve slazem u fascikl po datumima i pisem kemijskom kilometre na svakom racunu.. Jel bi radije kupio takav auto ili onaj cuj stari jebiga racune bacam a ulje sam mjenjal na 30 000, boli me kurac kak bu tebe sluzil jebem ti mater ono, bus kupil il ne kaj me jebes buraz

al buraz stvarno me i boli kurac kako ce tebe sluzit auto niti me nakon potpisa vise ista u vezi tog auta zanima

auto je kakvo je, kupi ili nemoj

pretpostavljam da ti kad prodas auto zoves svakih pola godine da pitas kako auto, da li ste zadovoljni, da li je pouzdan i tako? 

7 godina
dustY kaže...

Evo i ja ne znam sto napraviti. Mali servis napravljen 9/2022, trenutno 17000km proslo. Sljedeci je na 30000km, 9/2024.

Citao sam da auto moze skratiti interval ovisno o nacinu voznje i sl.(G21 320d 2021). Ovih 30tkm mi se cini previse.

Ako misliš auto voziti duži niz godina, skrati servisni interval . Ako je auto na lizing i riješiti ćeš ga se nakon 5 godina, servisiraj po preporuci proizvođača i boli te briga. Malo okrutno, ali realno.

15 godina
Tvpronlem kaže...
domac5 kaže...
Tvpronlem kaže...

Bome nije 50eura nego oko 200

znaci umjesto 7 servisa i potrosenih oko 1500eura ja sam trebao zbog tebe napravit 21 servis i potrosit oko 4000eura da tebi auto bude dobar kako ti zelis? Nadrealno

domac5 kaže...
Hacker002 kaže...
domac5 kaže...

al buraz stvarno me i boli kurac kako ce tebe sluzit auto niti me nakon potpisa vise ista u vezi tog auta zanima

auto je kakvo je, kupi ili nemoj

pretpostavljam da ti kad prodas auto zoves svakih pola godine da pitas kako auto, da li ste zadovoljni, da li je pouzdan i tako? 

200 eura te ulje i filter moze kostat samo ako si mulac.. 5w30 ulje sa vv504/507 specifikacijom npr shell kupis za 40-45e i mann filter jedan od najboljih je izmedu 5 i 10e..

Ne zovem svakih pola godine nakon sto prodam auto al ne moram bit ni takav da svjesno ujebem auto i da me boli kurac sta ce bit, da mi jos bude i drago sto sam se rijesio govna na vrijeme i nek se raspada drugome, ko ga jebe sto nije mogo kupit novi iz salona.. Eh jebem ti svijet s takvim ljudima 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice