Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.257
|
čitano: 17.020.547
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

Vise nema provjere teh rezultata putem registracijske tablice. HUO je sakrio VIN brojeve.

17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
ivanzu kaže...

Vise nema provjere teh rezultata putem registracijske tablice. HUO je sakrio VIN brojeve.

S prodavačem koji nije spreman dati VIN na upit je i bolje ne imati posla

15 godina
Auti - ultimativna tema

kupoprodajni ugovor - koliko je primjerka potrebno? posto sam ih printao, a ako me dobro sjecanje sluzi, 4 komada? 1 ide prodavacu, a 3 meni, pa onda ostavljam 2 na STP

correct me if I'm wrong

12 godina
RuskeGTT kaže...

kupoprodajni ugovor - koliko je primjerka potrebno? posto sam ih printao, a ako me dobro sjecanje sluzi, 4 komada? 1 ide prodavacu, a 3 meni, pa onda ostavljam 2 na STP

correct me if I'm wrong

3 sveukupno

12 godina
Auti - ultimativna tema

Trebao bih neka iskustva vezano za zimske gume.

Malo sam gledao zadnjih par godina da se vise isplati uzimati zimske gume ljeti, a ljeti zimske jer su jeftinije tada. U sezoni nabiju cijenu pa daju akciju pa bude cijena veca nego sad.

Trazim zimske gume za svoj VW Passat 2.0 TDI Comfortline 2013.g., dimenzije 205/55/R16. Posto sam odselio u sjevernije krajeve, zimski uvjeti su ovdje posteni posto zivimo i radimo na nadmorskoj visini visoj od 800m i stvarno mi je potrebna kvalitetna guma koja bi mogla izdrzati 2-3 sezone, al ajde bar 2 da bude.

Gledao sam testiranja po raznim stranicama i neki odabir mi je među ove 3 zapao, no svaki savjet dobro dođe:

1. Bridgestone Blizzak LM005 91H

2. Pirelli Winter Sottozero 3 91H i 

3. Continental WinterContact TS 870 91H

Unaprijed zahvaljujem na pomoci!

p.s. ako jos netko zivi u Njemackoj, moze mi predloziti gdje jos mogu gledati za kupnju guma, no ova stranica mi trenutno nudi najbolje uz veoma dobre recenzije.

Kovačić
15 godina
acmilan2 kaže...

Trebao bih neka iskustva vezano za zimske gume.

Malo sam gledao zadnjih par godina da se vise isplati uzimati zimske gume ljeti, a ljeti zimske jer su jeftinije tada. U sezoni nabiju cijenu pa daju akciju pa bude cijena veca nego sad.

Trazim zimske gume za svoj VW Passat 2.0 TDI Comfortline 2013.g., dimenzije 205/55/R16. Posto sam odselio u sjevernije krajeve, zimski uvjeti su ovdje posteni posto zivimo i radimo na nadmorskoj visini visoj od 800m i stvarno mi je potrebna kvalitetna guma koja bi mogla izdrzati 2-3 sezone, al ajde bar 2 da bude.

Gledao sam testiranja po raznim stranicama i neki odabir mi je među ove 3 zapao, no svaki savjet dobro dođe:

1. Bridgestone Blizzak LM005 91H

2. Pirelli Winter Sottozero 3 91H i 

3. Continental WinterContact TS 870 91H

Unaprijed zahvaljujem na pomoci!

p.s. ako jos netko zivi u Njemackoj, moze mi predloziti gdje jos mogu gledati za kupnju guma, no ova stranica mi trenutno nudi najbolje uz veoma dobre recenzije.

Imam ts860 225 45 18 i to je najbolja zimska guma koju sam ikada imao priliku voziti, odlično koči i drži cestu po snijegu tako da moj glas ide ts870

17 godina

također sam za conti

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina

Imam Bridgestone Blizzak LM005 205/60R16 vec 4 zime i stvarno ni rijeci zalbe.

Kad sam kupovao isto je bila dvojba (trojba) izmedju nje, Contija (ljetne su vrhunske) i Goodyear.

Bridgestone je jedini garantirao svjezi DOT pa sam isao na njih.

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
12 godina
Auti - ultimativna tema

Ok, hvala, probat cu continentalke sada za ovu zimu pa da vidimo. Hvala na pomoci decki. LP

Kovačić
15 godina
Auti - ultimativna tema

Znalci mehaničari, trebam mišljenje.

Giulietta 1.6 JTDm, volan počne tresti na oko 120 km/h. Prvo sam dao opet felge izbalansirati, ali i nakon toga ista stvar. Probao sam staviti zimski set, trese također.

Također, trese samo kad je auto u brzini: na 120 izbacim iz brzine u ler - prestane tresti, vratim u brzinu - opet trese.

Jel ovo najvjerojatnije dvomaseni pri kraju?

On se također osjeti (udarac) i čuje kod naglog davanja gasa, u nižim brzinama pogotovo - zbog ovog sam nedavno i promijenio sva 3 nosača motora, mislio sam možda je taj udarac kod davanja gasa do njih, ali i dalje je ista stvar.

Na zimskom setu trese manje (uže gume pa je manje opterećenje na zamašnjaku?).

12 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, zna netko jel reparira itko špule/zavojnice volana? Izgleda po netu da to nitko u nas ne radi.

Gamer
15 godina
oddball kaže...

Giulietta 1.6 JTDm, volan počne tresti na oko 120 km/h. Prvo sam dao opet felge izbalansirati, ali i nakon toga ista stvar. Probao sam staviti zimski set, trese također.

Također, trese samo kad je auto u brzini: na 120 izbacim iz brzine u ler - prestane tresti, vratim u brzinu - opet trese.

On se također osjeti (udarac) i čuje kod naglog davanja gasa, u nižim brzinama pogotovo - zbog ovog sam nedavno i promijenio sva 3 nosača motora, mislio sam možda je taj udarac kod davanja gasa do njih, ali i dalje je ista stvar.

Moze bit i poluosovina.. Zasto ne rijesis zamasnjak dok nije razvalio i nove nosace motora? 

15 godina

Mislio sam ga promijeniti svakako, samo sam se nadao da će izdržati još neko vrijeme, investicija je to.

Da je loša poluosovina, ne bi li onda volan tresao i u leru?

15 godina
oddball kaže...

Mislio sam ga promijeniti svakako, samo sam se nadao da će izdržati još neko vrijeme, investicija je to.

Da je loša poluosovina, ne bi li onda volan tresao i u leru?

Ne, to je dio koji se okrece ko i kotaci, nema to veze s lerom.

Obicno najvise zatrese kad motor ima najjaci moment a ti nabijes gas, recimo 1800 obrtaja onda bi trebo pocet trest..

Ja sam na staroj 147 imo lose krizeve na poluosovinama, to valjda na svakoj ode i tresla je u voznji zbog toga 

15 godina

Ok, ima smisla, u leru nema momenta od getribe na poluosovinu, pa možda zato prestane tresti iako se poluosovina i dalje vrti zajedno s kotačem.

Znači dvomaseni i/ili poluosovina(e).

Hvala na odgovoru. 

16 godina
oddball kaže...

najvjerojatnije

14 godina
Auti - ultimativna tema

Samo zabava

Već vidim uploader zamješao sve slike lol.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
10 godina
Auti - ultimativna tema

Poštovani, izvinjavam Vam se što ovako upadam u temu, ali imam jedan problem, kojeg evo ne mogu da riješim. Naime prije par mjeseci sam osjetio podrhtavanje prilikom kočenja, kažem mehaničaru i odlučimo da zamjenimo diskove i prednje a i zadnje takođe i sa njim disk pločice takođe. Glasao sam za Brembo kočnice ali na njegov nagovor stavili smo Zimmerman i stavili smo obične diskove. Vozim ja tako, ne napravim ni 3k kilometara počne opet tresti, kažem mu kaže slabi diskovi, zamjenimo i stavimo nove sa onim rupicama na sebi. Opet sve uredu ali evo poslije 3k kilometara i oni tresu, čak sam osjetio da mi je i volan teži. Auto je Audi a6 c7 2012 3.0 Quattro. To za volan sam čitao da bi moglo biti povezano sa kardanom, jer nije baš krut da se ga neda okretati ali malo je tvrđi nego inače. Pozz svima.

16 godina
NisamNormalan12 kaže...

Poštovani, izvinjavam Vam se što ovako upadam u temu, ali imam jedan problem, kojeg evo ne mogu da riješim. Naime prije par mjeseci sam osjetio podrhtavanje prilikom kočenja, kažem mehaničaru i odlučimo da zamjenimo diskove i prednje a i zadnje takođe i sa njim disk pločice takođe. Glasao sam za Brembo kočnice ali na njegov nagovor stavili smo Zimmerman i stavili smo obične diskove. Vozim ja tako, ne napravim ni 3k kilometara počne opet tresti, kažem mu kaže slabi diskovi, zamjenimo i stavimo nove sa onim rupicama na sebi. Opet sve uredu ali evo poslije 3k kilometara i oni tresu, čak sam osjetio da mi je i volan teži. Auto je Audi a6 c7 2012 3.0 Quattro. To za volan sam čitao da bi moglo biti povezano sa kardanom, jer nije baš krut da se ga neda okretati ali malo je tvrđi nego inače. Pozz svima.

A pločice su iste? Moguće da ti pločice ostavljaju "film" na disku i onda dobiješ grbavu površinu pa trese. Iako su u tim težim autima kočnice često poddimenzionirane nije baš da će se disk spigati samo tako. Ako si kočnice toliko pregrijao nemoguće da to nisi primijetio u vožnji. Ako trese samo pri kočenju kod većih brzina (>130) onda skoro sigurno da nije do diskova. Jeste li mjerili diskove mikrometrom jer ja iskreno sumnjam da ti je i onaj prvi set bio iskrivljen. OK je do 0,05mm odstupanja.
Na kraju može bit i naba, ovjes, ležajevi, loš špur ili gume a ponešto od toga bi objasnilo i težak volan. Treba pregledati i čeljusti! Najlakše je mijenjat dijelove.
C7 ima električni servo, da je do struje (premali napon, pregrijavanje, kvar motora) prijavio bi grešku. Znači može bit do prijenosnog mehanizma, treba pregledati samu letvu da nije voda ušla, ali lako moguće da je uzrokovano nečime od ovoga što sam gore naveo. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ako ti trese na kočenju onda je vezano za kočnice ili ovjes. A vidiš kad staviš nove diskove da ti prestane trest. Ako si skurio kočnice to majstor mora odmah prepoznat. A čiji su diskovi ti sa rupicama? Treba sve pregledat jer može biti 100 stvari.

stavljat nove diskove i stare pločice je nonsense. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2023 9:09 (Memphis).
16 godina
jozef kaže...
NisamNormalan12 kaže...

A pločice su iste? Moguće da ti pločice ostavljaju "film" na disku i onda dobiješ grbavu površinu pa trese. Iako su u tim težim autima kočnice često poddimenzionirane nije baš da će se disk spigati samo tako. Ako si kočnice toliko pregrijao nemoguće da to nisi primijetio u vožnji. Ako trese samo pri kočenju kod većih brzina (>130) onda skoro sigurno da nije do diskova. Jeste li mjerili diskove mikrometrom jer ja iskreno sumnjam da ti je i onaj prvi set bio iskrivljen. OK je do 0,05mm odstupanja.
Na kraju može bit i naba, ovjes, ležajevi, loš špur ili gume a ponešto od toga bi objasnilo i težak volan. Treba pregledati i čeljusti! Najlakše je mijenjat dijelove.
C7 ima električni servo, da je do struje (premali napon, pregrijavanje, kvar motora) prijavio bi grešku. Znači može bit do prijenosnog mehanizma, treba pregledati samu letvu da nije voda ušla, ali lako moguće da je uzrokovano nečime od ovoga što sam gore naveo. 

Al ga ti mlatiš. Ak je veća brzina onda spigani diskovi jače tresu. Fizika nula bodova ...

16 godina
Memphis kaže...

Al ga ti mlatiš. Ak je veća brzina onda spigani diskovi jače tresu. Fizika nula bodova ...

ako su spigani onda osjeti i pri manjim brzinama. Ako je veća brzina onda je frekvencija veća, amplituda je ista. Pri 80kmh na njegovom autu je to oko 11Hz, nije nešto što ne osjetiš na pedali.

16 godina
jozef kaže...
Memphis kaže...

ako su spigani onda osjeti i pri manjim brzinama. Ako je veća brzina onda je frekvencija veća, amplituda je ista. Pri 80kmh na njegovom autu je to oko 11Hz, nije nešto što ne osjetiš na pedali.

alo Einstein. Stisni kočnicu na 150 kad su ti diskovi spigani, usrat ćeš se od straha koliko trese. Pa onda mjeri frekvencije, aplitude i ostale pizdarije.

10 godina
jozef kaže...
NisamNormalan12 kaže...

Poštovanje, to mi je bilo odmah čudno, ali eto pločice su ostale iste, najviše se osjeti recimo tamo negdje poslije 90 do 110 kad stisneš malo kočnicu ma nema sve se trese unutra.

Ovjes mi je zračni na autu, ne znam je li to pravi kakvu razliku ili ne baš. Ja sam mu baš to rekao, da mi pregleda sve, jer za 3k da stradaju diskovi je malo smiješno. Kaže on meni ma diskovi su nema šta drugo biti, kad evo ti ga sad opet ista stvar.

Grešku nemam nikakvu, malo sam čitao na nekom sajtu da je neko imao isti problem i da mu je bio križ letve volana ako sam dobro shvatio. Budemo pregledali sve, čisto informativno me je zanimalo da ne bi opet bluzio da su diskovi. Netko možda ne bi ni osjetio takvu malu razliku u krutosti volana ali ja eto koji ga vozim već neko vrijeme osjetim da nije to to.

Memphis kaže...

Ako ti trese na kočenju onda je vezano za kočnice ili ovjes. A vidiš kad staviš nove diskove da ti prestane trest. Ako si skurio kočnice to majstor mora odmah prepoznat. A čiji su diskovi ti sa rupicama? Treba sve pregledat jer može biti 100 stvari.

stavljat nove diskove i stare pločice je nonsense. 

Ja mislim da je stavio od iste firme i te sa rupicama s tim da je ostavio zadnje one obične. Vjeruj da je i meni to na prvu bilo smiješno, jer ako su se skrivile ili ohabale na prvim diskovima na drugim će isto napraviti probleme, ali ajde reko valjda zna šta radi. Hmmm da sam ih skurio ne znam ali nisam imao neke takve rute da sam naglo kočio ili kočio konstantno, jedino me je na autoputu ulovila kiša, ne znam da ih nije tada voda iskrivila, udarao nisam nigdje ( rubnik ili nešto slično ) budem svakako rekao da provjeri i špuru i sve ostalo. Kao što sam i prije rekao najviše se osjeti tamo od 90 do 110 i to kad sasvim malo stisnem kočnicu, kad je baš pravo pritisnem onda nemam takve vibracije. Sve u svemu hvala Vam na odgovorima, nadam se da nije ništa ozbiljno, jer mi stvar počinje ići na živce polako.

11 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav,

kupujem mini cooper s iz 2017, auto ima oko 85 tisuca km.

Muci me sto je ulje mjenjano svakih 25 tisuca km. Vidim da mini preporucuje izmjenu svakih 28 tisuca. Nisu li to malo preveliki intervali za motor od 192 konja?

Da li je bolje zaobici takav auto ili je to jos sve u granicama normale?

16 godina
ValentinoKr kaže...

Pozdrav,

Muci me sto je ulje mjenjano svakih 25 tisuca km. Vidim da mini preporucuje izmjenu svakih 28 tisuca. Nisu li to malo preveliki intervali za motor od 192 konja?

Pa ima malo km pa to zasad nije problem. Ako ga kupiš skratiš interval ...

12 godina
Auti - ultimativna tema

U 4 godine ovo mi je definitivno najmanji prosjek do sad.  Stvoren za autoput a ja ga vecinu vremena drndam po Zagrebu.  

PSN:Tomislav025
15 godina
Auti - ultimativna tema

ja bi komonto polovio servisni interval, ako ne i radio 3 umjesto 1...

15 godina
ValentinoKr kaže...

Pozdrav,

Iz Rijeke auto?

Di2 & EPS FTW!
9 godina
protjeran
RuskeGTT kaže...

ja bi komonto polovio servisni interval, ako ne i radio 3 umjesto 1...

vi ljudi niste normalni...to je kao kad citam one mazdaše sa 2.2 motorm sta mijenjaju ulje svakih 10k

doslovno bih svakih 3ipo mj morao na servis onda

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice